Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Ιουλίου 2015

ο καραγκιόζης νίκησε. Ά-τιμοι.

karagioz dhmarx

 

Και που λες καλό μου ημερολόγιο έγινε το δημοψήφισμα και με ξεκόλλησε. Νόμιζα πως μετά την τόση επαφή με τις τέχνες τα γράμματα και τους πολιτισμούς ίσως οι ελληναράδες στα κρίσιμα τουλάχιστον ζητήματα να σκέφτονταν λίγο ορθολογικά. Μπααα! Ζώντα ζώα καλό μου ημερολόγιο. Ζώντα ζώα κι έρμαια παραμένουν και μάλιστα όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή δεν θέλουν να γίνουν άνθρωποι. Εκείνος ο καραγκιόζης καλό μου ημερολόγιο, ο καραγκιόζης νίκησε. Ο ελληναράς αφού επί σαράντα 40 χρόνια ψήφιζε όποιον θα τον διόριζε στο δημόσιο ή όποιον θα του πέρναγε τον δρόμο από το χωράφι με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι στο μηδέν αλλά οι δημόσιοι να χρυσοπληρώνονται κατά λεφούσια κι έτσι να πτωχεύσουμε, τώρα απαιτούν μέσω δημοψηφίσματος οι κουτόφραγκοι να συνεχίσουν να μας δίνουν χρήμα για να πλερώνουμε λέμε τα δεμόσιά μας. Γνήσιοι απόγονοι του καραγκιόζη! Κουτοπόνηροι συμφεροντολόγοι βλαχονεόπλουτοι περιστερίου κι αιγάλεω (γειτονιές μου) που ήθελαν 300.000 τριακόσιες χιλιάδες ευρά δάνειο για να χτίσουν το… φτωχικό τους σε πρώην πέργκολα τα λαμόγια, οι βολεψοκωλάκηδες της διπλανής πόρτας που χρωστάνε στο ικα των υπαλλήλων τους αλλά τα τρώνε στα σκυλάδικα. Αυτοί οι χαμερπείς γλείφτες ψήφισαν όχι στην ευρώπη που θέλει τα λεφτά της πίσω. ¨όχι! Δανεικά κι αγύριστα τα θέλουμε οι καραγκιόζηδες. Μ’ ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν ναι το έκαναν επειδή έτσι τους είπαν τα κόμματά τους κι όχι για να πληρωθεί το χρέος! Λαμόγια κι αυτοί, τα πιστά κομματόσκυλα σε αντίθεση με τα άπιστα που λάκισαν και πήγαν στους συριζανελ. Και πέταξαν λοιπόν έξω από την παράγκα οι καραγκιόζηδες όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό τους που επί σαράντα χρόνια τους διόριζε και τους άνοιγε δρόμο στα χωράφια τους. Μωρέ καλά τους έκανε αλλά γιατί το έκανε; Γιατί οι καραγκιόζηδες μικροαπατεώνες πέταξαν στα σκουπίδια τους πάλαι ποτέ σωτήρες τους; Μα επειδή δεν τους διορίζουν πια! Για να βάλουν στην θέση τους το νέο φρούτο τον νέο ανεπάγγελτο καραγκιόζη που τους έταξε πως μπορεί να πετύχει συμφωνία χωρίς να πληρώσουμε τα όσα πολλά χρωστάμε. Και θα γίνουμε παράδεισος. Σιγά μην πιάσουν κότσο οι κουτόφραγκοι τον περήφανο καραγκιόζη!!! Αυτοί είναι οι ελληναράδες του 21ου αιώνα καλό μου ημερολόγιο. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει τα χρωστούμενα αλλά και κανείς δεν κόβει την πιστωτική του. Όλοι θέλουν να διορίζονται και να καλοπληρώνονται ζώντας “αξιοπρεπώς” από το δημόσιο χωρίς να κάνουν τίποτα. Να καλοτρώνε χωρίς να παράγουν τίποτα. Αυτή είναι η «δημοκρατία» στην χώρα των καραγκιόζηδων. Κι έτσι σ’ αυτόν τον καραγκιόζ-μπερντέ που ζω πρέπει να χαρακτηρίζομαι κι εγώ λαμόγιο και καραγκιόζης ανάμεσα σε λαμόγια και Καραγκιόζηδες του δοξασμένου ΟΧΙ. Αυτόν τον λαό αν τον σιχαινόμουν μια φορά τώρα τον σιχαίνομαι δύο καλο μου ημερολόγιο. Κι αισθάνομαι ακόμα πιο μόνος. Εξωγήινος σχεδόν.

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails