Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

11 Ιουλίου 2015

Βρήκα ένα ωραίο, πολύ γλαφυρό.

Είμαστε τυχεροί! Ζούμε σε μια χώρα που συνεχώς (ξανα)γεννιέται. Ας θυμηθούμε μερικα γεννητούρια. Εχουμε και λέμε λοιπόν...
Η αρχαία Ελλάδα παντρεύτηκε το Χριστιανισμό και γέννησε το Βυζάντιο. Φοβερή και πολύφερνη νύφη το Βυζάντιο λέμε! Το τριγυρίζανε πολλοί θαυμαστές, δυτικοί κομψευόμενοι, αλλά και ανατολίτες. Οι δυτικοί (παρά την ιπποσύνη και το ρομαντισμό τους) κλέψαν την παρθενιά του μέσω υπόσχεσης γάμου, την οποία αθέτησαν, και, αφού κατάκλεψαν (την προίκα του) τους θησαυρούς του,  το εγκατέλειψαν αποδυναμωμένο. Ετσι, οι ανατολίτες οθωμανοί το βρήκαν ανυπεράσπιστο και το βίασαν κι αυτοί αναγκάζοντάς το σε υποταγή για 400 ολόκληρα χρόνια. Πολλά, ε; Μπα, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ηλικία του Ελληνισμού, που υπάρχει και γεννιέται ξανά και ξανά μετρώντας χιλιετηρίδες και καταφέρνει να παραμένει ολοζώντανος και φρέσκος φρέσκος!
Ολα αυτά τα χρόνια -και τα 400- κυοφορούνταν ένα σωρό μωράκια, προϊόντα πολλών σπερμάτων, διαφόρων δοτών, εραστών και βιαστών, ανατολικών και δυτικών... Από αυτό το συνονθύλευμα συνευρέσεων -επιθυμητών και μη- προκύψαμε εμείς, οι Νεοέλληνες! Τα μωράκια, που λέγαμε ντε! Από αυτά τα μωράκια, που ξεπήδησαν μονομιάς με την Επανάσταση του 1821, άλλα μοιάζουν με την Αρχαία μαμά Ελλάδα, άλλα με το μπαμπάκα Χριστιανισμό και άλλα -ίσως τα περισσότερα- έχουν χαρακτηριστικά μπερδεμένα... Περίεργοι συνδυασμοί... ξέρετε τώρα.. γαλλική μύτη και στραβά ποδαράκια, αυτιά πεταχτά και μπόι δυο πήχες..όλα μέσα στο Νόμο της κληρονομικότητας!
Φέτος, θα γιορτάσουμε για πρώτη φορά όλοι μαζί αγκαλιασμένοι τα γενεθλιά μας στην πλατεία Συντάγματος. Θα κάνουμε βολτίτσες (παρέλαση το λένε) και θα χορέψουμε με νταούλια και βιολιά  και στρατιωτικές μπάντες. Ισως τσιμπήσουμε και κάτι τι, αν δεν τα φυλάξουμε όλα τα ψητά για το Πάσχα. Ωραία πράγματα! Γουστάρω λέμε.
_________________________
ΣΗΜ.1. Για να δείς πόσες σημαίες είχαμε, πέρνα απο το σχετικό ποστ του
asxetos όπου, μεταξύ άλλων, θα θαυμάσεις την ερωτική σημαία του Λάμπρου Κατσώνη με μπόλικες καρδούλες, τη σημαία των Αγράφων που γερμανοφέρνει, τη σημαία του Ρήγα, με το ρόπαλο του Ηρακλή και τρεις σταυρούς, του Αντρέα Λόντου, της Κρητικής Πολιτείας, των Σπετσών και Ψαρών με ολόγραφο το "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ", κι άλλες πολλές!!! Πώς ακριβώς προέκυψε η σύγχρονη σημαία μας, δεν έχω καταλάβει καλά.. Πάντως, ευτυχώς, σε αυτο το θέμα καταφέραμε να συνεννοηθούμε!
ΣΗΜ.2. Φυσικά και θα πάω στο Σύνταγμα να γιορτάσω τα γενέθλιά μας! Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάω, γιατί αυτό δεν θα είναι μια απλή παρέλαση. Το καταλάβατε πιστεύω, αγαπημένοι μου αναγνώστες/τριες, ε;
ΣΗΜ.3. Γιατί έβαλα τη σημαία του Λάμπρου Κατσώνη; Επειδή έχει τρεις καρδιές, που συμβολίζουν την Αγνότητα της Επαναστασης.. και όχι μονάχα μια φορα, αλλά.. εις τριπλούν! Κάτι παραπάνω ήξερε ο Λάμπρος.

Rodia Mixer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails