Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Αυγούστου 2018

Ο χρόνος είναι σχετικός


Ενημέρωση 13 Μαρτίου 2019 
https://www.nature.com/articles/s41598-019-40765-6

Καλό μου ημερολόγιο. Ευτυχώς που σε διαβάζουν λίγοι εως ελάχιστοι αλλιώς θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Θα με καίγαν ζωντανό σε καμμιά πλατεία.

Μετά από αυτό (κλικ) κι έπειτα από 37 έτη συνεχούς εντατικής προσπάθειας, με την τρίχα σηκωμένη κάγκελο έχω να σημειώσω το εξής που μέχρι χθές (;) θεωρούσα απίθανο έστω κι αν θεωρητικά ήξερα ότι γίνεται κι έχω γνωρίζει άλλον Ένα (Μεγάλος Δάσκαλος) που το έχει καταφέρει. Ελέγχω την κίνηση στην τέταρτη διάσταση. Ελέχγω τον χρόνο. Πλέον κινούμαι στον χρόνο όπως εγώ θέλω όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό. Κινούμαι στην τέταρτη διάσταση όπως κινούμαι και στις άλλες τρείς. Μπρός πίσω, πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, αργά ή γρήγορα και πάντα κατά βούληση. Είναι φοβερό! Είναι απίστευτο! Μια ώρα στο ρολόι, για μένα πλέον μπορεί να είναι ένα δευτερόλεπτο, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ή μια αιωνιότητα.

Για μένα πια δεν υπάρχει χθες σήμερα κι αύριο. Πάω όπου θέλω. Για μένα πια δεν υπάρχει το γνωστό τικ τακ του ρολογιού. Μου είναι απλά ένας ακόμα θόρυβος και μάλιστα ενοχλητικός.

Και τώρα αρχίζουν τα ωραία και οι μεγάλες ευθύνες. Προς το παρόν (;) το απολαμβάνω έχοντας μπει σε εγώ «αργή κίνηση» με όλους τους άλλους γύρω μου να τρέχουν σαν τρελοί.

Και το καλύτερο απ’ όλα είναι πως όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το αντιληφθούν κι έχουν μείνει μόνο να με ρωτάνε γιατί δεν γερνάω. Εντάξει έχω συνείδηση της πραγματικότητας και δεν θα χάσω το μέτρο αλλά μου αρέσει να με ρωτάνε (ειδικά η μάνα μου) γιατί δεν γερνάω και φαίνομαι 20-25 χρόνια νεότερος.

Δεν λέω περισσότερα, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα καταλάβει. Πάω μια βόλτα στο μέλλον… και μετά θα επιστρέψω στο παρελθόν του σήμερα. Αύριο (;) θα πάω μια βόλτα στο παρελθόν και θα επιστρέψω στο μέλλον του σήμερα.

Όχι δεν παίρνω ναρκωτικά, όχι δεν έχω τρελαθεί και όχι δεν είμαι υπεράνθρωπος! Το μόνο που συμβαίνει είναι πως ναι, πράγματι ο χρόνος είναι σχετικός. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ο νοών νοείτω!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails