Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Οκτωβρίου 2015

Απολαύστε “αριστερή” κυβέρνηση!

Όταν έλεγα στα “συντρόφια” ότι ούτε αυτοί ούτε ο σύριζα είναι αριστεροί (με την έννοια του αριστερά = πρόοδος) αλλά παίζει να είναι “τα συντρόφια” πιο συντηρητικοί των συντηρητικών, “τα συντρόφια” με βρίζανε και με λέγανε φιλελεύθερο κι όχι αναρχικός που δηλώνω. Βέβαια τα περισσότερα “συντρόφια” αγνοούν πως φιλελευθερισμός και αναρχία είναι πολύ περισσότερο κοντά απ’ όσο μπορούν να φανταστούν αλλά και κάτι λίγα “συντρόφια” που ξέρουν την πραγματική απόσταση μεταξύ φιλελευθερισμού και αναρχίας δεν μιλάγανε γιατί τους συνέφερε να υποστηρίξουν το προβατάκια τους έναντι της αλήθειας.

Ομολογώ ότι κάποιες στιγμές σκέφτηκα να κάνω χρήση του δικαιώματός μου και να πά να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ διότι ενδόμυχα ήθελα να βγει, σίγουρος εγώ για το τι κουμάσια είναι, ώστε να μπορώ κι εγώ πια να βρίζω “τα συντρόφια” με αποδείξεις.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια αλλά το πράγμα με “τα συντρόφια” άρχισε να ξεκαθαρίζει μ΄ εκείνη την περίφημη αραβική δήθεν άνοιξη που την υποστήριζαν “τα συντρόφια” γιατί λέει ο λαός… επανάσταση… πλατείες… δικτάτορες… τύραννοι… αίμα… ελευθερία ή θάνατος χωρίς σχεδόν κανείς από αυτούς να έχουν καμία απολύτως γνώση για το πώς ζούν οι άραβες τι κουλτούρα και τι παιδεία έχουν, τίποτα. Μιλούσαν για Λιβύη Συρία Τυνησία Αίγυπτο κλπ χωρίς να έχουν ιδέα γι αυτούς τους ανθρώπους εκεί πως ζουν και πως σκέφτονται. Τώρα λοιπόν που σφάζονται, που τους βάλαμε να σφάζονται δείτε “συντρόφια” τι ωραία που είναι στην Λιβύη στην Αίγυπτο στην Συρία και στην Τυνησία. Εκεί που “τα συντρόφια” έβλεπαν λαϊκές επαναστάσεις εγώ έβλεπα την Γαλλία να θέλει τα πετρέλαια της Λιβύης την Αγγλία να θέλει τα λιμάνια της Τυνησίας και τις ΗΠΑ να θέλουν τον δρόμο μεταξυ ανατολή δύσης που περνάει από την Συρία. Όλα αυτά τα κράτη στα οποία έγινε η δήθεν αραβική άνοιξη ήταν τ’ απομεινάρια σύμμαχοι της παλαι ποτέ σοβιετικής ένωσης που έπρεπε να αναδιανεμηθούν. Κι εκεί που “τα συντρόφια” βλέπουν άνοιξη εγώ βλέπω μαύρο κατάμαυρο χειμώνα κι επιστροφή στον μεσαίωνα.

Αλλά καλό μου ημερολόγιο σήμερα έφαγα και το κερασάκι της τούρτας. Από σήμερα θα τα δαγκώνω άσχημα “τα συντρόφια”. Μιλάμε θα πέσει άγρια δαγκωνιά. Και ξέρεις ποιο είναι το καλό με μένα ε; το ξέρεις, Τα έχουμε ξαναπεί. Είμαι μόνος δεν έχω φίλους δεν έχω παρέες δεν έχω συναναστροφές απλώς υπάρχω και δεν υπάρχω περιφερόμενος στον μικρόκοσμό μου κβαντικά, πράγμα που πρακτικά σ’ αυτή την περίπτωση σημαίνει πως δαγκώνω ανερυθρίαστα!!!

Απολαύστε αριστερή κυβέρνηση! Ε ρε τι έχει να γίνει…!!!

 

Οι αναλήψεις της Εκκλησίας δεν έχουν capital controls

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

Δικαίωμα ανάληψης μετρητών έως 10.000 ευρώ το μήνα έχουν οι Μητροπόλεις, ενώ το αντίστοιχο όριο για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επεκτείνεται στις 20.000 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου εξαιρεί την Εκκλησία από τους περιορισμούς κινήσεως κεφαλαίων (capital controls) που ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις της χώρας. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα αναλήψεων 60 ευρώ ημερησίως από λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες και όχι από έναν, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Εκκλησίας.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης:

Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122
Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015

Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων», δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυτών, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραιούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

6 σχόλια:

 1. Ήταν ... το αντάλλαγμα για να κάνει η εκκλησία θρησκευτική κηδεία στον θεοφοβούμενο σταλινοσωβινιστή Γλέζο, χαχαχαχα!!!
  http://tvxs.gr/news/ellada/ieronymos-o-glezos-moy-zitise-thriskeytiki-kideia-binteo

  Πάντως, όσο το ψευδοκράτος παραμένει στο ευρώ, κάτι τέτοια θα συνεχίσουν να συμβαίνουν (με τις ευλογίες φυσικά των νεοφιλελέδων δανειστών). Είτε με "αριστερή" είτε με "δεξιά" κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Γλέζος μου θυμίζει μια θειά μου όλη της την ζωή κκε και κάθε κυριακή στην εκκλησία "να προσκυνήσει" όπως έλεγε. Κλασσική περίπτωση κουμουνιστικού ελληνοχριστιανισμού, πλήρης σχιζοφρένεια.

   Πριν το ευρώ ήταν πολύ πιο ωραία! Δάνειζαν κιόλας οι παπάδες με 22% τι ωραία χρόνια...!!!

   Διαγραφή
  2. Ε καλά, το πρόβλημα τότε το είχαν μόνο όσοι δανείζονταν από την Εκκλησία Α.Ε.. Ενώ τώρα το έχουν και όσοι δεν δανείζονται.

   Διαγραφή
  3. εμμέσως πλην σαφώς δανείζόμασταν όλοι. Τωρα δεν δανείζεται κανείς ουτε καν απο τις τράπεζες και όλοι έχουν πρόβλημα, αν δε ξαναγυριζουμε στη δραχμη η εκκλησία αε θα είναι η πρωτη που θα δανείζει πριν ακόμα κι απο τις τράπεζες

   Διαγραφή
 2. Κοιταξε αν είναι επειδη τα "συντροφια" δεν σε "παιζουν" εσυ να νοιωθεις περηφανος στη μοναξια, μηπως κανεις καπου λαθος Κλειτωρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έγραψα κάπου πως δεν με παίζουν; Η αλήθεια είναι πως μ' έχουν καλέσει πολλές φορές να παίξω στην ομάδα τους αλλά εγώ δεν πάω ούτε καν γήπεδο οπότε πως; Αμα ψάξεις εδώ μέσα θα βρεις και τα καλέσματα που δέχτηκα και σε ποια ανταποκρίθηκα και τι έγινε. Κάπου θα βρεις και μια περίπτωση που ο βούτσης άκουσε για εκκλησιαστική περιουσία και υποτροπίασε σταλινικά. έτσι για να ξέρουμε ποιός δεν παίζει ποιόν.


   έγραψα κάπου πως είμαι περήφανος για την μοναξιά μου; Η αλήθεια είναι πως προτιμώ την μοναξιά απο το συναναστρέφομαι ποίμνια. Το θεωρώ αντίτιμο κι είμαι αρκετά δυνατός για να το πληρώσω. Άλλωστε η κοινωνική απομόνωση είναι κλασσική μέθοδος πάταξης κάτι μούτρων σαν κι εμένα αλλά εμένα είναι επιλογή μου και ναι επέλεξα αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν ν' αντέξουν να το κάνουν από μόνοι τους κι όταν τους επιβάλλεται ντρεπονται κιόλας.. Ούτε περήφανος είμαι λοιπόν ούτε νοιώθω ντροπή πράγμα που πολύ θα ήθελε η κοινωνία μας αλλά ούτε αυτό κατάφερε.
   ας θεωρήσουμε όμως (αφού έτσι τ' αντιλήφθηκες) πως έγραψα ότι δεν με παίζουν κι είμαι περήφανος μόνος, που θεωρείς ότι ίσως κάνω λάθος; Μπορείς να γίνεις σαφέστερος; θα έπρεπε να υποστηρίζω συριζα γιατι είναι πολύ καλός και τα πάει πολυ καλά; σου αρέσει η αραβική άνοιξη; συμφωνείς με την (και) οικονομική ασυλία της εκκλησίας;

   Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails