Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Σεπτεμβρίου 2013

προς τον μουσουλμανοάθεο και των περιξ του φόρουμ

έγινε θέμα από τον κρυφο- ταλιμπαν (είναι… φιλειρηνικός ταλιμπαν μέχρι που ν’ αλλάξει γνώμη κατα “τας ιεράς γραφάς του κορανίου” φτου και η φωτό αφιερωμένη) ποιός στοχοποιεί κι αναζητά βίαια ξεσπάσματα; Εγώ που απλώς περίμενα στην σειρά ή ο ταλιμπάν που ονειρευόταν μαστίγια ακρωτηριασμούς αποκεφαλισμούς κι άλλα ωραία κι άγια; Φωνάζει ο κλέφτης να ακούει ο νοικοκύρης ισλαμορουφ;

step-on-the-quran

Όταν εγώ πάω στην χώρα τους δεν πίνω αλκοόλ, βαζω μπούρκα στην γυναίκα μου και την έχω δυο μέτρα πίσω από μένα, δεν σηκώνω ποτέ μάτια να κοιτάξω άλλη γυναίκα και γενικά σέβομαι την βλακεία που τους ΄δερνει αφού βρίσκομαι στην χώρα τους συν του ότι αν δεν σεβαστώ την βλακεία τους το πιθανότερο και σύνηθες είναι να με μαστιγώσουν και να μ’ εκτελέσουν σε κάποια από τις πλατείες τους είτε με αποκεφαλισμό είτε με λιθοβολισμό. Αυτά στις χώρες τους.

¨όταν έρχονται αυτοί εδώ οφείλουν να σεβαστούν τα δικά μας ήθη κι έθιμα αλλά δεν το κάνουν. Τουναντίον απαιτούν τα’ αποβράσματα να σεβαστούμε εμείς εδώ τα ήθη που έχουν αυτοί εκεί. Σαφώς δεν είναι όλοι έτσι, ούτε καν οι περισσότεροι. Είμαι της διασταυρωμένης και πάγια άποψης πως οι περισσότεροι που μεταναστευουν από εκεί το κάνουν μην αντέχοντας αυτά που γίνονται εκεί. Υπάροχυν όμως και κάποιοι άλλοι που έρχονται να μας… σώσουν, ισλαμοφασίστες κήρυκες μουλάδες κλπ σιχάματα της κοινωνίας που απιτούν και σεβασμό στην ανωμαλία τους άκουσον άκουσον! 

Το όλο θέμα το ξεκίνησε ένας ακόμα ισλαμοτέτοιος  του κωλοαλλάχ επί της γης. Το θέμα του; Γιατί έδειρα τον ταλιμπαν ΠΡΙΝ αυτός μαστιγώσει και αποκεφαλίσει την πρώτη τυχούσα νεαρά που τον διέγειρε και τον κόλασε με την… παρουσία της. Κατά την γνώμη του ισλαμοβλαμένου το σωστό είναι πρώτα να την μαστιγώσει μετά να την αποκεφαλίσει και μετά να του ζητήσουμε τον λόγο. Δεν φτάνει που ξέρουμε ποιό είναι το ιερό του ζητούμενο. Δεν φτάνει που έχουμε άπειρες τέτοιες ίδιες περιπτώσεις, δεν φτάνει που θέλει να επιβάλει τα ήθη του σε ξένο τόπο, δεν φτάνει που νομίζει ότι μπορεί να με προσβάλει δημόσια κι ανερυθρίαστα, όχι δεν φτάνουν όλα αυτά! Κατά τον ισλαμοβλάκα  πρέπει πρώτα να μου σφάξει την κόρη και μετά να… του κάνω μήνυση!

Να ενημερώσω λοιπόν τον ισλαμορουφ ότι καταρχήν ο ίδιος καταπάτησε την σαρία του κοιτάζοντας με πάθος τα οπίσθια της νεαράς. Σύμφωνα με την σαρία του έπρεπε να τον μαστιγώσω μέχρι θανάτου στην πλατεία αλλά δεν το έκανα, παραλίγο όμως να του την εφαρμόσω την σαρία πράγμα που σαφώς θα του άξιζε.

Κατά δεύτερον ας ενημερώσω τον ισλαμορουφ του φόρουμ ότι ψυχοπάθεια δεν είναι να παίζεις μπουνιές όταν σε απειλεί κάποιος. Ψυχοπάθεια ανίατης κλάσης είναι να έχω τον βρωμόπουστα τον αλλάχ για θεό και την σαρία για νόμο! Αυτή είναι η καραντί ψυχοπάθεια με πολλά προηγούμενα κι άπειρους έγκλειστους με ζουρλομανδύες ανα την υφήλιο. Μόνο στα ισλαμικά καθεστώτα κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι ψυχοπαθείς.

Βγήκε κι ένας άλλος φλώρος παρακάτω και μιλάει για… αρρωστημένη κατάσταση. Και αναρωτιέμαι, ποια είναι αλήθεια η αρρωστημένη κατάσταση; Να παλεύεις όταν απειλείσαι ή να απειλείς τις όμορφες κι ακάλυπτες νεαρές με μαστίγιο και λιθοβολισμό; Εσύ μεγάλε (αν διαβάσεις αυτό) κάτσε να σε μαστιγώσουν, ρίχτους και την γυναίκα σου και την κόρη σου να τις φχαριστηθούν κι αν σου πει ότι δεν είσαι άντρας και σου πρέπει σαρία μην αρνηθείς, κάτσε να σε γαμήσουν. Μπορεί να σου αρέσει κιόλας αφού μάλλον έχεις την πάθηση του μαζοχισμού αλλά ΟΚ θεραπεύεται μερικώς!

ΥΓ. α και που ‘σαι ιμπραήμ… αν ποτέ συναντηθούμε (είναι μικρός ο κόσμος) μην μου τα πεις κατα πρόσωπο αυτά περί του πόσο… κακό είναι να δέρνω όσους με απειλούν με σαρία. Μην ανοίξεις το στόμα σου να μου πεις υπέρ σαρίας, δεν είμαι άντρας ή κάτι τέτοιο, στο λέω και να το ξέρεις ισλαμορουφ φενταγιν.

ΥΓ2. Ο ταλιμπαν μουζαχεντιν δεν έχει ακόμα εμφανιστεί για δουλειά, αναμένω…

ΥΓ3 ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του εγκληματία ψευτοθεού αλλάχ και των αρρωστημένων πιστών του. και μια φωτό εισαγωγή για να ξέρουμε τι εστί σαρία.

 

hand-cut

«Κοράνι»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΑΡΕΜΑ» Μετάφρ. Μίνας Ζωγράφου – Μεραναίου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο

Η ΑΓΕΛΑΔΑ

(εδάφια 75 από 286)

22. «…..Φοβηθείτε λοιπόν (άπιστοι) τη φωτιά που θα έχει για τροφή τους ανθρώπους και τις πέτρες, τη φωτιά την προετοιμασμένη για τους άπιστους.»

37. « Οι άπιστοι (δηλ. οι μη ισλαμιστές) και εκείνοι που χαρακτηρίζουν τη δικαιολογία με το ψεύδος θα παραδοθούν στις αιώνιες φλόγες».

59. « Βέβαια οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και οι Σαβαίοι, που θα πιστέψουν στον Αλλάχ και στην έσχατη ημέρα και που θα πράξουν το καλό (δηλ. θα ασπαστούν το Ισλάμ), θα πάρουν την ανταμοιβή απ’ τα χέρια του. Θ’ απαλλαγούν απ’ το φόβο και τα βασανιστήρια».

76. « Αντίθετα, οι πιστοί (δηλ. οι Ισλαμιστές), αν θα έχουν πράξει το καλό (δηλ. να έχουν πολεμήσει κάτω από τη σημαία του Ισλάμ), θα κατοικούν αιώνια στον παράδεισο».

79. « ……Και αυτά είναι η ανταμοιβή γι’ αυτή σας τη συμπεριφορά (δηλ. που δεν ασπαστήκατε το Ισλάμ). Το όνειδος σ’ αυτό τον κόσμο και την ημέρα της κρίσεως η φρίκη των βασανιστηρίων, γιατί ο Αλλάχ δεν βλέπει τις πράξεις μ’ αδιάφορο μάτι».

83. « Αφού ο Αλλάχ τους έστειλε (στους άπιστους) το Κοράνιο για να επιβεβαιώσει τις Γραφές του (πριν ικετεύσω την βοήθεια του ουρανού εναντίον των απίστων), κι αφού έλαβαν αυτό το βιβλίο που τους είχε προλεχθεί, αρνήθηκαν να το πιστέψουν. Αλλά ο Αλλάχ καταράστηκε τους άπιστους».

98. « Ω! πιστοί! ….. ακούτε. Οι άπιστοι (δηλ. όλοι οι μη ισλαμιστές) είναι προορισμένοι για ένα φοβερό βασανιστήριο».

110. « Ο Θεός έχει έναν Υιό, λένε οι Χριστιανοί. Μακριά απ’ τον Αλλάχ αυτή η βλασφημία…..».

113. « Σε στείλαμε μαζί με την αλήθεια για νάσαι το όργανο των υποσχέσεών μας και των απειλών μας και κανένας δεν θα σε ρωτήσει καθόλου για κείνους που θα γκρεμιστούν στην κόλαση (δηλ. τους άπιστους)».

115. « Εκείνοι που τους δώσαμε το Κοράνιο και που διαβάζουν την αληθινή διδαχή του (δηλ. οι Ισλαμιστές), έχουν την πίστη. Εκείνοι που δεν θα το πιστέψουν (δηλ. οι άπιστοι) θα ανήκουν στους καταραμένους».

137. « Σας καθορίσαμε, ω λαοί εκλεκτών, (βλ. Άραβες) για να προσφέρετε τη μαρτυρία σας απέναντι στα υπόλοιπα έθνη, όπως ο απόστολος σας την προσφέρει σε σας».

140. « …Αν συναινούσες στους πόθους τους, ύστερα από τη γνώση που δέχτηκες, θα ήσουν ανάμεσα στον αριθμό των ασεβών (βλ. των απίστων)».

( Απαγορεύεται δηλ. οποιαδήποτε συνεργασία ή συμφωνία με τους άπιστους).

149. « Μη λέτε πως εκείνοι που σκοτώθηκαν κάτω απ’ τις σημαίες της πίστης είναι νεκροί. Αντίθετα, ζουν. Αλλά δεν το καταλαβαίνετε».

154. « Εκείνοι που αποκρύβουν τα θαύματα και τη διδαχή μας (βλ. Ισλαμισμό), ύστερα απ’ ότι τους γνωρίσαμε στην Πεντάτευχο (βλ. Εβραίοι) νάναι καταραμένοι απ’ τον Αλλάχ, τους Αγγέλους κι όλα τα δημιουργημένα πλάσματα».

(Είναι το πρώτο χρονικό σημείο που κηρύσσεται επίσημα από το Ισλάμ ο πόλεμος ενάντια στους Εβραίους).

_1_~1

155. « Θα συγχωρήσω εκείνους που, αποκηρύσσοντας την πλάνη, μου φανερώσουν την αλήθεια (βλ. ασπαστούν τον Ισλαμισμό)…».

156. « Αλλά οι άδικοι (άπιστοι) εκείνοι που θα πεθάνουν μέσα στην απιστία τους (βλ. δεν θα ασπαστούν το Ισλάμ) θα χτυπηθούν απ’ την κατάρα του Αλλάχ, των Αγγέλων και των ανθρώπων».

157. « Κι η κατάρα αυτή θα τους βασανίζει αιώνια (τους άπιστους). Τα βασανιστήριά τους δεν θα λιγοστέψουν ποτέ και ποτέ δεν θα γυρίσει κατά τη μεριά τους τα βλέμματά του ο Αλλάχ».

160. «……. Τι θέαμα θα προσφέρουν οι ασεβείς (οι άπιστοι) όταν θ’ αντικρίσουν το βασανιστήριο που τους περιμένει (επειδή δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ)! Κάθε δύναμη ανήκει στον Αλλάχ και είναι φοβερός στην εκδίκησή του».

165. « Όταν πιέζουμε τους άπιστους ν’ ασπαστούν τη διδαχή (του Ισλάμ) και ότι αποκάλυψε ο Αλλάχ, απαντούν: ακολουθούμε τη λατρεία των πατέρων μας. Πρέπει να την ακολουθούν αν οι πατέρες τους περπάτησαν μέσα στη νύχτα της άγνοιας και της πλάνης»;

( Πρώτον, παραδέχονται ότι δεν σέβονται την θρησκευτική λατρευτική επιλογή του άλλου, παρά θεωρούν ότι τελεί εν αγνοία και πλάνη. Και δεύτερον, αποδέχεται ότι πολιτική τους ήταν και είναι η (παντοιοτρόπως) πίεση των απίστων (βλ. αλλόθρησκων) να ασπαστούν τον Ισλαμισμό. Δηλαδή, αλαζονεία και φιλοσοφικός – θρησκευτικός ρατσισμός).

166. « Οι άπιστοι μοιάζουν μ’ εκείνον που ακούει τον ήχο της φωνής δίχως να καταλαβαίνει τίποτα. Κουφοί, βουβοί και τυφλοί, δεν έχουν καθόλου μυαλό! (επειδή δεν ασπάζονται τον Ισλαμισμό)».

170. « Αγόρασαν την πλάνη (τον μη-Ισλαμισμό) για αλήθεια και τα μαρτύρια (ως ποινή επειδή δεν ασπάστηκαν τον Ισλαμισμό) αντί για τη συγγνώμη. Ποια θα είναι η αγωνία τους, ανάμεσα στις φλόγες !».

186. « Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία…..».

 

187. « Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε. Διώξτε τους από το φως απ’ όπου σας έδιωξαν. Ο κίνδυνος ν’ αλλάξετε θρησκεία είναι χειρότερος απ’ το φόνο. Μην τους πολεμάτε καθόλου κοντά στο τέμενος Χαράμ, εκτός αν σας προκαλέσουν. Αν σας επιτεθούν, κολυμπήστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους άπιστους».

189. « Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας ώσπου να μην έχετε πια να φοβάστε τον πειρασμό και ώσπου να αποκατασταθεί η Θεία Λατρεία (δηλ. το Ισλάμ). Κάθε εχθρότητα να καταπαύσει εναντίον εκείνων που θα εγκαταλείψουν τα είδωλα (δηλ. τις άλλες Λατρείες ή Θρησκείες). Το μίσος σας θα πρέπει να ανάβει μόνον εναντίον των διεστραμμένων (δηλ. των άπιστων)».

190. « Αν σας επιτεθούν κατά τη διάρκεια των ιερών μηνών και στους άγονους τόπους, τιμωρείστε τους με την ποινή της ανταπόδοσης. Παραβιάστε απέναντί τους, τους νόμους αν δεν τους τήρησαν απέναντί σας. Φοβηθείτε τον Αλλάχ. Να θυμάστε πως είναι μαζί με εκείνους που τον φοβούνται».

212. « Είναι γραφτό πως θα πολεμήσετε και πως θα τρέμετε τον πόλεμο».

213. « Αλλά μπορεί να μισείτε εκείνο που είναι πλεονεκτικό για σας και να ποθείτε εκείνο που σας είναι βλαβερό. Ο Αλλάχ ξέρει τι σας ταιριάζει και σεις το αγνοείτε».

214. « Θα σε ρωτήσουν αν θα πολεμήσεις στους ιερούς μήνες. Λέγε τους: Ο πόλεμος στο διάστημα αυτό, σας είναι οδυνηρός. Αλλά να παραμερίσετε τους πιστούς απ’ το δρόμο της σωτηρίας, να είστε άπιστοι στον Αλλάχ, να αποδιώξετε τους θεράποντές του απ’ το άγιο τέμενος, είναι εγκλήματα φοβερά για τα μάτια του. Η ειδωλολατρεία είναι χειρότερη απ’ το φόνο. Οι άπιστοι δεν θα σταματήσουν να σας καταδιώκουν με τα όπλα στο χέρι, ώσπου να σας αφαιρέσουν την πίστη, αν είναι δυνατό. Εκείνος από σας που θα εγκαταλείψει τον Ισλαμισμό και που θα πεθάνει μέσα στην απιστία του, θα κάμει μάταιη την αξία των έργων του και σ’ αυτόν τον κόσμο και στον άλλον. Και θα ριχτεί στις αιώνιες φλόγες».

215. « Οι πιστοί που θα εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και θα πολεμήσουν για την πίστη μπορεί να ελπίζουν στην θεία ευσπλαχνία….».

220. « Μην παντρεύεστε τις ειδωλολάτρισσες, ώσπου να αποκτήσουν την πίστη σας. Μια πιστή σκλάβα αξίζει περισσότερο από μια ελεύθερη άπιστη γυναίκα, κι όταν ακόμα αυτή θα σας άρεσε περισσότερο. Μη δίνετε τα κορίτσια σας στους ειδωλολάτρες, ώσπου να ασπασθούν την πίστη σας. Η πιστή σκλάβα αξίζει περισσότερο από μια άπιστη, κι αν ακόμη αυτή θα σας είναι περισσότερο αξιαγάπητη».

221. « Οι άπιστοι σας καλούν στο πυρ κι ο Αλλάχ σας ανοίγει τον παράδεισο….».

223. « Οι γυναίκες σας είναι το χωράφι σας. Καλλιεργείστε το όσες φορές σας αρέσει…».

228. « …Οι γυναίκες πρέπει να συμπεριφέρονται με την πρέπουσα κοσμιότητα και οι σύζυγοι έχουν απέναντί τους την υπεροχή. Ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».

lapidacion

245. « Αγωνιστείτε για την άμυνα της πίστης (βλ. Ισλάμ) και να ξέρετε ότι ο Αλλάχ τα γνωρίζει και τα ακούει όλα».

259. « Ο διάβολος είναι ο προστάτης των απίστων (δηλ. όλων των μη – Ισλαμιστών). Τους οδηγεί από το φως στα σκοτάδια κι αυτοί θα γκρεμιστούν στο αιώνιο πυρ».

( Δηλαδή, όλοι οι Αλλόθρησκοι είναι λάτρεις και οπαδοί του Διαβόλου και του Κακού και αντίστοιχα οι Ισλαμιστές είναι οι μόνοι οπαδοί του Θεού και του Καλού)

263. « Εκείνοι που ξοδεύουν τα πλούτη τους για να υπερασπίσουν την άγια υπόθεση (δηλ. την επέκταση και επικράτηση του Ισλάμ), μοιάζουν με τον σπόρο που παράγει εφτά στάχυα και που το καθένα τους κάνει εκατό σπόρους…».

264. « Εκείνοι που υποστηρίζουν τον άγιο πόλεμο (δηλ. την επέκταση και επικράτηση του Ισλάμ) με τις περιουσίες τους….έχουν τη σίγουρη ανταμοιβή τους απ’ τον Αλλάχ. Αυτοί είναι προστατευμένοι κι απ’ το φόβο κι απ’ την αγωνία».

274. «……Υπάρχουν πιστοί που πολεμούν κάτω απ’ τις σημαίες της πίστης, μ’ όλο που η φτώχεια τους δεν τους επιτρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. ……… Η αγαθοεργία που θα κάμετε σ’ αυτούς θα γνωσθεί απ’ τον Αλλάχ).

(Δηλ., η εντολή του Κορανίου είναι «Στηρίξτε τους Μάρτυρες Φενταγίν» με κάθε τρόπο. Άρα, οι ανά τη γη μουσουλμανικοί πληθυσμοί (και του Λιβάνου φυσικά), σύμφωνα με το Κοράνι είχαν ιερή υποχρέωση να παρέχουν άσυλο και να στηρίζουν παντοιοτρόπως τους Εξτρεμιστές Ισλαμιστές Μαχητές. Γεγονός που δικαίως καθιστά το Ισλάμ ως θρησκεία και όλους τους Ισλαμιστές συνυπεύθυνους για την δράση τέτοιων τρομοκρατικών οργανώσεων).

277. « (Ο Αλλάχ) μισεί τον άπιστο και τον ασεβή (δηλ. τους μη Ισλαμιστές)….Αλλά οι πιστοί (δηλ. οι ισλαμιστές) θα απαλλαγούν απ’ το φόβο και τα βασανιστήρια».

279. « Αν αρνείστε (βλ. άπιστοι, μη Ισλαμιστές) να υπακούσετε, περιμένετε τον πόλεμο απ’ τον Αλλάχ και τον απόστολό του…».

286. « Αλλάχ. Συ είσαι ο προστάτης μας. Δώσε μας τη νίκη εναντίον των άπιστων

εθνών».

gacan-goan1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3Ο

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΜΡΑΝ

(ΜΕΚΚΑ- εδάφια 68 από 200)

3. « Εκείνοι που θα αρνηθούν τη θεία διδασκαλία (δηλ. τον Ισλαμισμό), μόνον τα βασανιστήρια θα πρέπει να περιμένουν. Ο Αλλάχ είναι ισχυρός και η εκδίκηση βρίσκεται μέσα στα χέρια του».

(Δηλ. «πως τολμάει όλος ο μη Ισλαμικός κόσμος να μην ασπάζονται το Ισλάμ»; Για τιμωρία θα εξολοθρευτούν από τον Αλλάχ, δηλ. από τους Ισλαμιστές Μάρτυρες Μαχητές του).

8. « Οι άπιστοι δεν θάχουν κανένα όφελος κι απ’ τα πλούτη τους κι απ’ τα παιδιά τους, στον Αλλάχ. Θα καταφαγωθούν από τις φλόγες».

9. « Όμοιοι (οι άπιστοι, δηλ. οι αλλόθρησκοι) με την οικογένεια του Φαραώ και με τις πριν απ’ αυτή χαρακτήρισαν τη διδασκαλία μας για ψεύδος. Ο Αλλάχ όμως κατάλαβε την ασέβειά τους και είναι φοβερός στις τιμωρίες του».

10. « Λέγε στους άπιστους: σε λίγο θα νικηθείτε και θα συναθροιστείτε στην κόλαση, που είναι η διαμονή των βασανιστηρίων».

20. « Ανάγγειλε σ’ εκείνους (άπιστοι) που αρνούνται την αληθινή πίστη (το Ισλάμ), που χύνουν άδικα το αίμα των προφητών (Εβραίοι) κι εκείνων που έργο τους είναι να κηρύσσουν την αλήθεια (Προσηλυτιστών του Ισλάμ), ότι θα παραδοθούν στα μαρτύρια».

(Δεύτερη – ιστορική – ντιρεκτίβα-φετφάς του Κορανίου εναντίον των Εβραίων. Και ουσιαστικά εναντίον όλων «των λαών της Βίβλου» – μα στην πραγματικότητα εναντίον όλου του – μη ισλαμικού – κόσμου. Η αφοριστική του σκέψη με το ξεδίπλωμα – ανάπτυξη του Κορανίου επεκτείνεται προς όλο τον «άπιστο» – βλ. μη ισλαμικό – κόσμο).

27. « Ποτέ σας μην παίρνετε για προστάτες τους άπιστους, εκτός αν αναγκαστείτε από το φόβο. Η οργή του Αλλάχ θα πρέπει να σας κάνει να τρέμετε. Σ’ αυτόν θα ξαναγυρίσετε».

(Άρα, ποτέ σας μην ενσωματωθείτε σε μη ισλαμική κοινωνία. Ποτέ σας μην δώσετε όρκο πίστης σε ξένη μη ισλαμική σημαία και Σύνταγμα. Κι αν το κάνετε, κάντε το μόνο υποκρινόμενοι. Να είστε έτοιμοι να προδώσετε αυτήν την ψεύτικη πατρίδα σας στο πρώτο κάλεσμα του Ισλάμ).

49. « Θα τιμωρήσω αυστηρά τους απίστους και σ’ αυτόν και στον άλλον κόσμο. Και δεν θάχουν να περιμένουν καμιά βοήθεια».

83. « Οι αποστάτες (του Ισλάμ), που ολοένα θα αυξάνει η αδικία τους, δεν έχουν να ελπίζουν καμιά συγγνώμη. Η κατάρα είναι ο κλήρος τους».

(Δηλαδή, Φετφάς (εντολή) εκτέλεσής τους).

84. « Όλο το χρυσάφι που μπορεί να χωρέσει η γη δεν μπορεί να εξαγοράσει τα μαρτύρια εκείνων που θα αυξάνει μέσα τους η απιστία. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει πια ελπίδα».

94. « Ω πιστοί (του Ισλάμ), αν ακολουθήσετε την διδασκαλία των Ιουδαίων, θα σας ξεριζώσουν την πίστη σας και θα σας κάνουν άπιστους».

106. « Οι Εβραίοι μόνον ελαφρές ζημιές μπορούν να σας κάμουν. Αν σας πολεμήσουν, γρήγορα θα τραπούν σε φυγή και κανένας δεν θα τους βοηθήσει».

(Τέταρτη κλιμάκωση της Ισλαμικής κήρυξης πολέμου κατά των Εβραίων)

107. « Το σωρευμένο πάνω στα κεφάλια τους αίσχος θα τους ακολουθήσει παντού. Μόνο η συμμαχία του Αλλάχ με τους ανθρώπους μπορεί να τους εξασφαλίσει τη ζωή τους. Ο Αλλάχ αποτύπωσε στο μέτωπό τους τη σφραγίδα της οργής του. Η δυστυχία θα τους συντρίψει, γιατί αρνήθηκαν να πιστέψουν στα θεία θαύματα. Γιατί άδικα θανάτωσαν τους προφήτες. Γιατί είναι αποστάτες και άνομοι».

( Πέμπτη κλιμάκωση κατά των Εβραίων)

111. « Οι άπιστοι δεν θα ωφεληθούν καθόλου από τα πλούτη τους, ούτε από τα παιδιά τους, κοντά στον Αλλάχ. Θα είναι τα θύματα μιας φωτιάς που ποτέ δεν θα σβήνει».

113. « Ω πιστοί! Μόνον ανάμεσά σας να συνάπτετε στενούς δεσμούς. Οι άπιστοι προσπαθούσαν να σας διαφθείρουν. Θέλουν την καταστροφή σας».

( Το ίδιο το Κοράνι απαγορεύει στους Μουσουλμάνους να ενσωματωθούν σε άλλες μη Ισλαμικές κοινωνίες).

122. « Και μας έστειλε (ο Αλλάχ) τους ουράνιους στρατιώτες του για να φέρει στην καρδιά μας τη χαρά και την εμπιστοσύνη. Κάθε βοήθεια έρχεται από τον Αλλάχ. Είναι ισχυρός και σοφός. Μπορεί κατά τη θέλησή του να ανατρέψει τους άπιστους, να τους τρέψει σε φυγή ή να τους εξολοθρεύσει».

123. « Είτε τους συγχωρήσει ο Αλλάχ, είτε τους τιμωρήσει, η τύχη τους δεν σ’ ενδιαφέρει. Είναι παραδομένοι στην απιστία».

126. « Να φοβάστε το πυρ το ετοιμασμένο για τους απίστους…».

134. « Αν ο φονικός σίδηρος σας πλήξει, πόσοι εχθροί σας θα έχουν παρόμοια τύχη; Η επιτυχία θάναι αμφίρροπη ανάμεσα στους θνητούς, για να γνωρίσει ο Αλλάχ τους πιστούς, και για να διαλέξει ανάμεσά σας τους μάρτυρές του (μισεί τους κακούς)».

(ενθαρρύνοντας τους υποψήφιους Φενταγίν – καμικάζι – ανθρώπινες βόμβες. Το ίδιο το Κοράνι λοιπόν – και όχι ορισμένες «Σέχτες» όπως ισχυρίζονται ορισμένοι – είναι που προωθεί την ιδέα των Επιθέσεων Αυτοκτονίας).

135. « Για να δοκιμάσει τους πιστούς και για να εξολοθρεύσει τους άπιστους».

136. « Πιστεύετε πως θα μπείτε στον Παράδεισο πριν ο Αλλάχ να γνωρίζει ποιοι από σας πολέμησαν και έμειναν καθαροί;».

137. « Επιθυμήσατε το θάνατο πριν να σας παρουσιαστεί και όταν τον είδατε, κλονιστήκατε».

(μομφή προς τους δειλούς πιστούς για να τους ντροπιάσει και να τους κάνει άφοβους να πεθάνουν).

141. « Περιορίζονται μόνο να λένε (οι πιστοί του Ισλάμ) : Αλλάχ…..στερέωσε τα βήματά μας και βοήθησέ μας εναντίον των απίστων εθνών. Κι ο Αλλάχ τους γέμισε με αγαθά σε αυτή την ζωή και τους έδωσε την ευδαιμονία στην άλλη. Αγαπά τους αγαθοεργούς».

(Δηλαδή, η καταστροφή των απίστων εθνών και η δια της βίας επιβολή του Ισλάμ, θεωρείται «αγαθοεργία», που επιβραβεύεται μάλιστα και με μια θέση στον Παράδεισο).

142. « Ω πιστοί! Αν ακολουθείτε τους απίστους, θα ξαναγυρίσετε στην πλάνη σας και θα καταστραφείτε».

(Απαγορεύεται η ενσωμάτωση στις κοινωνίες των απίστων).

144. « Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλάχ άλλες θεότητες. Η κατοικία τους θα είναι το πυρ, η αξιοθρήνητη διαμονή των ανόμων».

( Σύμφωνα με το Ισλάμ, οι Ορθόδοξοι με τις εικόνες τους και οι Καθολικοί, οι Βουδιστές και οι Ινδουιστές με τα αγάλματά τους είναι ειδωλολάτρες και πρέπει να εξολοθρευτούν. Αδιαφορώντας για ανθρώπινα δικαιώματα όπως Ανεξιθρησκία και Θρησκευτική Ανοχή).

148. «…..Κι αν ακόμα μένατε στα σπίτια σας, για όσους ήτανε γραφτό να έρθουν να πολεμήσουν, θα έρχονταν να σκοτωθούν εκεί όπου πέθαναν, για να γνωρίσει και να δοκιμάσει ο Αλλάχ το βάθος της καρδιάς σας…».

(Σύμφωνα με το Κοράνι, όλοι οι Ισλαμιστές έχουν υποχρέωση να πολεμήσουν κάτω από τη Σημαία του Ισλάμ για την παγκόσμια επικράτησή του. Ή αλλιώς, Η δημιουργία ενός Φενταγίν).

150. « Ω πιστοί! Δεν μοιάζετε μ’ εκείνους που έγιναν άπιστοι και λένε: οι αδελφοί μας χάθηκαν πηγαίνοντας στον πόλεμο και πολεμώντας. Αν έμεναν ανάμεσά μας δεν θα πέθαιναν. Αυτά τα ασεβή λόγια θα τους στοιχίσουν στεναγμούς. Ο Αλλάχ δίνει τη ζωή και το θάνατο. Βλέπει τις πράξεις σας».

(απειλή εκτέλεσης σε όποιον αποσκιρτήσει)

151. « Αν πεθάνετε ή σκοτωθείτε υπερασπίζοντας την πίστη σας, σκεφτείτε πως η θεία ευσπλαχνία αξίζει περισσότερο από όλα τα πλούτη που θα θησαυρίσετε».

(η δημιουργία ενός Φενταγίν)

160. « Ο Αλλάχ επέτρεψε εκείνο που σας ήρθε την ημέρα της μάχης, για να ξεχωρίσει τους αληθινούς πιστούς απ’ τους υποκριτές. Όταν είπε στους πιστούς: ελάτε να πολεμήσετε κάτω από τη σημαία της πίστης, ελάτε ν’ αποκρούσετε τον εχθρό, απάντησαν: αν ξέραμε να πολεμήσομε, θα σας ακολουθούσαμε. Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν κοντύτερα στην απιστία παρά στην πίστη».

163. « Μην νομίσετε πως εκείνοι που έπεσαν πέθαναν. Αντίθετα, ζουν και παίρνουν τη τροφή τους απ’ τα χέρια του ίδιου του Αλλάχ».

182. « Όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Ο καθένας θα πάρει την ανταμοιβή του για τα έργα του την ημέρα της αναστάσεως. Εκείνος που θα αποφύγει το πυρ (δηλ. ο Ισλαμιστής) και θα μπει στον παράδεισο θα δοκιμάσει την αληθινή ευδαιμονία …»

189. « Αλλάχ! Φύλαξέ μας από το μαρτύριο της πυράς! Αλλάχ, εκείνον (δηλ. τον άπιστο) που θα τον γκρεμίσεις μέσα στις φλόγες θα καταισχυνθεί. Και δεν θα υπάρχει ελπίδα πια για τους ασεβείς(μη ισλαμιστές)».

194. « Θα αποπλύνω τα ανομήματα εκείνων που θα διωχτούν απ’ τα σπίτια τους, και θα υποφέρουν, και θα πολεμήσουν και πεθάνουν για μένα. Θα τους βάλω στους κάμπους όπου τρέχουν ποτάμια».

(δηλ., όποιος πολεμάει κάτω από τη σημαία του Ισλάμ και πεθαίνει, πάει στον Παράδεισο).

197. « Εκείνοι που φοβούνται τον Αλλάχ θα κατοικούν στους κήπους τους δροσερούς. Εκεί θα μένουν αιώνια. Θα είναι οι φιλοξενούμενοι του Αλλάχ….».

200. « Ω πιστοί! Εγκαρτερείτε. Πολεμάτε με σταθερότητα. Να φοβάστε τον Αλλάχ, για να απολαύσετε την ευδαιμονία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4Ο

ΜΕΔΙΝΑ

εδάφια 80 από 175

3. «….. Να νυμφεύεστε δυο, τρεις ή τέσσερις (γυναίκες ταυτόχρονα). Και να διαλέγετε εκείνες που σας αρέσουν. Αν δεν μπορείτε να τις κρατήσετε με δικαιοσύνη, να πάρετε μόνον μια ή περιοριστείτε στις σκλάβες σας….».

(Οι σκλάβες, ως γνωστόν δεν χρειάζονται δικαιοσύνη…Γυναικεία δικαιώματα και γυναικεία ανεξαρτησία προφανώς δεν υφίστανται στο Κοράνι και στο Ισλάμ)

17. « Εκείνος που θα τις τηρήσει (τις εντολές του Κορανίου) και θα υπακούσει στον προφήτη, θα μπει στους κήπους που τους αρδεύουν τα ποτάμια, την ευάρεστη διαμονή, όπου θα γεύεται την αιώνια ευδαιμονία».

19. « Αν κάποια απ’ τις γυναίκες σας μοιχεύτηκε, καλέστε τέσσερις μάρτυρες. Αν και των τεσσάρων οι μαρτυρίες ενώνονται εναντίον της, κλείστε την στο σπίτι σας, ώσπου ο θάνατος να τερματίσει την ζωή της».

(κοινώς, ο άνδρας έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω στη γυναίκα του. Αρκεί να έχει τέσσερις (ψευδο)μάρτυρες).

20. « Να τιμωρείτε τον ελεύθερο άνδρα και τη γυναίκα όταν διαπράξουν κάποιο αισχρούργημα…».

(κοινώς, απαγορεύονται, δια ποινής, οι προγαμιαίες ερωτικές σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων)

28. « Σας απαγορεύεται να νυμφευθείτε ελεύθερα έγγαμες γυναίκες, εκτός αν τις κατακτήσατε με τα όπλα στον πόλεμο. Αυτοί είναι οι νόμοι του Αλλάχ. Όλα τα άλλα σας επιτρέπονται. Χρησιμοποιείστε τα πλούτη σας για να παίρνετε αγνές και ενάρετες συζύγους. Αποφεύγετε την ακολασία. Δίδετε σ’ εκείνες αν τις απολαύσατε την προίκα που υποσχεθήκατε, σύμφωνα με το νόμο. Κι αφού εκπληρωθεί αυτή η υποχρέωση, όλες τις συμφωνίες που θα κάμετε θα είναι νόμιμες».

(Κάπως έτσι ανακαλύφθηκαν οι προσωρινοί γάμοι στο Ιράν. Επίσης, εφόσον θεωρούν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με τη Δύση – κυρίως – θεωρούν ότι νομιμοποιούνται από το Κοράνι να απαγάγουν δυτικές γυναίκες και να τις παντρεύονται ή να τις έχουν δούλες σε χαρέμια).

34. « Ο ασεβής (άπιστος) που θα παραβεί τις εντολές του (του Αλλάχ) θα ριχτεί στις φλόγες. Τίποτα δεν είναι ευκολότερο για τον Αλλάχ».

35. « Αν αποφύγετε να αθετήσετε τις μεγάλες εντολές, θα σας αποπλύνομε από τα παραπτώματά σας και θα σας δώσουμε τιμητική θέση στον παράδεισο».

(Η πιο μεγάλη εντολή είναι : πολέμα κάτω από τη σημαία του Ισλάμ με στόχο την παγκόσμια επικράτησή του επί των απίστων εθνών. Αν κάνεις αυτό, όλα τα άλλα – ότι και να κάνεις – θεωρούνται μικροπαραπτώματα που συγχωρούνται. Η θέση στον Παράδεισο είναι εξασφαλισμένη).

38. « Οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες, γιατί ο Αλλάχ τους έδωσε την υπεροχή πάνω τους και πρέπει να τις προικίζουν από τις περιουσίες τους. Οι γυναίκες πρέπει να υπακούουν και να αποσιωπούν τα μυστικά των συζύγων τους, μια που ο ουρανός τους εμπιστεύθηκε τη φύλαξή τους. Οι σύζυγοι που ενδεχομένως θα υποφέρουν απ’ την απείθειά τους μπορούν να τις τιμωρούν, να τις αφήνουν μόνες στα κρεβάτια τους κι ακόμα και να τις χτυπούν. Η υποταγή των γυναικών θα τις προστατεύει από κάθε κακομεταχείριση. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος και ύψιστος».

(περί γυναικείων δικαιωμάτων «ισλαμική συνέχεια»…)

45. « Τι θα κάμουν οι άπιστοι όταν θα συγκεντρώσουμε εναντίον τους τη μαρτυρία απ’ όλα τα έθνη και όταν θα ζητήσουμε τη μαρτυρία σου; Θα ευχηθούν, αυτή την φοβερή ημέρα να γίνουν κονιορτός».

47. « Δεν προσέξατε τους Εβραίους; Πωλούν την πλάνη και θάθελαν να σας κάνουν να φύγετε απ’ το σωστό δρόμο. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τους εχθρούς σας. Η ισχυρή προστασία του είναι ασφαλές άσυλο εναντίον της πονηρίας τους».

(Έκτη κλιμάκωση του πολέμου κατά των Εβραίων)

48. « Εκείνοι που από αυτούς αλλοιώνουν τις Γραφές λέγουν: σε ακούσαμε και δεν θέλουμε να σε υπακούσουμε. Άκουσε εκείνο που δεν ακούμε και εξέτασέ μας. Συσκοτίζουν το νόημα των λόγων τους και καταστρέφουν τη θρησκεία».

(Το Κοράνι απαγορεύει την αρνητική κριτική και την φιλοσοφικοθρησκευτική πολυφωνία. Οι ποικιλόχρωμοι διανοητές και οι εισαγωγείς Καινών Δαιμονίων – δηλ. Σωκράτες –απαγορεύονται δια ποινής θανάτου).

49. « Αν έλεγαν : ακούσαμε και υπακούμε, άκουσέ μας και κρίνε μας. Τι πλεονεκτήματα θα είχαν απ’ την υπακοή τους! Ο Αλλάχ τους καταράστηκε εξ’ αιτίας της απιστίας τους. Ανάμεσά τους ελάχιστοι είναι οι πιστοί».

(αποδεκτή είναι μόνο η τυφλή υποταγή και υπακοή. Αρνητική κριτική και φιλοσοφικός στοχασμός απαγορεύονται ρητά).

50. « Εσείς Εβραίοι πιστεύετε στο βιβλίο (Κοράνι) που επιβεβαιώνει την αλήθεια της Πεντατεύχου, πριν ν’ αλλάξουμε τα πρόσωπά μας και να γυρίσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πιστέψτε, πριν να σας καταραστούμε, καθώς κάνουμε εκείνους που παραβαίνουν το Σάββατο. Η διαταγή του Αλλάχ πραγματοποιείται».

51. « Ο Αλλάχ δεν θα συγχωρήσει τους ειδωλολάτρες αλλά μόνο κατά τη θέλησή του όλα τα άλλα ανομήματα. Αλλά η ειδωλολατρεία είναι βαρύτερη προσβολή».

( Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει τις λατρευτικές δοξασίες και την θρησκευτικότητα του καθενός. Αυτό όμως δεν ισχύει στο Ισλάμ και στο Κοράνι).

55. « Τους σκεπάζει (τους Εβραίους) η θεία κατάρα. Ποιος θα μπορούσε να προστατεύσει εκείνους που τους καταράστηκε ο ουρανός;».

58. « Ανάμεσα σ’ αυτούς (τους Εβραίους) άλλοι πιστεύουν στον προφήτη, άλλοι δεν υπακούουν στη φωνή του. Αλλά η φωτιά της κόλασης θα επαρκέσει για τα ανομήματά τους».

59. « Εκείνοι που θα αρνηθούν να πιστέψουν στην αλήθεια που αναγγείλαμε, θα γκρεμιστούν στις φλόγες. Το δέρμα τους μόλις θα καίγεται, θα ξαναγίνεται και θα παραδίνονται σε καινούρια βασανιστήρια….».

62. « Ω πιστοί! Υπακούετε στον Αλλάχ, στον απεσταλμένο του και εκείνους από σας που ασκούν εξουσία. Να φέρνετε τις διαφορές σας ενώπιον του Αλλάχ και των αποστόλων του, αν πιστεύετε στον Αλλάχ και στην έσχατη ημέρα. Είναι το σωφρονέστερο μέσο και το καταλληλότερο για να τερματίσετε τις διαμφισβητήσεις σας».

( Η αρχή της μεθόδευσης εγκαθίδρυσης της υπέρτατης εξουσίας του Ισλαμικού Ιερατείου).

69. « Αν τους ορίζαμε την αυτοχειρία ή την εγκατάλειψη των κτημάτων τους, λίγοι απ’ αυτούς θα το έκαναν. Ωστόσο, εκτελώντας τη θέληση του Αλλάχ θα ήταν προς όφελός τους και η πίστη τους θα στερεωνόταν».

(Δηλ. είναι καλό να αυτοκτονείς για το Ισλάμ – σκοτώνοντας και άπιστους φυσικά – γιατί είναι θέληση του Αλλάχ – και θα έχεις και «κέρδος», τόσο εσύ – με τα «ουρί» του Παραδείσου – όσο και οι οικείοι σου με τις «επιταγές» του Κοσμικού κράτους του Ισλαμ).

70. « Θα τους ανταμείβαμε άφθονα και θα τους οδηγούσαμε στο δρόμο της σωτηρίας».

(Όποιος λοιπόν αυτοκτονήσει – σκοτώνοντας και άπιστους – θα ανταμειφθεί άφθονα και θα οδηγηθεί στο δρόμο της Σωτηρίας).

71. « Εκείνοι που θα είναι πιστοί στον Αλλάχ και στον απεσταλμένο του θα μπουν στη δοξασμένη κοινωνία των προφητών, των δικαίων, των μαρτύρων, των ευεργετών, που ο Αλλάχ τη γέμισε με τις σπανιότερες εύνοιές του».

(Και να η επιβράβευση του Μάρτυρα. Μία από τις κολώνες του Τζιχάντ).

73. « Ω πιστοί! Να είστε συνετοί στη μάχη, είτε επιτίθεστε μεμονωμένα είτε ομαδικά».

74. « Θα υπάρξουν πολλοί ανάμεσά μας που θα βραδυπορούν. Θα χαρούν γιατί δεν δοκίμασαν την ήττα σας και θα ευχαριστήσουν τον ουρανό, γιατί δεν παρευρέθηκαν σ’ αυτή τη μάχη».

(Η προετοιμασία του Ιερού Πολέμου. Η καταδίκη των δειλών).

75. « Αν ο Αλλάχ τους στέλνει τη νίκη θα πουν, ( σαν να μην ήταν η φιλία που τους έκαμε να το πουν) : μακάρι να πολεμούσαμε και εμείς μαζί τους! Θα είχαμε και εμείς πλούσια λάφυρα».

(Η προετοιμασία του Ιερού Πολέμου. Αν δεν θέλετε να πολεμήσετε για την πίστη, πολεμήστε για υλικά κίνητρα, πχ λάφυρα).

76. « Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω απ’ τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν, θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».

( Η προετοιμασία του Φενταγίν. Υπόσχεση για μελλοντική ζωή στον Παράδεισο).

77. « Ποιος θα μπορούσε να σας εμποδίσει να πολεμήσετε για την πίστη, για εκείνους ανάμεσά σας που είναι αδύνατοι, για τις γυναίκες, τα παιδιά που κραυγάζουν: Αλλάχ, βγάλε μας απ’ αυτή την διεφθαρμένη πόλη και στείλε μας έναν υπερασπιστή».

( Η προετοιμασία του Φενταγίν. Γίνετε υπερασπιστές της οικογένειας και της κοινότητάς σας).

78. « Οι πιστοί υποστηρίζουν τα συμφέροντα του ουρανού και οι άπιστοι υψώνουν τα όπλα τους κάτω απ’ τα λάβαρα του Ταγούτ. Πολεμήστε τους ανθρώπους του Σατανά. Η αντίστασή τους είναι πολύ αδύναμη».

( Η προετοιμασία του Ιερού πολέμου. Εμψύχωση. Για το Κοράνι οι άπιστοι (δηλ. οι μη ισλαμιστές) είναι όλοι οπαδοί του Σατανά).

79. « Προσέξατε εκείνους που απαλλαγμένοι για ορισμένο καιρό να φέρουν όπλα, πρέπει να προσεύχονται και να ελεούν: όταν τους διέταξαν να πολεμήσουν, οι περισσότεροι, επειδή φοβούνταν τους άπιστους τόσο ή περισσότερο κι απ’ τον ίδιο τον Αλλάχ, φώναζαν : Αλλάχ, γιατί μας διατάζεις να πολεμήσουμε; Γιατί δεν μας αφήνεις να φτάσουμε στο τέρμα των ημερών μας; Απάντησέ τους: η μέλλουσα ζωή είναι το αληθινό αγαθό, για κείνους που φοβούνται τον Αλλάχ. Εκεί κανένας δεν θα ξεγελαστεί».

80. « Σε οποιονδήποτε τόπο κι αν βρισκόσαστε, ο θάνατος θα σας προσβάλλει. Κι οι πιο ψηλοί πύργοι δεν θα σας προστατεύσουν απ’ τα πλήγματά του…..».

(Η προετοιμασία του Ιερού πολέμου. Προσπάθεια υποκίνησης μεγαλύτερων μερίδων πληθυσμού. Ακόμα κι αυτών που φοβούνται. Αλλά επίσης, ευθεία απειλή των αντιπάλων απίστων για το τι τους περιμένει).

82. « Εκείνος που υπακούει στον Προφήτη, υπακούει στον Αλλάχ. Δεν σε στείλαμε για να είσαι ο φύλακας εκείνων που δεν υποτάσσονται στη φωνή του».

(Όσοι λοιπόν υπακούνε στο Κοράνι, υπακούνε και στον Προφήτη άρα υπακούνε και στον Αλλάχ).

83. « Λένε μπροστά σου: υποτασσόμαστε. Και μόλις ξεμακρύνουν από κοντά σου σκέπτονται την ανταρσία. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τα σχέδιά τους. Απόφευγέ τους. Εμπιστεύσου στον Αλλάχ. Η προστασία του είναι σίγουρο όπλο».

84. « Μήπως δεν έχουν μπροστά τους το Κοράνιο; Αν δεν τόχε γράψει ο Αλλάχ, δεν θάβρισκαν σ’ αυτό χίλιες – δυο αντιρρήσεις»;

(αφού απαγορεύονται οι κριτικές και οι αντιρρήσεις με ποινή θανάτου πως θα τολμήσει κάποιος ισλαμιστής να αναρωτηθεί κάνοντας κριτικές και εγείροντας αντιρρήσεις;)

86. « Αγωνιστείτε για την πίστη. Θα εργαστείτε για τον εαυτό σας. Ενθάρρυνε τους πιστούς. Ο βραχίονας του Αλλάχ μπορεί να σταματήσει το πολεμικό μένος των εχθρών. Είναι ισχυρότερος απ’ αυτούς και οι τιμωρίες του είναι πιο φοβερές».

90. « Τι σας ενδιαφέρει αν οι ασεβείς είναι διαιρεμένοι σε δύο αιρέσεις; Ο Αλλάχ τους απόδιωξε. Θέλετε να οδηγήσετε εκείνους που παραπλάνησε; Δεν υπάρχει φως για κείνους που τους γκρέμισε στα σκοτάδια».

91. « Θέλησαν να σας κάμουν άπιστους σαν εκείνους και να σας κάνουν να συμμετάσχετε στην ασέβειά τους. Μην συνάπτετε δεσμούς μαζί τους, ώσπου να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να υπερασπίσουν το νόμο της. Αν ξαναγυρίσουν στην απιστία, πιάστε τους και θανατώστε τους παντού όπου κι αν τους βρείτε. Να μην έχετε ανάμεσά τους ούτε προστάτη ούτε φίλο».

92. « Εξαιρέστε απ’ αυτόν το νόμο εκείνους που θα ζητήσουν άσυλο σε έναν απ’ τους συμμάχους μας κι εκείνους που θα αναγκαστούν να πολεμήσουν ή εναντίον στο ίδιο το έθνος τους. Ο Αλλάχ μπορούσε να δώσει τη νίκη σ’ αυτούς εναντίον σας κι αν σας προσφέρουν την ειρήνη, ο Αλλάχ σας απαγορεύει να τους επιτεθείτε».

93. « Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να συνδέσουν την πίστη σας με την πίστη του έθνους τους. Εξεγείρονται κάθε φορά που τους καλούνε για τούτο. Αν εξακολουθούν να φέρουν τα όπλα εναντίον σας, αν δεν σας προσφέρουν την ειρήνη, πιάστε τους και σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε. Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».

(Πόλεμος μέχρις εσχάτων εναντίον των απίστων).

94. « Δεν επιτρέπεται σ’ έναν Ισλαμιστή να σκοτώσει έναν άλλο….».

(Αυτή η εντολή του Κορανίου όπως δείχνει η ιστορία του Ισλάμ είναι η μόνη που παραβιάζεται διαρκώς).

95. « Εκείνος που θα σκοτώσει εκούσια έναν πιστό θάχει για ανταμοιβή την κόλαση. Εκεί θα μείνει αιώνια. Ο Αλλάχ, εξεγερμένος εναντίον του, θα τον καταραστεί και θα τον καταδικάσει σ’ ένα φοβερό βασανιστήριο».

(Οι ισλαμιστές έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν άπιστους και μάλιστα πάνε στον παράδεισο μετά απ’ αυτό. Οι άπιστοι όμως αν σκοτώσουν ισλαμιστή θα πάνε στην κόλαση).

97. « Οι πιστοί να παραμείνουν στους κόλπους της οικογενείας τους δίχως ανάγκη, δεν έχουν την ίδια μεταχείριση μ’ εκείνους που υπερασπίζουν τη θρησκεία, των αγαθών τους και των προσώπων τους. Ο Αλλάχ αυτούς τους ύψωσε πάνω απ’ τους άλλους. Όλοι θα αποκτήσουν το υπέρτατο αγαθό. Αλλά εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν πιο δοξασμένη τύχη».

(Ισλαμιστές βαδίστε στον πόλεμο για την κυριαρχία του Ισλάμ και θα έχετε δοξασμένη τύχη)

99. « Οι άγγελοι ρώτησαν τους ένοχους που τους τιμώρησαν με το θάνατο: Σε ποια θρησκεία ανήκετε; Είμαστε οι αδύναμοι κάτοικοι μιας ειδωλολατρικής χώρας, απάντησαν. Η γη δεν είναι ευρύχωρη, ξανάπαν οι άγγελοι; Δεν μπορούσατε να φύγετε απ’ τον τόπο που κατοικούσατε; Η διαμονή τους θάναι η κόλαση, η διαμονή των βασανιστηρίων».

(Το Κοράνι ορίζει την αρχή της συνυπευθυνότητας των πληθυσμών. Δηλ. εάν ο πληθυσμός μιας χώρας δεν ασπαστεί το Ισλάμ, ή δεν φύγει από αυτή τη χώρα, τότε θεωρείται εξίσου συνυπεύθυνος και θα τιμωρηθεί σκληρά).

101. « Εκείνος που θα εκπατριστεί για να υπερασπίσει την άγια πίστη θα βρει την αφθονία και πολυάριθμους συντρόφους. Ο πιστός που, αφήνοντας την οικογένειά του, για να ταχθεί κάτω απ’ τις σημαίες του Αλλάχ και των αποστόλων του, θα πεθάνει, θάχει την ανταμοιβή του απ’ τα χέρια του μακρόθυμου και πολυέλεου Αλλάχ».

(Προώθηση και πάλι της Φιλοσοφίας του Μάρτυρα του Ισλάμ).

102. « Δεν θα είστε καθόλου ένοχοι αν συντομεύσετε τις προσευχές σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αν φοβάστε μήπως σας αιφνιδιάσουν οι άπιστοι».

103. « Όταν θα βρίσκεσαι επί κεφαλής του στρατεύματος και διατάξεις την προσευχή, ας πάρει το ένα τμήμα του στρατού τα όπλα κι ας προσευχηθεί μαζί σου. Ύστερα, όσοι προσκυνήσουν τον Αλλάχ, ας τραβηχτούν πίσω κι ας πάρουν τη θέση τους άλλοι. Την ώρα που προσεύχονται πρέπει να παίρνουν όλες τους τις προφυλάξεις και να είναι οπλισμένοι. Οι άπιστοι θα ήθελαν να παραμελείτε τα όπλα σας και την αρματωσιά σας, για να ορμήσουν όλοι μαζί εναντίον σας. Κι αν η αρρώστια ή η βροχή σας αναγκάσουν να αφοπλισθείτε, δε θάναι αυτό αμαρτία, αλλά να προσέχετε. Ο Αλλάχ έχει ετοιμάσει φριχτά μαρτύρια για τους άπιστους».

105. « Να μη σας σταματάει η εικόνα των βασάνων όταν κυνηγάτε τους άπιστους. Έχουν κι αυτοί τις θλίψεις τους, κι εσείς έχετε παραπάνω απ’ αυτούς την ελπίδα που βασίζεται στον πάνσοφο και σώφρονα Αλλάχ».

(ενώ οι άπιστοι, ας πούμε, δεν έχουν Θεό).

107. « ………. να μην υπερασπίζεσαι εκείνους που τυφλώνονται μόνοι τους (έχοντας άλλες φιλοσοφικές απόψεις), γιατί ο Αλλάχ μισεί (Θεός και μισεί clip_image001τους δόλιους και τους άπιστους».

115. « Όποιος χωριστεί από τον προφήτη, αφού γνώρισε τον ίσιο δρόμο και ακολουθήσει άλλη θρησκεία από τη θρησκεία των πιστών, θ’ αποκτήσει εκείνο που επιθύμησε: θα έχει για κλήρο τις φλόγες της κολάσεως».

(Όποιος αποστατεί από το Ισλάμ θα πάει στην Κόλαση η ψυχή του).

116. « Δεν θα συγχωρήσει ο Αλλάχ τους ειδωλολάτρες. Θα δώσει τη χάρη του σε όποιον θελήσει. Μόνο αυτοί δεν θάχουν να ελπίσουν τίποτα από την φιλευσπλαχνία του. Είναι η έσχατη τύφλωση το να εξομοιώσει κανείς τον Αλλάχ με άλλους».

(Δηλ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακολουθεί τη δική του θρησκεία και τα δικά του λατρευτικά τυπικά διότι κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ειδωλολάτρης και να εκτελεστεί από τους Ισλαμιστές).

120. « Κατοικία τους (των ειδωλολατρών) θάναι η κόλαση και θα τους είναι αδύνατο να βγουν απ’ αυτήν».

121. « Ο Αλλάχ υποσχέθηκε στους πιστούς που θα έχουν εφαρμόσει την αρετή (δηλ. Το Κοράνι), πως θα μπουν στους κήπους με τους ρέοντες ποταμούς. Εκεί θα μείνουν αιώνια. Οι υποσχέσεις του Αλλάχ είναι αληθινές. Τι πιο αλάνθαστο από το λόγο του;».

123. « Όποιοι ασκήσουν την αγαθοεργία και κηρύξουν τον ισλαμισμό θα μπουν στον παράδεισο και δεν θα εξαπατηθούν».

(Η αγαθοεργία λοιπόν ισούται με την διάδοση του Ισλαμισμού).

124. « Υπάρχει πιο άγια θρησκεία από τον ισλαμισμό;…».

127. « Αν η σκληρότητα και η απέχθεια του συζύγου κάνουν τη γυναίκα να φοβάται μήπως την διώξει, πρέπει να προσπαθήσει να τον επαναφέρει στην ηπιότητα…».

128. « Όσο να προσπαθήσετε δεν θα μπορέσετε να έχετε ίση αγάπη για τις γυναίκες σας. Δεν θα γείρετε όμως από καμιά μεριά τη ζυγαριά και θα τις αφήνετε εκκρεμείς….».

130. «…σας συνιστούμε τον φόβο του Αλλάχ…».

135. «Ω πιστοί!…Όποιος δεν πιστεύει στον Αλλάχ, στους αγγέλους του, στο Κοράνιο, στον Προφήτη και στην ημέρα της κρίσεως είναι βυθισμένος στην κόλαση».

(Δηλαδή, όλοι οι πιστοί όλων των υπολοίπων θρησκειών και λατρειών, προορίζονται για την κόλαση. Το Ισλάμ δεν δείχνει κανέναν μα κανέναν σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των υπολοίπων λαών. Αντιθέτως, τους θεωρεί μόνον τροφή για τα ισλαμικά σπαθιά και τις φωτιές της κολάσεως).

136. « Ο πιστός που έπεσε στην απιστία και βγήκε απ’ αυτήν για να ξαναβυθιστεί ακόμη βαθύτερα, δεν έχει να ελπίζει πια συγγνώμη από τον Αλλάχ. Γιατί δεν θα τον φωτίσει πια».

(δηλαδή, όποιος φύγει από το Ισλάμ για να ασπαστεί άλλη θρησκεία, προορίζεται για την κόλαση).

138. « Μήπως νομίζουν εκείνοι που επιζητούν τη φιλία των άπιστων παρά των πιστών πως θα έχουν στήριγμα από τη δύναμή τους; Κάθε δύναμη προέρχεται από τον Αλλάχ».

(καμία επαφή με τα έθνη των απίστων δεν είναι επιτρεπτή)

139. « Ο Αλλάχ σας προείπε στο Κοράνιο πως, όταν ερμηνευθεί η θρησκεία του, οι περισσότεροι δεν θα πιστέψουν και θα την χλευάσουν. Μην κάθεστε με εκείνους που θα τηρήσουν αυτή τη συμπεριφορά, ώσπου ν’ αλλάξουν. Όταν συχνάζετε μαζί τους, γίνεστε όμοιοί τους και ο Αλλάχ θα συγκεντρώσει στην κόλαση και τον ανευλαβή και τον άπιστο».

140. « Εκείνοι που βλέπουν τις πράξεις σας, αν ο Αλλάχ σας στείλει τη νίκη, θα πουν: μα δεν έχουμε και εμείς την ίδια πίστη με σας; Κι αν νικήσουν οι άπιστοι θα τους πουν με αυτά τα λόγια: μη δεν είμαστε ανώτεροί σας; Μη δεν σας βοηθήσαμε εναντίον των πιστών; Ο Αλλάχ θα σας κρίνει την ημέρα της κρίσεως και δεν θα επιτρέψει στους ειδωλολάτρες να νικήσουν τους μουσουλμάνους».

142. « (Οι ανευλαβείς) με το να αμφιρρέπουν ανάμεσα στην πίστη και στην απιστία, δεν προσκολλώνται ούτε στη μια ούτε στην άλλη. Όποιον όμως απολέσει ο Αλλάχ, δεν θα μπορέσει να βρει το δρόμο της σωτηρίας».

143. « Ω πιστοί! Μόνο μέσα στους πιστούς να γυρεύετε φίλους. Μη θέλετε να δώσετε στον Αλλάχ φανερή απόδειξη εναντίον σας»;

(μην ενσωματώνεστε σε κοινωνίες απίστων).

144. « Οι ανευλαβείς θα ριχτούν στα κατάβαθα της φλογερής αβύσσου. Και δεν θα έχουν πια καμιά βοήθεια να περιμένουν».

149. « Εκείνοι που επαναστατούν εναντίον του Αλλάχ και των απεσταλμένων του, που θέλουν να τους ξεχωρίσουν και πιστεύουν στους μεν και αρνούνται την αποστολή των άλλων, κάνουν αυθαίρετη θρησκεία».

150. « Αυτοί είναι οι πραγματικοί άπιστοι οι προορισμένοι να υποστούν το πραγματικό μαρτύριο».

151. « Εκείνοι όμως που θα πιστέψουν χωρίς διάκριση στον Αλλάχ και στους απεσταλμένους του, θα ανταμειφθούν, γιατί ο Αλλάχ είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».

(ενθρόνιση του Ιερατείου του Ισλάμ στην ανώτερη διοικητική θέση της ισλαμικής κοινωνίας).

159. «…Ετοιμάσαμε τρομερές τιμωρίες για όσους απ’ αυτούς (βλ. Ιουδαίους) είναι άπιστοι».

164. « Ο Αλλάχ είναι μάρτυρας του βιβλίου που σου έστειλε με τη γνώση του. Και οι άγγελοι είναι μάρτυρές του. Αλλά η μαρτυρία του Αλλάχ αρκεί για την αυθεντικότητά του».

165. « Η πλάνη είναι ο κλήρος όποιου αρνείται να πιστέψει και απομακρύνεται από τον δρόμο του Αλλάχ».

166 « Ο Αλλάχ δε θα συγχωρήσει τους άπιστους που βαρύνονται με εγκλήματα. Ούτε θα τους φωτίσει πια».

167. « Θα τους δείξει το δρόμο της κόλασης, όπου θα μείνουν αιώνια. Αυτό είναι εύκολο στον Αλλάχ».

169. « ….Μην πείτε πως υπάρχει Τριάδα στο Θεό. Ένας είναι…..Όχι μόνο δεν έχει γιο αλλά κυβερνάει μόνος του τον ουρανό και τη γη. Είναι αυτάρκης.

171. «Μια μέρα θα καλέσει στο δικαστήριό του τον αλαζόνα που απορρίπτει το ζυγό του».

172. « ……Εκείνοι που η αλαζονεία θα τους κάνει ν’ απορρίψουν την υποταγή στον Αλλάχ θα παραδοθούν στα σκληρά βασανιστήρια».

(απαγορεύονται οι κριτικές και οι αντιδράσεις).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο

Η ΤΡΑΠΕΖΑ

ΜΕΔΙΝΑ εδάφια 31 από 120

3. « …Να φοβάστε τον Αλλάχ. Οι τιμωρίες του είναι φοβερές».

4. «…Δυστυχία στους άπιστους που εγκαταλείπουν την πίστη σας! Μην τους φοβάστε. Εμένα να φοβάστε».

13. « Οι άπιστοι που κατηγορούν τη διδασκαλία μας ότι είναι ψεύτικη, θα ριχτούν στην κόλαση».

15. «…Χρησιμοποιείστε τα πλούτη σας για την υπεράσπιση της άγιας θρησκείας (του Ισλάμ). Θα αποπλύνω τις προσβολές σας. Θα σας εισαγάγω στους κήπους όπου κυλούν ποταμοί. Όποιος αρνηθεί να πιστέψει ύστερα από αυτές τις προειδοποιήσεις, θα βαδίζει στο δρόμο της πλάνης».

16. « Παραβίασαν (βλ. οι Ιουδαίοι) τη συνθήκη τους και έγιναν καταραμένοι. Σκληρύναμε τις καρδιές τους. Διαφθείρουν τις άγιες γραφές. Κρύβουν ορισμένες. Δεν θα πάψεις να αποκαλύπτεις την απάτη τους. Αφού όλοι τους είναι ένοχοι…».

17. « Δεχθήκαμε τη συμμαχία των Χριστιανών. Αλλά ξέχασαν ένα μέρος των εντολών μας. Διασπείραμε μεταξύ τους την διχόνοια και το μίσος. Θα σβήσουν μόνο την ημέρα της κρίσεως. Γρήγορα θα τους δείξει ο Αλλάχ τι έκαναν».

37. « Η ανταμοιβή εκείνων που πολεμούν εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη του (βλ. Ισλάμ) και που προσπαθούν να επεκτείνουν τη διαφθορά στη γη, θα είναι ο θάνατος, το μαρτύριο του σταυρού. Θα τους κόψετε τα χέρια και τα πόδια. Θα τους εξορίσετε από την πατρίδα τους. Αυτή θα είναι η εκτίμηση που θα τους καλύψει σ’ αυτόν τον κόσμο και στον άλλο, τα μαρτύρια θα είναι ο κλήρος τους».

( δηλαδή, όποιος άπιστος τολμήσει να αντισταθεί στο κατακτητικό Ισλάμ θα πεθάνει με μαρτυρικό θάνατο).

38. « Να ξέρετε πως εκείνοι που θα μετανιώσουν πριν τους δαμάσετε, θα νοιώσουν την επιείκεια και την φιλευσπλαχνία του Αλλάχ».

(δηλ. Όποιος αλλαξοπιστήσει και ασπαστεί το Ισλάμ θα ζήσει).

39. « Ω πιστοί! Να φοβάστε τον Αλλάχ. Προσπαθείτε να αξιωθείτε να τον πλησιάσετε. Πολεμήστε για τη θρησκεία και θα είστε ευτυχείς».

(βλ. βάζοντας τις ρίζες του Ιερού πολέμου : με παροτρύνσεις και απειλές).

40. « Και διπλάσια πλούτη αν είχαν οι πιστοί απ’ όσα περιέχει η γης, άδικα θα τα πρόσφεραν για να εξαγοράσουν τα μαρτύρια την ημέρα της κρίσεως. Θα τους απόρριπταν. Και είναι τρομερά τα μαρτύρια που τους περιμένουν».

41. « Μάταια θα προσπαθήσουν να αποσπασθούν από τις φλόγες. Θα μείνουν εκεί και τα μαρτύριά τους θα είναι αιώνια».

(απειλών συνέχεια)

42. « Να κόβετε τα χέρια των κλεπτών, ανδρών ή γυναικών, για τιμωρία για το έγκλημά τους. Αυτή την τιμωρία όρισε ο Αλλάχ γι’ αυτούς. Είναι δυνατός και σοφός».

(ο ανθρωπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Εφαρμόζεται κάθε Παρασκευή στην Σαουδική Αραβία – και όχι μόνον).

56. « Ω πιστοί! Μη συνδέεστε ποτέ με τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς. Αφήνετέ τους να ενώνονται μεταξύ τους. Όποιος τους κάνει φίλους, θα γίνει όμοιός τους και ο Αλλάχ δεν είναι οδηγός των διεστραμμένων».

(βλ. μην ενσωματώνεστε στην δυτική κοινωνία).

57. « Θα δείτε εκείνους που έχει διαφθαρεί η καρδιά τους να συνενώνονται για να αποκρούσουν, όπως λένε, τα χτυπήματα της μοίρας (τις επιθέσεις του Ισλαμικού στρατού). Αλλά εύκολα θα δώσει ο Αλλάχ τη νίκη στον προφήτη και προσταγές που θα τους κάνουν να μετανιώσουν για τα σχέδιά τους».

59. « Ω μουσουλμάνοι! Αν εγκαταλείψετε τη θρησκεία σας, ο Αλλάχ θα καλέσει άλλους λαούς. Θα τους αγαπάει και θα τον αγαπούν. Αν είναι κατώτεροι από τους πιστούς, θα είναι ανώτεροι από τους άπιστους. Θα πολεμήσουν για την πίστη και δεν θα φοβηθούν τις μομφές των φιλοκατήγορων. Ο Αλλάχ θα δώσει αυτή την εύνοια σε όποιον θελήσει. Γιατί είναι σοφός και άπειρος».

61. « Όσοι βαδίζουν με την προστασία των ουρανών, των αποστόλων και των πιστών, είναι οι μαχητές του Αλλάχ. Και θα κερδίσουν τη νίκη».

62. « Ω πιστοί! Μη συνδέεστε με τους Χριστιανούς, τους Ιουδαίους και τους ανευλαβείς που χλευάζουν τη λατρεία σας. Να φοβάστε τον Αλλάχ, αν είστε πιστοί».

65. « Τι πιο τρομερό να σας περιγράψω από την εκδίκηση του Αλλάχ εναντίον σας; Σας καταράστηκε μέσα στο θυμό του…».

66. « Όταν παρουσιάστηκαν εμπρός σας, είπαν: Πιστεύουμε. Και μπήκαν με την απιστία και γύρισαν με την απιστία. Ο Αλλάχ όμως ξέρει τι βγάζουν από μέσα τους (βλ. οι μη Ισλαμιστές)».

69. « Τα χέρια του Αλλάχ είναι δεμένα, λένε οι Ιουδαίοι. Ας φορτωθούν με αλυσίδες τα μπράτσα τους. Νάναι καταραμένοι για τις βλασφημίες τους. Ενώ τα χέρια του Αλλάχ είναι ανοιχτά και έτοιμα να διαχύσουν τα δώρα τους σε όσους του αρέσει. Η χάρη που σου έδωσε δεν θα κάνει άλλο παρά να μεγαλώσει τις πλάνες τους και την απιστία τους. Διασπείραμε μίση μεταξύ τους που θα υποβόσκουν ως την ημέρα της κρίσεως. Ο Αλλάχ θα σβήσει τη φωτιά του πολέμου κάθε φορά που θα την ανάβουν εναντίον σου. Θα περιπλανιούνται πάνω στη γη και θα φέρουν μαζί τους τη διαφθορά. Όμως ο Αλλάχ μισεί τους διαφθορείς».

71. « Ω προφήτη! Φανέρωσε τους νόμους που σου αποκάλυψε ο Αλλάχ για να επιτελεστεί η αποστολή σου. Το χέρι του Αλλάχ θα σε προφυλάξει από τις κακές προσπάθειες των ανθρώπων, γιατί δεν είναι οδηγός των απίστων».

77. « Όσοι υποστηρίζουν το τρισυπόστατο του Θεού είναι βλάσφημοι. Μόνο ένας Θεός υπάρχει. Αν δεν αλλάξουν πίστη, τίμημα της ασέβειάς τους θα είναι το οδυνηρό μαρτύριο».

(Ή αλλάζουν πίστη οι Χριστιανοί ή τους περιμένουν βασανιστήρια από το Ισλάμ)

82. « Οι άπιστοι Ιουδαίοι δέχθηκαν την κατάρα από το στόμα του Δαυίδ και του Ιησού, του υιού της Μαρίας. Σαν απειθάρχητοι και ασεβείς που ήταν, δε ζητούσαν να διαφύγουν απ’ την αμαρτία. Δυστυχία στα έργα τους».

83. « Τους βλέπετε να τρέχουν όλοι μαζί προς το μέρος των απίστων. Δυστυχία στα κακουργήματά τους! Ο Αλλάχ, στην οργή του, θα τους ρίξει για πάντα στην φρίκη των μαρτυρίων».

84. « Αν είχαν πιστέψει στον Αλλάχ, στον προφήτη, στο κοράνιο, δεν θα επιζητούσαν την συμμαχία τους. Αλλά οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι διεστραμμένοι».

88. « Ο Αλλάχ άκουσε τη φωνή τους. Θα τους δώσει για αιώνια κατοικία τους κήπους των ηδονών που τους ποτίζουν ποτάμια. Αυτή θα είναι η ανταμοιβή των αγαθών. Αλλά οι άπιστοι και όσοι κατηγόρησαν τη διδασκαλία μας ως ψεύτικη, θα ριχτούν στην κόλαση».

93. « Ο δαίμονας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κρασί και τα τυχερά παιγνίδια για να ανάψει ανάμεσά σας τη φωτιά των διχονοιών και να σας αποτρέψει από την ανάμνηση του Αλλάχ και της προσευχής. Θα θέλατε να γίνετε παράνομοι; Υπακούσατε στον Αλλάχ και στον απόστολό του και να φοβάστε. Αν αποστατήσετε να ξέρετε πως ο προφήτης έχει αναλάβει μόνο να σας αναγγείλει την αλήθεια».

(Ώστε γι’ αυτό απαγορεύθηκε το αλκοόλ από το Κοράνι; Γιατί χαλαρώνει την αυτοπειθαρχία και υποκινεί τον στασιαστή. Μα αυτό δεν είναι θρησκευτική επιταγή. Είναι «Πολιτική Αγωγή του Πολίτου». Αν και σε άλλα σημεία «υπόσχεται άφθονο Κρασί στον Παράδεισο).

96. « …Ο Αλλάχ συγχωρεί το παρελθόν, αλλά όποιος ξαναπέσει, θα νοιώσει τη θεία εκδίκηση. Ο Αλλάχ είναι τρομερός στην εκδίκησή του».

98. «…Να θυμάστε πως στα χέρια του είναι η εκδίκηση…».

101. « Ω πιστοί! Περιορίστε την περιέργειά σας. Η γνώση των πραγμάτων που επιθυμείτε να μάθετε μπορεί να σας βλάψει. Περιμένετε να τα ρωτήσετε ώσπου να σας αποκαλυφθεί το Κοράνιο και τότε θα σας αποκαλυφθούν. Ο Αλλάχ σας συγχωρεί την περιέργειά σας, γιατί είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος. Πολλοί, επειδή την είχαν πριν από σας έγιναν άπιστοι».

(πίστευε και μη ερεύνα. Απαγορεύετε η φιλοσοφική ανησυχία και αναζήτηση).

103. « Όταν τους είπαν: ασπασθείτε τη θρησκεία που αποκάλυψε ο Αλλάχ στον απόστολό του, εκείνοι απάντησαν: μας αρκεί η πίστη των πατέρων μας. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι πατέρες τους δεν είχαν ούτε γνώση, ούτε φώτα για να τους καθοδηγούν».

(Κι όμως τολμάνε. Αν και όταν τα έγραψαν αυτά είχαν απέναντί τους πολιτισμούς σαν τον Ελληνορωμαϊκό, τον Βυζαντινό, τον Κινεζικό, τον Περσικό, τον Αιγυπτιακό, τον Ινδικό κι ένα σωρό άλλους που στήριξαν αυτοκρατορίες. Αλλά ακόμη και τώρα που εξακολουθούν να τα πιστεύουν, έχουν απέναντί τους όλον τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο (κυρίως αλλά όχι μόνον), τον οποίο χαρακτηρίζουν βάρβαρο χωρίς γνώση και φώτα)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο

ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ

ΜΕΚΚΑ – εδάφια 20 από 165

5. « Αρνήθηκαν (οι άπιστοι) την αλήθεια που τους κηρύττουν. Γρήγορα θα τιμωρηθούν για την περιφρόνησή τους».

8. « …Μα αυτοί θα μένανε άπιστοι, έστω κι αν κατέβαζε ο Αλλάχ αγγέλους από τον ουρανό. Είναι βέβαιος ο χαμός τους και κανένας δεν θα περιμένει τη συγγνώμη του».

14. « …Πήρα τη διαταγή να ασπασθώ πρώτος τον Ισλαμισμό και να μην εξομοιώσω με κανέναν τον Αλλάχ».

15. « Αν αντιταχθώ στη φωνή του, θα πρέπει να φοβάμαι την τιμωρία της μεγάλης ημέρας».

( Κι εφόσον ο Μέγας Χαλίφης είναι ο εκπρόσωπος του Αλλάχ επί της Γης, έχει δικαίωμα να στείλει τους πιστούς στην κόλαση).

27. « Αν τους έβλεπες τη στιγμή που θα κατεβούν στις φλόγες, θα τους άκουγες να φωνάζουν: νάδινε ο Αλλάχ να μπορούσαμε να γυρίσουμε στη γη! Δεν θα ξαναβλασφημούσαμε την θεία θρησκεία (βλ. το Ισλάμ) και θα πιστεύαμε σ’ αυτήν (αναγκαία προϋπόθεση για να μην πάει κάποιος στην κόλαση).

39. « Όσοι βλασφημούν τη διδασκαλία σας, πλανιούνται κουφοί και βουβοί μέσα στα σκοτάδια. Ο Αλλάχ παραπλανά ή φωτίζει όποιον του αρέσει».

(τελικά ο Αλλάχ ή ο Διάβολος παραπλανά;)

48. « Στέλνουμε υπηρέτες μόνο για να κηρύξουν στα έθνη τις μελλοντικές ανταμοιβές και τιμωρίες (βλ. και να τις επιβάλλουν με το σπαθί). Όσοι θα έχουν πίστη και αρετή (βλ. ασπαστούν το Ισλάμ)θα απαλλαγούν από το φόβο και τα μαρτύρια».

49. « Όσοι βλασφημούν τον Ισλαμισμό (δηλ. οι άπιστοι) θα δεχθούν την τιμωρία της ασέβειάς τους».

51. « Δίδαξε το Κοράνιο σε όσους φοβούνται…».

67. « Να αποφεύγετε εκείνους που δυσφημούν τη θρησκεία, ώσπου ν’ αλλάξουν λόγια. Αν τύχει και σας κάνει ο πειρασμός να ξεχάσετε αυτή την εντολή, σκεφτείτε, αφού την θυμηθείτε, πως δεν πρέπει να κάθεστε μαζί με τους άπιστους».

(καμία κοινωνία με τους άπιστους. Καμία ενσωμάτωση στις κοινωνίες τους).

68. « Μόνο περιφρόνηση ας έχουν γι’ αυτούς όσοι φοβούνται τον Αλλάχ. Κι ας τους θυμούνται μόνο για να τους αποφεύγουν».

69. « Να απομακρύνεσαι από εκείνους (άπιστους) που, τυφλωμένοι από τις γοητείες της ζωής κοροϊδεύουν τη θρησκεία. Μάθε πως ο ένοχος που θα αξίζει την καταφρόνηση, δεν θα βρει κανένα προστάτη μπροστά στον Αλλάχ. Ότι κι αν προσφέρει για να εξαγοραστεί, θα διωχθεί. Και λεία των κακουργημάτων του, θα έχει βραστό νερό για να ξεδιψάσει και θα εξαγοράσει μέσα στα μαρτύρια την απιστία του».

93. « …Σήμερα θα υποστείτε ένα φοβερό μαρτύριο, άξια ανταπόδοση των βλασφημιών σας και της αλαζονείας όπου περιφρονείτε τη λατρεία του Αλλάχ».

(όσοι δεν ασπαστούν το Ισλάμ θα υποστούν βασανιστήρια ).

124. « ….Οι ένοχοι θα παραδοθούν στην κατακραυγή και στα σκληρά βασανιστήρια, άξιο τίμημα των βδελυγμιών τους».

( όσοι δεν ασπαστούν το Ισλάμ έγκαιρα και με την θέλησή τους, αφού κατακτηθούν με τα όπλα, θα διαπομπευτούν και θα βασανιστούν ως τιμωρία)

125. « Ο Αλλάχ θα εμπνεύσει την καρδιά εκείνου που θα θελήσει να φωτίσει. Θα τον κάνει να γευτεί τις ηδονές του Ισλαμισμού. Όποιος πλανηθεί, θάχει κατάθλιψη στην καρδιά του, σαν τον άνθρωπο που προσπαθεί να υψωθεί στον αέρα. Η βδελυγμία θάναι ο κλήρος των απίστων».

136. « Θα δείτε ποιοι είναι εκείνοι που θα τους ανοιχτεί ο παράδεισος. Δεν θα απολαύσουν την ευδαιμονία οι ειδωλολάτρες».

151. « …Μην ακολουθείς τις επιθυμίες εκείνων που βλασφημούν τον ισλαμισμό, ούτε εκείνων που αρνιούνται τη μέλλουσα ζωή και που προσφέρουν θυμίαμα στα είδωλα».

156. « Να πιστεύετε στο Κοράνιο, σ’ αυτό το ιερό βιβλίο που κατεβάσαμε απ’ τους ουρανούς. Να φοβάστε τον Αλλάχ και θα νοιώσετε τα αποτελέσματα της μεγαλοψυχίας του».

158. « ….Τι πιο άδικο τώρα από το να βλασφημείτε την άγια θρησκεία και να απομακρύνεστε απ’ αυτήν; Σ’ εκείνους που την απορρίπτουν επιφυλάσσουμε ένα μαρτύριο άξιο της εξέγερσής τους».

(όποιος δεν ασπαστεί το Ισλάμ, θα τιμωρηθεί σκληρά με βασανιστικά μαρτύρια. Πολύ σκληρά).

159. « Περιμένουν τον ερχομό των αγγέλων, την εμφάνιση του Αλλάχ ή τα σημάδια των εκδικήσεών του; Τη μέρα που θα τα εκδηλώσει, θάναι άχρηστη η πίστη για όποιον δεν θα έχει πιστέψει και δεν θα έχει κάνει από πριν το καλό (βλ. να ασπαστεί το Ισλάμ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7Ο

ΕΛ ΑΡΑΦ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 17 από 205

1. «….Μη φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις (το Κοράνι) για να απειλήσεις τους κακούς (άπιστους – μη ισλαμιστές) και να παροτρύνεις τους πιστούς (ισλαμιστές)».

(Το Κοράνι είναι το υπέρτατο όπλο κατά των απίστων).

3. « Πόσες και πόσες πολιτείες δεν καταστρέψαμε σε ώρα νύχτας ή στο φως της

ημέρας, ενώ οι κάτοικοι γεύονταν τις ηδονές της ανάπαυσης !».

(βλ. Προσέξτε άπιστοι γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταστρέψουμε τις πολιτείες σας την ώρα που κοιμάστε).

8. « Εκείνοι που τα έργα τους δεν θα έχουν βάρος, θα χάσουν τις ψυχές τους, γιατί θα έχουν περιφρονήσει τη θρησκεία (βλ. τον ισλαμισμό)».

34. « Ο αλαζόνας που θα απομακρυνθεί από τον ισλαμισμό και που θα αρνηθεί την αλήθεια του, θα παραδοθεί στις αιώνιες φλόγες».

(όποιος ισλαμιστής τολμήσει να εγκαταλείψει τον ισλαμισμό, όχι μόνο θα πεθάνει ατιμωτικά αλλά θα παραδοθεί και στις φλόγες της κόλασης)

38. « Ο ασεβής (άπιστος), που μέσα στην αλαζονεία του θα κατηγορήσει τη διδασκαλία μας για λαθεμένη, θα βρει κλειστές τις πύλες του ουρανού. Και θα μπει μέσα, μόνο όταν το παλαμάρι περάσει από την τρύπα μιας βελόνας. Έτσι θα ανταμείψουμε τους κακούς».

39. « Κρεβάτι τους θα είναι η κόλαση και σκέπασμά τους η φωτιά. Είναι η σωστή ανταπόδοση για τα κακουργήματά τους».

(απαγορεύεται η αρνητική κριτική του Ισλαμισμού. Η ανταπόδοση είναι η φωτιά και η κόλαση. Τουτέστιν, μεταφραζόμενο, η θανάτωση. Πχ το κρέμασμα, ο λιθοβολισμός και οι αποκεφαλισμοί που ακόμη και σήμερα εφαρμόζονται στα ισλαμικά καθεστώτα).

95. « Ποιος μπορούσε να τους βεβαιώσει πως δεν θα τους καταλάμβανε ξαφνικά η εκδίκησή μας μέσα στη νύχτα και στην αγκαλιά του ύπνου»;

(βλ. τρέμετε άπιστοι. Όπου κι αν βρίσκεστε μπορούμε να σας φτάσουμε και να πεθάνετε μέσα στον ύπνο σας).

96. « Ποιος μπορούσε να τους βεβαιώσει πως δεν θα ξέσπαζε επάνω στα κεφάλια τους την ημέρα και ενώ διασκέδαζαν»;

(βλ. άπιστοι, κινδυνεύετε από την επίθεσή μας ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας).

173. « Έτσι εξηγούμε τη διδασκαλία μας για να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στην αληθινή πίστη (βλ. το Ισλάμ)».

174. « Διηγήσου τους την ιστορία εκείνου που αρνήθηκε να πιστέψει στην θρησκεία μας. Τον παρακολούθησε ο διάβολος και τον έριξε στις παγίδες του».

176. « Όσοι βλασφημούν τον ισλαμισμό (άπιστοι) και λερώνουν τις ψυχές τους, έχουν μια άτυχη ομοιότητα».

177. « Εκείνους που φωτίζει ο Αλλάχ βαδίζουν στους δρόμους της σωτηρίας. Όσους παραπλανά (άπιστοι) τρέχουν στο χαμό τους».

181. « Εκείνοι που θεωρούν τον Ισλαμισμό απάτη, θα τιμωρηθούν τη στιγμή που δεν το περιμένουν».

(στον Ισλαμισμό απαγορεύεται ο Αγνωστικισμός αλλά και γενικά η αντίθετη φιλοσοφική άποψη)

182. « Αν αργήσει να έρθει η εκδίκησή μου (κατά των απίστων) θα είναι ακόμη πιο τρομερή».

184. «…Δεν βλέπουν πως μπορεί να τους αρπάξει (τους άπιστους) ξαφνικά ο θάνατος; Σε ποιο άλλο βιβλίο θα πιστέψουν»;

198. «….απόφυγε τους αμαθείς».

(δηλαδή, τους μη Ισλαμιστές, τους άπιστους).

201. « Αλλά οι άπιστοι δεν θα μπορέσουν να διαλύσουν το σκοτεινό σύννεφο που θα πυκνώσει γύρω τους ο Σατανάς».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8Ο

ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 35 από 76

1. « Θα σε ρωτήσουν για τα λάφυρα. Απάντησέ τους: ανήκουν στον Αλλάχ και στον προφήτη».

7. « Ο Αλλάχ σας υποσχέθηκε πως ένα από τα δύο έθνη θα έπεφτε κάτω από το σπαθί σας. Θέλατε να σας παραδώσει εκείνους που ήταν άοπλοι. Αλλά ο Αλλάχ θέλησε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και να εξοντώσει τους άπιστους ως τον τελευταίο».

12. « Είπε στους αγγέλους του (βλ. ο Αλλάχ) : θα είμαι μαζί σας, ενθαρρύνετε τους πιστούς (βλ. ισλαμιστές). Θα τρομοκρατήσω τους ασεβείς (άπιστους). Βαρύνετε τα χέρια σας πάνω στα κεφάλια τους. Χτυπήστε τους στα χέρια και στα πόδια και μην λυπηθείτε κανένα τους».

13. « …Όποιος χριστεί από τον Αλλάχ και τον προφήτη θα νοιώσει πόσο τρομερός είναι στις εκδικήσεις του».

14. « Να υποστούν το μαρτύριο της φωτιάς που προορίζεται για τους άπιστους».

15. « Ω πιστοί! Όταν συναντήσετε εχθρικά στρατεύματα να βαδίζουν συντεταγμένα, μην τρέπεστε σε φυγή».

17. « Δεν τους σκοτώσατε σεις. Πέσανε από την ρομφαία του Αλλάχ. Δεν τους χτύπησες εσύ Μωάμεθ, ο Αλλάχ τους χτύπησε για να δώσει στους πιστούς δείγματα της προστασίας του….».

18. « Το χέρι του (Αλλάχ) σας προστάτεψε. Αυτός ανατρέπει τα στρατεύματα των εχθρών».

19. « Άπιστοι, η νίκη εξασφάλισε αποφασιστικά την υπόθεσή μας. Πρέπει να αφήσετε τα όπλα. Αν ξαναγυρίσετε στη μάχη, θα μας βρείτε έτοιμους, αλλά όσο μεγάλη κι αν είναι η στρατιά σας, δεν θα έχετε καλύτερη τύχη. Ο ουρανός προστατεύει τους πιστούς».

25. « Να φοβάστε την ανταρσία. Οι ασεβείς (άπιστοι) δεν θα είναι οι μόνοι όπου θα γίνει αισθητή. Να ξέρετε πως ο Αλλάχ είναι τρομερός στις εκδικήσεις του».

(εννοεί ότι εξίσου πιθανή είναι και ανταρσία ανάμεσα στους πιστούς ισλαμιστές. Γι’ αυτό και απαγορεύεται το αλκοόλ. Για να μην διευκολύνονται οι ανταρσίες μέσω μέθης).

35. « …Γευθείτε (άπιστοι) την τιμωρία της ασέβειάς σας».

36. « Χρησιμοποιούν τα πλούτη τους για να πολεμήσουν τη θρησκεία (βλ. Ισλάμ). Θα τους διαλύσουν. Καρπός τους θα είναι η πικρή μετάνοια και θα νικηθούν».

37. « Όλοι οι άπιστοι θα μαζευτούν στην κόλαση».

38. « Ο Αλλάχ θα χωρίσει τους καλούς (βλ. ισλαμιστές) από τους κακούς (βλ. άπιστους- μη ισλαμιστές). Θα συγκεντρώσει τους άτιμους (άπιστους) και θα τους παραδώσει στα μαρτύρια της φωτιάς. Έτσι, θα τελειωθεί ο χαμός τους».

39. « Πες στους διεστραμμένους (άπιστους) πως, αν εγκαταλείψουν την απιστία θα κερδίσουν την συγγνώμη για το παρελθόν. Αλλά πες αν ξαναπέσουν σ’ αυτήν, έχουν μπρος στα μάτια τους το παράδειγμα των αρχαίων λαών (βλ. καταστροφή και εξολόθρευση)».

40. « Πολεμήστε τους ώσπου να μην υπάρχει πια σχίσμα κι ώσπου να θριαμβεύσει παγκόσμια η ιερή θρησκεία (το Ισλάμ). Αν ασπασθούν την πίστη μας, ο Αλλάχ θα είναι μάρτυρας της πράξης τους».

(39 & 40 είναι Σαφείς εντολές παγκόσμιας κυριαρχίας του Ισλάμ δια της βίας).

41. « Αν επιμένουν στην ανταρσία, να σκεφτείτε πως ο Αλλάχ είναι κύριός σας και πως πρέπει να υπολογίζετε στην ισχυρή προστασία του».

44. « Για να υποκύψει όποιος έπρεπε να χαθεί και για να γίνει μάρτυρας της δόξας του όποιος έπρεπε να ζήσει ύστερα από τη νίκη…».

(δημιουργώντας τους ιερούς πολεμιστές –Φενταγίν).

45. « Ο Αλλάχ σας έδειξε με όραμα πως ήταν ολιγάριθμος ο εχθρικός στρατός. Αν σας τον εμφάνιζε πιο τρομερό, θα χάνατε το θάρρος σας και η διχόνοια θα σας διαιρούσε».

46. « Όταν αρχίσατε τη μάχη, ελάττωσε στα μάτια σας τον αριθμό των εχθρών. Όμοια ελάττωσε από τα μάτια του τον αριθμό των στρατιωτών σας, για να επιτελέσει εκείνο που είχε καθορίσει στις αποφάσεις του».

47. « Ω πιστοί! Όταν βαδίζετε εναντίον των εχθρών, να είστε ακλόνητοι. Να έχετε κάθε στιγμή στο νου σας την ανάμνηση του Αλλάχ για να είστε ευτυχείς».

48. « Να υπακούετε στον Αλλάχ και στον προφήτη. Να φοβάστε τη διχόνοια για να μη σβήσει τη φλόγα του θάρρους σας. Να είστε σταθεροί. Ο Αλλάχ είναι με το μέρος εκείνων που υποφέρουν με σταθερότητα».

52. « Τι θέαμα, όταν θανατώνουν οι άγγελοι τους άπιστους! Τους χτυπούν στο πρόσωπο και στα νεφρά και φωνάζουν αυτά τα λόγια: πηγαίνετε να γευθείτε την τιμωρία της φωτιάς».

53. « Αυτό το μαρτύριο είναι για τα εγκλήματά τους….».

57. « Ο άπιστος που αρνείται να πιστέψει στον ισλαμισμό είναι πιο βδελυρός από το κτήνος στα μάτια του Αλλάχ».

59. « Αν η τύχη των όπλων τους ρίξει (τους άπιστους) μέσα στα χέρια σου, φόβισε με το μαρτύριό σου αυτούς που τους ακολουθούν, για να το σκεφτούν».

(δηλαδή, υπέβαλλέ τους σε σκληρά βασανιστήρια παραδειγματισμού)

61. « Ας μην πιστέψει ο άπιστος πως θα αποφύγει την θεία εκδίκηση. Δεν είναι δυνατόν να την αναβάλλει».

62. « Συνενώστε τις προσπάθειές σας, συγκεντρώστε τα άλογά σας για να ρίξετε τον τρόμο στην ψυχή των εχθρών του Αλλάχ, των δικών σου και όσων αγνοείτε. Ο Αλλάχ τους γνωρίζει. Ότι ξοδέψετε για την υπηρεσία του θα σας αποδοθεί. Δεν θα εξαπατηθείτε».

66. « Ω προφήτη! Ενθάρρυνε τους πιστούς στη μάχη. Είκοσι γενναίοι απ’ αυτούς θα συντρίψουν διακόσιους άπιστους. Οι εκατό θα τρέψουν σε φυγή χίλιους γιατί δεν έχουν τη σωφροσύνη».

67. « Ο Αλλάχ θέλει να απαλύνει το έργο σας. Αναγνωρίζει την αδυναμία σας. Εκατό γενναίοι από εσάς θα νικήσουν διακόσιους εχθρούς και χίλιοι θα θριαμβεύσουν στις δυο χιλιάδες, με την άδεια του Αλλάχ που είναι με τους θαρραλέους ανθρώπους».

68. « Κανένας προφήτης δεν έχει πιάσει ποτέ αιχμαλώτους παρά μόνο αφού έχυσε το αίμα πολλών εχθρών…».

73. « Οι πιστοί που εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους για να υπερασπίσουν με τις περιουσίες τους και με τους εαυτούς τους την υπόθεση του Αλλάχ, θα μοιραστούν τα λάφυρα μαζί μ’ εκείνους που έδωσαν βοήθεια και άσυλο στον προφήτη. Δεν θα κάνετε συντροφιά με τους πιστούς που έχουν μείνει στα σπίτια τους, ώσπου να βαδίσετε στις μάζες. Αν ζητήσουν την υποστήριξή σας για την υπεράσπιση της θρησκείας τους, θα τους δώσετε, εκτός αν είναι εναντίον των συμμάχων σας. Ο Αλλάχ είναι μάρτυρας των πράξεών σας».

74. « Οι άπιστοι είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Αν δεν βασιλεύσει ανάμεσά σας μια παρόμοια ένωση το σχίσμα και η διαφθορά θα καλύψουν τη γη».

(πρώτη διακήρυξη αναγκαιότητας ίδρυσης ενός παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου).

75. « Οι πιστοί που άφησαν την πατρίδα τους για να πολεμήσουν κάτω από το λάβαρο της πίστης και εκείνοι που έδωσαν άσυλο και βοήθεια στον προφήτη, είναι οι αληθινοί πιστοί. Θα απολαύσουν την επιείκεια του Αλλάχ και τα λαμπρά κέρδη του παραδείσου».

76. « Όσοι, ύστερα, ασπασθούν την πίστη, εκπατριστούν και πολεμήσουν για την υπεράσπιση του ισλαμισμού, θα γίνουν σύντροφοί σας….».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9Ο

Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΜΕΔΙΝΑ , εδάφια 51 από 130

2. « ….να σκέφτεστε πως δεν μπορείτε να σταματήσετε το χέρι του Αλλάχ που θα καλύψει με όνειδος τους άπιστους».

3. « Ο Αλλάχ και ο απεσταλμένος του δηλώνουν πως …….δεν υπάρχει πια συγγνώμη για τους ειδωλολάτρες. Πρέπει να μεταστραφείτε. Αν επιμείνετε στη απιστία, να θυμάστε πως δεν θα μπορέσετε να αποτρέψετε τη θεϊκή εκδίκηση. Ανάγγειλε στους άπιστους οδυνηρά μαρτύρια».

5. « Όταν περάσουν οι ιεροί μήνες, θανατώστε τους ειδωλολάτρες, παντού όπου τους συναντήσετε. Αιχμαλωτίστε τους. Πολιορκείστε τις πολιτείες τους. Στήστε τους παντού παγίδες. Αν μεταστραφούν, αν εκτελέσουν την προσευχή, αν πληρώσουν τον ιερό φόρο, αφήστε τους ήσυχους. Ο Αλλάχ είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος».

8. « Αν πλεονεκτούν (οι ειδωλολάτρες) απέναντί σας, ούτε οι δεσμοί αίματος, ούτε η ιερότητα της συμμαχίας τους δεν θα μπορούσαν να τους εμποδίσουν να επιορκήσουν».

(Γι’ αυτό το Ισλάμ επιδιώκει να γίνει μια πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη).

11. « Αν συνέλθουν από τις πλάνες τους, εκτελέσουν την προσευχή και πληρώσουν τον ιερό φόρο, θα είναι αδελφοί σας στην θρησκεία….».

12. « Αν παραβούν την επισημότητα της συμφωνίας τους και διαταράξουν τη λατρεία τους, να χτυπήσετε τους αρχηγούς των απίστων….».

(η πρωταρχική σύλληψη της ιδέας των Ασασίνων ως Φενταγίν Αυτοκτονίας. Δηλ, Εκτέλεση των αντίπαλων αρχηγών. Θρησκευτικό Βιβλίο ή Εγχειρίδιο Ανορθοδόξου Πολέμου; )

13. « Θα αρνιόσαστε να πολεμήσετε έναν επίορκο λαό που προσπάθησε να διώξει τον απόστολό σας και που πρώτος σας κτύπησε; Θα τον φοβόσαστε; Μα δεν πρέπει ο φόβος του Αλλάχ να είναι ισχυρότερος, αν είστε πιστοί»;

14. « Χτυπήστε τους (τους άπιστους). Ο Αλλάχ θα τους τιμωρήσει με τα χέρια σας. Θα τους σκεπάσει με όνειδος. Θα σας προστατεύσει εναντίον τους και θα ενισχύσει την καρδιά των πιστών».

15. « Θα διαλύσει την αγανάκτησή τους…».

19. « Νομίζετε πως όσοι φέρνουν νερό στους ταξιδιώτες ή επισκέπτονται τους ιερούς τόπους, έχουν ίση αξία με τον πιστό που υπερασπίζεται την πίστη με τα όπλα στο χέρι; Ο Αλλάχ αποδίδει διαφορετική αξία στα έργα τους. Δεν φωτίζει τους διεστραμμένους».

20. « Οι πιστοί που θα αποσπασθούν από τους κόλπους των οικογενειών τους για να ταχθούν κάτω από τα λάβαρα του Αλλάχ, θυσιάζοντας τα αγαθά και τη ζωή τους, θα έχουν τις πιο τιμητικές θέσεις στο βασίλειο των ουρανών. Θα απολαύσουν την υπέρτατη ευδαιμονία».

(επαναλαμβάνεται διαρκώς, ότι, όσοι πολεμήσουν για την επέκταση του Ισλάμ, θα πάνε στον παράδεισο).

22. « Εκεί θα γεύονται τις αιώνιες ηδονές, γιατί είναι θαυμαστές οι ανταμοιβές του Αλλάχ».

23. « Ω πιστοί! Πάψτε να αγαπάτε τους πατέρες και τους αδελφούς σας αν προτιμούν την απιστία από την πίστη. Αν τους αγαπάτε, θα γίνετε διεστραμμένοι».

(Το Κοράνι διατάσσει εγκατάλειψη από τον Ισλαμιστή των γονέων του και της οικογένειάς εάν δεν ασπαστούν και αυτοί το Ισλάμ).

24. « Αν οι πατέρες σας, τα παιδιά σας, οι αδελφοί σας, οι γυναίκες σας, οι συγγενείς σας, τα πλούτη που έχετε αποκτήσει, η δουλειά σας που φοβάστε μήπως καταστραφεί, οι αγαπημένες σας κατοικίες, επικυριαρχούν περισσότερο την καρδιά σας απ’ τον Αλλάχ, τον απεσταλμένο του και τον ιερό πόλεμο, να περιμένετε την κρίση του Αλλάχ. Αυτός δεν είναι οδηγός των παρανόμων».

29. « Να πολεμάτε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ και στην έσχατη ημέρα, που δεν απαγορεύουν εκείνα που έχουν απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο προφήτης του και που δεν κηρύττουν την αληθινή θρησκεία των Ιουδαίων και των Χριστιανών (δηλ. το Ισλάμ). Να τους χτυπάτε ώσπου να πληρώσουν το φόρο με τα ίδια τους τα χέρια και να υποταχτούν».

33. « Έστειλε τον απόστολό του για να κηρύξει την αληθινή πίστη (βλ. Ισλάμ) και για να εγκαταστήσει τον θρίαμβό του επάνω στα ερείπια των άλλων θρησκειών, παρ’ όλες τις προσπάθειες των ειδωλολατρών».

34. « …..Να προείπης σ’ εκείνους που σωριάζουν το χρυσάφι στις κασέλες τους και που αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν για την υποστήριξη της πίστης, πως θα υποστούν οδυνηρά βασανιστήρια».

35. « Μια μέρα, αυτό το χρυσάφι, πυρωμένο στη φωτιά της κόλασης, θα ακουμπήσει πάνω στα μέτωπά τους, στα πλευρά και στους νεφρούς τους και θα τους πουν: να οι θησαυροί που είχατε μαζέψει, απολαύστε τους τώρα».

38. « Ω πιστοί, ποια ήταν η απόγνωσή σας όταν σας είπαν: πηγαίνετε να πολεμήσετε για την πίστη! Ώστε προτιμούσατε την εγκόσμια ζωή από την μέλλουσα; Μα τι είναι τα γήινα αγαθά σε σύγκριση με τις απολαύσεις του ουρανού;».

39. « Αν δεν πάτε στη μάχη, ο Αλλάχ θα σας τιμωρήσει αυστηρά: θα βάλει στη θέση σας άλλο λαό και δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε την εκδίκησή του, γιατί είναι άπειρη η δύναμή του».

40. « Αν αρνηθείτε τη βοήθειά σας στον προφήτη, θα έχει για στήριγμά του τον Αλλάχ. Το χέρι του τον προστάτεψε όταν τον καταδίωξαν οι άπιστοι….».

41. « Νέοι και γέροι, βαδίσετε στη μάχη και θυσιάστε τα πλούτη σας και τη ζωή σας για την υπεράσπιση της πίστεως. Δεν υπάρχει ενδοξότερο κέρδος απ’ αυτό για σας. Αν το ξέρατε!».

42. « Η ελπίδα της γρήγορης και εύκολης επιτυχίας θα τους έκανε να πετούν στη μάχη. Αλλά το μάκρος του δρόμου τους τρόμαξε. Θα ορκιστούν στο όνομα του Αλλάχ πως αν μπορούσαν θα ακολουθούσαν τις σημαίες σου. Αλλά χάνουν τις ψυχές τους γιατί ο Αλλάχ γνωρίζει τα ψέματά τους».

44. « Όσοι πιστεύουν στον Αλλάχ και στην έσχατη μέρα δεν θα σου ζητήσουν να τους απαλλάξεις. Θα θυσιάσουν τα πλούτη τους και θα χύσουν το αίμα τους για την υπόθεση του Αλλάχ. Αυτός γνωρίζει εκείνους που τον φοβούνται».

45. « Εκείνοι όμως που δεν πιστεύουν ούτε στον Αλλάχ, ούτε στην έσχατη κρίση και που παραπλανούνται μέσα στο κύμα της αμφιβολίας, θα σε παρακαλέσουν να τους απαλλάξεις από τη μάχη».

46. « Αν σκόπευαν να ακολουθήσουν τη σημαία της πίστης θα προπαρασκευάζονταν. Ο ουρανός όμως απέρριψε τις υπηρεσίες τους, μεγάλωσε τη δειλία τους και τους είπε: μείνετε μαζί με τις γυναίκες σας».

47. « Αν είχαν φύγει μαζί σας, δεν θα χρησίμευαν για τίποτε άλλο παρά για να σας προκαλούν έξοδα και να διασπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στα στρατεύματά σας. Πολλοί θα άκουγαν τους ηττοπαθείς λόγους τους, αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τους διεστραμμένους».

48. « Ήδη θέλησαν να ανάψουν τη φωτιά της ανταρσίας. Εμπόδισαν τα σχέδιά σου, ώσπου κατέβηκε η αλήθεια από τον ουρανό και η θέληση του Αλλάχ φανερώθηκε ενάντια στην αντίδρασή τους».

49. « Πολλοί απ’ αυτούς θα σου πουν: απάλλαξέ μας από τον πόλεμο που μας τυλίγει στη διχόνοια. Μήπως δεν έπεσαν σ’ αυτήν; Αλλά η κόλαση θα τυλίξει τους άπιστους».

50. « Οι επιτυχίες σας θα τους θλίψουν και σαν ακουστούν οι δυσμένειές σας θα πουν: πήραμε εκ των προτέρων τα μέτρα μας. Και θα ξαναγυρίσουν στην απιστία και θα χαίρονται για τα ατυχήματά σας».

52. « Ποια είναι η ελπίδα σας; Να είμαστε ή νικητές ή μάρτυρες. Κι εμείς, ελπίζουμε πως ο Αλλάχ θα σας τιμωρήσει ή θα αναθέσει στα χέρια σας την εκδίκησή του. Περιμένετε κι εμείς θα περιμένουμε μαζί σας».

55. « Να μην σου κάνουν εντύπωση οι θησαυροί τους και τα πολλά παιδιά τους. Είναι ολέθρια δώρα που θα τα χρησιμοποιήσει ο ουρανός για να τους τιμωρήσει, θανατώνοντάς τους μέσα στην απιστία τους».

56. « Ορκίζονται στο όνομα του Αλλάχ πως είναι με το μέρος σας. Ο φόβος των τιμωριών σας τους αποσπάει αυτή την επιορκία».

(ή αλλιώς, τρομοκρατείστε τους πάντες για να σας δώσουν με το ζόρι τη συμμαχία τους).

62. « ….Τα βασανιστήρια θα είναι η ανταμοιβή εκείνων που συκοφαντούν τον υπηρέτη του Αλλάχ».

(δηλ., μην τολμήσει και κάνει κανείς αρνητική κριτική στο Ισλάμ και στον προφήτη, θα βασανιστεί).

64. « Μήπως δεν ξέρουν πως όποιος χωρίζεται απ’ τον Αλλάχ και τον απεσταλμένο του θα έχει για αιώνια κατοικία την κόλαση και θα σκεπάζεται από όνειδος»;

(δηλ., αυτά θα πάθει όποιος φύγει απ’ το Ισλάμ)

67. « Μην δικαιολογείστε άλλο. Αφήσατε την πίστη για να ακολουθήσετε την πλάνη. Αν μπορούν μερικοί από σας να ελπίζουν στη συγγνώμη, οι άλλοι, που είναι παραδομένοι στην ασέβεια θα υποστούν σπαραχτικές τιμωρίες».

(δηλ., οι αποστάτες του Ισλάμ θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά).

69. « Ο Αλλάχ υποσχέθηκε στους άτιμους και στους ασεβείς τη φωτιά της κόλασης. Εκεί θα εκπληρώσουν τα κακουργήματά τους, φορτωμένοι με την κατάρα του και σπαραγμένοι από τα αιώνια βασανιστήρια».

73. « Τους προορίζει κήπους που ποτίζονται από ποτάμια. Όταν μπουν στις θεσπέσιες κατοικίες της Εδέμ, θα απολαμβάνουν αιώνια τις χάρες του Αλλάχ και θα γευθούν την υπέρτατη ηδονή».

74. « Ω προφήτη! Πολέμησε τους άπιστους και τους ασεβείς. Φέρσου τους με αυστηρότητα. Η κόλαση θάναι η φριχτή τους κατοικία».

81. « ….Ο Αλλάχ δεν θα τους συγχωρήσει, γιατί αρνήθηκαν να πιστέψουν σ’ αυτόν και στον προφήτη του και γιατί δεν συγχωρεί τους παράνομους».

83. « Ας γελάσουν για λίγο! Μακρόχρονα πλήγματα θα είναι καρπός της συμπεριφοράς τους».

84. « Αν σε επαναφέρει ο Αλλάχ από τη μάχη και σου ζητήσουν να σε ακολουθήσουν, να τους πεις: Δεν θα σας δεχθώ μαζί με τους στρατιώτες μου. Ούτε θα πολεμήσετε κάτω από τις σημαίες μου. Από την πρώτη συνάντηση προτιμήσατε το άσυλο των σπιτιών σας από τη μάχη. Μείνετε λοιπόν μαζί με τους δειλούς».

85. « Αν πεθάνει κάποιος απ’ αυτούς, μην προσευχηθείς γι’ αυτόν, ούτε να σταματήσεις στον τάφο του, γιατί αρνήθηκαν να πιστέψουν στον Αλλάχ και στον απεσταλμένο του και πέθαναν μέσα στην απιστία τους».

86. « Ας μη σε θαμπώσουν τα πλούτη τους και τα πολλά παιδιά τους. Ο Αλλάχ θα τα χρησιμοποιήσει για να τους τιμωρήσει σ’ αυτόν τον κόσμο και θα πεθάνουν μέσα στην ατιμία τους».

(Θεός παιδοκτόνος;! Τι φταίνε τα παιδιά;)

89. « …Ο προφήτης και οι πιστοί, που θυσίασαν τα αγαθά τους και έχυσαν το αίμα τους για να υπερασπίσουν τον ισλαμισμό, θα γεμίσουν από τις εύνοιες του ουρανού και θα απολαύσουν την ευδαιμονία».

90. « Θα κατοικούν αιώνια στην διαμονή που τους ετοίμασε ο Αλλάχ, στους κήπους των ηδονών που ποτίζονται από ποτάμια, στα μέρη όπου βασιλεύει η υπέρτατη μακαριότητα».

96. « Σαν θα γυρίσετε από τη μάχη, θα σας εξορκίσουν να απομακρυνθείτε από κοντά τους. Αποφύγετέ τους, είναι βρωμεροί. Η κόλαση θα είναι το τίμημα των έργων τους».

101. « Εκείνοι που άφησαν πρώτοι τον τόπο τους για να πάνε στον ιερό πόλεμο, εκείνοι που ακολούθησαν αυτό το δοξασμένο παράδειγμα, άξιζαν τη φιλία του Αλλάχ που αγαπούσαν και τους ετοίμασε κήπους όπου κυλούν ποταμοί και όπου θα γεύονται αιώνιες ηδονές».

112. « Ο Αλλάχ αγόρασε τη ζωή και τα αγαθά των πιστών. Τίμημά τους είναι ο παράδεισος. Θα πολεμήσουν, θα θανατώσουν τους εχθρούς τους και θα πέσουν από τα χτυπήματά τους….».

114. « Ο προφήτης και οι πιστοί δεν πρέπει να μεσολαβούν για τους ειδωλολάτρες, έστω και αν είναι συγγενείς τους, αφού ξέρουν πως είναι θαμμένοι στην κόλαση».

124. « Ω πιστοί! Πολεμήστε τους άπιστους γείτονές σας. Να βρουν αλύγιστους εχθρούς στο πρόσωπό σας. Να θυμάστε πως ο Αλλάχ είναι μαζί μ’ εκείνους που τον φοβούνται».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10Ο

ΙΩΝΑΣ, « Η ειρήνη μαζί του»

ΜΕΚΚΑ , εδάφια 14 από 109

4. « …Οι άπιστοι θα έχουν για ποτό τους βραστό νερό και θα υποστούν βασανιστήρια αντάξια της απιστίας τους».

8. « Θα έχουν τη φωτιά της κόλασης για τίμημα των πράξεών τους».

14. « Πριν από σας, η εκδίκησή μας είχε εξαφανίσει πολλά εγκληματικά έθνη, αφού τους είχαμε στείλει προφήτες για να τους καλέσουν στην πίστη. Έτσι ανταμείβουμε τους παράνομους (άπιστους)».

28. « Οι άτιμοι (άπιστοι) θα δεχθούν την τιμωρία των εγκλημάτων τους. Θα τους σκεπάσει η κατακραυγή. Δεν θάχουν κανέναν μεσολαβητή στον Αλλάχ. Ένας πέπλος σαν την κατασκότεινη νύχτα θα σκεπάσει τα πρόσωπά τους και θα πέσουν στην αιώνια φωτιά».

54. « Θα θελήσουν (οι άπιστοι) να μάθουν από σένα αν είναι αληθινές αυτές οι απειλές. Είναι η ίδια η αλήθεια και το ορκίζομαι στο όνομα του Αλλάχ. Δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την εκτέλεσή τους».

69. « Λένε οι άπιστοι: ο Θεός έχει ένα γιο. Μακριά απ’ αυτόν τέτοια βλασφημία!…».

70. « Να τους πεις: όσοι βλασφημούν το υπέρτατο μεγαλείο του, δεν θα φτάσουν στον τόπο της ευτυχίας».

71. « Ύστερα από μερικές μικρές απολαύσεις, θα τους εγκαλέσουμε στο δικαστήριό μας και θα τιμωρήσουμε με τρομερά βασανιστήρια την απιστία τους».

86. « (Αλλάχ) κάνε να λάμψει η φιλευσπλαχνία σου. Απολύτρωσέ μας από τους Άπιστους!».

(δηλαδή, εξαφάνισέ τους από προσώπου γης ή μ’ άλλα λόγια εξολόθρευσέ τους).

92. « ….Πόσοι λίγοι άνθρωποι είναι ζηλωτές της θρησκείας!».

(Συνεπώς, ο υπέρτατος στόχος είναι να γίνουν όλοι οι Ισλαμιστές ζηλωτές).

95. « Μη μιμείσαι εκείνους που κατηγορούν για ψεύτικους τους θείους χρησμούς, αν δεν θέλεις να πας μαζί με τους αποδιωγμένους».

97. « Το πείσμα τους (των απίστων) θα νικήσει και τα μεγαλύτερα θαύματα, ως τη στιγμή που θα δεις τις αιώνιες φλόγες».

100. « Η πίστη είναι ένα χάρισμα που το διαθέτει ο ουρανός όπως θέλει. Ο Αλλάχ θα σκεπάσει με όνειδος εκείνους (δηλ. τους άπιστους) που δεν θέλουν να καταλάβουν».

104. « Θνητοί (άπιστοι), αν σας αφήνει αμφιβολίες η θρησκεία μου, μην περιμένετε να υπηρετήσω τις θεότητές σας. Λατρεύω τον Αλλάχ που θα σας στείλει το θάνατο. Με διέταξε να ασπαστώ τον ισλαμισμό».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11Ο

ΧΟΥΔ, « Η ειρήνη μαζί του»

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 18 από 123

3. «…..Μεταστραφείτε (βλ. ασπαστείτε το Ισλάμ). Ο Αλλάχ θα σας γεμίσει με τις εύνοιές του ως τον ορισμένο χρόνο. Όποιος φανεί αντάξιός του, θα νοιώσει την γενναιοδωρία του. Αν απορρίψετε τις συμβουλές μου, φοβάμαι για λογαριασμό σας τα βασανιστήρια της μεγάλης ημέρας».

11. « Όταν αναβάλλουμε τις τιμωρίες μας ως τον καθορισμένο χρόνο, λένε: Και γιατί να αναβάλλει την εκτέλεσή τους; Μια μέρα θα δουν αυτές τις τιμωρίες που κορόιδευαν και κανένας δεν θα τους γλιτώσει απ’ αυτές».

20. « Όσοι υπακούουν στις εντολές του προφήτη….θα πιστέψουν στη διδαχή του. Οι αιρετικοί που την απορρίπτουν δεν έχουν να περιμένουν άλλο από τα βασανιστήρια της κόλασης. Ας μη γεννήσει καμιά αμφιβολία στο πνεύμα σου το Κοράνιο. Είναι αλήθεια που κατέβηκε απ’ τον ουρανό και όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιμείνουν στην απιστία τους».

22. « Όσοι (δηλ οι άπιστοι) απομακρύνουν τους ομοίους τους από την θρησκεία, όσοι δίνουν ψεύτικες ερμηνείες και δεν πιστεύουν στην μέλλουσα ζωή, δεν θα κάνουν ανίσχυρο τον Αλλάχ. Δεν θα έχουν κανένα καταφύγιο για το φόβο του. Θα είναι φριχτά τα μαρτύριά τους και είδαν να εξαφανίζονται οι χιμαιρικοί θεοί τους».

24. « Είναι βέβαιος ο χαμός τους (των απίστων)».

41. « Γρήγορα θα δείτε πάνω σε ποιόν θα πέσει η εκδίκηση του ουρανού, που θα συνταράξει τους ένοχους (τους άπιστους) και θα τους επιβάλλει αιώνια μαρτύρια».

60. « Αν επιμείνετε (βλ. οι Άραβες) στην απιστία εγώ έχω εκπληρώσει την αποστολή μου. Ο Αλλάχ θα βάλει άλλο λαό στη θέση σας. Δεν θα μπορείτε να τον βλάψετε».

70. « Οι ένοχοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την τιμωρία μας. Το πρωί τους βρήκαν στα σπίτια τους νεκρούς, με το πρόσωπο καταγής».

78. « …η διαταγή του Αλλάχ δόθηκε και είναι αναπόφευκτη η τιμωρία».

97. « Έφτασε η ορισμένη στιγμή…..Η εκδίκησή μας ξέσπασε πάνω στους ένοχους. Την επόμενη το πρωί, τους βρήκαν νεκρούς στα σπίτια τους».

104. « Έτσι τιμώρησε ο Αλλάχ τις ένοχες πολιτείες. Είναι τρομερές οι εκδικήσεις του».

105. « Ας χρησιμεύσουν για παράδειγμα σε όποιον φοβάται τις τιμωρίες της μέλλουσας ζωής, τις τιμωρίες της ημέρας όπου όλοι οι άνθρωποι θα συγκεντρωθούν και όπου θα καταθέσουν μαρτυρίες».

107. « ….Ένα μέρος του ανθρώπινου γένους θα παραδοθεί στη δυστυχία και οι άλλοι θα απολαύσουν την ευδαιμονία».

108. « Οι δυστυχισμένοι που θα ριχτούν στις φλόγες θα φωνάζουν και θα στενάζουν».

111. « Μην αμφιβάλλεις για την λατρεία που κηρύττουν (οι άπιστοι). Υπηρετούν τους θεούς των πατέρων τους και εμείς δεν θα μαλακώσουμε τις τιμωρίες που τους έχουν ετοιμαστεί».

117. « Να υποφέρετε με υπομονή….»

120. « ….. Μοναδικοί του φίλοι (του Αλλάχ) θα είναι εκείνοι που τους φωτίζει η χάρη του (βλ. το Ισλάμ). Τους υπόλοιπους θνητούς θα τους χωρίζει το πνεύμα της διχόνοιας. Έτσι πλάστηκαν. Θα εκπληρωθεί ο θείος λόγος. Η κόλαση θα γεμίσει από ανθρώπους και πνεύματα όλων των εθνών».

121. « Σου αποκαλύπτουμε αυτές τις αλήθειες…..για να φωτίσουν και να δυναμώσουν την καρδιά σου και να χρησιμεύσουν για παράδειγμα και προειδοποίηση στους άπιστους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13Ο

Η ΒΡΟΝΤΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 11 από 43

6. « Δεν πιστεύουν (οι άπιστοι) καθόλου στον Αλλάχ. Στους λαιμούς τους θα φορτωθούν αλυσίδες και θα κατατρώγονται αιώνια από τις φλόγες».

15. « Είναι η αληθινή επίκληση (βλ. Αλλάχ – Κοράνι – Ισλάμ). Όσοι επικαλούνται άλλους θεούς, δεν εισακούονται. Μοιάζουν με τον ταξιδιώτη που πιέζεται από τη δίψα και απλώνει το χέρι του προς το νερό που δεν μπορεί να φτάσει. Η επίκληση των άπιστων χάνεται μέσα στο σκοτάδι της πλάνης».

18. « ….Όσοι υποταχθούν στη θέλησή του (βλ. Αλλάχ – Κοράνι – Ισλάμ), θα αποκτήσουν το υπέρτατο αγαθό. Αλλά οι αντάρτες κι αν έχουν ακόμη τα διπλά από όσους θησαυρούς περιέχει η γη, δεν θα μπορέσουν να εξαγοράσουν τα βασανιστήρια. Κατοικία τους είναι η κόλαση. Κι εκεί, θα είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου».

31. « Η δυστυχία πήρε καταπόδι τους άπιστους γιατί είναι εγκληματίες. Δεν θα παύσουμε να πολιορκούμε τις πόλεις τους, ώσπου να εκτελεσθούν οι υποσχέσεις του ουρανίου. Μα οι υποσχέσεις του είναι αλάνθαστες».

32. « Πριν από σένα, οι υπηρέτες μου έγιναν αντικείμενα χλευασμού, αλλά, αφού άφησα τους άπιστους να αποκοιμηθούν μέσα στις ηδονές, τους τιμώρησα και τι δεν ήταν οι τιμωρίες μου!».

34. « Τιμωρήθηκαν σ’ αυτόν τον κόσμο. Μα τα μαρτύριά τους θα είναι πολύ πιο τρομερά στον άλλο….».

35. « Οι κήποι των ηδονών, ποτισμένοι απ’ τα ποτάμια, αυτοί οι κήποι όπου θα βρίσκει κανείς αιώνια τροφή και πάντα καταπράσινους ίσκιους θα είναι το τίμημα της ευλάβειας. Οι άπιστοι θα έχουν τις φλόγες για ανταμοιβή τους».

37. « …..Ύστερα από τη γνώση που σου χάρισε ο Αλλάχ, τι άσυλο θα έβρισκες στον εκδικητικό Αλλάχ, αν ακολουθούσες τις επιθυμίες τους (βλ. των απίστων);».

38. « Άλλοι προφήτες προηγήθηκαν από σένα. Τους δώσαμε συζύγους και απογόνους. Δεν έκαναν θαύματα χωρίς τη θέληση του Αλλάχ. Κάθε βιβλίο έχει τον ορισμένο του χρόνο».

( άρα περιμένουν τον ερχομό και νέου προφήτη και νέου βιβλίου; Να δεις που εδώ θα πατήσει ο επόμενος που θα αποπειραθεί να «γεννήσει» κανένα Νέο Υβρίδιο Ισλάμ)

41. « Δεν βλέπουν πως εισχωρήσαμε στον τόπο τους και πως τους περισφίξαμε στα όριά τους. Ο Αλλάχ κρίνει και οι αποφάσεις του είναι αμετάβλητες. Και είναι γρήγορος στους λογαριασμούς του».

42. « Οι πατέρες τους ήταν πονηροί, μα ο Αλλάχ δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Γνωρίζει την αξία του καθενός. Οι άπιστοι θα δουν ποιοι είναι οι φιλοξενούμενοι του παραδείσου».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14Ο

ΑΒΡΑΑΜ, « Η ειρήνη μαζί του».

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 15 από 52

2. « Η κυριαρχία των ουρανών και της γης ανήκει στον Αλλάχ. Δυστυχία στους άπιστους! Θα παραδοθούν στα βασανιστήρια».

3. « Όσοι προτιμούν τα θέλγητρα του κόσμου από τη μέλλουσα ζωή (βλ. άπιστοι), όσοι απομακρύνουν τους ομοίους τους από την ιερή θρησκεία (βλ. Ισλάμ) και προσπαθούν να διαφθείρουν την αγνότητα είναι βυθισμένοι στην τύφλωση».

17. « Θα κατοικήσετε τη γη ύστερα απ’ αυτούς. Αυτή την εύνοια οφείλω σ’ εκείνους που φοβήθηκαν τις εντολές και τις απειλές μου».

(Για άλλη μια φορά, τίθεται ως στόχος η εξολόθρευση των απίστων και η παγκόσμια κυριαρχία του Ισλαμισμού).

18. « Οι προφήτες ύψωσαν τη φωνή τους προς τον ουρανό: ο αλαζόνας και ο άπιστος εκμηδενίστηκαν».

19. « Τους κατάπιε η κόλαση. Ποτό τους θα είναι το βρώμικο νερό».

20. « Θα το καταπίνουν γουλιά – γουλιά και δεν θα περνάει εύκολα. Απ’ όλες τις πλευρές θα τους παρουσιάζεται ο θάνατος και δεν θα πεθαίνουν. Αυτό το ποτό θα το ακολουθήσουν άλλα φριχτά μαρτύρια».

21. « Τα έργα των απίστων μοιάζουν με τη σκόνη που σκορπάει ο άνεμος μια θυελλώδη μέρα. Δεν θα κερδίσει τίποτα απ’ αυτά και θα είναι συμπλήρωμα της πλάνης».

31. « Συγκρίνει (ο Αλλάχ) τη διδασκαλία του άπιστου με ένα καταραμένο δέντρο που οι ρίζες του είναι πάνω – πάνω στο χώμα που δεν έχει καμία σταθερότητα».

33. « Δεν βλέπεις πως εκείνοι που ποδοπάτησαν τις χάρες του ουρανού και έγιναν ασεβείς (δηλ. μη ισλαμιστές), οδήγησαν τους λαούς στο χαμό τους»;

34. « Θα ριχτούν (οι άπιστοι) στην πυρά της κόλασης, στη διαμονή των αθλίων».

35. « Οι ειδωλολάτρες εξομοιώνουν τον Αλλάχ με άλλους, για να απομακρύνουν τους ανθρώπους από το δρόμο της σωτηρίας. Να τους πεις: Μεθύστε με τις γήινες ηδονές και θα σας δεχτεί η κόλαση».

44. « Θα σπεύσουν (οι άπιστοι), θα σηκώσουν το κεφάλι τους. Τα μάτια θα μείνουν ακίνητα και οι καρδιές τους θα σφίξουν απ’ το φόβο. Προείπε στη γη την ημέρα της εκδικήσεως».

48. « Είναι ισχυρός και η εκδίκηση είναι στα χέρια του».

50. « Εκείνη την ημέρα θα δείτε τους διεστραμμένους (δηλ. τους άπιστους) φορτωμένους με αλυσίδες».

51. « Τα ρούχα τους θα είναι από πίσσα. Η φωτιά θα σκεπάζει το μέτωπό τους. Ο Αλλάχ ανταποδίδει στον καθένα ανάλογα με τα έργα του. Είναι ακριβής στις κρίσεις του».

52. « Αναγγέλλω αυτές τις αλήθειες στους ανθρώπους για να τους χρησιμεύσουν για προειδοποίηση…».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15Ο

ΧΕΤΖΡ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 7 από 99

2. « Μια μέρα οι άπιστοι θα μετανιώσουν που δεν πίστεψαν».

3. « Άφησέ τους ( τους άπιστους) να απολαύσουν τις ηδονές της ζωής και να θρέφουν γλυκές ελπίδες στην καρδιά τους. Σε λίγο θα δούνε».

4. « Οι πόλεις που καταστρέψαμε είχαν καθορισμένο το όριό τους».

42. « Δεν θα έχεις (Σατανά) καμία δύναμη στους λάτρεις μου. Μόνον οι άπιστοι θα σε λατρεύσουν».

43. « Η κόλαση τους τάχθηκε για κατοικία».

45. « Ενώ οι κήποι και οι βρύσες θα είναι ο κλήρος όσων φοβούνται τον Αλλάχ».

50. « Κήρυξέ τους τις τρομερές μου τιμωρίες».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16Ο

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 24 από 128

1. « Πλησιάζει (άπιστοι) η ουράνια εκδίκηση. Μην την επιταχύνετε. Δόξα στον Αλλάχ, ανάθεμα στα είδωλα».

28. « Οι προκάτοχοί τους (των απίστων) ήταν πονηροί σαν κι αυτούς. Ο Αλλάχ γκρέμισε από τα θεμέλιά του το οικοδόμημά τους. Η πύλη έπεσε επάνω τους και η τιμωρία τους κατέλαβε απ’ την πλευρά που δεν το περίμεναν».

30. « Όταν ο άγγελος του θανάτου χτυπάει τους ασεβείς (άπιστους), αυτοί ζητούν χάρη και φωνάζουν: Δεν κάναμε κανένα κακό. Είστε ένοχοι, τους λέει ο άγγελος και ο Αλλάχ γνωρίζει τις επιβουλές σας».

31. « Κατεβείτε (άπιστοι) στην κόλαση και κατοικείστε αιώνια στην φριχτή κατοικία των αλαζόνων».

33. « Όταν μπουν (οι ισλαμιστές) στους κήπους της Εδέμ που ποτίζονται από ποτάμια, θα έχουν ότι μπορεί να επιθυμήσει η καρδιά τους. Έτσι ανταμείβει ο Αλλάχ την ευλάβεια».

35. « Τι περιμένει ο άπιστος; Να πλησιάσει ο άγγελος του θανάτου; Περιμένει να διατυπωθεί η απόφαση του ουρανού; Τέτοιοι ήταν οι προκάτοχοί τους. Δεν τους γέλασε ο Αλλάχ. Μόνοι τους γελάστηκαν».

36. « Πήραν (οι άπιστοι) την τιμωρία για τα εγκλήματά τους. Τους κατάλαβε η εκδίκηση που κορόιδευαν».

38. « …..Γυρίστε τη γη και κοιτάξτε ποιο ήταν το τέλος εκείνων (των απίστων) που κατηγόρησαν τους αποστόλους μας για άτιμους».

43. « Θα δώσουμε τιμητική κατοικία στη γη σε κείνους που καταπιέστηκαν άδικα και εκπατρίστηκαν για να υπερασπιστούν την πίστη (του Ισλάμ). Η ανταμοιβή της άλλης ζωής θα είναι ακόμη πιο θαυμαστή. Αν το ήξεραν!».

(Υπόσχονται εγκόσμια πλούτη και τιμές σε όποιον πολεμήσει για το Ισλάμ. Ένα ισχυρότατο κίνητρο για φτωχούς ανθρώπους)

47. « Νομίζουν πως είναι ασφαλείς (οι άπιστοι) , όσοι σου έστησαν παγίδες; Μη δεν μπορεί ο Αλλάχ ν’ ανοίξει τη γη κάτω από τα πόδια τους και να τους καταβαραθρώσει τη στιγμή που δεν το περιμένουν;».

48. « Μη δεν μπορεί να τους αιφνιδιάσει (τους άπιστους) στα ταξίδια τους; Μπορούν να αναβάλλουν έστω και για μια στιγμή την εκδίκησή του;».

49. « Μην δεν μπορεί να τους τιμωρήσει ( τους άπιστους) κάνοντάς τους να χάσουν τα αγαθά τους;…».

62. « Εκείνοι που δεν πιστεύουν στη μέλλουσα ζωή είναι οι κακοί…».

85. « Αρνιούνται τα δώρα του ουρανού που γνωρίζουν. Οι περισσότεροι είναι άπιστοι».

86. « Μια μέρα θα βγάλουμε ένα μάρτυρα για να κατηγορήσει κάθε λαό. Δεν θα ακούσουμε τους άπιστους και δεν θα υπάρξει πια συγγνώμη γι’ αυτούς».

87. « Θα δουν (οι άπιστοι) τα μαρτύρια που τους ετοιμάστηκαν χωρίς να μπορούν να τα μαλακώσουν ούτε να τα αναβάλλουν για μια στιγμή».

90. « Ο άπιστος που θα αποτρέψει τους ομοίους του από το δρόμο της σωτηρίας (βλ. να ασπαστεί το Ισλάμ) θα τιμωρηθεί σκληρότερα γιατί θα υπήρξε διαφθορέας».

(Όποιος παρεμβαίνει λοιπόν με αντίθετη φιλοσοφική άποψη, για να αποτρέψει κάποιον από το να ασπαστεί το Ισλάμ, θεωρείται από το Ισλάμ ως διαφθορέας).

91. « Εκείνη την ημέρα θα υψώσουμε μέσα σε κάθε έθνος έναν προφήτη (του Ισλάμ) και θα μαρτυρήσει εναντίον του (άπιστου)……».

95. « Ο Αλλάχ μπορούσε να δώσει την ίδια θρησκεία σε όλους τους ανθρώπους. Αλλά καθοδηγεί ή παραπλανά όποιους θέλει. Θα του δώσετε λογαριασμό για τις πράξεις σας».

(Τελικά, ο Θεός ή ο Διάβολος παραπλανά; Σε άλλο σημείο του Κορανίου λέει ότι ο «Σατανάς παραπλανεί»).

106. « Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί εκείνους (τους άπιστους) που δεν πιστεύουν στα σημάδια του. Σ’ αυτούς επιφυλάσσει σκληρή τιμωρία».

108. « Οι πιστοί που θα αποστατήσουν, θα παραδοθούν στην οργή και στην εκδίκηση του ουρανού εκτός αν υποχώρησαν στη βία και η καρδιά τους δεν προσηλώθηκε ειλικρινά στην πίστη».

109. « Προτίμησαν την εγκόσμια από την μέλλουσα ζωή. Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους άπιστους».

113. « Ο Αλλάχ προτείνει το παράδειγμα μιας πολιτείας που ησύχαζε σε απόλυτη ασφάλεια. Από παντού συνέρεαν αγαθά. Αλλά δείχθηκε αχάριστη στον Αλλάχ κι εκείνος την περιέβαλλε με τον μανδύα της πείνας και του φόβου για την απιστία της».

118. « Ύστερα από μικρές απολαύσεις (οι άπιστοι) θα παραδοθούν στις αιώνιες τιμωρίες».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17Ο

ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 17 από 111

11. « Οι άπιστοι θα παραδοθούν σε σκληρά βασανιστήρια».

17. « Όταν θελήσαμε να καταστρέψουμε μια πολιτεία (απίστων), προειδοποιήσαμε τους προύχοντες του λαού. Εκείνοι επέμειναν στην τύφλωσή τους. Ο λόγος μας εκτελέστηκε. Η πολιτεία θάφτηκε κάτω από τα ερείπιά της».

34. « Μη χύνετε ανθρώπινο αίμα, παρά μόνο για δίκαιη αιτία….».

41. « …..Μην τον εξομοιώσεις (τον Αλλάχ) με κανέναν (άλλον Θεό) για να μην ριχτείς στην κόλαση καταντροπιασμένος».

(γι’ αυτό και δεν γίνεται αποδεκτός ο αλλόθρησκος και θεωρείται άπιστος).

47. « Όταν διαβάσεις το Κοράνιο, θα απλώσουμε ανάμεσα σε σένα και σε κείνους (άπιστους) που δεν πιστεύουν στη μέλλουσα ζωή, έναν αδιαπέραστο πέπλο».

(γι’ αυτό και δεν πρόκειται να επικοινωνήσουν ποτέ αληθινά οι Ισλαμιστές με τον υπόλοιπο κόσμο. Έχει τοποθετήσει η ίδια η θρησκεία τους ένα αδιαπέραστο πέπλο ανάμεσα σ’ αυτούς και στον υπόλοιπο κόσμο – τους θεωρούμενους άπιστους)

49. « Όταν εξυμνείς στο Κοράνιο τον μοναδικό Θεό, τρέπονται σε φυγή (οι άπιστοι)».

60. « Θα καταστρέψουμε ή θα τιμωρήσουμε σκληρά όλες τις πολιτείες (των απίστων) της γης, πριν από την ανάσταση. Είναι απόφαση γραμμένη στη Βίβλο».

62. « Σου δηλώσαμε πως η δύναμη του Αλλάχ περιβάλλει όλους τους ανθρώπους. Το όραμα που σου χαρίσαμε θα είναι αιτία πειρασμού, όπως και το καταραμένο δένδρο που λέει το Κοράνιο. Θα τρομάζει τους άπιστους, αλλά μόνο τις πλάνες τους θα μεγαλώσει».

70. « Μήπως νομίζετε (άπιστοι) πως είστε ασφαλισμένοι από τα χτυπήματά του; Μη δεν μπορεί ν’ ανοίξει μιαν άβυσσο κάτω από τα πόδια σας ή να ρίξει πάνω στα κεφάλια σας ένα σύννεφο από πέτρες; Που θα βρείτε τότε καταφύγιο»;

71. « Είστε σίγουροι (άπιστοι) πως δεν θα σας ξαναπάει στις θάλασσες και πως για να τιμωρήσει την αχαριστία σας δεν θα εξαπολύσει εναντίον σας έναν ορμητικό άνεμο που θα σας καταποντίσει; Και τότε δεν θα έχετε κανέναν ελευθερωτή».

73. « Μια μέρα θα συγκεντρώσω κάθε έθνος με τον αρχηγό του. Όσοι πάρουν το βιβλίο (το Κοράνι) με το δεξί τους χέρι (δηλ. είναι Ισλαμιστές) θα το διαβάσουν και δεν θα αδικηθούν».

74. « Όποιος υπήρξε τυφλός σ’ αυτή τη ζωή (δηλ. άπιστος) , θα είναι και στην άλλη. Αυτός έχει χάσει τον αληθινό δρόμο».

75. « Λίγο έλειψε να σε κάνουν οι άπιστοι να εγκαταλείψεις τη διδασκαλία μας και να αλλάξεις τις εντολές μας. Αυτή η συγκατάβαση θα σου χάριζε τη φιλία τους».

77. « Αν τις είχες ακολουθήσει, θα σε κάναμε να νοιώσεις τις αναπηρίες της ζωής και του θανάτου και δεν θα μπορούσες να αποφύγεις την οργή μας».

(Με τις εντολές 75 και 77, σταματούν κάθε ισλαμιστή μετανάστη από το να ενσωματωθεί στην κοινωνία υποδοχής).

84. « Στο Κοράνιο οι πιστοί θα βρουν τη γιατρειά τους και τις χάρες του Αλλάχ. Αλλά θα επιταχύνει το χαμό των άπιστων».

91. « Στο Κοράνιο δώσαμε οδηγίες στον άνθρωπο για όλα του τα καθήκοντα, αλλά, πεισματάρης όπως είναι με τη απιστία του, απορρίπτει το φως».

99. « Όποιον οδηγεί ο Αλλάχ βαδίζει στον αληθινό δρόμο. Όσους παραπλανά (οι άπιστοι) δεν θα έχουν κανένα καταφύγιο για την εκδίκησή του. Θα τους συγκεντρώσουμε την ημέρα της ανάστασης. Τυφλοί, βουβοί και κουφοί θα ακουμπούν το μέτωπό τους στη γη. Κατοικία τους θα είναι η κόλαση. Κι αν σβήσουν οι φλόγες θα τις ξανανάψουμε και θα μεγαλώσουμε την κάψα τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 18Ο

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 12 από 110

7. « Θα κάνουμε σκόνη κάθε τι που στολίζει τη γη».

28. « ……Έχουμε αναμμένες πυρές για τους κακούς (τους άπιστους). Θα τους τυλίξει ένας στρόβιλος από φλόγες και καπνό. Αν ζητήσουν να μαλακώσουν τη δίψα τους, θα τους προσφέρουν νερό που θα μοιάζει με λιωμένο μολύβι και θα τους κάψει το στόμα τους. Θα καταπιούν αυτό το φρικτό πιοτό και θα ξαπλώσουν στο κρεβάτι του πόνου».

30. « ( ο ισλαμιστής) θα κατέχει τους κήπους της Εδέμ, όπου κυλούν ποτάμια, θα στολίζεται με χρυσά βραχιόλια και θάναι ντυμένος με πράσινα ρούχα από μετάξι και χρυσάφι, θα λάμπει από δόξα και θα αναπαύεται σε νυφικό κρεβάτι που θα είναι το τυχερό τίμημα της κατοικίας των ηδονών».

38. « ….(ο Αλλάχ) μπορεί να ρίξει τον κεραυνό στις συγκομιδές σου (άπιστε) και να τις κάνει σκόρπια σκόνη».

50. « Μια μέρα θα πούμε στους άπιστους: καλέστε τους θεούς σας. Κι αυτοί θα τους επικαλεστούν. Μα δεν θα πάρουν καμία απάντηση. Θα βάλουμε ανάμεσά τους τον ποταμό της δυστυχίας».

51. « Οι ισχυροί (άπιστοι) θα δουν τις φλόγες όπου θα ριχτούν και δεν θα έχουν απολυτρωθεί».

52. « Σκορπίζουμε στο Κοράνιο διάφορες οδηγίες αλλά ο άνθρωπος συζητάει τα πάντα».

( Θα πρέπει δηλ. ο πιστός Ισλαμιστής να ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες του Κορανίου και να μην συζητάει και αναλύει με φιλοσοφική διάθεση τα περιεχόμενά του).

53. « Όταν φάνηκε η αλήθεια, οι διεστραμμένοι (δηλ. οι άπιστοι) την αρνήθηκαν. Δεν κατάφυγαν στην θεία φιλευσπλαχνία αλλά η απόφαση που πάρθηκε για τους προκατόχους τους (δηλ. η εξολόθρευση) ή μια φοβερή τιμωρία θα είναι το τίμημα της απιστίας τους».

54. « Στείλαμε προφήτες μόνο και μόνο για να αναγγείλουν τις υποσχέσεις μας και τις απειλές μας. Ο άπιστος καταπολεμάει την αλήθεια οπλισμένος με το ψέμα. Κοροϊδεύει και τις εντολές και τις απειλές μας».

58. « Είχαμε προείπει στις ένοχες πολιτείες (δηλ. αυτές των απίστων) που καταστρέψαμε τη στιγμή της καταστροφής τους».

100. « Θα δώσουμε την κόλαση για κατοικία στους άπιστους».

106. « Σαν άπιστοι που ήταν, χλεύασαν τη θρησκεία μου και τους υπηρέτες μου. Η κόλαση θα είναι η ανταμοιβή τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19Ο

ΜΑΡΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 13 από 98

63. «….Οι κάτοικοι αυτής της διαμονής (των κήπων της Εδέμ) θα παίρνουν πρωί και βράδυ την τροφή τους (δηλ. οι Ισλαμιστές)».

69. « Ορκίζομαι στο Θεό σου πως θα συγκεντρώσουμε τους ανθρώπους (βλ. άπιστους) και τους δαίμονες. Θα φτιάξουμε μ’ αυτούς ένα τείχος ολόγυρα στην κόλαση και θα τους αναγκάσουμε να στέκονται στα γόνατα».

( Οι αλλόθρησκοι – άπιστοι θεωρούνται αυτομάτως ως οπαδοί – λάτρεις Δαιμόνων και του Σατανά).

70. « Θα διαλέξουμε ύστερα όσους (άπιστους) ξέσπασε περισσότερο το θράσος τους εναντίον του Αλλάχ».

71. « Θα γνωρίσουμε όσους (άπιστους) αξίζουν περισσότερο το βασανιστήριο της πυράς».

72. « Και θα ριχτούν εκεί. Είναι απόφαση του Αλλάχ».

73. « Θα απολυτρώσουμε όσους φοβήθηκαν τον Αλλάχ (βλ. Ισλαμιστές) και θ’ αφήσουμε γονατιστούς τους ένοχους (βλ. άπιστους)».

74. « Όταν κηρύττετε τη διδασκαλία μας στους άπιστους αυτοί λένε στους πιστούς: ποιο απ’ τα δύο κόμματα είναι ισχυρότερο και πιο ανθηρό»;

75. « Πόσοι και πόσοι λαοί , πιο πλούσιοι και πιο ισχυροί απ’ αυτούς (τους άπιστους) δεν έπεσαν από τα χτυπήματά μας»;

(ενθάρρυνση προς τους Ισλαμιστές να μην φοβούνται τη δύναμη των απίστων διότι κι άλλες ισχυρές πολιτείες τους εναντιώθηκαν στο παρελθόν και παρ’ όλα αυτά εξοντώθηκαν από τις Ισλαμικές δυνάμεις ).

78. « Ο Αλλάχ θα ενισχύσει τους πιστούς που θα κηρύξουν την αληθινή θρησκεία».

86. « Μη δεν ξέρεις ότι εξαπολύσαμε δαίμονες εναντίον των απίστων για να τους οδηγήσουν στο κακό»;

89. « Οι άτιμοι (δηλ. οι άπιστοι) θα κατεβούν στην κόλαση».

97. « Διευκολύναμε το διάβασμα του Κορανίου γράφοντάς το στη γλώσσα σου, για να αναγγείλεις την ευδαιμονία σε όσους φοβούνται τον Αλλάχ (βλ. Ισλαμιστές) και τα βασανιστήρια σε όσους συζητούν εναντίον του (βλ. άπιστους)».

98. « Θα μπορούσα να παρουσιάσω έστω κι έναν άνθρωπο από τόσες και τόσες γενιές που εκμηδένισα; Ακούγεται έστω κι ένας ψίθυρος απ’ αυτές;».

(έτσι δεν θ’ ακούγεται ψίθυρος ούτε και από τις νέες δυνάμεις των απίστων που στέκονται απέναντι στους Ισλαμιστές).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20o

T.X.

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 4 από 135

112. « Στείλαμε από τον ουρανό το Κοράνιο στην αραβική γλώσσα και βάλαμε μέσα απειλητικά παραδείγματα για να εμπνεύσουμε το φόβο του Αλλάχ και να διδάξουμε τους ανθρώπους».

(Εδώ ο Μωάμεθ παραδέχεται ότι το Κοράνιο κηρύσσει το φόβο του Θεού. Όχι την αγάπη. Την ισχυρή δύναμη και όχι την συμπόνια. Την εξόντωση και όχι την συγχώρεση. Την επιβολή και όχι την ανοχή).

123. « Όποιος (άπιστος) δεν θελήσει να ακούσει την διδασκαλία μου θα νοιώσει την δυστυχία απ’ αυτήν κιόλας τη ζωή».

127. « Αυτή θα είναι η τύχη του ειδωλολάτρη και του άπιστου. Οι τιμωρίες της μέλλουσας ζωής θα είναι τρομερές και διαρκείς».

128. « Μα δεν συλλογίζονται (οι άπιστοι) καθόλου τους κακούς που εξοντώσαμε; Ποδοπατούν τη γη που κατοικούσαν. Θάπρεπε να τους τρομάζουν αυτά τα παραδείγματα, αν μπορούσαν να καταλάβουν».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21o

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 31 από 112

1. « Πλησιάζει ο καιρός όπου οι άνθρωποι (άπιστοι) θα δώσουν λογαριασμό. Και με την ανεμελιά τους απομακρύνουν αυτή τη σκέψη».

6. « Καμιά από τις πολιτείες που καταστρέψαμε δεν ασπάσθηκε την πίστη. Δεν θα πιστέψουν (οι άπιστοι)».

9. « Είδαν (οι άπιστοι) την εκτέλεση των υποσχέσεών μας. Τους σώσαμε μαζί με τους εκλεκτούς μας και οι άπιστοι χάθηκαν».

10. « Σας στείλαμε ένα βιβλίο (το Κοράνι) για να σας διδάξουμε. Μα δεν θ’ ανοίξετε τα μάτια σας (άπιστοι);».

11. « Πόσους λαούς (ισλαμιστών) δεν εγκαταστήσαμε στα ερείπια των εγκληματικών και τιμωρημένων πόλεων (των απίστων); ».

(στόχος των Ισλαμιστών είναι η καταστροφή των αλλόθρησκων χωρών και ο εποικισμός τους με ισλαμιστές).

12. « Μόλις έβλεπαν τις θεομηνίες μας οι ένοχοι (άπιστοι) τόβαζαν στα πόδια».

13. « Που φεύγετε (άπιστοι) ; Τους φώναζαν οι άγγελοι. Γυρίστε πίσω να γευτείτε τις ηδονές σας. Γυρίστε πίσω στον τόπο που μένατε. Θα ανακριθείτε».

15. « (Οι άπιστοι) Πρόφεραν αξιοθρήνητα λόγια, ώσπου πέσανε όλοι τους από την εκδικητική τιμωρία σαν το στάχυ κάτω από το κοφτερό δρεπάνι».

29. « (Οι άπιστοι) Καταλαμβάνονται από τρόμο μπροστά του».

36. « Κάθε άνθρωπος πρέπει να πληρώνει φόρο στο θάνατο. Θα σας δοκιμάσουμε στη δυστυχία και στην ευτυχία και θα ξαναγυρίσετε σε μας».

(Όλοι οι Ισλαμιστές υποχρεούνται να πολεμήσουν για το Ισλάμ).

40. « Αν ήξεραν οι διεστραμμένοι (δηλ. οι άπιστοι) τι βασανιστήρια θα υποστούν όταν δεν θα μπορούν να απομακρύνουν τη φλόγα από το πρόσωπό τους, ούτε από τους νεφρούς τους και δεν θα έχουν κανέναν απολυτρωτή!».

41. « Θα τους βρει ξαφνικά η ώρα (τους άπιστους). Θα καταπλαγούν. Και δεν θα μπορέσουν ούτε να το αποφύγουν ούτε να ελπίζουν καμιά αναβολή».

42. « Πριν από σένα, οι υπηρέτες μου ήταν αντικείμενα χλευασμού. Αλλά αυτοί που τους κορόιδεψαν (οι άπιστοι) τιμωρήθηκαν για την πράξη τους».

43. « …..(Άπιστοι) Ποιος μπορεί να σας γλιτώσει από το χέρι του Αλλάχ την ημέρα ή τη νύχτα; Κι όμως παρά αυτή την προειδοποίηση όλο απομακρύνουν την ανάμνησή του».

44. « Θα τους προφυλάξουν (τους άπιστους) οι θεότητές τους από την οργή μας; Αφού αυτές είναι ανίκανες να υπερασπίσουν τον εαυτό τους πως θα τους δώσουν βοήθεια;».

45. « Οι απολαύσεις τους (των απίστων), όμοιες με των πατέρων τους, δεν θα κρατήσουν παραπάνω από τη ζωή τους. Δε βλέπουν πως περιορίζουμε τα όριά τους; Πως μπορούν να ελπίζουν πως θα νικήσουν;».

46. « Θα σας έλεγα τι μου αποκαλύφθηκε. Μα ακούν οι κουφοί (οι άπιστοι) τις συμβουλές που τους δίνουν;».

47. « Στην παραμικρή πνοή της θεϊκής οργής, θα φωνάξουν (οι άπιστοι): Αλίμονό μας! Είχαμε πλανηθεί».

92. « Ω πιστοί! Μια είναι η θρησκεία σας (βλ. Το Ισλάμ). Είμαι ο Θεός σας. Λατρεύετέ με».

93. « Οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί είναι διχασμένοι στην πίστη τους. Όλοι θα επανέλθουν σε μάς».

95. « Ανάθεμα στις πόλεις που καταστρέψαμε! Δεν θα ξαναεμφανιστούν πια οι κάτοικοί τους (οι άπιστοι)».

(αυτό σημαίνει «εκθεμελίωση», «γενοκτονία» και «επανεποικισμός»).

97. « Και ώσπου νάρθει η αναπόφευκτη ώρα, οι άπιστοι θα φωνάξουν με απόγνωση: Αλίμονό μας! Ζούσαμε ξεχνώντας αυτή την τρομερή στιγμή και είμαστε ασεβείς».

98. « (Άπιστοι) Εσείς και τα είδωλά σας θα κατεβείτε στην κόλαση για να γίνετε τροφή στις φλόγες».

100. « Οι χαμένοι (άπιστοι) θα βγάζουν βαθιούς αναστεναγμούς και δεν θα ακούνε».

101. « Εκείνοι (δηλ. οι Ισλαμιστές) που τους προορίζεται το υπέρτατο αγαθό θα τοποθετηθούν μακριά απ’ αυτή την τρομερή κατοικία».

102. « Δεν θ’ ακούνε τις παραπονεμένες κραυγές τους και θα βλέπουν αιώνια να εκπληρώνονται οι επιθυμίες τους».

103. « Λυτρωμένοι από τη φρίκη του τρόμου θα γίνουν δεκτοί από τους αγγέλους που θα τους πουν: να η ευτυχισμένη μέρα που σας τάχθηκε».

106. « Σ’ αυτό το βιβλίο υπάρχουν αρκετές οδηγίες για όσους φοβούνται τον Αλλάχ».

108. «….Μου αποκάλυψε πως ο Αλλάχ είναι ο μοναδικός Θεός. Θα ασπασθείτε τον ισλαμισμό»;

109. « Αν επιμένετε στη απιστία σας προαναγγέλλω θεομηνίες. Δεν ξέρω αν πλησιάζουν ή θα αργήσουν να έλθουν».

112. « ………Πρέπει να επικαλεστούμε τη βοήθειά του εναντίον των βλασφημιών σας (άπιστοι)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22o

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 34 από 78

1. « Θνητοί, να φοβάστε τον Αλλάχ γιατί ο σεισμός της μεγάλης ημέρας θα είναι φοβερός».

2. « Εκείνη την ημέρα (άπιστοι) η τροφός θα παρατήσει από το στήθος της το βρέφος της, η έγκυος γυναίκα θα γεννήσει κι οι άντρες χτυπημένοι από το τρομερό χέρι του Αλλάχ θα είναι σαν μεθυσμένοι».

3. « Οι περισσότεροι άνθρωποι (άπιστοι) συζητούν για τον Αλλάχ χωρίς να τους καθοδηγεί το φως. Ακολουθούν τον αντάρτη Σατανά».

(κάθε συζήτηση για το Κοράνι είναι λαθεμένη εφόσον δεν γίνεται από καθ’ έδρας από τον μουλά).

8. « Οι περισσότεροι (άπιστοι) συζητούν για τον Αλλάχ χωρίς να φωτίζονται από την δάδα της γνώσεως και χωρίς το κύρος κανενός φημισμένου βιβλίου».

9. « Αποστρέφουν (οι άπιστοι) με αλαζονεία το κεφάλι τους για να απομακρύνουν τους ομοίους τους από τον αληθινό δρόμο. Θα τους σκεπάσει η ντροπή σ’ αυτόν τον κόσμο και την ημέρα της αναστάσεως θα τους κάνουμε να νοιώσουν το μαρτύριο της φωτιάς».

12. « (Οι άπιστοι) Λατρεύουν θεότητες που δεν μπορούν ούτε να τους βοηθήσουν ούτε να τους βλάψουν. Αξιοθρήνητη τύφλωση!».

13. « (Οι άπιστοι) Επικαλούνται θεούς που τους είναι περισσότερο ολέθριοι παρά ευνοϊκοί. Αλίμονο στον αφέντη! Αλίμονο στον λάτρη!»

14. « Ο Αλλάχ θα βάλει τους ενάρετους πιστούς σε κήπους που τους ποτίζουν ποτάμια. Κάνει ότι του αρέσει».

18. « ……Αλλά πολλοί θνητοί (άπιστοι) προορίζονται για το μαρτύριο».

19. « Όποιον (άπιστο) περιφρονήσει ο Αλλάχ θα τον σκεπάσει η ντροπή. Ο Αλλάχ κάνει ότι του αρέσει».

20. « Οι πιστοί και οι άπιστοι συζητούν για τον Αλλάχ. Αλλά οι άπιστοι θα φορούν φλογισμένα ρούχα και θα τους ρίχνουν βραστό νερό στο κεφάλι τους».

21. « Θα τους καταφάγει το δέρμα και τα σπλάχνα τους. Θα τους χτυπούν με σιδερένια ραβδιά».

22. « Κάθε φορά που θα τους καίει ο πόνος να πετάγονται έξω από τις φλόγες θα τους ξαναρίχνουν σ’ αυτές και θα τους λένε: γευτείτε την ποινή της φωτιάς».

25. « Οι άπιστοι που θα απομακρύνουν τους πιστούς από το δρόμο του Αλλάχ και από τον ιερό ναό (της Μέκκας) που πρέπει όλοι οι άνθρωποι, είτε ξένοι είναι, είτε κάτοικοι της Μέκκας, να τον επισκεφτούν».

26. « Και εκείνοι (οι άπιστοι) που θα ήθελαν να τον βεβηλώσουν θα νοιώσουν πόσο σκληρές θα είναι οι τιμωρίες μας».

28. « Να αναγγείλεις στους λαούς το ιερό προσκύνημα. Να το κάνουν με τα πόδια ή με τις καμήλες. Να έρχονται από τις πιο μακρινές περιοχές».

(έτσι προσδιορίζεται ένα «κέντρο» ένα «σημείο αναφοράς» για το Παγκόσμιο Χαλιφάτο).

35. « ……. Ένας Θεός μόνο υπάρχει. Ασπαστείτε τον Ισλαμισμό. Αναγγείλατε την ευδαιμονία στους ταπεινούς».

36. « Σ’ εκείνους που θυμούνται τον Αλλάχ με φόβο, που υπομένουν με σταθερότητα τα δεινά που τους συμβαίνουν…….».

39. « Ο Αλλάχ θα καταστρέψει τις παγίδες που στήνουν στον πιστό. Μισεί τον δόλιο και τον άπιστο».

40. « Επέτρεψε σ’ όσους δέχτηκαν προσβολές να πολεμήσουν και είναι ισχυρός για να τους υπερασπίσει».

41. « ……Κι Αυτός (βλ. ο Αλλάχ) θα βοηθήσει όσους πολεμήσουν για την πίστη, γιατί είναι ισχυρός και δυνατός».

44. « Πόσες και πόσες εγκληματικές πολιτείες (απίστων) δεν ανατρέψαμε; Τώρα είναι θαμμένες κάτω από τα ερείπιά τους. Πόσα και πόσα πηγάδια δεν εγκαταλείφθηκαν; Και πόσα φρούρια δεν καταστράφηκαν;».

45. « Δεν ταξίδεψαν ποτέ τους (οι άπιστοι); Δεν έχουν μυαλό για να καταλάβουν και αυτιά για ν’ ακούν; Δεν είναι κλειστά τα μάτια τους στο φως. Οι καρδιές τους όμως είναι τυφλές».

47. « Πόσες και πόσες πολιτείες (απίστων), που για καιρό ανθούσαν, εκμηδενίσθηκαν τη στιγμή που έγιναν ένοχες; Οι κάτοικοί τους θα εμφανιστούν εμπρός μου».

(«έγιναν ένοχες» εννοεί ότι δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ. Προειδοποιεί, για πολλοστή φορά, ότι: «Όποιος τολμήσει και δεν ασπαστεί το Ισλάμ, η πολιτεία του θα εξολοθρευτεί»).

50. « Όσοι προσπαθήσουν να καταργήσουν τη διδασκαλία του Κορανίου θα ριχτούν στη φωτιά».

(Η απειλή είναι ξεκάθαρη για όποιον θεωρήσει ότι το Κοράνι είναι επικίνδυνο και πρέπει να καταργηθεί).

54. « Οι άπιστοι δεν θα πάψουν να αμφιβάλλουν παρά μόνο τη στιγμή που θα τους καταλάβει η μοιραία ώρα και όπου θα δουν τα μαρτύρια της τρομερής ημέρας».

56. « Μια ατιμωτική τιμωρία θα είναι η πληρωμή των άπιστων και όσων θα έχουν βλασφημήσει τον ισλαμισμό».

57. « Οι μάρτυρες του ισλαμισμού, όσοι πεθάνουν ή σκοτωθούν κάτω από τις σημαίες του, θα δεχτούν άπειρα αγαθά. Είναι απεριόριστη η γενναιοδωρία του Αλλάχ».

58. « Θα τους μπάσει σε μια κατοικία που θα τους γοητεύσει….».

59. « Όποιος, αφού κάνει αντίποινα στον άπιστο δεχτεί καινούριες προσβολές, θα έχει για στήριγμα το χέρι του ελεήμονος και φιλεύσπλαχνου Αλλάχ».

66. « Ορίσαμε σε κάθε λαό τις ιερές του λειτουργίες. Να τις τηρούν και να μην συζητούν στα ζητήματα της θρησκείας. Κάλεσέ τους στον Αλλάχ. Είσαι στον αληθινό δρόμο».

(απαγορεύονται οι θεολογικές συζητήσεις μεταξύ ισλαμιστών)

71. « Όταν απαγγέλλουν τα εδάφια του Κορανίου, βλέπει κανείς την αγανάκτηση να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο των απίστων. Είναι έτοιμοι να ριχτούν επάνω στον αναγνώστη. Να πεις: να σας αναγγείλω κάτι ακόμα πιο τρομερό; Τη φωτιά της κόλασης που υποσχέθηκε στους δύσπιστους ο Αλλάχ. Αλίμονο σε κείνους που θα ριχτούν σ’ αυτήν!».

77. « Πολεμήστε με θάρρος κάτω από τα λάβαρα του Αλλάχ. Είστε οι εκλεκτοί του. Δεν σας πρόσταξε τίποτα το δύσκολο στη θρησκεία σας. Τον νόμο του πατέρα σας του Αβραάμ κηρύττετε. Αυτός σας ονόμασε μουσουλμάνους».

78. « Το Κοράνιο σας επιβεβαιώνει αυτόν τον λαμπρό τίτλο. Ο απεσταλμένος μου θα μαρτυρήσει εναντίον σας την ημέρα της ανάστασης. Θα μαρτυρήσετε εναντίον του ανθρώπινου γένους (βλ. των απίστων). Προσεύχεστε. Ελεείτε. Να είστε ακλόνητοι στην πίστη».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23o

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 24 από 118

42. « Λίγες στιγμές ακόμη, απάντησε ο Αλλάχ και θα παραδοθούν (οι άπιστοι) στην μετάνοια».

43. « Ακούστηκε η κραυγή του εξολοθρευτή αγγέλου και οι άπιστοι εκμηδενίστηκαν σαν ξεραμένα στάχυα. Μακριά από τον Αλλάχ οι άπιστοι».

44. « Τοποθετήσαμε άλλους λαούς στα λείψανα του κράτους τους (των απίστων)».

46. « Στείλαμε τον έναν ύστερα από τον άλλον τους υπηρέτες μας. Το κάθε έθνος αρνήθηκε την αποστολή του αποστόλου του. Και χάθηκαν το ένα ύστερα από το άλλο. Φέραμε ένα καινούριο βιβλίο (το Κοράνι). Μακριά από μας όσοι δεν θα το πιστέψουν (οι άπιστοι)!».

54. « Μία είναι η θρησκεία σας (το Ισλάμ). Είμαι ο Θεός σας. Να με φοβάστε».

55. « Οι λαοί (των απίστων) διαιρέθηκαν σε διάφορες αιρέσεις (βλ. υπόλοιπες θρησκείες) και η κάθε μια είναι ευχαριστημένη από την πίστη της».

63. « Αυτοί φλογισμένοι από ιερό ζήλο προπορεύονται από τους άλλους στο δρόμο της σωτηρίας».

(εννοεί τους Μάρτυρες της Τζιχάντ. Τους Μαχητές αυτοκτονίας του Ισλάμ).

66. « Ως την ώρα που οι πιο ισχυροί απ’ αυτούς (τους άπιστους), νοιώθοντας την εκδίκησή μας θα φωνάζουν δυνατά».

67. « Θα τους πουν : ησυχάστε τις φωνές σας (άπιστοι). Σήμερα δεν έχετε να περιμένετε πια βοήθεια».

68. « Σας διάβασαν τις εντολές μου (άπιστοι) κι εσείς γυρίσατε πίσω».

69. « Τυφλωμένοι από την αλαζονεία (άπιστοι) , λέγατε τα εγκληματικά σας λόγια μέσα στο σκοτάδι της νύχτας».

70. « Κοίταξαν τάχα (οι άπιστοι) προσεκτικά τη διδασκαλία του Κορανίου; Έχει άλλες εντολές από εκείνες που είχαν δοθεί στους πατέρες τους;».

71. « Δεν ξέρουν (οι άπιστοι) τον απόστολό τους; Κι όμως, αρνιούνται την αλήθεια της αποστολής του».

73. « Αν είχε ακολουθήσει τις επιθυμίες τους (των απίστων) η αλήθεια, τότε η διαφθορά θα είχε κυριαρχήσει στον ουρανό, στη γη και σε κάθε τι που κλείνει μέσα της. Εμείς τους φέραμε τα βιβλίο της διδαχής (το Κοράνι), κι αυτοί το πετούν με περιφρόνηση».

77. « Αν μας έσπρωχνε ο οίκτος να προείπουμε τα δεινά που θα δοκίμαζαν (οι άπιστοι) θα έμεναν με ακόμα περισσότερο πείσμα στην πλάνη τους».

(Αντιθέτως. Όλο το Κοράνι περιγράφει τα δεινά που περιμένουν τους άπιστους τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο και στον άλλο, εάν δεν ασπαστούν το Ισλάμ).

78. « Τους στείλαμε (στους άπιστους) περαστικά ατυχήματα. Δεν ταπεινώθηκαν και δεν έκαναν ταπεινές προσευχές στον Αλλάχ».

79. « Όταν όμως ανοίξαμε εμπρός τους την πύλη της δυστυχίας, τους έπιασε απελπισία (τους άπιστους)».

95. « Αλλάχ δείξε μου τα μαρτύρια που τους ετοιμάζεις (βλ. άπιστους)».

96. « Μη με συγχέεις με τους διεστραμμένους (βλ. άπιστους)».

97. « Μπορούμε να σου δείξουμε τα μαρτύρια που προορίζουμε για τους κακούς

(βλ. άπιστους)».

103. « Όταν ηχήσει η σάλπιγγα, θα σπάσουν όλοι οι δεσμοί του αίματος. Δεν θα ρωτάει πια ο ένας (άπιστος) για τον άλλο».

106. « Η φωτιά θα καταφάγει το πρόσωπό τους (των απίστων) και τα χέρια τους θα στραβώσουν».

107. « Μη δε σας διάβασαν τη διδασκαλία μου (άπιστοι); Και σεις την κατηγορήσατε για ψεύτικη».

110. « Να μείνετε εκεί ντροπιασμένοι (άπιστοι), θα πει ο Αλλάχ και μη μου κάνετε πια παράπονα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24o

ΤΟ ΦΩΣ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 22 από 64

2. « Οι μοιχοί και των δύο φίλων θα τιμωρούνται με εκατό μαστιγώσεις. Αυτή είναι η κρίση του Αλλάχ. Να μην τους λυπηθείτε καθόλου, αν πιστεύετε σ’ αυτόν και στην έσχατη ημέρα. Ας είναι μερικοί πιστοί μάρτυρες της τιμωρίας τους».

3. « Ένας ακόλαστος άνδρας να μην μπορεί να παντρευτεί παρά μόνο ακόλαστη γυναίκα σαν κι αυτόν ή ειδωλολάτρισσα. Και η ακόλαστη κόρη, να παντρεύεται μόνο με ακόλαστο ή ειδωλολάτρη. Αυτοί οι γάμοι απαγορεύονται στους πιστούς».

6. « Οι σύζυγοι που μόνο με τη δική τους μαρτυρία θα κατηγορήσουν για μοιχεία τη γυναίκα τους θα ορκιστούν τέσσερις φορές στο όνομα του Αλλάχ, πως λένε αλήθεια».

7. « Στον πέμπτο όρκο να ζητήσουν να πέσει επάνω τους η κατάρα του Αλλάχ αν ορκίζονται ψέματα».

8. « Η γυναίκα θα γλιτώσει από την τιμωρία, αν ορκιστεί τέσσερις φορές, στο όνομα του Αλλάχ πως είναι ψεύτικη η κατηγορία».

9. « Στον πέμπτο όρκο να ζητήσει να πέσει επάνω της η κατάρα του Αλλάχ αν δεν είναι αθώα».

10. « Αν δεν έκανε ο ελεήμων και πάνσοφος Αλλάχ να λάμψει επάνω σας η φιλευσπλαχνία του, θα τιμωρούσε την ίδια στιγμή τον ψευδομάρτυρα».

30. « Συμβούλευε τους πιστούς να συγκρατούν τα ασελγή τους βλέμματα και να είναι αγνοί. Έτσι θα είναι περισσότερο αγνοί. Ο Αλλάχ είναι μάρτυρας των πράξεων».

31. « Διάταξε τις γυναίκες να χαμηλώνουν τα μάτια τους, να διατηρούν την αγνότητά τους και να δείχνουν από το σώμα τους μόνο ότι πρέπει να δείχνεται. Να έχουν σκεπασμένο το στήθος τους. Να δείχνουν το πρόσωπό τους μόνο στους άνδρες τους, στους πατέρες τους, στους παππούδες τους, στα παιδιά τους, στα παιδιά των ανδρών τους, στους αδελφούς τους, στους ανεψιούς τους, στις γυναίκες τους, στους δούλους τους, στους υπηρέτες τους (εκτός από εκείνους που δεν τους είναι απόλυτα απαραίτητοι), και στα παιδιά που δεν ξέρουν τι πρέπει να καλύπτει κανείς. Να μην κουνούν τα πόδια τους με τέτοιο τρόπο που να αφήνουν να φαίνονται, θέλγητρα που πρέπει να καλύπτονται. Ω πιστοί! Στρέψτε τις καρδιές σας προς τον Αλλάχ, για να είστε ευτυχισμένοι».

34. « Στείλαμε από τον ουρανό σαφείς εντολές, όμοιες μ’ εκείνες που δώσαμε στους αρχαίους. Θα διδάξουν όσους φοβούνται τον Αλλάχ».

39. « Τα έργα του άπιστου μοιάζουν με τον ατμό που υψώνεται στην έρημο. Ο διψασμένος ταξιδιώτης τρέχει εκεί να βρει νερό και όταν πλησιάζει, χάνεται η ψευδαίσθηση. Ο Αλλάχ θα πληρώσει ανάλογα με την αξία τους τους διεστραμμένους. Είναι ακριβής στους λογαριασμούς του».

40. « Τα έργα του άπιστου μοιάζουν με τα σκοτάδια που βασιλεύουν στα κατάβαθα της θάλασσας, σκεπασμένα από στοιβασμένα κύματα και με το σκοτάδι των σύννεφων που είναι τόσο πυκνά ώστε ο άνθρωπος που θα θυσιαζόταν σ’ αυτά δύσκολα θάβλεπε απλωμένο το χέρι του. Σ’ όποιον αρνιέται ο Αλλάχ το φως, είναι τυφλός».

47. « Αφού επικαλούνται την κρίση του Αλλάχ και του προφήτη, οι περισσότεροι ξαναπέφτουν στην απιστία».

51. « Όποιος υπακούει στη φωνή του Αλλάχ και του προφήτη, όποιος θρέψει στην καρδιά του το φόβο και την ευλάβεια, θα σωθεί».

52. « Ορκίστηκαν στο όνομα του Αλλάχ τον πιο ιερό όρκο, πως αν τους είχε διατάξει θα βάδιζαν στη μάχη. Να τους πεις: μην ορκίζεστε. Είναι σωστή η υπακοή σας. Ο Αλλάχ ζυγίζει τις πράξεις σας».

53. « …..Να υποτάσσεστε στον Αλλάχ και στον προφήτη. Αν στασιάζετε, αυτός εγγυάται μόνο για τα δικά του έργα. Εσείς θα εγγυηθείτε για τα δικά σας. Το φως θα είναι η πληρωμή της υπακοής σας…..».

54. « Ο Αλλάχ υποσχέθηκε σε όσους πιστέψουν και ασκήσουν την αγαθοεργία, πως θα τους παραχωρήσει μια ανθούσα αυτοκρατορία όπως είχε δώσει και στους προηγούμενους, να ενισχύσει τη θρησκεία που αγαπούν, να διαλύσει τις ανησυχίες τους και να εξασφαλίσει την ησυχία τους. Υπηρετείστε με. Μην με εξομοιώνετε με κανέναν. Όσοι, ύστερα από αυτές τις προειδοποιήσεις, επιμείνουν στην δυσπιστία, θα είναι παράνομοι».

56. « Ο άπιστος δεν θα έχει προστασία από την εκδίκησή μας στη γη και κατοικία του θα είναι οι φλόγες. Αλίμονο σε όσους θα ριχτούν σ’ αυτές!».

57. « Ω πιστοί! Οι υπηρέτες σας, οι δούλοι σας και όσοι δεν έχουν γίνει ακόμη έφηβοι, πρέπει να σας ζητήσουν την άδεια να παρουσιαστούν μπροστά σας πριν από την προσευχή της αυγής, ή το μεσημέρι όταν γδύνεστε και ύστερα από την βραδινή προσευχή……..».

58. « Τα παιδιά σας που θα φτάσουν στην ανδρική ηλικία πρέπει όμοια να σας ζητούν την άδεια, όπως κάνατε και σεις στους πατέρες σας…..».

62. « Πιστοί είναι όσοι πιστεύουν στον Αλλάχ και στον απόστολό του. Όταν τους συγκεντρώνει σπίτι σου καμιά υπόθεση, δεν πρέπει να φεύγουν από μπροστά σου χωρίς να σου ζητήσουν την άδεια. Όσοι σου την ζητήσουν, είναι οι αληθινοί πιστοί. Αν σου ζητήσουν καμιά χάρη, δώσε την σε όποιον κρίνεις πως την αξίζει…..».

63. « Μη μιλάτε στον προφήτη με την ίδια οικειότητα που μιλάτε μεταξύ σας. Ο Αλλάχ γνωρίζει εκείνους που αποσύρονται κρυφά από τη συγκέντρωση. Ας τρέμουν όσοι αντιδρούν στις διαταγές του. Είναι έτοιμα τα δεινά και τα μαρτύρια να πέσουν επάνω τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25o

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 28 από 77

5. « Αυτό το βιβλίο, λένε οι άπιστοι, είναι μια απάτη. Ο Μωάμεθ το έγραψε. Άλλοι άνθρωποι τον βοήθησαν. Αυτά όμως τα λόγια στηρίζονται στην ατιμία και στο ψέμα».

13. « Μόλις πλησιάσουν, η πυρά της θα διπλασιαστεί και θ’ ακούσουν τις φλόγες που κατατρώνε να μουγκρίζουν».

14. « Θα τους βγάζουν από εκεί και θα τους ρίχνουν αλυσοδεμένους σε μια στενή κρύπτη, όπου θα παρακαλούν να τους πάρει ο θάνατος».

15. « Μην παρακαλάτε μόνο ένα θάνατο. Θα τους λέτε να παρακαλάτε όλα τα είδη του θανάτου».

21. « Όποιος από εσάς έζησε με ασέβεια, θα υποστεί αυστηρό βασανιστήριο».

24. « Αλλά την ημέρα που θα παρουσιαστούν οι άγγελοι μπροστά τους δεν θα τους φέρνουν καθόλου ευχάριστα νέα. Και οι άπιστοι θα φωνάζουν: που να βρούμε άσυλο;».

26. « Οι κάτοικοι του παραδείσου θα απολαύσουν τη γλυκιά γαλήνη και θάχουν ένα θαυμάσιο μέρος για να κοιμούνται το μεσημέρι».

27. « Την ημέρα που θ’ ανοίξουν οι ουρανοί και τα σύννεφα, όταν θα κατέβει ο άγγελος».

28. « Η βασιλεία θα ανήκει στον Αλλάχ. Εκείνη η στιγμή θα είναι τρομερή για τους άπιστους».

29. « Ο ασεβής θα δαγκώνει τα δάκτυλά του και θα λέει: Νάδινε ο Αλλάχ να ακολουθούσα το δρόμο που χάραξε ο προφήτης του».

30. « Αλίμονό μου! Νάδινε ο Αλλάχ να μην είχα φίλους ειδωλολάτρες».

31. « Με έκαναν να εγκαταλείψω τον ισλαμισμό που μου είχαν διδάξει. Ο Σατανάς προδίνει τον άνθρωπο».

32. « Ο προφήτης θα πει: Κύριε, ο λαός μου παράτησε την ιερή θρησκεία».

33. « Οι άτιμοι είναι εχθροί των υπηρετών του Αλλάχ, η προστασία του όμως είναι ισχυρά ασπίδα».

35. « Κάθε φορά που θα σε χτυπήσουν με παραβολές, θα σου τις εξηγήσουμε. Θα σου στείλουμε την αλήθεια για να τις καταπολεμήσεις».

36. « Όσοι θα απομακρυνθούν περισσότερο από τον ίσιο δρόμο, θα είναι ξαπλωμένοι μπρούμυτα στην κόλαση και θα μένουν στην πιο αξιοθρήνητη κατοικία».

38. « Τους διατάξαμε να πάνε να βρουν το λαό που είχε αρνηθεί την αλήθεια της θρησκείας μας και τον εξοντώσαμε».

41. « Άκουσαν άκαρπα τις εντολές μας και χάθηκαν».

42. « Οι άπιστοι πέρασαν κοντά στην πολιτεία όπου είχαμε ρίξει μια μοιραία βροχή. Μα δεν είδανε τα ερείπιά της;».

44. «…..Σαν δουν τα μαρτύρια, τότε θα καταλάβουν ποιος από μας ακολουθούσε τον κακό δρόμο».

53. « Αν θέλαμε, θα στέλναμε κι από έναν απόστολο σε κάθε πολιτεία».

54. « Μην υποχωρείς στους δύσπιστους. Χτύπα τους δυνατά μ’ αυτό το βιβλίο».

58. « Η υπηρεσία σου περιορίζεται στο να κηρύττεις τις υποσχέσεις μας και τις απειλές μας».

66. « Αλλάχ, απομάκρυνε από μας τις τιμωρίες της κόλασης που βασανίζουν αδιάκοπα τον άνθρωπο σ’ όποια θέση κι αν είναι».

68. « …..επειδή λατρεύουν τον μοναδικό Θεό, δεν παραβαίνουν ποτέ τη θεία εντολή, που απαγορεύει το φόνο και τη μοιχεία. Ο ένοχος αυτών θα τιμωρηθεί για την ατιμία του».

69. « Γι’ αυτόν θα αυξηθεί η σκληρότητα των βασανιστηρίων την ημέρα της ανάστασης. Και θα καλυφθεί με αιώνια ντροπή».

74. « …..Αλλάχ, δώσε μας γυναίκες και παιδιά που να θέλγει τα μάτια μας η όψη τους και να διαιωνίζει τον φόβο στις καρδιές μας».

77. « Λέγε : Δεν έχει σημασία για τον Αλλάχ αν δεν τον επικαλεσθείτε. Αποκηρύξατε τη διδασκαλία του. Σας περιμένει αιώνια τιμωρία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26o

ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 50 από 228

3. « Θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε από τους ουρανούς ένα θαύμα που μπροστά του θα έσκυβαν ταπεινωμένοι τα μέτωπά τους».

4. « Αλλά οι προειδοποιήσεις που τους στέλνει ο Αλλάχ δεν κάνουν άλλο παρά να τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από την πίστη».

5. « Κατηγόρησαν για ψευτιά τον ισλαμισμό. Θα μάθουν ένα νέο που δεν θα το κοροϊδέψουν καθόλου».

84. « Κάνε να αναγγείλει η φωνή μου την αλήθεια στην μελλοντική φυλή».

85. « Δώσε μου για κληρονομιά τον κήπο των ηδονών».

91. « Και οι ασεβείς θα ριχτούν στην κόλαση».

92. « Θα τους ρωτήσουν : που είναι οι Θεοί σας;».

93. « Θα’ ρθούν να σας βοηθήσουν και να σας υπερασπίσουν;».

94. « Κι αυτοί και οι λάτρεις τους θα ριχτούν στις φλόγες».

95. « Εκεί είναι μαζεμένες οι λεγεώνες των δαιμόνων».

96. « Οι άπιστοι θα συζητήσουν μαζί τους».

102. « Αν ξαναγυρίζαμε στη γη, θα ασπαζόμαστε τον ισλαμισμό».

135. « Φοβούμαι μην πάθετε τα βασανιστήρια της μεγάλης μέρας».

137. « Όλα αυτά που μας αναγγέλλεις δεν είναι παρά ένας μύθος της αρχαιότητας».

138. « Δεν θα υποβληθούμε στις τιμωρίες σου».

139. « Τον κατηγόρησαν για ψεύτη και τους εκμηδενίσαμε. Είναι ένα παράδειγμα η τιμωρία τους. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν πίστη».

151. « Μην ακούτε τις φωνές του ασεβούς».

152. « Αυτός μολύνει τη γη με τα εγκλήματά του και δεν διορθώνεται».

154. « Δεν είσαι παρά ένας άνθρωπος σαν εμάς. Κάνε θαύματα αν είναι αληθινή η αποστολή σου».

(τελικά, η θρησκεία ιδρύεται μόνον υπό θαύματα ή και υπό την «λογική» και μόνο;)

158. « Τους περιέβαλλε η θεία εκδίκηση. Το μαρτύριό τους θα χρησιμεύσει για παράδειγμα. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν πίστη».

165. « Ώστε θα συνευρίσκεστε με διεφθαρμένους άνδρες;».

166. « Θα εγκαταλείψετε τις γυναίκες που σας έφτιαξε ο Αλλάχ για τη χρήση σας; Θα παραβιάσετε τους φυσικούς νόμους;».

173. « Ρίξαμε μια μοιραία βροχή σ’ αυτούς τους ανθρώπους που νουθετούσαμε».

174. « Η τιμωρία τους θα χρησιμεύσει για παράδειγμα στη γη, αλλά οι περισσότεροι δεν πιστεύουν».

189. « Τον κατηγόρησαν για ψεύτη και έπαθαν το μαρτύριο της μεγάλης ημέρας, το μαρτύριο της ημέρας των σκοταδιών».

190. « Η τιμωρία τους είναι ένα παράδειγμα για τους μεταγενέστερους, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν πίστη».

192. « Αυτό το βιβλίο έρχεται από τον βασιλιά των κόσμων».

193. « Το έφερε το πιστό πνεύμα από τον ουρανό».

194. « Το εναπόθεσε επάνω στην καρδιά σου για να γίνεις απόστολος».

198. « Αν το είχαν δεχτεί τίποτε βάρβαροι λαοί».

199. « Και το διάβαζαν στους άπιστους, δεν θα το πίστευαν».

200. « Έτσι, το έχουμε αποτυπώσει στην καρδιά των ασεβών».

201. « Που θα πιστέψουν μόνον όταν δουν έτοιμα τα βασανιστήρια».

202. « Θα έρθει ξαφνικά η ώρα και δεν θα μπορέσουν να την προβλέψουν».

205. « Τι νομίζεις; Αν αφού τους αφήσαμε τόσα χρόνια να κοιμούνται μέσα στις ηδονές τους».

206. « Βάλαμε ξαφνικά τη σφραγίδα στις εκδικήσεις μας».

207. « Τι θα τους ωφελήσουν οι ηδονές που τους μεθούσαν».

208. « Δεν καταστρέψαμε καμιά πολιτεία χωρίς να την προειδοποιήσουμε με τις προφητείες μας».

209. « Καμιά δεν υπέστη άδικη τύχη».

210. « Δεν έγραψαν οι δαίμονες το Κοράνιο».

211. « Ούτε έπρεπε, ούτε μπόρεσαν να το φέρουν στο φως».

212. « Απέχουν πολύ από τη γλώσσα των ουρανών».

213. « Μην επικαλείσαι άλλο Θεό για να μην αποδιωχθείς».

221. « Να σας πω ποιόν θνητό εμπνέει ο Σατανάς;».

222. « Τον ψεύτη και τον ασεβή».

223. « Αυτοί διδάσκουν ότι πήραν τ’ αυτιά τους. Και στα περισσότερα ψεύδονται».

224. « Οι ποιητές τον ακολουθούν ξεγελασμένοι από τις απάτες του».

225. « Δεν τους είδες να περιπλανώνται μέσα στις κοιλάδες;».

226. « Λένε μα δεν κάνουν».

228. « Εκδικούνται μόνο όταν τους επιτίθενται άδικα. Οι κακοί θα γνωρίσουν την κατοικία που τους περιμένει».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27o

ΤΟ ΜΕΡΜΗΓΚΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 29 από 95

4. « Αφήσαμε στους δύσπιστους τις λαμπρές διασκεδάσεις της ζωής. Αυτοί βαδίζουν μέσα στις πλάνες».

5. « Θα τους κάνουμε να νοιώσουν τις τιμωρίες μας και σ’ αυτόν τον κόσμο και στον άλλο. Κλήρος τους θάναι ο αποδιωγμός».

47. « Λαοί, έλεγε ο προφήτης, γιατί σπεύδετε και φέρετε στα κεφάλια σας την εκδίκηση των ουρανών, αντί τις ευεργεσίες τους;».

49. « Στην πολιτεία βρίσκονταν εννιά άτιμοι ανίκανοι να κάνουν καλό και παραδομένοι σε όλες τις καταχρήσεις».

51. « Ενώ έφτιαχναν αυτή τη συνωμοσία εμείς ορίζαμε τη στιγμή του χαμού τους κι εκείνοι δεν το ήξεραν».

52. « Ποια ήταν η επιτυχία του εγκληματικού τους σχεδίου; Πέθαναν όλοι τους και ο λαός παρασύρθηκε στην καταστροφή τους».

53. « Τα σπίτια τους έμειναν έρημα για τα εγκλήματά τους: αισθητό παράδειγμα για όσους είναι φωτισμένοι!».

54. « Σώσαμε τους πιστούς που είχαν το φόβο του Αλλάχ».

59. « Ρίξαμε μια βροχή από πέτρες. Ρίξαμε στους ενόχους μια μοιραία βροχή».

66. « Να πεις : κανένας άλλος από τον Αλλάχ και στον ουρανό και στη γη δεν ξέρει τι σκεπάζουν τα σκοτάδια του μυστηρίου».

68. « Έφτασε ως τη γνώση τους η μέλλουσα ζωή. Αλλά αμφιβάλλουν και κλείνουν τα μάτια τους».

71. « Να τους πεις: διατρέξτε τη γη και δέστε ποιο ήταν το τέλος των ασεβών».

72. « Μη θλίβεσαι για την τύχη τους και μην ανησυχείς για τις συνωμοσίες τους».

73. « Πότε θα εκπληρωθούν οι υποσχέσεις σας; Ρωτούν. Μιλήστε αν σας φωτίζει η αλήθεια».

74. « Να τους πεις: ίσως ένα μέρος από τις τιμωρίες που θέλετε να επισπεύσετε την ενημέρωσή τους να είναι έτοιμο να πέσει επάνω σας».

77. « Τα μυστήρια των ουρανών και της γης είναι γραμμένα στο προφανές βιβλίο».

78. « Το Κοράνιο εξηγεί στα παιδιά του Ισραήλ τους κυριότερους λόγους των διχογνωμιών τους».

79. « Είναι το φως των πιστών και το εχέγγυο των θεϊκών χαρίτων».

80. « Η κρίση του Αλλάχ θα βάλει τέλος στις διαφορές τους…..».

82. « Δεν μπορείς να κάνεις τους νεκρούς ν’ ακούσουν, ούτε τους κουφούς που απομακρύνονται από κοντά σου».

83. « Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους τυφλούς, ούτε να τους βγάλεις από τα σκοτάδια τους. Δεν μπορείς να δώσεις να καταλάβουν παρά μόνο σ’ εκείνους που πιστεύουν και που είναι πιστοί».

84. « Όταν θα βγει η απόφαση για το χαμό τους, θα βγάλουμε από τη γη ένα τέρας που θα φωνάξει: οι άνθρωποι δεν πίστεψαν στον ισλαμισμό».

85. « Μια μέρα θα συγκεντρώσουμε όσους κατηγόρησαν για απάτες τους χρησμούς μας και θα τους βάλουμε σε χωριστό μέρος».

86. « Ώσπου να παρουσιαστούν στο δικαστήριο του Αλλάχ, που θα τους πει: αρνηθήκατε τη θρησκεία μου; Δεν την καταλάβατε; Ποια είναι τα έργα σας;».

87. « Θα βγει η απόφαση του αποδιωγμού τους γιατί υπήρξαν ασεβείς κι αυτοί δεν θα απαντήσουν».

89. « Σαν αντηχήσει ο ήχος της σάλπιγγας, κάθε τι που υπάρχει στους ουρανού και στη γη θα τρομάξει, εκτός από τους εκλεκτούς του Αλλάχ. Όλοι οι άνθρωποι θα παρουσιαστούν μπροστά του, γονατισμένοι ταπεινά».

90. « Θα δείτε τα βουνά, σαν το παγωμένο νερό, να χάνονται σαν σύννεφο στη φωνή του Αλλάχ…….».

93. « Ο Θεός αυτής της χώρας που την εξαγίασε η καλοσύνη του, ο Αλλάχ που του ανήκουν τα πάντα, με πρόσταξε να αφιερωθεί στη λατρεία του και να ασπαστεί τον Ισλαμισμό».

95. « Να πεις: Δόξα στον Αλλάχ! Γρήγορα θα σας δώσει δείγματα της δύναμής του και δεν θα μπορέσετε να τα αρνηθείτε. Έχει το μάτι του ανοιχτό στις πράξεις σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 28o

Η ΙΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 18 από 88

41. « Σαν αρχηγοί των αποδιωγμένων, θα φωνάξουν τους όμοιούς τους στην πυρά της κόλασης. Και δεν θάχουν προστάτη την ημέρα της ανάστασης».

42. « Χτυπημένοι από την κατάρα σ’ αυτόν τον κόσμο, την τελευταία ημέρα θα τους σκεπάζει η ντροπή».

46. «….η θεία φιλευσπλαχνία σε διάλεξε για να κηρύξεις σ’ ένα λαό που δεν είχε ακόμη κανέναν απόστολο, για να ανοίξει τα μάτια του στο φως».

47. « Όταν συναισθάνονταν την τιμωρία για τα αμαρτήματά τους, δεν έλεγαν: Αλλάχ, μήπως μας έστειλες κανέναν προφήτη για να ακολουθήσουμε τη διδασκαλία σου και να ασπαστούμε την πίστη;».

50. « Αν σιωπήσουν, ξέρε πως ακολουθούν τις άτακτες επιθυμίες τους. Υπάρχει μεγαλύτερη τύφλωση απ’ το να παρασύρεται κανένας από τα πάθη του, μακριά από το θείο φως! Γιατί ο Αλλάχ δεν φωτίζει τους κακούς».

51. « Τους κάναμε ν’ ακούσουν τη φλόγα της πίστης, για να τους βγάλουμε από την παραπλάνησή τους».

52. « Εκείνοι που τους δώσαμε τις Γραφές, πιστεύουν στο Κοράνιο».

53. « Κι όταν τους εξηγούν την διδασκαλία του, φωνάζουν: Πιστεύουμε πως είναι η αλήθεια του Αλλάχ, πριν να έλθει, είμαστε μουσουλμάνοι».

55. « ……Δεν θέλουμε την φιλία εκείνων που τους τυφλώνει η άγνοια».

(καμία φιλία ή ειλικρινής συμμαχία δεν νοείται με άπιστους…με «μη μουσουλμάνους». Κι αν περιστασιακά συμβεί δεν θα τηρηθεί. Ο μουσουλμάνος σύμμαχος δεν είναι αξιόπιστος για έναν «μη μουσουλμάνο» λόγω αυτής της επιταγής του Κορανίου)

56. « Δεν θα φωτιστούν οι άνθρωποι όπως θέλεις. Ο Αλλάχ φωτίζει όσους θέλει και γνωρίζει ποιος βαδίζει στο δρόμο της σωτηρίας».

57. « Είπαν: αν ασπαστούμε την πίστη σου, θα μας διώξουν από τη χώρα μας. Μη δεν τους εξασφαλίσαμε άσυλο, όπου μαζεύουμε κάθε είδους αγαθά για να τους συντηρήσουμε; Αλλά οι περισσότεροι είναι τυφλωμένοι».

58. « Πόσες και πόσες πολιτείες δεν καταστρέψαμε, που είχαν παραδοθεί στην ηδονή και στην κραιπάλη! Οι περισσότερες απ’ αυτές τις πολιτείες δεν κατοικήθηκαν πια και διατηρούμε την κληρονομιά τους».

59. « Ο Αλλάχ δεν ανέτρεψε κανένα βασίλειο χωρίς να στείλει προηγουμένως στην μητρόπολή του έναν προφήτη για να κηρύξει τις εντολές του και μόνο οι πολιτείες που είχαν ασεβείς κατοίκους, καταστράφηκαν».

60. « Τα πλούτη που σας δόθηκαν σας χαρίζουν τις ηδονές και τις διασκεδάσεις της ζωής. Οι απολαύσεις όμως τ’ ουρανού είναι πολύ πιο γλυκές. Δεν το αντιλαμβάνεστε;».

61. « Ο δίκαιος που θα κερδίσει την ευδαιμονία που του υποσχεθήκαμε θα πρέπει να έχει την ίδια τύχη με τον θνητό που απόλαυσε όλα τα θέλγητρα της εγκόσμιας ζωής και που θα αποδιωχτεί την ημέρα της ανάστασης;».

64. « Θα προσθέσουν: φώναξε τις θεότητές σου. Κι εκείνος θα τις επικαλεστεί, αλλά άδικα. Θα μείνουν σιωπηλές και τότε θα δει τι βασανιστήρια θα απόφευγε αν είχε ακολουθήσει την αληθινή θρησκεία».

85. « Εκείνος που σου δίδαξε το Κοράνιο θα επιτύχει την επιθυμητή επιστροφή σου. Ο Θεός γνωρίζει ποιοι ακολουθούν το φως και ποιοι βαδίζουν στα σκοτάδια».

(ακριβώς. Αυτός και μόνο. Και κανείς άλλος. Προπάντων, κανείς θνητός και κανένα Ιερατικό σύστημα εξουσίας).

86. « Δεν έλπιζες να δεχτείς το Κοράνιο, είναι μια εύνοια του ουρανού. Μην υποστηρίζεις τους άπιστους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29o

Η ΑΡΑΧΝΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 29 από 77

2. « Δοκιμάσαμε τους πρώτους λαούς για να ξεχωρίσουμε τους απόστολους της αλήθειας από εκείνους που ήταν παραδομένοι στο ψέμα».

3. « Οι κακοί νομίζουν πως θ’ αποφύγουν τις τιμωρίες μας, αλλά γελιούνται».

4. « Όποιος περιμένει την έσχατη κρίση που έχει ορίσει ο Αλλάχ το αμετάβλητο όριό της, γιατί ξέρει και ακούει τα πάντα».

5. « Όποιος μάχεται για την πίστη, θα ανταμειφθεί γι’ αυτή τη μάχη, γιατί ο Αλλάχ είναι πλούσιος και χωρίς το σύμπαν».

7. « Θνητοί, σας συστήσαμε την αγαθοεργία για τους γεννήτορές σας. Αν όμως θελήσουν να σας εξαναγκάσουν να λατρεύσετε ξένες θεότητες, αντισταθείτε στην επιμονή τους. Θα παρουσιαστείτε μπροστά στο δικαστήριό μας και θα αποκαλύψω τις πράξεις σας».

(Δηλ., αν γίνεις μουσουλμάνος και οι γονείς σου παραμείνουν σε άλλο θρήσκευμα, θα πρέπει να τους εγκαταλείψεις χωρίς φροντίδα. Απίστευτο!!!).

9. « Υπάρχουν πολλοί που λένε: πιστεύουμε στον Αλλάχ και όταν καταπιέζονται για τη θρησκεία, φοβούνται το ίδιο τα βάσανά τους όσο και τα βασανιστήρια της κόλασης. Μόλις ο ουρανός ταχθεί με το μέρος των πιστών, αμέσως φωνάζουν: Είμαστε με το μέρος σας….».

10. « Ξέρει τέλεια και τους πιστούς και τους ασεβείς».

11. « Οι δύσπιστοι είπαν στους πιστούς: ακολουθείστε την διδασκαλία μας και παίρνουμε επάνω μας τα αμαρτήματά σας. Αλλά δεν είναι δυνατόν να πάρουν επάνω τους τα βάρη των άλλων και ψεύδονται».

12. « Θα φέρουν μόνο το βάρος των δικών τους ατιμιών και την ημέρα της κρίσεως θα τους ζητήσουν λογαριασμό για τα ψέματά τους».

21. « Δεν μπορείτε να αναβάλλετε την εκδίκησή του ούτε στη γη ούτε στον ουρανό. Απέναντι στον Αλλάχ δεν έχετε ούτε στήριγμα ούτε υπερασπιστή».

22. « Όσοι αρνιούνται τον Ισλαμισμό και την ανάσταση, δεν θα έχουν καμιά ελπίδα για την φιλευσπλαχνία μου και θα υποστούν σκληρά βασανιστήρια».

24. «¨Σπαταλήσατε, τους είπε, τα θυμιάματα και την αγάπη σας σε ανίκανους θεούς. Την ημέρα της ανάστασης, μερικοί από σας θα παρεξηγήσουν τους άλλους και θα τους φορτώσουν με κατάρες. Θα σας δεχτεί η κόλαση και δεν θα έχετε υπερασπιστή».

33. « Θα ρίξουμε σ’ αυτή την πολιτεία τις θεομηνίες για τις βδελυγμίες της».

37. «…..Τα ερείπια όπου βρίσκονταν οι πολιτείες τους μαρτυρούν την εκδίκησή μας. Ο πειρασμός τους σκέπασε με λουλούδια τις αμαρτίες. Τους απότρεψε από τον ίσιο δρόμο, παρ’ όλη τους την εξυπνάδα».

38. « …..Παρασύρθηκαν από την αλαζονεία και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις τιμωρίες μας».

39. « Όλοι τους χτυπήθηκαν από την εκδίκησή μας. Άλλους τους ανάτρεψε ένας ορμητικός άνεμος κι άλλους τους εξαφάνισε μια τρομερή φωνή. Άλλοι θάφτηκαν μέσα στη γη κι άλλοι καταποντίστηκαν στα νερά. Δεν τους τιμώρησε άδικα ο ουρανός. Μόνοι τους χάθηκαν».

46. « Κατεβάσαμε το Κοράνιο από τον ουρανό. Όσοι δέχτηκαν τον γραπτό νόμο, πιστεύουν σ’ αυτόν…..Μόνον ο άπιστος απορρίπτει τη διδασκαλία του».

48. « Το χαρακτηρίζουν εντυπωσιακά σημάδια. Είναι χαραγμένα στην καρδιά όσων έχουν τη σοφία. Μόνο οι κακοί αρνιούνται την προφάνειά τους».

49. « Λένε πως δεν πρόκειται να τα πιστέψουν παρά μόνο όταν δουν θαύματα. Να τους απαντήσεις: τα θαύματα είναι στα χέρια του Θεού, κι εμένα μόνο το κήρυγμα μου έχει αναθέσει».

50. « Δεν φτάνει που σου στείλαμε το Κοράνιο για να τους εξηγήσεις την διδασκαλία του; Είναι το εχέγγυο των ουράνιων χαρίτων και ο οδηγός των πιστών».

52. « Ξέρει τι κλείνουν μέσα τους ο ουρανός και η γη. Όσοι πιστεύουν σε κενά ομοιώματα και αρνιούνται τον ισλαμισμό, θα χαθούν».

53. « Σε προκαλούν να επισπεύσεις το αποτέλεσμα των απειλών σου. Αν δεν ήταν σημειωμένη η στιγμή της εκδίκησης θα είχαν τιμωρηθεί κιόλας. Αλλά θα τους καταλάβει τη στιγμή που δεν θα το περιμένουν».

54. « Σε προκαλούν να επισπεύσεις την τιμωρία τους. Αλλά τους άπιστους τους κλείνει μέσα της η κόλαση».

55. « Μια μέρα θα τους περιβάλλουν από παντού οι ουράνιες θεομηνίες. Και θα τους πουν: Γευτείτε την πληρωμή για τα έργα σας».

58. « Όσοι θα έχουν κηρύξει τον Ισλαμισμό και θα έχουν ασκήσει την αγαθοεργία θα κατοικήσουν αιώνια στον κήπο των ηδονών όπου κυλούν ποταμοί. Δόξα στην ανταμοιβή εκείνων που θα έχουν δουλέψει».

59. « Που υποφέρουν υπομονετικά τις θλίψεις και εμπιστεύονται στον Αλλάχ».

60. « Εκείνων που εμπιστεύθηκαν στον Αλλάχ και υπόφεραν με επιμονή».

64. « …..Η εγκόσμια ζωή δεν είναι άλλο από μια επιπολαιότητα. Η αληθινή ζωή είναι η αιώνια κατοικία. Αν το ήξεραν!».

69. « Θα οδηγήσουμε στο μονοπάτι της σωτηρίας όσους πολεμήσουν για την πίστη. Ο Αλλάχ είναι μαζί με τους αγαθοποιούς».

(άρα, για τον ισλαμισμό αγαθοεργία ίσον πόλεμος για την πίστη (Ισλάμ)).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30o

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 24 από 60

3. « Μέσα σε λίγα χρόνια ο Αλλάχ κανονίζει την τύχη των μαχών. Η ημέρα που θα θριαμβεύσουν θα είναι μέρα χαράς για τους πιστούς».

4. « Θα χρωστούν την επιτυχία τους στο χέρι του Αλλάχ που προστατεύει όποιους θέλει. Είναι ισχυρός και σοφός».

5. « Ο Αλλάχ το υποσχέθηκε. Και δεν παραβαίνει τις υποσχέσεις του, αλλά οι περισσότεροι το αγνοούν».

8. « Μη δε γυρίσανε τη γη; Μη δεν είδαν ποια ήταν η τύχη των αρχαίων λαών; Ήταν πιο δυνατοί απ’ αυτούς και άφησαν μνημεία του μεγαλείου τους. Και την κατοίκησαν περισσότερο καιρό. Διάφοροι προφήτες τους κήρυξαν την αλήθεια. Δεν τους φέρθηκε άδικα ο Αλλάχ. Μόνοι τους χάθηκαν».

9. « Είχαν παραδοθεί στην ασέβεια και αρνιόνταν την θεϊκή θρησκεία. Βρίζανε την αγνότητά της με χλευασμούς. Και χάθηκαν».

13. « Η μέρα που θα σταματήσει ο χρόνος θα είναι η στιγμή του χωρισμού».

14. « Οι πιστοί που άσκησαν την αγαθοεργία (δηλ. που πολέμησαν για τη διάδοση του ισλαμισμού) θα κατοικήσουν σε λιβάδια σπαρμένα με λουλούδια».

15. « Οι άπιστοι που θα έχουν αρνηθεί τον ισλαμισμό και την ανάσταση, θα παραδοθούν στα βασανιστήρια».

(πως τολμάς Άπιστε να μην γίνεσαι μουσουλμάνος. Γι’ αυτό και μόνον σου αξίζουν βασανιστήρια και θάνατος)

27. « …Είναι μήπως ίσοι σας οι δούλοι σας; Μοιράζεστε μήπως μαζί τους τα πλούτη σας; Έχετε μήπως γι’ αυτούς τον ίδιο σεβασμό που έχετε για τους εαυτούς σας; Έτσι εξηγούμε τη διδασκαλία μας για όσους έχουν νόηση».

28. « Οι κακοί δεν έχουν άλλο νόμο από τα πάθη τους. Ποιος μπορεί να φωτίσει αυτούς που παραπλανάει ο Αλλάχ; Δεν θάχουν κανέναν υπερασπιστή».

( τελικά, ποιος παραπλανάει τον άνθρωπο σύμφωνα με το Ισλάμ; Ο Αλλάχ ή ο Σατανάς;).

29. « Άνοιξε την καρδιά σου στον ισλαμισμό. Είναι έργο του Αλλάχ που δημιούργησε τους ανθρώπους για να τον ασπασθούν. Οι περισσότεροι όμως, είναι βυθισμένοι στην άγνοια».

31. « Απ’ όλες τις αιρέσεις που σκεπάζουν τη γη, καμιά δεν είναι δυσαρεστημένη από την πίστη της».

32. « Όταν χτυπάει τους ανθρώπους το μαστίγιο της δυστυχίας, υψώνουν παρακαλεστικά τη φωνή τους στο Θεό. Μόλις όμως νοιώσουν τα αποτελέσματα της φιλευσπλαχνίας του, οι περισσότεροί τους γυρίζουν να προσφέρουν θυμίαμα στα είδωλα».

33. « Οι ευεργέτες μας δεν χρησιμεύουν σε τίποτ’ άλλο παρά στο να επισπεύσουν την αχαριστία τους. Απολαύστε, διεστραμμένοι! Γρήγορα θα μάθετε».

34. « Μήπως τους στείλαμε κανένα θεϊκό βιβλίο όπου να μπορούν να στηρίξουν την ειδωλολατρεία»;

( Κάθε θρησκεία και λατρευτικό σύστημα έχει τις παραδόσεις της , γραπτές ή προφορικές)

40. « Τα εγκλήματα των ανθρώπων προκάλεσαν τις θεομηνίες που κατάστρεψαν τη γη και τις θάλασσες. Τους κάναμε να νοιώσουν ένα μέρος από τις τιμωρίες μας για να ξαναγυρίσουν κοντά μας».

41. « Να πεις: γυρίστε τη γη. Δέστε ποια ήταν η τύχη των προηγουμένων σας. Οι περισσότεροι ήταν ειδωλολάτρες».

42. « Ασπάσου τον ισλαμισμό πριν από την ημέρα του διαχωρισμού, πριν απ’ αυτή την ημέρα που δεν θα μπορέσει κανένας να αναβάλλει την εκπλήρωσή της».

43. « Ο δύσπιστος θα φορτωθεί το βάρος της απιστίας του και ο δίκαιος θα πληρωθεί για τις καλές του πράξεις».

44. « Ο Αλλάχ θα γεμίσει με αγαθά τους ενάρετους πιστούς. Οι άπιστοι, μόνο το μίσος του θα κερδίσουν».

46. « Πριν από σένα, στείλαμε αγγελιαφόρους της πίστης, για να κηρύξουν την αλήθεια στους λαούς. Οι άτιμοι τιμωρήθηκαν. Η δικαιοσύνη μας χρωστούσε αυτό το παράδειγμα στους πιστούς».

58. « Το Κοράνιο προσφέρει πολλά παραδείγματα στους ανθρώπους. Μα σαν έβλεπε κανένα θαύμα ο δύσπιστος φώναζε: είναι απάτη».

59. « Έτσι σφραγίζει ο Αλλάχ την καρδιά εκείνων που τους τυφλώνει η άγνοια».

60. « Υπόφερε με υπομονή. Είναι αλάθητη η υπόσχεση του Αλλάχ. Ας μην σου μεταδίδουν την ελαφρότητά τους εκείνοι που παραπαίει η πίστη τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 31o

ΛΟΚΜΑΝ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 12 από 34

4. « Βαδίζουν με τη δάδα της πίστης. Κλήρος τους θάναι η ευδαιμονία».

5. «Υπάρχουν άνθρωποι που κοροϊδεύουν τη θρησκεία, αγοράζουν επιπόλαιες ιστορίες που μπορούν να αποπλανήσουν τους ομοίους τους και να τους αποτρέψουν από τον ίσιο δρόμο. Ανταμοιβή τους θα είναι μια ατιμωτική τιμωρία».

6. « Μόλις τους διαβάσεις ένα εδάφιο του Κορανίου, γυρίζουν αλαζονικά το κεφάλι τους, σαν να μην ακούν, σαν τον άνθρωπο που βαρυακούει. Ανάγγειλέ τους όμως μια πολύ οδυνηρή τιμωρία».

13. « Ορίσαμε στον άνθρωπο ιερά καθήκοντα προς τους γονείς του. Η μητέρα του τον έφερε με χίλιους κόπους στα σπλάχνα της. Τον θήλασε επί δύο χρόνια. Θνητοί, να είστε ευγνώμονες για τις ευεργεσίες μας, να ευεργετείτε τους πατέρες σας. Εγώ είμαι το όριο όλων των πραγμάτων».

(εκτός εάν είστε ισλαμιστές και οι γονείς σας δεν είναι και αρνούνται να γίνουν. Τότε, θα πρέπει να τους εγκαταλείψετε).

16. « …Υπόφερε με υπομονή τα δεινά που σου συμβαίνουν…».

18. « Να είσαι μετριόφρων στην συμπεριφορά σου. Χαμήλωνε τον τόνο της φωνής σου…».

19. «….πόσοι και πόσοι δεν συζητούν για το Θεό, χωρίς να φωτίζονται από τη δάδα της γνώσης και χωρίς το κύρος κανενός βιβλίου που να αποτελεί νόμο!».

20. « Όταν τους αναγκάζουν να ασπαστούν τη θρησκεία που έστειλε ο Αλλάχ από τον ουρανό, εκείνοι απαντούν: ακολουθήσαμε τη λατρεία των πατέρων μας. Μα θα την ακολουθούσαν τάχα αν τους καλούσε ο Σατανάς στη φωτιά της κόλασης;».

21. « Όποιος παρέδωσε την καρδιά του στον ισλαμισμό και στην αρετή έχει αρπάξει ένα ακλόνητο στήριγμα. Στηρίζεται στον Αλλάχ, στο όριο όλων των πραγμάτων».

(αυτό το στήριγμα – ως κοινότητα – είναι που χρησιμοποιεί ως όπλο το Ισλάμ για τον προσηλυτισμό).

22. « Ας μη σε θλίβει η δυσπιστία τους. Θα ξαναγυρίσουν σε μας και θα τους δείξουμε τα έργα τους…..».

23. « Θα πληρώσουν με μαρτύρια μερικές στιγμές που πέρασαν μέσα στις ηδονές».

33. «…Ας μην σας αποπλανούν τα θέλγητρα της εγκόσμιας ζωής, ας μην σας αποτρέπει ο πειρασμός από την ιερή θρησκεία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 32o

Η ΛΑΤΡΕΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 12 από 30

11. «…..Ο άγγελος του θανάτου που επαγρυπνεί στα διαβήματά σας θα κόψει το νήμα των ημερών σας και θα ξαναπαρουσιαστείτε μπροστά στον Αλλάχ».

13. « Μπορούσαμε να φωτίσουμε όλους τους ανθρώπους. Αλλά πρέπει να εκπληρωθεί αυτή η απόφαση του Αλλάχ: θα γεμίσει την κόλαση από δαίμονες και ανθρώπους μαζί».

14. « Πληρώστε μέσα στα μαρτύρια το ότι ξεχάσατε αυτή την ημέρα. Κι εγώ σας ξεχνώ. Αιώνες θλίψης θα είναι το τίμημα των εγκλημάτων σας».

15. « Οι αληθινοί πιστοί δεν παρασύρονται από την αλαζονεία….».

19. « Ο πιστός που θα έχει ασκήσει την αγαθοεργία θα έχει για άσυλο τον κήπο των ηδονών. Αυτή η ευτυχισμένη κατοικία θα είναι το τίμημα των έργων του».

20. « Τους άτιμους θα τους δεχτούν οι πυρές της κόλασης. Κι εκεί θα αποδιώχνονται αδιάκοπα μ’ αυτά τα λόγια: υποστείτε το βασανιστήριο της φωτιάς που λέγατε πως είναι παραμύθι».

21. « Πριν του ρίξουμε, θα τους στείλουμε ελαφρές τιμωρίες για να τους ξαναφέρουμε κοντά μας».

22. « Υπάρχει πιο ένοχο πλάσμα από εκείνον που απομακρύνεται από την ιερή θρησκεία, όταν του την έχουν διδάξει; Θα εκδικηθούμε τους ασεβείς».

24. « Τους δώσαμε γραμματείς για να τους καθοδηγούν με τις διαταγές μας, αφού υποφέρουν με σταθερότητα και αφού ασπαστούν την θρησκεία μας».

26. « Μήπως αγνοούν πόσους λαούς εξοντώσαμε πριν απ’ αυτούς; Ποδοπατούν τις στάχτες τους. Τρομερό παράδειγμα! Μα δεν θ’ ανοίξουν τα μάτια τους;».

29. « ….Εκείνη την ημέρα (της κρίσης) δεν θα ωφελήσει στους άπιστους να πιστέψουν. Γιατί δεν θα γίνει δεκτή η μετάνοιά τους».

30. « Απομακρύνσου απ’ αυτούς. Περίμενε. Κι αυτοί περιμένουν».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 33o

ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 48 από 73

1. « Ω προφήτη! Να φοβάσαι τον Αλλάχ και μην ακολουθείς τις επιθυμίες των άπιστων και των ασεβών».

6. « …..Οι γυναίκες του (του προφήτη) είναι μητέρες τους (των πιστών). Οι γονείς του θα αναφέρονται πιο τιμητικά σ’ αυτό το βιβλίο του Αλλάχ από τους πιστούς κι από εκείνους που μάχονται για την πίστη……».

8. «….(Ο Αλλάχ) έχει ετοιμάσει τρομερές τιμωρίες για τους άπιστους».

9. « Ω πιστοί! Θυμηθείτε τις εύνοιες του ουρανού. Ένας εχθρικός πειρατής έχει ορμήσει εναντίον σας. Εξαπολύσαμε εναντίον του έναν ορμητικό άνεμο και αόρατες στρατιές. Ο Αλλάχ παρατηρούσε τα διαβήματά σας».

10. « Περικυκλωμένοι από τους εχθρούς, γυρίζατε αλλού τα απεγνωσμένα σας βλέμματα. Οι καρδιές σας σπαραγμένες από τις μεγαλύτερες ανησυχίες, έφτιαχναν διάφορες σκέψεις για τον Αλλάχ».

11. « Οι πιστοί μπήκαν σε πειρασμό και αναταράχθηκαν».

12. « Οι ασεβείς και όσοι είχαν σαπισμένη την καρδιά τους λέγανε: μόνο ψέματα σας ανήγγειλαν ο Αλλάχ και ο προφήτης».

13. « Παιδιά της Μεδίνας, φώναζαν. Δεν υπάρχει άσυλο για σας εδώ. Γυρίστε πίσω. Σ’ αυτά τα λόγια, ορισμένοι πιστοί, είπανε στον προφήτη: Άφησέ μας να αποτραβηχτούμε. Τα σπίτια μας δεν έχουν υπερασπιστές. Δεν ήταν έτσι, αλλά ήθελαν να αποφύγουν τη μάχη».

14. « Αν πλησίαζε εκείνη τη στιγμή ο εχθρός στη Μεδίνα και τους πρότεινε διχασμό, θα δέχονταν. Αλλά δεν θάμενε για πολύ καιρό».

15. « Είχαν υποσχεθεί στον Αλλάχ πως δεν θα τρέπονταν σε φυγή κι αυτός θα τους ζητήσει λογαριασμό για τους όρκους τους».

16. « Να τους πεις: δεν θα σας ωφελήσει η φυγή. Νομίσατε πως θ’ αποφύγετε το θάνατο αν αποφεύγατε τη μάχη. Δεν θα πολυχαρείτε τη δειλία σας».

17. « Ποιος θα μπορέσει να αντιταχθεί στον Αλλάχ; Αν θέλει να σας τιμωρήσει ή να σας χαριστεί; Δεν θα βρείτε ούτε στήριγμα ούτε προστάτη έξω απ’ αυτόν».

18. « Ο Αλλάχ ξέρει ποιοι σταματούν τους πιστούς και τους βάζουν να τους ακολουθήσουν. Λίγοι είναι εκείνοι που βαδίζουν κάτω από τη σημαία της πίστης».

19. « Ζηλεύουν την ευτυχία σας. Μέσα στις ανησυχίες, τους βλέπετε να στρέφουν τα βλέμματά τους προς τον προφήτη και να γυρίζουν τα μάτια τους σαν τον άνθρωπο που αρχίζουν να τον περιβάλλουν οι σκιές του θανάτου. Μόλις όμως διαλυθεί ο φόβος, αμέσως, ζωντανεμένοι από το φθόνο, σας ξεσκίζουν με τις ακονισμένες γλώσσες τους. Αυτό είναι εύκολο για τη δύναμή τους».

20. « Οι συνωμότες νόμιζαν πως ήταν ανίκητοι. Αν ξαναγυρίσουν, θα ανακατευθούν με τους Άραβες της ερήμου. Ζητούν πληροφορίες για τα διαβήματά σας. Μα κι αν ήταν με το μέρος σας, πολύ λίγοι απ’ αυτούς θα ακολουθούσαν τις σημαίες σας».

22. « Μόλις είδαν τους συνωμότες, οι πιστοί φώναξαν: να τι μας είχαν αναγγείλει ο Αλλάχ και ο απόστολός του. Είναι αληθινές οι υποσχέσεις τους. Η παρουσία των εχθρών διπλασίασε την πίστη και την σταθερότητά τους».

23. « Πολλοί πιστοί εκτέλεσαν την συνθήκη που έκαναν μπροστά στον ουρανό. Πολλοί έφτασαν στο τέλος της ζωής τους. Πολλοί το περίμεναν και δεν παραβίασαν τον όρκο τους».

24. « Ο Αλλάχ θα ανταμείψει όσους στάθηκαν πιστοί στην συνθήκη τους. Θα τιμωρήσει τους επίορκους ή θα τους χαριστεί αν θέλει γιατί είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».

25. « Πέταξε τους προδότες που τον είχαν εξοργίσει. Δεν ωφελήθηκαν σε τίποτα. Το στήριγμα του χεριού του ήταν αρκετό για τους πιστούς την ώρα της μάχης. Είναι δυνατός και ισχυρός».

26. « Ανάγκασε τους Ιουδαίους που είχαν βοηθήσει τους ειδωλολάτρες να κατέβουν από το φρούριό τους. Είχε ρίξει τον τρόμο στην ψυχή τους. Σκοτώσατε ορισμένους απ’ αυτούς και τους άλλους τους αιχμαλωτίσατε».

27. « Σας έδωσε για κληρονομιά τα χωράφια τους, τα σπίτια τους, τα πλούτη τους. Κατέχετε μια χώρα όπου δεν είχατε πατήσει ποτέ ως τότε το πόδι σας. Είναι άπειρη η δύναμη του Αλλάχ».

28. « Ω προφήτη! Πες στις γυναίκες σου: θέλετε να απολαύσετε τις λαμπρές ηδονές της ζωής; Ελάτε. Θα εκπληρώσω τους πόθους σας και ύστερα θα σας διώξω με όλες τις τιμές».

29. « Αλλά αν επιθυμία σας είναι ο Αλλάχ, ο απόστολός του και η αιώνια κατοικία, τότε, ανταμοιβή των αρετών σας θα είναι μια λαμπρή ανταμοιβή».

30. « Σύζυγοι του προφήτη, αν καμιά από σας λερωθεί με έγκλημα, θα υποστεί βαρύτερη τιμωρία. Είναι εύκολη για τον Αλλάχ αυτή η εκδίκηση».

32. « Σύζυγοι του προφήτη, εσείς ξεχωρίζετε από τις άλλες γυναίκες. Αν φοβάστε τον Αλλάχ, βγάλτε από το λεκτικό σας τις ερωτικές μαλθακότητες. Ας μην τολμήσει να ελπίζει όποιος έχει πληγωμένη την καρδιά του. Να απαντάτε ευγενικά αλλά σταθερά».

33. « Μένετε μέσα στα σπίτια σας. Μη στολίζεστε όπως στον καιρό της ειδωλολατρίας. Ελεείτε και προσεύχεστε. Υπακούετε στον Αλλάχ και στον υπηρέτη του. Θέλει να απομακρύνει την ασθένεια από τις καρδιές σας. Είστε της οικογενείας του προφήτη. Καθαρίζεστε με προσοχή».

36. « Όταν φέρουν ένα νόμο ο Αλλάχ και ο υπηρέτης του, ο πιστός δεν πρέπει να αμφιβάλλει καθόλου. Όποιος στασιάζει εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη, βρίσκεται σε φανερή πλάνη».

44. « Ω προφήτη! Σε στείλαμε για να γίνεις μάρτυρας και να αναγγείλεις τις υποσχέσεις μας και τις απειλές μας».

47. « Μην υπακούς ούτε στους άπιστους, ούτε στους ασεβείς. Μην τους βλάπτεις….».

49. « Ω προφήτη! Θα σου επιτραπεί να παντρευτείς όσες γυναίκες προικίσεις, τις αιχμάλωτες που θα ρίξει στα χέρια σου ο Αλλάχ, τις κόρες των θείων και των θειάδων σου που έφυγαν μαζί σου και κάθε πιστή γυναίκα που θα σου χαρίσει την καρδιά της. Αυτό είναι ένα προνόμιο που σου δίνουμε».

50. « Γνωρίζουμε τους νόμους του γάμου που έχουμε θεσπίσει για τους πιστούς. Μην φοβάσαι πως θα είσαι ένοχος αν κάνεις χρήση των δικαιωμάτων σου….».

51. « Αν το θέλεις, μπορείς να δώσεις ή να αρνηθείς τα αγκαλιάσματά σου στις γυναίκες σου. Σου επιτρέπεται να δεχτείς στο κρεβάτι σου εκείνη που είχες αποδιώξει, για να ξαναφέρεις τη χαρά σε μια καρδιά όπου βασίλευε η θλίψη. Η θέλησή σου θα είναι νόμος τους κι εκείνες θα συμμορφωθούν….».

52. « Δεν θα αυξήσεις τον σημερινό αριθμό των συζύγων σου. Ούτε μπορείς να τις ανταλλάξεις με άλλες, που θα σου κάνει εντύπωση η ομορφιά τους. Αλλά σου επιτρέπεται πάντα να συχνάζεις με τις δούλες σου…».

55. « Οι γυναίκες σας μπορούν να αποκαλύπτονται μπροστά στους πατέρες τους, στα παιδιά τους, στους ανιψιούς τους, στις υπηρέτριες και στις δούλες τους….».

57. « Όσοι προσβάλλουν τον Αλλάχ και τον προφήτη του, θα είναι καταραμένοι και σ’ αυτόν και στον άλλο κόσμο και θα υποστούν φριχτές τιμωρίες».

58. « Όποιος πληγώσει άδικα τη φήμη των πιστών, θα είναι ένοχος ενός ψέματος και ενός εγκλήματος».

59. « Ω προφήτη! Όρισε στις γυναίκες σου, στις κόρες σου και στις γυναίκες των πιστών να κατεβάζουν την καλύπτρα τους στο πρόσωπό τους. Αυτό θα είναι δείγμα της αρετής τους και χαλινός για τα λόγια του κόσμου…».

(εδώ καθιερώθηκε το «προοδευτικό» μέτρο της Μπούρκας)

60. « Αν δεν διορθωθούν οι ασεβείς, οι διεφθαρμένοι και οι συκοφάντες, θα σε οπλίσουμε εναντίον τους και γρήγορα θα χαθούν από τη Μεδίνα».

61. « Παντού θα τους συνοδεύει η κατάρα και παντού όπου τους πιάνουν θα τους θανατώνουν».

(πως τολμάνε!! Αυτό είναι εντολή/φετφάς θανάτωσης ΟΠΟΙΟΥ δεν είναι μουσουλμάνος και αρνείται να γίνει! Θα έπρεπε να απαγορευτεί αυτή η εντολή, από τον ΟΗΕ).

62. « Αυτή θα είναι η απόφαση του Αλλάχ εναντίον των ομοίων τους. Είναι ακλόνητες οι αποφάσεις του».

64. « Καταράστηκε τους άπιστους και τους υποσχέθηκε την πυρά».

65. « Θα μείνουν εκεί αιώνια, χωρίς μεσολαβητές και χωρίς βοήθεια».

66. « Τη μέρα που θα στρέψουν τα βλέμματά τους στις φλόγες, θα φωνάξουν: νάδινε ο ουρανός να είχαμε υπακούσει στον Αλλάχ και στον προφήτη».

67. « Αλλάχ, ακολουθήσαμε τους ηγεμόνες και τους αρχηγούς μας κι αυτοί μας απομάκρυναν από τον ίσιο δρόμο».

68. « Αλλάχ, κάνε διπλάσια την φρικαλεότητα των μαρτυρίων του. Ρίξε τους την κατάρα σου».

70. « Ω πιστοί! Να φοβάστε τον Αλλάχ…».

71. « Ο Αλλάχ θα δώσει αξία στις πράξεις σας και θα εξαγοράσει τα σφάλματά σας. Όποιος ακολουθεί τον Αλλάχ και τον υπηρέτη του, θα απολαύσει την υπέρτατη ευδαιμονία».

73. « Ο Αλλάχ θα τιμωρήσει τους ασεβείς και τους ειδωλολάτρες. Θα συγχωρήσει τους πιστούς γιατί είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 34o

ΣΑΒΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 54

5. « Ο ασεβής που θα προσπαθήσει να καταργήσει τη λατρεία του Αλλάχ, θα σπαραχτεί από τα πιο σκληρά μαρτύρια».

6. « Όσους φωτίζει η γνώση, ξέρουν πως το βιβλίο που σου στάλθηκε από τον ουρανό είναι η αλήθεια και πως οδηγεί στους δρόμους του κυρίαρχου και δοξασμένου Αλλάχ».

8. «….όσοι αρνιούνται τη μέλλουσα ζωή είναι μέσα σε πλάνη. Κλήρος τους θάναι τα βασανιστήρια».

15. « Εγκατέλειψαν τη λατρεία του Αλλάχ. Εξαπολύσαμε εναντίον τους τα μαζεμένα νερά ενός χειμάρρου….».

16. « Έτσι τους τιμωρήσαμε για την αχαριστία τους. Ώστε λοιπόν, θα ανταμείβαμε τους αχάριστους;».

17. « Βάλαμε ανάμεσα σ’ αυτούς και στις πολιτείες που ευλογήσαμε ανθούσες χώρες, με δρόμο που οδηγούσε από τη μια στην άλλη. Βαδίζετε με σιγουριά και την ημέρα και την νύχτα».

18. « Αλλάχ, είπε, βάλε μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στους δρόμους μας. Παραδόθηκαν στην ατιμία και τους κάναμε παράδειγμα των εθνών. Σκόρπισαν σαν τη σκόνη. Χτυπητό παράδειγμα για όποιον υποφέρει κα είναι ευγνώμων».

19. « Η γνώμη του Σατανά γι’ αυτούς τους λαούς επαληθεύτηκε. Όλοι τον ακολούθησαν, εκτός από μερικούς πιστούς».

(δηλ. όλοι οι μη ισλαμιστές είναι λάτρεις του Σατανά!)

20. « Του δώσαμε δύναμη πάνω τους μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουμε ποιος πίστευε στη μέλλουσα ζωή και ποιος ήταν σε αμφιβολία…».

27. « Υπηρέτη του Αλλάχ, σε στείλαμε σ’ όλους του ανθρώπους ανεξαιρέτως για να αναγγείλεις και να απειλήσεις. Αλλά οι περισσότεροι δεν το ξέρουν».

32. « ….Όλοι τους θα κρύψουν τη μεταμέλεια που θα τους τρώει σαν δουν τα βασανιστήρια. Θα αλυσοδέσουμε τους λαιμούς των απίστων. Πως θάναι διαφορετική η ανταμοιβή από τα έργα τους»;

33. « Κάθε φορά που κήρυξε ένας άγγελος της πίστης τις απειλές μας μέσα στα τείχη μιας ένοχης πολιτείας, οι κυριότεροι πολίτες τον κατηγόρησαν για απατεώνα».

34. « Μεθυσμένοι από τα πλούτη τους, κολακευμένοι από τα πολλά παιδιά τους, νόμισαν πως θ’ απόφευγαν την εκδίκησή μας».

37. « Όσοι προσπαθούν να εκμηδενίσουν τον Ισλαμισμό, θα πληρώσουν τις απόπειρές τους στα μαρτύρια».

41. « Εκείνη την ημέρα, δεν θα μπορέσουν ούτε να βοηθήσουν, ούτε να βλάψουν ο ένας τον άλλο και θα τους πούμε: γευτείτε ποινή της φωτιάς, αφού αρνηθήκατε την πραγματικότητά της».

43. « Πριν από σένα, δεν τους είχαμε στείλει ούτε βιβλίο ούτε απόστολο».

(υπήρξε ο Ζωροαστρισμός, ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και πριν απ’ αυτές πληθώρα άλλων λατρευτικών δοξασιών οι οποίες γέννησαν και στήριξαν πολιτισμούς).

44. « Οι λαοί που προηγήθηκαν κατηγόρησαν για απάτη τους αγγελιαφόρους της πίστης και τους εμπόδισαν να εκτελέσουν την αποστολή τους. Μια τρομερή τιμωρία ήταν η πληρωμή της ασέβειάς τους».

45. « …..Αποστολή του (του προφήτη) είναι να σας κηρύξει τις θείες απειλές προτού έλθει η τιμωρία».

52. « Εκεί είχαν ζήσει μέσα στην ασέβεια και κορόιδευαν την υπέροχη διδασκαλία μας».

54. « Θα υποστούν την τύχη των προκατόχων τους, γιατί πλανήθηκαν στην αοριστία της αμφιβολίας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 35o

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ Ή Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 45

5. « Θνητοί, είναι αληθινές οι υποσχέσεις του Αλλάχ. Ας μην σας μεθούν τα θέλγητρα της εγκόσμιας ζωής. Ας μην σας κάνει ο πειρασμός να πέφτετε στις παγίδες του».

6. « Είναι εχθρός σας. Δυσπιστείτε προς το μίσος του. Καλεί τους οπαδούς του στην πυρά της κόλασης».

7. « Δεν θα αποφύγουν οι άπιστοι τα μαρτύρια».

17. « Μπορεί να σας κάνει να εξαφανισθείτε από τη γη και να φτιάξει καινούρια πλάση».

20. « Δεν θα συγκρίνουν τον τυφλό μ’ εκείνον που βλέπει, ούτε τα σκοτάδια με το φως, ούτε τη ζέστη με το κρύο».

21. « Δεν θα συγκρίνουν τη ζωή με το θάνατο. Ο Αλλάχ δίνει σ’ όποιον θέλει τη νόηση. Δεν θα μπορέσεις να δώσεις να καταλάβουν σ’ εκείνους που βρίσκονται στον τάφο…..».

22. « Αγγελιαφόρε της πίστης, σε συνοδεύει η αλήθεια. Ανάγγειλε τις υποσχέσεις μας και τις απειλές μας. Δεν υπάρχει έθνος που να μην είχε τον απόστολό του».

23. « Αν αρνηθούν τη διδασκαλία σου, ξέρε πως και οι προφήτες που είχαν έρθει πριν από σένα είχαν υποστεί την ίδια τύχη, μ’ όλο που τα θαύματα, η παράδοση και τα θεϊκά βιβλία μαρτυρούσαν την αλήθεια της αποστολής τους».

24. « Ο θάνατος αιφνιδίασε τους δύσπιστους και ποια ήταν η τιμωρία τους!».

29. « Δώσαμε το Κοράνιο για κληρονομιά στους εκλεκτούς μας. Μερικοί απ’ αυτούς παραδίνονται στην ατιμία. Οι περισσότεροι ασπάσθηκαν την αρετή….».

30. « Οι κήποι της Εδέμ είναι η κατοικία τους. Στολίδια τους θα είναι χρυσά περιδέραια στολίσματα με μαργαριτάρια και μεταξωτά ρούχα».

(αφού ο στολισμός θεωρείται ειδωλολατρικός, εδώ γιατί επιβραβεύεται;)

33. « Οι άπιστοι, μέσα στις πυρές της κόλασης, δεν θα μπορούν να βρουν το θάνατο. Ποτέ δεν θα κατασιγάσουν τα σκληρά μαρτύριά τους. Έτσι θα πληρωθεί ο ασεβής».

34. « Θα υψώνουν παρακλητικά τις φωνές τους στον ουρανό: Αλλάχ, βγάλε μας από τις φλόγες, θα κάνουμε το καλό που δεν κάναμε. Μη δεν σας παρατείναμε τις ημέρες σας, θα τους απαντήσουν, για ν’ ανοίξει τα μάτια του όποιος ήταν να ακολουθήσει το φως; Μη δεν σας στείλαμε απόστολο;».

35. « Υποστείτε την τύχη σας. Δεν υπάρχει βοήθεια για τους άπιστους».

37. « Σας εναπόθεσε στα ερείπια των περασμένων γενεών. Η απιστία θα συνθλίψει με το βάρος της τον ασεβή και θα ρίξει επάνω του την οργή και την εκδίκηση του ουρανού».

41. « Παραδόθηκαν στην αλαζονεία και έκαναν ένοχα σχέδια, αλλά η δολιότητα πέφτει μόνο επάνω στον ίδιο το δόλιο. Τι άλλο περιμένουν, εκτός από την τύχη των προκατόχων τους; Γιατί είναι ακλόνητες οι αποφάσεις του Αλλάχ».

42. « Όχι, ο Αλλάχ δεν ανακαλεί ποτέ τις αποφάσεις του».

43. « Μη δε γύρισαν τη γη; Μη δεν είδαν πόσο αξιοθρήνητο ήταν το τέλος των λαών που είχαν βαδίσει πριν απ’ αυτούς στο δρόμο της ατιμίας; Ήταν πιο δυνατοί και πιο ισχυροί απ’ όσο είναι αυτοί τώρα, αλλά τίποτα, ούτε στους ουρανούς, ούτε στη γη δεν μπορεί να αντιταχθεί στις βουλές του Αλλάχ. Ιδιότητές του είναι η γνώση και η δύναμη».

44. « Αν τιμωρούσε ο Αλλάχ τους ανθρώπους τη στιγμή της ενοχής τους, δεν θα είχε μείνει ζωντανό ον πάνω στη γη. Αλλά αναβάλλει τις τιμωρίες του ως τον ορισμένο χρόνο».

45. « Κι όταν έρχεται η ώρα, τότε ξεχωρίζει τις πράξεις των υπηρετών του».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 36o

ΥΑ – ΣΙΝ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 43 από 83

4. « Εκείνος που είναι ισχυρός και φιλεύσπλαχνος σου έστειλε το Κοράνιο».

5. « Για να τους κηρύξεις μια θρησκεία που ποτέ ως τότε δεν την είχαν διδαχτεί οι πατέρες τους, αλλά αυτοί ζούνε στην ανεμελιά».

6. « Οι περισσότεροί τους θα ζητήσουν να ελέγξουν τις προρρήσεις μας, γιατί είναι δύσπιστοι».

7. « Φορτώσαμε στους λαιμούς τους μακριές και βαριές αλυσίδες. Άδικα θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το κεφάλι τους».

8. « Ένα διπλό φράγμα τους σταματάει τις κινήσεις τους. Ένας πέπλος τους τυλίγει. Δεν θα μπορέσουν να δουν».

9. « Είτε τους πεις το θείο λόγο, είτε σωπάσεις, αυτοί θα επιμείνουν στην δυσπιστία τους».

10. « Κήρυξε τις αλήθειες της θρησκείας σ’ εκείνον που πιστεύει στο Κοράνιο και που θρέφει κρυφά μέσα του τον φόβο του φιλεύσπλαχνου. Υποσχέσου του την επιείκεια του Αλλάχ και μια θαυμαστή ανταμοιβή».

12. « Διηγήσου τους την συμπεριφορά των κατοίκων μιας μεγάλης πολιτείας τότε που δέχτηκαν τους αποστόλους».

13. « Είχαν κατηγορήσει για ψεύτες δυο αγγελιαφόρους της πίστης. Τους στείλαμε τρίτο και φώναξαν όλοι μαζί : είμαστε οι υπηρέτες του Θεού».

14. « Δεν είστε παρά θνητοί σαν εμάς, τους απάντησαν. Δεν σας αποκάλυψε τίποτα ο Θεός. Είστε απατεώνες».

15. « Ο Αλλάχ, απάντησαν οι απόστολοι, είναι μάρτυρας της αποστολής μας».

16. « Έχουμε αναλάβει μόνο να σας κηρύξουμε την αλήθεια».

17. « Θα μας ενοχλήσετε, είπε ο λαός και αν δεν σταματήσετε τις παροτρύνσεις σας, θα λιθοβοληθείτε και θα παραδοθείτε στα μαρτύρια».

18. « Αναβάλλετε την προειδοποίησή σας. Όταν ακούσετε τη διδασκαλία μας, ίσως συνέλθετε από τις υπερβολές σας».

( οι ισλαμιστές κήρυκες ήθελαν να κηρύττουν χωρίς να κινδυνεύουν από το λιθοβολισμό. Αυτοί όμως στα ισλαμικά κράτη, το απαγορεύουν με ποινή λιθοβολισμού).

22. « Να προσφέρω το θυμίαμά μου σε θεούς που μου είναι άχρηστη η προστασία τους και που δεν θα μπορέσουν να με διαφυλάξουν από τις ουράνιες τιμωρίες»;

23. « Θα ήταν αξιοθρήνητη τύφλωση».

(Τολμάει αλαζονικά και βρίζει τις άλλες θρησκείες και λατρείες. Αυτός είναι ο σεβασμός που τους επιφυλάσσει)

25. « Ο άγγελος του Αλλάχ του είπε: μάρτυρα της πίστης, έμπα στον κήπο των ηδονών. Μακάρι νάδινε ο Αλλάχ, θα φωνάξει εκείνος, να γνώριζαν την ευτυχία μου οι άπιστοι!».

27. « Δεν κατεβάσαμε λεγεώνες από ουράνια πνεύματα για να τιμωρήσουμε τους δύσπιστους. Δεν τιμωρούμε μ’ αυτόν τον τρόπο».

28. « Ο εξολοθρευτής άγγελος ύψωσε τη φωνή του και εκμηδενίστηκαν».

29. « Αξιοθρήνητη δυστυχία των ανθρώπων! Χλεύασαν όλους τους προφήτες που τους στείλαμε».

30. « Μη δεν είδαν τα ερείπια των περασμένων γενεών;»

31. « Δεν θα ξαναφανούν πια στη γη».

45. « Τους είπαν: να φοβάστε εκείνον που ήταν πριν από σας και που θα υπάρξει ύστερα, αν θέλετε να κερδίσετε τη συγγνώμη για τις προσβολές σας».

46. « Αλλά η διήγηση των θαυμάτων του Αλλάχ δεν κάνει άλλο παρά να μεγαλώνει την απέχθειά τους για την πίστη».

48. « Πότε θαρθεί, προσθέτουν, η εκτέλεση των υποσχέσεών σας; Μιλήστε αν σας φωτίζει η αλήθεια».

49. « Κι ενώ συζητούν, μπορεί ν’ ακουστεί ξαφνικά η κραυγή του αγγέλου και θα χαθούν από το πρόσωπο της γης».

50. « Δεν θα προλάβουν να κάνουν διαθήκη και ούτε θα αποδοθούν στις οικογένειές τους».

51. « Η σάλπιγγα θα ηχήσει για δεύτερη φορά και θα σπεύσουν να βγουν από τους τάφους τους για να παρουσιαστούν μπροστά στον Αλλάχ».

53. « Ένα και μόνο σάλπισμα θα συγκεντρώσει το ανθρώπινο γένος μπροστά στο δικαστήριό μας».

55. « Εκείνη τη μέρα, οι κάτοικοι του παραδείσου θα πίνουν αδιάκοπα από το ποτήρι της ευτυχίας».

56. « Θα είναι ξαπλωμένοι σε μεταξένια κρεβάτια και θ’ αναπαύονται κοντά στις συζύγους τους κάτω από δροσερές φυλλωσιές».

57. « Εκεί θα βρίσκουν όλους τους καρπούς. Όλοι οι πόθοι τους θα εκπληρώνονται».

59. « Χωριστείτε, θα πουν στους ασεβείς».

60. « Παιδιά του Αδάμ, δεν σας είχα πει: μη λατρεύετε τον Σατανά. Είναι ο δηλωμένος εχθρός σας».

62. « Αποπλάνησε τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν είχατε λοιπόν νόηση;».

63. « Να η κόλαση που σας απειλούσανε».

64. « Πηγαίνετε να ξεπληρώσετε μέσα στις φλόγες την απιστία σας».

65. « Εκείνη την ημέρα, θα θέσω τη σφραγίδα μου στο στόμα τους. Μόνο τα χέρια τους θα μιλούν και τα πόδια τους θα μαρτυρούν για τα έργα τους».

66. « Μπορούμε να τους πάρουμε την όραση και τότε θα πλανιόνται εδώ και κει στα σκοτάδια».

67. « Μπορούμε να τους μεταμορφώσουμε εκεί που κατοικούν και να τους κάνουμε να μείνουν ακίνητοι».

69. « Δεν διδάξαμε την ποίηση στον προφήτη. Δεν του ταιριάζει αυτή η τέχνη…»

70. « Πρέπει να παροτρύνει εκείνον που έχει τη ζωή και να απειλεί τον άπιστο με τις ουράνιες εκδικήσεις».

74. « Τιμούν ξένες θεότητες και επιδιώκουν την προστασία τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 37o

ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 56 από 182

11. « Ρώτα τους άπιστους, που είναι φτιαγμένοι από λάσπη, αν είναι η φύση τους ανώτερη από των αγγέλων».

12. « Σε καταπλήσσει η τύφλωσή τους κι εκείνοι γελούν με την κατάπληξή σου».

13. « Άδικα θέλεις να τους διδάξεις. Οι καρδιές τους απορρίπτουν την διδασκαλία».

14. « Και θαύματα αν έβλεπαν θα τα κορόιδευαν».

15. « Θα τα απόδιδαν σε μαγεία».

(αναρωτιέμαι, εάν ένας άγιος άνθρωπος μιας άλλης θρησκείας (πχ Χριστιανισμός, Βουδισμός, Ινδουισμός ή και Ζωροαστρισμός κλπ) κάνει θαύματα ενώπιόν τους, θα τον αποδεχτούν; Θα πιστέψουν σε αυτόν; Ή μήπως θα τον λιθοβολήσουν; Μάλλον το τελευταίο)

23. « Πηγαίνετέ τους στην κόλαση».

30. « Να η εκτέλεση των απειλών του Αλλάχ».

32. « Όλοι τους θα μοιραστούν τα βασανιστήρια».

33. « Έτσι τιμωρούμε τους διεστραμμένους».

34. « Όταν τους δίδασκαν την ενότητα του Αλλάχ, παραδίνονταν στην αλαζονεία».

35. « Να εγκαταλείψουμε, έλεγαν, τις θεότητές μας, για έναν ανόητο ποιητή»;

36. « Εκείνος που τον θεωρούσε έτσι, ήρθε, φωτισμένος από τη δάδα της αλήθειας, να επιβεβαιώσει την αποστολή των προφητών».

37. « Και σεις θα ριχτείτε στα βασανιστήρια».

39. « Οι αληθινοί όμως υπηρέτες του Αλλάχ, θα έχουν διαφορετική τύχη».

40. « Θα έχουν διαλεχτή τροφή».

41. « Θαυμάσια φρούτα και θα σερβίρονται με τιμές».

42. « Καταφύγιό τους θα είναι οι κήποι των ηδονών».

43. « Και θα κοιμούνται, γεμάτοι από αμοιβαία καλοσύνη στο νυφικό κρεβάτι».

44. « Θα τους προσφέρουν ποτήρια γεμάτα από καθαρό νερό».

45. « Λαγαρό και με θαυμάσια γεύση».

46. Δεν θα τους θολώνει το λογικό τους και δεν θα τους κάνει ανόητους».

47. « Κοντά τους θα βρίσκονται ανέπαφες παρθένες. Θάχουν σεμνά χαμηλωμένα τα ωραία τους μάτια».

49. « Κάτοικοι του παραδείσου, θα λέει ένας απ’ αυτούς, ήμουν συνδεδεμένος μ’ έναν άπιστο».

52. « Θέλετε να πάμε να δούμε αυτόν τον άπιστο;».

53. « Θα σηκωθεί και θα τον δει μέσα στην κόλαση».

60. « Πόσο διαφορετικό είναι το ζακούμ (πικρό φρούτο της ερήμου) από την κατοικία της Εδεμ!».

61. « Το φυτέψαμε για να βασανίζει τους άτιμους».

62. « Υψώνεται από τα κατάβαθα της κόλασης».

63. « Οι καρποί του μοιάζουν με κεφάλια φιδιών».

64. « Αυτή θα είναι η τροφή των αποδιωγμένων. Μ’ αυτά θα γεμίζουν τα στομάχια τους».

65. « Ύστερα θα τους βάζουν να πίνουν βραστό νερό».

66. « Και θα ξανάρχονται στις φυλακές τους».

67. « Εκεί θα βράσουν όσους από τους πατέρες τους έζησαν στην πλάνη».

68. « Έτρεξαν να βαδίσουν επί τα ίχνη τους».

69. « Οι περισσότεροι από τους αρχαίους λαούς ήταν βυθισμένοι στα σκοτάδια».

70. « Τους στείλαμε αποστόλους για να τους διδάξουν».

71. « Δες ποια είναι η τύχη εκείνων που δεν θέλησαν να ακούσουν».

160. « Μόνον οι πιστοί του υπηρέτες έχουν το δικαίωμα να μιλούν γι’ αυτόν».

161. « Ούτε εσείς, ούτε οι θεοί σας».

162. « Δεν Θά’ πρεπε να έχετε αυτή την ιερόσυλη γνώμη».

163. « Την έχει μόνον όποιος προορίζεται για τις πυρές της κόλασης».

164. « Όλοι μας έχουμε το ορισμένο μέρος μας».

165. « Είμαστε χωρισμένοι σε διάφορες τάξεις».

167. « Οι ασεβείς είπαν:»

168. « Αν μας είχαν αφήσει οι πατέρες μας κανένα βιβλίο για να μας διδάξει»

169. « Τότε θα είμαστε αληθινοί λάτρεις του Θεού».

170. « Αρνήθηκαν το Κοράνιο. Θα δουν».

171. « Όταν στείλουμε τους αποστόλους μας στα έθνη».

172. « Τους υποσχεθήκαμε την προστασία μας».

173. « Τους βεβαιώσαμε πως θα νικούσαν οι στρατιές μας».

174. « Απομακρυνθείτε από τους άπιστους ως που νάρθει η ώρα».

175. « Κοιτάξτε τους. Μια μέρα θ’ ανοίξουν τα μάτια τους».

176. « Μήπως θέλουν να επισπεύσουν την εκδίκησή μας;».

177. « Σαν θα χτυπήσει την πόρτα τους η ώρα, θάναι ολέθριο το ξύπνημά τους».

178. « Απόφυγέ τους ως τον ορισμένο χρόνο».

179. « Δες. Σε λίγο θα δουν κι αυτοί».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 38o

ΣΑΔ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 26 από 88

1. « Ορκίζομαι στο Κοράνιο. Είναι το απόθεμα της αληθινής πίστης. Αλλά οι άπιστοι ζουν μέσα στη λαμπρότητα και στην αποστασία».

7. « ……Αμφιβάλλουν για τη θρησκεία μου. Αλλά ακόμη δεν δοκίμασαν τις τιμωρίες μου».

10. « Οι στρατιές τους, όσο μεγάλες κι αν είναι, θα καταστραφούν».

13. « Όλοι αρνήθηκαν την αποστολή τους και όλοι δοκίμασαν τις ουράνιες τιμωρίες».

25. « …Τα βασανιστήρια θα είναι ο κλήρος εκείνων που θα ξεχάσουν την ημέρα της κρίσεως και θα βαδίσουν στα σκοτάδια».

26. «….Δεν είναι παιγνίδι της τύχης, όπως νομίζουν οι άπιστοι. Αλίμονο στους άπιστους! Θα καταφαγωθούν από τις φλόγες».

27. « Πώς να φερθούμε στους αγαθοποιούς πιστούς σαν στους άπιστους που δεν έχουν γνωρίσει άλλο νόμο από τη βία; Πώς να έχουν την ίδια τύχη ο ενάρετος άνθρωπος και ο άτιμος;».

49. « …..Όσοι φοβηθούν τον Αλλάχ, θα απολαύσουν την ευδαιμονία».

50. « Οι πόρτες του κήπου της Εδέμ θ’ ανοίξουν μπροστά τους».

51. « Το θείο συμπόσιο θα τους προσφέρει υπέροχα φρούτα και θαυμάσια κρασιά».

(δεν απαγορεύεται το κρασί; Εδώ πως και νομιμοποιείται;)

52. « Κοντά τους θα βρίσκονται νεαρές καλλονές με σεμνό βλέμμα».

(καλλονές όμως…αν και ο Παράδεισος εμπίπτει στις «υπερκόσμιες επιβραβεύσεις», το κέρδος είναι «καθαρά υλικό»…. «ηδονές και σαρκικές απολαύσεις»)

53. « Αυτές είναι οι απολαύσεις που σας υπόσχεται την ημέρα της ανάστασης».

54. « Αυτά είναι τα αιώνια αγαθά που σας προσφέρονται».

(Πνευματικά αγαθά; Όχι…. )

55. « Το τέλος των αμαρτωλών θα είναι τρομερό».

56. « Κατοικία τους θα είναι η κόλαση. Και θα βογκούν επάνω στο κρεβάτι του πόνου».

57. « Χορτάστε με βασανιστήρια, θα τους πουν. Πιείτε αυτό το βραστό και βρώμικο νερό».

58. « Αυτό το πιοτό κι άλλα πιο χειρότερα θα είναι ο κλήρος τους».

59. « Δεν θα υπάρξει πια χάρη για τους αποδιωγμένους. Όλοι τους θα ριχτούν στις φλόγες».

60. « Θα πουν στους αρχηγούς: αυτός ο στρατός που σας έσωσε, θα ριχτεί μαζί σας. Δεν θα τους πουν: καλώς ήλθατε, γιατί θα καούν στη φωτιά».

61. « Αλλάχ, πρόσθεσε κι άλλα βασανιστήρια σ’ εκείνους που μας οδήγησαν στην απιστία. Μεγάλωσε γι’ αυτούς την κάψα της φωτιάς».

62. « Γιατί δεν βλέπουμε εδώ εκείνους που θεωρούσαμε κακούς;».

63. « Τους κοροϊδεύαμε. Μήπως τους έκρυψαν από τα μάτια μας;».

64. « Έτσι θα μιλούν οι κάτοικοι της κόλασης».

85. « Ο Αλλάχ είπε αυτά τα λόγια: είμαι η αλήθεια και είναι αληθινές οι απειλές μου. Θα γεμίσω την κόλαση με αυτούς που θα αποπλανήσεις. Και συ θα είσαι επικεφαλής τους».

87. « Αυτό το βιβλίο είναι μια προειδοποίηση για τους θνητούς».

88. « Μια μέρα θα δείτε πως είναι αληθινή η διδασκαλία του».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 39o

ΤΑ ΣΤΙΦΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 42 από 75

4. « (Ο Αλλάχ) θα κρίνει αυτούς που λατρεύουν ψεύτικους θεούς και που πιστεύουν πως θα τον πλησιάσουν με τη μεσολάβησή τους….».

5. « Δεν είναι οδηγός ούτε του ψεύτη, ούτε του άπιστου».

11. « …..Πες στον αχάριστο, πως λίγο θα χαρεί την απιστία του και πως κλήρος του θα είναι η κόλαση».

17. « Να πεις: λατρεύετε όσο θέλετε ξένες θεότητες. Ο ασεβής που χάνει την ψυχή του και την οικογένειά του δεν παθαίνει αναπότρεπτη απώλεια;»

18. « Να πεις: ένας στρόβιλος από φωτιά θα σκεπάσει τα κεφάλια τους και θα τυλίξει τα πόδια τους. Ο Αλλάχ προσφέρει αυτή την αληθινή και τρομακτική εικόνα στους υπηρέτες του, για να φοβούνται τη δικαιοσύνη του».

20. « Πως θα σώσεις εκείνον όπου έχει βγει η μοιραία απόφασή του; Κατατρώγεται κιόλας από τις φλόγες».

23. « Εκείνος που του ανοίγει την καρδιά του ο Αλλάχ κάνοντας να φυτρώσει μέσα της ο ισλαμισμός, ακολουθεί την δάδα της πίστης. Αλίμονο σε όσους έχουν σκληρυνθεί στο έγκλημα και απορρίπτουν τις θείες εντολές! Είναι βυθισμένοι στην τύφλωση».

25. « Δεν φοβάται ο άπιστος μήπως αποτυπωθεί στο μέτωπό του η σφραγίδα του αποδιωγμού την ημέρα της κρίσης; Τότε θα πουν στους κακούς: υποστείτε τις τιμωρίες που σας αξίζουν».

26. « Οι προηγούμενες γενιές κατηγόρησαν τους αποστόλους τους γι’ απατεώνες. Και τιμωρήθηκαν τη στιγμή που δεν το περίμεναν».

27. « Σκεπάστηκαν με ντροπή πάνω στη γη και στον άλλο κόσμο θα δοκιμάσουν πολύ πιο τρομερά μαρτύρια. Αν το ήξεραν!».

29. « …..Η διδασκαλία του (Κοράνιο) είναι απλή και σαφής. Κηρύττει τον φόβο του Αλλάχ».

31. « Θα πεθάνεις και θα πεθάνουν».

32. « Την ημέρα της ανάστασης θα απολογηθείτε όλοι σας μπροστά στον Αλλάχ».

33. « Τι πιο ασεβές από το να βλασφημείτε το υπέρτατο μεγαλείο του και να κατηγορείτε την αλήθεια για ψέμα; Μη δεν θα δεχτεί η κόλαση τους ασεβείς;».

34. « Τον φόβο του Αλλάχ τον έχουν όσοι ακολουθούν την αλήθεια και πιστεύουν σ’ αυτήν».

36. « Σου φτάνει η θεία προστασία. Θα θελήσουν να σε τρομάξουν εν ονόματι των ειδώλων τους. Αλλά όποιον παραπλανάει ο Αλλάχ, δεν έχει πια οδηγό».

37. « Όποιον οδηγεί, δεν θα παραπλανηθεί ποτέ. Μη δεν είναι ο ισχυρός και εκδικητικός Αλλάχ;».

39. « ….Εγώ θα ενεργήσω από την πλευρά μου και σε λίγο θα μάθετε»,

40. « Ποιος από μας θα πέσει στα βασανιστήρια και για ποιόν θα ανάψουν οι αιώνιες φωτιές».

41. « Ποιος από μας θα δοκιμάσει το επονείδιστο μαρτύριο; Σε ποιόν από μας θα κατέβει το διαρκές μαρτύριο;».

48. « Κι αν είχαν οι διεστραμμένοι τους διπλάσιους θησαυρούς απ’ όσους περιέχει η γη, θα τους δίνανε για να εξαγοράσουν τη φρίκη των μαρτυρίων που τους ετοιμάζονται. Ο Αλλάχ θα τους δείξει αυτό που δεν περίμεναν».

49. « Θα εκθέσει μπροστά τους τα εγκλήματα που έκαναν. Και θα τους τυλίξουν οι φλόγες που κορόιδευαν».

50. « Σαν πολιορκεί η δυστυχία τον άνθρωπο, μας επικαλείται. Μόλις όμως τον βοηθήσουμε, λέει: την άξιζα αυτή την εύνοια. Αλλά αυτή η ευεργεσία είναι μια δοκιμασία και οι περισσότεροι το αγνοούν».

51. « Τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενες γενεές. Τι τους ωφέλησαν τα έργα τους;».

52. « Τιμωρήθηκαν γι’ αυτά. Οι ασεβείς των ημερών μας θα δοκιμάσουν την ίδια τύχη. Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν το εκδικητικό χέρι».

53. « Μήπως δεν ξέρουν πως ο Αλλάχ χαρίζει ή αποσύρει όπως θέλει τις εύνοιές του για να δώσει στους πιστούς δείγματα της δύναμής του»;

54. « Ω υπηρέτες μου που αμαρτήσατε! Μην απελπίζεστε για την θεία φιλευσπλαχνία. Μπορεί να συγχωρήσει όλα τα εγκλήματα. Ο Αλλάχ είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».

55. « Ξαναγυρίστε σ’ αυτόν, ασπασθείτε τον ισλαμισμό πριν να δοκιμάσετε την τιμωρία που, σαν έλθει, δεν υπάρχει πια καμιά ελπίδα».

56. « Ακολουθείστε την αληθινή διδασκαλία που κατέβηκε από τον ουρανό, πριν σας χτυπήσει ξαφνικά ένα αόρατο χέρι».

57. « Αλίμονό μου! Θα φωνάξει ο ασεβής. Γιατί να μην υπακούσω στον Αλλάχ; Γιατί να κοροϊδέψω τη θρησκεία;».

58. « Αλίμονο! Αν με είχε φωτίσει θα ήμουν από κείνους που τον φοβούνται».

59. « Μόλις δει τα βασανιστήρια θα φωνάξει: Γιατί να μην μπορώ να ξαναγυρίσω στη γη; Θα ζούσα ενάρετα».

(ενάρετα, εννοεί με τον ισλαμικό τρόπο)

60. « Σου πρόσφερα χτυπητά σημάδια. Και συ, παραδομένος στην αλαζονεία, δεν καταδέχτηκες ν’ ανοίξεις τα μάτια σου».

61. « Την ημέρα της ανάστασης, το μέτωπο των βλάσφημων θα σκεπαστεί με σκοτάδια. Μη δε θα δεχτεί η κόλαση τους αλαζόνες;».

62. « Όσοι είχαν το φόβο του Αλλάχ θα σωθούν. Θα έχουν τον οίκο της ευτυχίας. Δεν θα τους πλησιάζει ο πόνος και η θλίψη».

63. « Ο Αλλάχ δημιούργησε το σύμπαν……Όσοι αρνιούνται τους χρησμούς του είναι χαμένοι».

64. « Ανόητοι άνθρωποι, θα με διατάξετε να λατρέψω άλλον απ’ αυτόν;».

65. « Ο Αλλάχ σου αποκάλυψε και πριν από σένα είχε αποκαλύψει στους αρχαίους λαούς, πως η ειδωλολατρεία κάνει μάταια έργα και εξασφαλίζει την απώλεια».

68. « Στον πρώτο ήχο της σάλπιγγας, όλα τα πλάσματα του ουρανού και της γης θα πεθάνουν, εκτός από τους εκλεκτούς του. Η σάλπιγγα θα ηχήσει για δεύτερη φορά και όλοι θα αναστηθούν και θ’ ανοίξουν κατάπληκτοι τα μάτια τους».

71. « Οι άπιστοι θα καταδικαστούν για την κόλαση. Θα κατεβούν κατά στίφη. Θ’ ανοίξουν οι πύλες του χάους και θα τους ρωτήσουν: Δεν υψώθηκαν προφήτες ανάμεσά σας; Δεν σας κήρυξαν την αληθινή θρησκεία; Ακούσαμε τα κηρύγματά τους θα πουν εκείνοι. Αλλά οι άπιστοι ήταν προορισμένοι για τη φωτιά».

72. « Θα τους πουν : μπείτε στην κόλαση. Εκεί θα μείνετε αιώνια. Είναι η φριχτή διαμονή των αλαζόνων».

73. « Όσοι θα έχουν φοβηθεί τον Αλλάχ θα οδηγηθούν κατά στίφη στον κήπο των ηδονών. Μόλις φτάσουν, οι πύλες θ’ ανοίξουν και θα τους πουν: Η ειρήνη μαζί σας. Απολαύστε την ευδαιμονία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 40o

Ο ΠΙΣΤΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 30 από 85

2. « Αυτός (ο Αλλάχ) συγχωρεί τις αμαρτίες, δέχεται την μετάνοια και ασκεί τρομερή εκδίκηση».

4. « Μόνον οι άπιστοι συζητούν εναντίον της ιερής θρησκείας. Ας μην σου κάνουν εντύπωση οι επιτυχίες τους».

6. « Η απόφαση που καταδικάζει τους άπιστους θα εκτελεστεί. Θα σπαραχτούν από τις φλόγες».

7. « …..Συγχώρησε εκείνους που μετάνιωσαν και ακολουθούν τους ιερούς νόμους (βλ. του Ισλάμ). Απολύτρωσέ τους από τη φλόγα της κόλασης».

10. « Οι δύσπιστοι θ’ ακούσουν αυτά τα λόγια: το μίσος του Αλλάχ είναι πιο δυνατό από εκείνο που είχατε για τους εαυτούς σας όταν σας κάλεσαν να πιστέψετε και σεις αρνηθήκατε να υπακούσετε».

(Ο Θεός μισεί;!!)

14. « Λαοί, να επικαλείστε τον Αλλάχ. Δείχνετέ του αγνή πίστη, παρά τη φρίκη που εμπνέει στους πιστούς».

(Ο Θεός δεν πρέπει να εμπνέει αγάπη και σεβασμό; Οι δαίμονες δεν είναι που εμπνέουν φρίκη;).

18. « Απείλησέ τους με αυτή την τρομερή στιγμή, όπου οι καρδιές θα καταληφθούν από τρόμο».

(Ο τρόμος είναι λοιπόν σύμφωνα με το Κοράνι που θα επιτύχει τον προσηλυτισμό στο Ισλάμ; Όχι η περιβόητη Αγάπη του Θεού;)

22. « Μη δεν γυρίσανε τη γη; Μη δεν είδανε ποια ήταν η τύχη των αρχαίων εθνών; Ήταν πιο ισχυρά απ’ όσο είναι αυτοί. Τόσα μνημεία μαρτυρούν το μεγαλείο τους. Η ρομφαία της θείας δικαιοσύνης τους εξόντωσε μέσα στα αδικήματά τους και τίποτα δεν μπόρεσε να τους απαλλάξει από την εκδίκησή του».

23. « Επαναστάτησαν στη φωνή των προφητών. Ο Αλλάχ τους εξαφάνισε, γιατί είναι δυνατός και τρομερός στις τιμωρίες του».

35. « Εκείνη την ημέρα που θα διωχθείτε μπρος από τον Αλλάχ, δεν θα βρείτε κανένα καταφύγιο για να γλιτώσετε από το φόβο του. Όποιος παραπλανιέται δεν ξαναβρίσκει πια το σωστό δρόμο».

37. « Όσοι συζητούν για τη θρησκεία χωρίς να είναι φωτισμένοι από τον ουρανό, μόνο το μίσος του Αλλάχ και των πιστών θα κερδίσουν. Έχει τυπώσει τη σφραγίδα της αποπομπής στις πείσμονες και αλαζονικές καρδιές».

43. « Ο κακός θα πληρωθεί με δυστυχία. Ο ενάρετος πιστός, είτε άντρας είναι, είτε γυναίκα, θα μπει στον κήπο των ηδονών. Κι εκεί θα γεμίσει με αναρίθμητα αγαθά».

49. « Είναι θύματα της πυράς και ρίχνονται εκεί μέσα πρωί και βράδυ. Και όταν σταματήσει ο χρόνος τη ροή του θα τους πουν: μπείτε στην κατοικία των πιο φριχτών βασανιστηρίων».

50. « Εκεί θ’ ακούγονται τα κλάματα των απίστων: σας ακολουθήσαμε θα λέει ο όχλος στους αλαζόνες αρχηγούς του. Θα μας γλιτώσετε τώρα από τη φωτιά που μας κατατρώγει;».

52. « Διαβιβάστε τις παρακλήσεις μας στον Αλλάχ, θα λένε στους φύλακες της κόλασης. Παρακαλέστε τον να αναβάλλει έστω και για μια ημέρα τα βάσανά μας».

53. « Δεν σας ήλθαν απόστολοι; Δεν ακούσατε τα κηρύγματά τους; Τα ακούσαμε. Ε τότε παρακαλέστε μόνοι σας τον ουρανό. Αλλά η προσευχή των διεστραμμένων χάνεται μέσα στα σκοτάδια».

54. « Η ισχυρή προστασία μας θα αγρυπνεί στους αγγελιαφόρους της πίστεως και των πιστών κα σ’ αυτό τον κόσμο και την ημέρα της κρίσεως».

55. « Εκείνη την ημέρα θα είναι μάταιες οι δικαιολογίες των ενόχων. Θα τους περιβάλλει η κατάρα και κλήρος τους θα είναι η κόλαση».

58. « Όσοι συζητούν για τη θρησκεία χωρίς να τους έχει δώσει την άδεια ο ουρανός, κινούνται από την αλαζονεία. Θα είναι μάταιες οι προσπάθειές τους. Εμπιστευθείτε στον Αλλάχ. Αυτός βλέπει και ακούει».

62. « …..Ο αλαζόνας που δεν θα καταδεχτεί να φέρει τον ζυγό μου, θα κατεβεί στην κόλαση περιφρονημένος».

65. « Απομακρύνονται (από τον Αλλάχ) όσοι αρνιούνται τη θρησκεία του (το Ισλάμ)».

68. « …..Ο ουρανός με πρόσταξε να ασπαστώ τον Ισλαμισμό, που είναι η λατρεία του Αλλάχ».

71. « Δες αυτούς που καταπολεμούν τη θεία διδασκαλία (το Ισλάμ), σε τι χάος βυθίζονται!».

72. « Θα δουν όσοι αρνιούνται το Κοράνιο και την αποστολή των αποστόλων»

73. « Με αλυσοδεμένο το λαιμό τους θα συρθούν στις πυρές της κόλασης».

75. « Ο αποδιωγμός σας, θα συνεχίσουν, είναι καρπός των επιπολαιοτήτων σας και των ένοχων ηδονών σας».

76. « Κατεβείτε στην κόλαση, την αξιοθρήνητη κατοικία των αλαζόνων».

82. « Δεν ταξιδέψατε στη γη; Δεν είδατε ποια ήταν η τύχη των λαών που κατοίκησαν πριν από σας; Ήταν πιο πολυάριθμοι και πιο ισχυροί απ’ όσο είστε εσείς και άφησαν μνημεία του μεγαλείου τους. Τι τους ωφέλησε η δύναμή τους;».

83. « Όταν τους κάλεσαν οι απεσταλμένοι του Αλλάχ να ασπαστούν την πίστη, τους κορόιδεψαν τη διδασκαλία τους. Αλλά οι κοροϊδίες τους έπεσαν επάνω στους ίδιους».

85. « Αλλά ήταν μάταιη η πίστη τους. Πίστεψαν μόνο όταν ένοιωσαν το μαστίγιο του εκδικητή. Η απόφαση εναντίον των ενόχων εκτελέστηκε και χάθηκαν μέσα στην απιστία τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 41o

Η ΕΞΗΓΗΣΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 22 από 54

3. « Υπόσχεται (το Κοράνιο) και απειλεί. Οι περισσότεροι απομακρύνονται και δεν θέλουν να ακούσουν».

14. « ……Απορρίψανε την αληθινή θρησκεία».

15. « Εξαπολύσαμε εναντίον τους ένα σφοδρό άνεμο στις ημέρες της δυστυχίας. Θα τιμωρηθούν και θα καταφρονηθούν σ’ αυτή τη ζωή και στην άλλη θα υποστούν τις πιο επονείδιστες τιμωρίες και δεν θα βρουν κανένα υπερασπιστή».

16. « …..προτίμησαν την τύφλωση από το φως. Η οργή του ουρανού τους εξαφάνισε. Η καταφρόνια θα είναι η πληρωμή για τα έργα τους».

17. « Οι πιστοί και όσοι φοβούνται τον Αλλάχ γλίτωσαν από τις θεομηνίες μας».

18. « Μια μέρα, όλοι μαζί οι εχθροί του Αλλάχ θα παρασυρθούν στις φλόγες».

19. « Τα αυτιά τους, τα μάτια τους και το δέρμα τους θα μαρτυρούν τις πράξεις τους».

21. « Δεν μπορούσατε να αποφύγετε τη μαρτυρία των αυτιών σας, των ματιών σας και του δέρματός σας και νομίζατε πως ο Αλλάχ θα αγνοούσε μερικά από τα έργα σας».

22. « Αυτή η σκέψη ήταν ο χαμός σας. Είναι η πηγή των δυστυχιών σας».

23. « Η υπομονή δεν θα ελαττώσει καθόλου τη ζέστη της φλόγας. Δεν θα γίνουν δεκτές οι προσευχές και οι παρακλήσεις τους».

24. « Μια και λάτρευαν τους δαίμονες που τους περιέγραψαν με απατηλές εικόνες το παρόν και το μέλλον, είχαν την ίδια τύχη με τις προηγούμενες γενεές και με τα στασιαστικά πνεύματα».

25. « Μην ακούτε όταν διαβάζουν το Κοράνιο, λένε οι άπιστοι. Οπλιστείτε με αστειολογήματα και προσπαθήστε να το θάψετε στη λησμονιά».

26. « Θα τιμωρηθούν με βασανιστήρια για τη δυσπιστία τους».

27. « Θα τους ανταποδώσουμε το κακό που έκαναν».

28. « Με αιώνιες φλόγες θα πληρωθούν οι εχθροί του Αλλάχ που αρνήθηκαν την αλήθεια της θρησκείας του».

33. « Τι πιο αξιέπαινο παρά να υψώνεις τη φωνή σου για να καλέσεις τους θνητούς στον Αλλάχ, να δουλεύεις για να κάνεις το καλό και να λες: είμαι μουσουλμάνος».

40. « Ξέρουμε ποιοι κοροϊδεύουν τη διδασκαλία μας. Πως θάχει καλύτερο κλήρο ο ασεβής που είναι καταδικασμένος στην πυρά από τον πιστό που θα βλέπει άφοβα την ημέρα της ανάστασης; Κάντε ότι επιθυμείτε. Αυτός βλέπει τις πράξεις σας».

41. « Αρνήθηκαν να πιστέψουν στο Κοράνιο. Και είναι το κατ’ εξοχήν βιβλίο».

43. «…Αν και είναι επιεικής ο Αλλάχ, ωστόσο είναι τρομερός στις εκδικήσεις του».

44. « ….Οι δύσπιστοι έχουν βάρος στ’ αυτιά τους. Ένα σύννεφο τους σκεπάζει τα μάτια τους. Δεν πρόκειται ν’ ακούσουν».

50. « ….Θα αποκαλύψουμε στους άπιστους τα εγκλήματα που διέπραξαν και θα τους κάνουμε να δοκιμάσουν σκληρά βασανιστήρια».

52. « Υπάρχει καμιά παραπλάνηση που να μπορεί να συγκριθεί με τη δική σας, όταν το Κοράνιο έρχεται από τον Αλλάχ και σεις απορρίπτετε τη διδασκαλία του; Τι σκέφτεστε γι’ αυτή την αλήθεια;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 42o

Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 24 από 53

5. « Σου αποκαλύψαμε το Κοράνιο στα αραβικά, για να το κηρύξεις στη Μέκκα και στις γειτονικές πόλεις. Ανάγγειλε την ημέρα της κρίσεως. Δεν μπορεί κανένας να αμφιβάλλει πως θα έρθει. Ένα μέρος του ανθρώπινου γένους θα μπει στον παράδεισο και το άλλο θα κατέβει στην κόλαση».

6. « Αν ήθελε ο Αλλάχ, η ίδια θρησκεία θα αγκάλιαζε όλη τη γη. Αλλά δίνει τη φιλευσπλαχνία του σε όποιον του αρέσει. Οι κακοί θα βρεθούν χωρίς προστάτη και χωρίς ελπίδα».

7. « Θα γυρέψουν ξένη προστασία; Μόνο στον Αλλάχ ανήκει το δικαίωμα να προστατεύει……….».

11. « Σας έκανε νόμο την ιερή του λατρεία, εκείνη τη λατρεία που όρισε στον Νώε, που σύστησε στον Αβραάμ, στον Μωυσή, στον Ιησού. Ασπασθείτε τον ισλαμισμό. Κανένα σχίσμα ας μην σας διχάζει. Θα τιμωρήσει σκληρά την ειδωλολατρεία».

12. « Η φωνή σου καλεί τους ανθρώπους στον ισλαμισμό. Ο Αλλάχ θα διαλέξει όποιους θέλει. Θα φωτίσει όσους μεταστραφούν προς αυτόν».

13. « Το κήρυγμα της ενότητας του Αλλάχ γέννησε διχογνωμίες που τις δηλητηρίασε ο φθόνος. Αν δεν είχε βγει η απόφαση που αναβάλλει την τιμωρία των απίστων, ο ουρανός θα είχε βάλει τέλος στις διχοστασίες τους. Οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί αμφιβάλλουν για την αλήθεια».

14. « Κάλεσέ τους να ασπαστούν τον Ισλαμισμό. Τήρησε τη δικαιοσύνη που σου πρόσταξε. Μην συγκατατίθεσαι στις επιθυμίες τους……».

15. « Αν συζητείτε για τη θρησκεία που πρόσταξε τον προφήτη να κηρύξει, τα έργα σας είναι μάταια για τον Αλλάχ και θα σας χτυπήσει η οργή του και οι τιμωρίες του».

16. « …..Ποιος θα σου πει αν κοντεύει η ώρα;».

17. « Ο δύσπιστος θα ήθελε να την επισπεύσει. Ο πιστός, που ξέρει πως είναι αλήθεια, την φοβάται. Όσοι καταπολεμούν την ιδέα της βεβαιότητάς της, δεν βρίσκονται σε βαθιά πλάνη;».

20. « Ώστε οι θεότητες που λατρεύουν τους προστάζουν να κάνουν πράξεις που απορρίπτει ο Αλλάχ; Αν δεν είχε αποφασίσει για την ημέρα του διαχωρισμού, η τύχη τους θα αποφασιζόταν στη στιγμή. Τα μαρτύρια θα είναι ο κλήρος των άτιμων».

21. « Θα δείτε τους κακούς κατατρομαγμένους για τα εγκλήματά τους να έχουν συντριβεί από το βάρος τους, αλλά οι αγαθοεργοί πιστοί θα κατοικούν στα αμπέλια του κήπου των ηδονών. Όλες τους οι επιθυμίες θα εκπληρώνονται και θα απολαμβάνουν την υπέρτατη ευδαιμονία».

29. « Τα δεινά που σας κυκλώνουν είναι καρπός των εγκλημάτων σας. Και πόσα δεν σας συγχωρεί!».

30. « Δεν μπορείτε να αποφύγετε τα χτυπήματά του. Δεν έχετε ούτε αφέντη, ούτε προστάτη απέναντί του».

33. « Όσοι καταπολεμούν τη διδασκαλία του, θα δουν πως δεν θα υπάρξει καταφυγή γι’ αυτούς».

38. « Η εκδίκηση πρέπει να είναι ανάλογη με την προσβολή….».

39. « Ο νόμος δεν καταδικάζει εκείνον που εκδικείται για μια προσβολή».

42. « Όποιον παραπλανάει ο Αλλάχ, βαδίζει χωρίς οδηγό. Θα δείτε τους κακούς».

43. « Τρομαγμένοι από τη θέα των βασανιστηρίων….».

44. « Ντροπιασμένοι, θα πισωπατήσουν από τον τρόμο και θα κοιτάξουν με απόγνωση τις φλόγες….Μη δεν έγιναν για τους άτιμους τα μαρτύρια;»

45. « Δεν θα έχουν κανέναν υπερασπιστή απέναντι στον Αλλάχ. Όποιον βυθίζει στην πλάνη, δεν μπορεί να βγει απ’ αυτήν».

46. « Υπακούστε στον Αλλάχ πριν από την αναπόφευκτη μέρα….».

47. « Αν επιμένουν στην δυσπιστία τους, να πάψεις να είσαι οδηγός τους….».

50. « Στον άνθρωπο μιλάει μόνο με την έμπνευσή του ή πίσω από έναν πέπλο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 43o

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 32 από 89

7. « Εξοντώσαμε έθνη πιο ισχυρά από τους κατοίκους της Μέκκας. Είναι ένα παράδειγμα που έχουν εμπρός στα μάτια τους».

20. « Τους στείλαμε κανένα βιβλίο πριν από το Κοράνιο; Έχουν κανένα;».

( κάθε θρησκεία και λατρευτικό σύστημα έχει την δική της παράδοση, γραπτή ή προφορική)

21. « Βρήκαμε, συνεχίζουν, τους πατέρες μας προσηλωμένους σε μια θρησκεία και αυτήν ακολουθούμε».

22. « Όποτε κήρυξαν οι υπηρέτες μας την πίστη σε μια πολιτεία, οι άρχοντες του λαού τους είπαν τα ίδια λόγια: ακολουθούμε τη λατρεία των πατέρων μας».

23. « Αν σας φέρουμε μια καλύτερη διδασκαλία…έλεγαν οι απόστολοι. Απορρίπτουμε, απαντούσαν οι δύσπιστοι, ότι κι αν μας λέτε».

24. « Εκδικηθήκαμε τους περιφρονημένους νόμους μας. Δέστε ποια ήταν η τιμωρία των ειδωλολατρών».

29. « Σαν είδαν την αλήθεια, την κατηγόρησαν για ψέμα και αρνήθηκαν να την πιστέψουν».

31. « …..Μοιράσαμε τα αγαθά της γης. Ορίσαμε τις τάξεις που διακρίνουν τους ανθρώπους, που τους ταπεινώνουν, που κάνουν τον έναν ανώτερο και στον άλλο ορίζουν την υπακοή….».

35. « Όσοι απορρίπτουν τις θείες εντολές θα έχουν τον Σατανά για αιώνιο σύντροφό τους».

36. « Θα τους αποτρέψει από τον ίσιο δρόμο κι εκείνοι θα νομίζουν πως βαδίζουν σ’ αυτόν».

38. « Αλλά, την ημέρα της ανάστασης, δεν θα εμποδίσει η μετάνοια τους κακούς να πέσουν όλοι μαζί στις φλόγες».

39. « Μπορείς να κάνεις τους κουφούς να ακούσουν; Μπορείς να οδηγήσεις τους τυφλούς και τους πλανημένους;»

40. « Θα τους εκδικηθούμε, είτε προλάβει ο θάνατός σου τις απειλές μας».

41. « Είτε σε κάνουμε μάρτυρα της εκπλήρωσής τους. Δεν ξεπερνάει τη δύναμή μας η τιμωρία τους».

55. « Τα εγκλήματά τους προκάλεσαν την οργή του ουρανού και καταποντίστηκαν στα νερά».

56. « Η τιμωρία τους θα είναι παράδειγμα για τους μεταγενέστερους».

65. « Οι Χριστιανοί διχάστηκαν! Σχηματίστηκαν οι αιρέσεις. Αλλά αλίμονο στους κακούς! Θα τιμωρηθούν την ημέρα της κρίσεως».

66. « Μήπως περιμένουν να τους καταλάβει η μοιραία ώρα μέσα στην ξεγνοιασιά τους;».

68. « Ω λάτρεις μου! Εκείνη την ημέρα δεν θα υπάρξει πια για σας ούτε θλίψη, ούτε ανησυχίες».

69. « Οι πιστοί που θα έχουν κηρύξει τον ισλαμισμό, θα είναι προφυλαγμένοι από τα χτυπήματά τους».

70. « Θα τους πουν: μπείτε στον κήπο των ηδονών και σεις και οι γυναίκες σας και ανοίξτε την καρδιά σας στη χαρά».

71. « Θα τους δίνουν να πίνουν μέσα σε χρυσά ποτήρια. Η καρδιά θα βρίσκει σ’ αυτή την κατοικία κάθε τι που μπορεί να ποθήσει το μάτι, κάθε τι που μπορεί να το θέλγει και θάναι αιώνιες αυτές οι ηδονές».

72. « Να ποιόν παράδεισο θα κατακτήσετε με τα έργα σας».

73. « Τραφείτε με τα φρούτα που φυτρώνουν άφθονα».

74. « Οι άτιμοι είναι αιώνια πεσμένοι μέσα στα βασανιστήρια της κόλασης».

75. « Ποτέ δεν θα μαλακώσει η σκληρότητά τους. Κι οι ένοχοι θα σωπαίνουν ζοφερά».

76. « Δεν είναι άδικη η τύχη τους. Υπήρξαν άδικοι απέναντι στον εαυτό τους».

78. « Λαοί, σας φέρνουμε την αληθινή θρησκεία, αλλά οι περισσότεροί σας την σιχαίνονται».

79. « Στήσανε τις παγίδες τους; Θα τους στήσουν και σ’ αυτούς άλλες».

80. « Μήπως πιστεύουν πως δεν ξέρουμε τα μυστικά τους; Πως δεν ακούμε τα λόγια τους; Έχουν αποκαλυφθεί στα μάτια μας και τα γράφουν οι ουράνιοι απεσταλμένοι μας».

83. « Αφήστε τους να χάνουν τον καιρό τους σε μάταιους καυγάδες. Θα τους αιφνιδιάσει η μέρα που τους έχουμε υποσχεθεί».

86. « Οι ψεύτικοι θεοί που λατρεύουν, δεν έχουν τη δύναμη της μεσολάβησης. Αλλά όποιος μαρτυρεί για την αλήθεια που πιστεύει, έχει αυτό το πλεονέκτημα».

(δηλ. όποιος γίνεται Φενταγίν -μάρτυρας- ασασίνος αποκτάει ανυπολόγιστη δύναμη – μεσολαβητής προς το Θεό).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45o

Ο ΚΑΠΝΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 23 από 59

8. « Με το να πλανιούνται μέσα στην αοριστία της αμφιβολίας, οι άπιστοι κοροϊδεύουν τη διδασκαλία μας».

9. « Θα τους δεις τη μέρα που ένας κατασκότεινος πέπλος θα καλύψει το στερέωμα».

10. « Θα τους τυλίξει. Θα είναι τρομερό μαρτύριο αυτό».

14. « Αν κάνουμε λιγότερο σκληρές τις τιμωρίες μας, θα ξαναγυρίσουν στην απιστία».

15. « Την ημέρα που θα ασκήσουμε τη δικαιοσύνη μας σε όλη της την λάμψη, θα τους εκδικηθούμε για την περιφρόνησή τους».

37. « Κι από τις περασμένες γενιές; Τις εξοντώσαμε για τα εγκλήματά τους».

40. « Η μέρα του διαχωρισμού είναι το όριο που προορίζεται για όλους τους ανθρώπους».

41. « Εκείνη την ημέρα, θα είναι άχρηστα και το κύρος του αφέντη και η βοήθεια του υπηρέτη. Δεν θα υπάρχει πια προστασία».

42. « Μόνο σ’ όσους χαριστεί ο Αλλάχ θα σωθούν….».

43. « Αλλά ο (πικρός) καρπός του δένδρου ζακούμ»,

44. « Θα είναι η τροφή των αποδιωγμένων».

45. « Σαν λιωμένο μέταλλο θα τους κατατρώει τα σπλάχνα τους».

46. « Κι εκεί μέσα, θα βράζει σαν το νερό στη φωτιά».

47. « Θα πούνε στους δήμιους: αρπάξτε τους κακούς, σύρτε τους στις κρύπτες».

48. « Ρίξτε βραστό νερό στα κεφάλια τους».

49. « Πάθετε αυτά τα βασανιστήρια, σεις που είσαστε λαμπροί και τιμημένοι».

50. « Να οι πυρές που δεν πιστεύατε».

51. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στον τόπο της ειρήνης».

52. « Κλήρος τους θα είναι οι κήποι και οι βρύσες».

53. « Θάναι ντυμένοι με μετάξινα ρούχα….».

54. « Γυναίκες τους θάχουν τα ουρί με τ’ αλαβάστρινα στήθη και τα όμορφα μαύρα μάτια».

55. « Θάχουν όσα θέλουν από τα φρούτα του παραδείσου».

56. « Δεν θα δοκιμάσουν πια το θάνατο και θ’ απελευθερωθούν για πάντα από τις θλίψεις της κόλασης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45o

Η ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 17 από 36

7. « Τους αποκαλύπτουν τις ουράνιες αλήθειες κι αυτοί επιμένουν στο πείσμα και στην αλαζονεία τους. Σαν να μην άκουγαν. Ανάγγειλέ τους μια σπαραχτική τιμωρία».

8. « Κι αν ξέρουν τη θεία διδασκαλία, την ξέρουν για να την κοροϊδεύουν. Ένα φοβερό μαρτύριο θα είναι η ανταμοιβή τους».

9. « Η κόλαση είναι μπροστά τους. Σε τίποτα δεν θα τους ωφελήσουν τα έργα τους και οι χιμαιρικοί τους θεοί. Θα τιμωρηθούν αυστηρά».

10. « Αυτό το βιβλίο είναι το απόθεμα της ιερής θρησκείας. Όποιος το αρνηθεί, θα σπαράζεται από τα μαρτύρια».

15. « Δώσαμε στα τέκνα του Ισραήλ καλούς νόμους, την Πεντάτευχο και την προφητεία….».

16. « Τους ορίσαμε τη λατρεία του αληθινού Θεού. Φιλονίκησαν μόνον σαν τους ήρθε η γνώση του Ισλαμισμού. Ο φθόνος τους έβαλε τα όπλα στο χέρι. Ο Αλλάχ θα τερματίσει τις διαφορές τους την ημέρα της ανάστασης».

17. « Σε ορίσαμε υπέρτατο αρχηγό της άγιας θρησκείας. Ακολούθησέ την και μη γίνεσαι συγκαταβατικός στις επιθυμίες εκείνων που ζουν στα σκοτάδια».

18. « Η προστασία τους θα σου είναι άχρηστη. Οι κακοί αλληλοβοηθούνται, αλλά ο Αλλάχ είναι ο προστάτης εκείνων που τον φοβούνται».

19. « Το Κοράνιο περιέχει σαφείς εντολές. Είναι το φως των πιστών και η εγγύηση για την εύνοια του ουρανού».

22. « …….σφράγισε τ’ αυτιά και την καρδιά του. Έβαλε ένα πέπλο στα μάτια του. Ποιος θα τον φωτίσει, αφού ο Αλλάχ τον παραπλάνησε;…».

26. « Είναι ο κυρίαρχος του ουρανού και της γης και την ημέρα που θα σταματήσει ο χρόνος, εκείνοι που χαρακτηρίζουν τη διδαχή μας ως αγυρτεία θα εξολοθρευτούν”.

27. « Θα δείτε όλους τους λαούς να γονατίζουν…..».

29. « Ο Αλλάχ θα μπάσει τους ενάρετους πιστούς στην κατοικία των ηδονών. Και εκεί, θα απολαμβάνουν την υπέρτατη ευδαιμονία».

30. « Θα πουν στους άπιστους: δεν σας διάβασαν τις θείες επιστολές; Σεις όμως τις περιφρονήσατε αλαζονικά και παρασυρθήκατε στο έγκλημα».

32. « Θα εκθέσουν εμπρός τους την εικόνα των εγκλημάτων τους. Και θα πέσει στο κεφάλι τους η τιμωρία που κορόιδευαν».

33. « Θα τους πουν: σήμερα σας ξεχνούμε, όπως είχατε ξεχάσει και σεις την ανάσταση. Ήρθε η μέρα και κατοικία σας είναι η φωτιά. Έσβησε για σας η ελπίδα».

34. « Περιπαίξατε την άγια θρησκεία και σας μέθυσαν οι γήινες ηδονές. Θάναι η κόλαση η αιώνια κατοικία σας και δεν θα κριθείτε άξιοι να δοξάσετε τον Αλλάχ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 46o

ΕΛ ΑΧΚΑΦ

εδάφια 18 από 35

2. «….Οι άπιστοι απορρίπτουν τη διδασκαλία μας».

3. « Τι σας φαίνεται πως είναι οι Θεοί σας; Δείξτε μου, τι δημιούργησαν πάνω στη γη; Μήπως μοιράζονται την κυριαρχία των ουρανών; Αν είναι έτσι, φέρτε για να το αποδείξετε ένα βιβλίο που να στάλθηκε πριν από το Κοράνιο ή επιχειρήματα που να βασίζονται στο κύρος της γνώσης».

6. « Εξηγείς την υπέροχη θρησκεία μας σ’ εκείνους που αποκήρυξαν την αλήθεια; Την θεωρούν απάτη».

16. « Οι γονείς θα επικαλεστούν την κατάρα του ουρανού για τον άσωτο γιο που ποδοπατεί το κύρος τους, που απορρίπτει τις υποσχέσεις της μέλλουσας ζωής….».

17. « Βγήκε η απόφαση που προγράφει τους δαίμονες και τις περασμένες γενεές, εναντίον των διεστραμμένων παιδιών. Ο αποδιωγμός είναι ο κλήρος τους».

19. « Την ημέρα που θα ρίξουν στις φλόγες τους άπιστους θα τους πουν: σκορπίσατε τα πλούτη σας πάνω στη γη, μεθύσατε με τις ηδονές της, αλλά σήμερα μια φριχτή τιμωρία θα είναι η πληρωμή για την αλαζονεία σας, για τις καταχρήσεις σας και για την ασέβειά σας».

20. «….Φοβάμαι για σας τη φωτιά της μεγάλης ημέρας».

21. « Θέλεις, του είπαν, να καταργήσεις τη λατρεία των θεοτήτων μας; Στείλε μας τα δεινά που μας απειλείς, αν είναι αληθινή η αποστολή σου».

22. « …..Εγώ εκπληρώνω την υπηρεσία μου. Αλλά σας βλέπω βυθισμένους στα σκοτάδια της άγνοιας».

23. « Είδαν ένα τεράστιο σύννεφο που απλωνόταν πάνω στην κοιλάδα τους και το πήραν για οιωνό της βροχής. Γελιέστε, τους είπε ο προφήτης, αυτό το σύννεφο κλείνει μέσα στα σπλάχνα του την δυστυχία που θέλατε να επισπεύσετε. Ο άνεμος που φυσάει, σας φέρνει μια φοβερή τιμωρία».

24. « Υπακούει στη διαταγή του ουρανού και θα εξοντώσει τα πάντα. Η προφητεία επιτελείται. Το πρωί, δεν έβλεπες παρά μόνο το μέρος που κατοικούσαν. Έτσι τιμωρούμε τους άτιμους».

25. « Αυτός ο λαός είχε τα ίδια πλεονεκτήματα με σας. Τους είχαμε δώσει ακοή, όραση και μια ψυχή για να αισθάνονται. Τους ήταν άχρηστα αυτά τα δώρα. Αρνήθηκαν το λόγο του Αλλάχ και δοκίμασαν την τιμωρία που κορόιδευαν».

26. « Καταστρέψαμε τις γύρω σας πόλεις, αφού προηγούμενα τους αναγγείλαμε τα θαύματα του Αλλάχ για να τους βγάλουμε από την τύφλωσή τους».

27. « Μήπως τους έσωσαν οι θεότητες που λάτρευαν αυτοί οι λαοί; Αντίθετα, χάθηκαν από τα μάτια τους και δεν τους απόμεινε άλλο από το ψέμα και τη βλασφημία».

30. « Ω λαοί! Υπακούστε στον κήρυκα του Αλλάχ και πιστέψτε σ’ αυτόν. Θα σας συγχωρήσει τα αμαρτήματά σας και θα σας απολυτρώσει από μια φοβερή τιμωρία».

31. « Όποιος δεν ακούει τον αγγελιαφόρο της πίστης, θα δοκιμάσει τις ουράνιες εκδικήσεις στη γη και στον άλλο κόσμο θα βαδίζει χωρίς προστάτη στα σκοτάδια».

33. « Μια μέρα θα ρωτήσουν τους άπιστους που θα τους έχουν οδηγήσει μπροστά στις πυρές: δεν είναι αληθινή φωτιά αυτή; Είναι φωτιά θα απαντήσουν. Παίρνουμε τον Αλλάχ για μάρτυρά μας. Δοκιμάστε λοιπόν τα μαρτύρια που αρνηθήκατε την πραγματικότητά τους».

34. « Να είσαι υπομονετικός, όπως ήταν οι προηγούμενοί σου απόστολοι. Μη θέλεις να επισπεύσεις το μαρτύριο των απίστων. Θα δουν την εκπλήρωση των απειλών μας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 47o

Η ΜΑΧΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 29 από 40

1. « Ο Αλλάχ θα εκμηδενίσει τα έργα των απίστων που απομακρύνουν τους ομοίους τους από το δρόμο της σωτηρίας».

3. « Οι άπιστοι έχουν για οδηγό το ψέμα. Οι πιστοί βαδίζουν με οδηγό την δάδα της αληθινής πίστης….».

4. « Αν συναντήσετε τους άπιστους, χτυπήστε τους ως το σημείο που να κάνετε μεγάλες σφαγές. Αλυσοδέστε τους αιχμαλώτους».

5. « Είτε πληρωθείτε για να τους αποδώσετε την ελευθερία τους, είτε τους διώξετε χωρίς λύτρα, να περιμένετε να σβήσει τη δάδα του ο πόλεμος. Αυτή είναι η διαταγή του ουρανού. Μπορεί να τους εξοντώσει και χωρίς τη βοήθεια των χεριών σας. Αλλά θέλει να σας δοκιμάσει τον ένα με τον άλλο. Ποτέ δεν θα χαθεί η ανταμοιβή εκείνων που θα πεθάνουν μαχόμενοι για την πίστη».

6. « Ο Αλλάχ θα τους οδηγεί. Θα διορθώσει την πρόθεσή τους».

7. « Θα τους μπάσει στον κήπο των ηδονών που τους έχει περιγράψει».

8. « Ω πιστοί! Υπερασπιστείτε την υπόθεση του Αλλάχ. Θα σας βοηθήσει και θα σταθεροποιήσει τα βήματά σας».

9. « Τους άπιστους θα τους συντροφεύει η δυστυχία. Είναι μάταια τα έργα τους».

10. « Απόρριψαν με φρίκη το βιβλίο που ήρθε από τον ουρανό. Αλλά θα εκμηδενιστούν οι προσπάθειές τους».

11. « Μη δεν γύρισαν τη γη; Μη δεν είδαν ποιο ήταν το τέλος των περασμένων γενεών; Τις εξόντωσε ο Αλλάχ. Κι αυτοί πρέπει να περιμένουν παρόμοια τύχη».

12. « Είναι εξασφαλισμένη η προστασία του ουρανού στους πιστούς. Αλλά οι ασεβείς δεν έχουν καθόλου προστάτες».

13. « Ο Αλλάχ θα δεχτεί τους ενάρετους πιστούς στους κήπους που τους ποτίζουν ποταμοί. Οι διεστραμμένοι, μεθυσμένοι από τις γήινες ηδονές, ζουν μέσα στην αποκτήνωση. Η φωτιά θα είναι η κατοικία τους».

14. « Πόσες και πόσες πολιτείες, πιο ισχυρές από την πολιτεία που σε έδιωξε από τους κόλπους της, καταστράφηκαν; Τίποτα δεν μπόρεσε να αναβάλει την εκδίκησή μας».

16. « Μέσα στους κήπους που έχουν υποσχεθεί σ’ εκείνους που έχουν το φόβο του Αλλάχ, κυλούν ποταμοί με ολοκάθαρα νερά, γάλα με γεύση που δεν αλλοιώνεται ποτέ και γλυκό κρασί».

17. « Εκεί κυλούν ποτάμια με αγνό μέλι. Όλοι οι καρποί φυτρώνουν άφθονοι. Η χάρη του Αλλάχ αγρυπνάει στους εκλεκτούς του. Πως νάχουν οι φιλοξενούμενοι του κήπου των ηδονών όμοια τύχη με τους κατοίκους της φωτιάς που θα τους ποτίζουν με βραστό νερό που θα τους ξεσκίζει τα σπλάχνα τους;».

22. « Δεν θα πολεμήσουμε, είπαν οι πιστοί, εκτός αν μας δώσει ο ουρανός εντολή στο Κοράνιο. Αν στείλει η αιώνια σοφία αυτό το κεφάλαιο με διαταγή για μάχη, θα δεις εκείνους που έχουν μολυσμένη την καρδιά τους να σε κοιτάζουν με μάτι όπου θάναι ζωγραφισμένος ο θάνατος. Πόσο θα τους είχε ωφελήσει μια γενναιόδωρη αφοσίωση!».

23. « Αν μιλήσει ο ουρανός και υπακούσουν στη φωνή του, θα δεχτούν λαμπρή ανταμοιβή».

24. « Σε τι θα σας εξέθετε η ανυπακοή; Θα ερημώνατε τη γη και θα παραβιάζατε τους ιερούς νόμους του αίματος».

25. « Έτσι κάνουν αυτοί που τους καταράστηκε ο Αλλάχ και τους έκανε κουφούς και τυφλούς».

27. « Ο Σατανάς θέλει να στολίσει με λουλούδια την αμαρτία στα μάτια του δειλού που θα ξαναγυρίσει στην ασέβεια. Και θα του δώσει απατηλά πλούτη».

28. « Έχοντας συμφωνήσει μ’ εκείνους που απεχθάνονται την εντολή της μάχης, τους υποσχέθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τα μυστικά του».

29. « Που θα τρέξουν να κρυφτούν σαν έλθει ο άγγελος του θανάτου να κόψει το νήμα των ημερών τους και τους χτυπήσει στο πρόσωπο και τους νεφρούς;».

33. « Θα δοκιμάσουμε το θάρρος και τη σταθερότητά σας στις μάχες, ώσπου να βεβαιωθούμε και να μπορέσουμε να κρίνουμε τα κατορθώματά σας».

34. « Όσοι απομακρύνουν τους ομοίους τους από το δρόμο της σωτηρίας και αποσχιστούν από τον προφήτη, ενώ είχαν διδαχτεί τη θρησκεία μας, δεν θα βλάψουν τον Αλλάχ. Αυτός θα εκμηδενίσει τα έργα τους».

36. « Οι ασεβείς που θα προβάλλουν εμπόδια σε εκείνους που θέλουν να πολεμήσουν για την πίστη και που θα πεθάνουν μέσα στην απιστία τους, δεν έχουν πια να ελπίζουν συγγνώμη».

37. « Μη δείξετε δειλία. Μην προσφέρετε ειρήνη. Είστε ανώτεροι από τους εχθρούς σας. Ο Αλλάχ είναι μαζί σας και θα σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας».

38. « Αυτή η ζωή δεν είναι άλλο από ένα επιπόλαιο παιγνίδι. Αλλά η πίστη και ο φόβος του Αλλάχ θα έχουν την ανταμοιβή τους. Ο Αλλάχ δεν σας ζητάει να θυσιάσετε όλα τα αγαθά σας».

39. « Αν το απαιτούσε, δεν θα είσαστε αρκετά γενναιόδωροι για να το κάνετε και θα σας γινόταν απεχθής η θρησκεία».

40. « Ω πιστοί! Σας καλώ να θυσιάσετε ένα μέρος από τα πλούτη σας για τον ιερό πόλεμο. ….Αν αρνηθείτε να υπακούσετε, θα βάλει στη θέση σας άλλους λαούς καλύτερους από σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 48o

Η ΝΙΚΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 29

1. « Σου χαρίσαμε μια λαμπρή νίκη».

5. « Θα μπάσει τους πιστούς στους κήπους όπου κυλούν ποτάμια και θα τους καθαρίσει από τις κηλίδες τους. Θα απολαμβάνουν την υπέρτατη ευδαιμονία στην αιώνια κατοικία».

6. « Οι ασεβείς, οι ειδωλολάτρες και οι βλάσφημοι, θα τιμωρηθούν αυστηρά. Θα τους κυνηγούν η οργή και η κατάρα του ουρανού. Η κόλαση θάναι η ολέθρια κατοικία τους».

8. « Σε στείλαμε για να μαρτυρήσεις για την αλήθεια και για να κηρύξεις τις υποσχέσεις και τις απειλές μας».

9. « Πιστεύετε στον Αλλάχ, υπερασπιστείτε την υπόθεση του ουρανού, δοξάζετε τον Αλλάχ και υμνείτε τον πρωί κα βράδυ».

10. « Όσοι σου ορκίζονται πίστη, ορκίζονται στον Αλλάχ. Το χέρι του Αλλάχ είναι πάνω στο χέρι τους. Όποιος παραβιάζει την ιερή συμμαχία είναι ένοχος επιορκίας. Όποιος την τηρεί πιστά θα πάρει λαμπρή ανταμοιβή».

11. « Οι Άραβες που δεν βγήκαν να πολεμήσουν, θα πουν: μας εμπόδιζαν οι ικανότητές μας και η φροντίδα των οικογενειών μας. Παρακάλα τον Αλλάχ να μας συγχωρήσει. Αλλά η καρδιά τους διαψεύδει αυτά που προφέρουν τα χείλη τους. Να τους απαντήσεις: ποιος θα σταματήσει το χέρι του Αλλάχ, αν σκοπεύει να σας τιμωρήσει ή να σας ανταμείψει; Γνωρίζει τις πράξεις σας».

12. « Νομίσατε πως ο προφήτης και οι πιστοί είχαν χωριστεί για πάντα από τις οικογένειές τους. Σίγουρα οι καρδιές σας συνέλαβαν αυτή τη γνώμη. Σας εξαπάτησε και θα προκαλέσει το χαμό σας».

13. « Ας ξέρουν όσοι δεν πιστεύουν στον Αλλάχ και στον προφήτη του πως έχουμε ανάψει πυρές για τους άπιστους».

16. « Να πεις στους Άραβες που έμειναν μέσα στις οικογένειές τους: θα σας καλέσουμε να πολεμήσετε εναντίον ενός ισχυρού και φιλοπόλεμου έθνους. Θα το πολεμήσετε ώσπου να ασπαστεί τον ισλαμισμό και τότε θάχετε την ευδαιμονία για πληρωμή της υπακοής σας. Αν αρνηθείτε να βαδίσετε, όπως το κάνατε κιόλας, να περιμένετε τη θεϊκή εκδίκηση».

17. «….Όποιος ακολουθήσει τον Αλλάχ και τον προφήτη θάχει για κλήρο τους κήπους που ποτίζονται από τα ποτάμια. Όσοι γυρίσουν πίσω είναι προορισμένοι για τα βασανιστήρια».

18. « Ο Αλλάχ κοίταξε με συγκαταβατικό μάτι τους πιστούς όταν ορκίστηκαν πίστη κάτω από το δέντρο. Διάβαζε στο βάθος των καρδιών τους. Τους έστειλε τη σιγουριά. Και μια λαμπρή νίκη στεφάνωσε την αφοσίωσή τους».

19. « Πληρώθηκαν με πλούσια λάφυρα. Ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».

20. « Σας το είχε υποσχεθεί. Έσπευσε να σας κάνει κυρίους τους. Απότρεψε από πάνω σας το σίδερο των εχθρών σας για να δώσει στους πιστούς ένα σημάδι της προστασίας του και να σας ενισχύσει στην αληθινή πίστη».

21. « Κι άλλα, ακόμη πιο πολύτιμα λάφυρα βρίσκονται στα χέρια του. Είναι έτοιμος να σας τα παραδώσει. Τίποτα δεν περιορίζει τη δύναμή του».

22. « Αν είχαν πολεμήσει οι άπιστοι, θα τρέπονταν σε φυγή. Και δεν θα βρίσκανε ούτε άσυλο ούτε προστάτη».

25. « Αυτοί είναι που δεν πιστεύουν και σας απομακρύνουν από το ιερό τέμενος, όπως και από τις προσφορές που κατακρατούν και δεν τις αφήνουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Αν δεν υπήρχαν μεταξύ τους και πιστοί και των δύο φύλων που δεν τους ξέρετε, αν δεν είχε να φοβηθεί μήπως κάνει κανένα έγκλημα και αν ήταν χωρισμένοι, θα επιβάλλαμε οδυνηρή ποινή στους άπιστους».

27. « Η αιώνια αλήθεια επιτέλεσε την αποκάλυψη που είχε ο προφήτης, όταν φώναξε αυτές τις λέξεις: Θα μπείτε στον ναό της Μέκκας, σώοι και αβλαβείς, με ξυρισμένο το κεφάλι και χωρίς φόβο. Ο Αλλάχ ξέρει αυτό που αγνοείτε. Σας ετοιμάζει μια προσεχή νίκη».

28. « Ο Αλλάχ έστειλε τον προφήτη για να κηρύξει την αληθινή πίστη και για να την εγκαταστήσει στα ερείπια των άλλων θρησκειών. Σου αρκεί η μαρτυρία του».

29. « Ο Μωάμεθ είναι ο απεσταλμένος του Αλλάχ. Οι μαθητές του θα είναι τρομεροί με τους άπιστους και φιλάνθρωποι μεταξύ τους….ο Αλλάχ υποσχέθηκε την φιλευσπλαχνία του σε όσους ασπάστηκαν τον ισλαμισμό και έκαναν αγαθοεργίες. Τους προορίζει λαμπρή ανταμοιβή».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 49o

ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 8 από 18

7. « Ο Αλλάχ σας έδωσε την αγάπη της πίστης. Την ομόρφηνε στις καρδιές σας. Σας εμπνέει τη φρίκη για την απιστία…».

9. « Αν γεννηθεί κάποια διαφορά ανάμεσα στους πιστούς, ειρηνεύσετέ την. Αν η μια μερίδα ορθωθεί άδικα εναντίον της άλλης, καταπολεμήστε την ώσπου να επανέλθει στις αρχές του Αλλάχ. Αν αναγνωρίσει την αδικία της, αποκαταστήστε την ειρήνη ανάμεσα στους αδελφούς σας, γιατί ο Αλλάχ αγαπάει τη δικαιοσύνη».

10. « Οι πιστοί είναι αδέλφια. Διατηρήστε την ομόνοια ανάμεσά σας….».

12. « Ω πιστοί! Να είστε επιφυλακτικοί στις κρίσεις σας. Συχνά είναι άδικες. Βάλτε όρια στην περιέργειά σας….».

14. « Οι Άραβες λένε: πιστεύουμε. Να τους απαντήσεις: δεν πιστεύετε καθόλου. Πείτε: ομολογούμε τον ισλαμισμό. Δεν έχει ακόμη εισχωρήσει στις καρδιές σας η πίστη. Αν όμως υπακούσετε στον Αλλάχ και στον Προφήτη, τα έργα σας δεν θα χάσουν τίποτα από την αξία τους….».

15. « Αληθινοί πιστοί είναι εκείνοι που είναι ελεύθεροι από αμφιβολίες, πιστεύουν στον Αλλάχ, στον απόστολό του και θυσιάζουν τη ζωή και τα πλούτη τους για να υπερασπίσουν την ιερή υπόθεση».

16. « Θα μάθετε σεις στον Αλλάχ ποια είναι η θρησκεία σας; Αυτός γνωρίζει το κάθε τι που υπάρχει στον ουρανό και στη γη. Η γνώση του αγκαλιάζει την έκταση του σύμπαντος».

17. « Σε κατηγορούν ότι ασπάστηκες τον ισλαμισμό. Να τους απαντήσεις: αυτή η θρησκεία δεν προέρχεται από μένα. Είναι ένα δώρο του ουρανού. Θα σας καθοδηγήσει, αν είναι ειλικρινείς οι καρδιές σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 50o

Κ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 19 από 45

2. « Έκπληκτοι που βλέπουν ένα προφήτη από το έθνος τους οι άπιστοι λένε πως είναι θαύμα».

5. « Είπαν την αλήθεια ψέμα. Κυριάρχησε μέσα τους το πνεύμα της σύγχυσης».

13. « …. Είπαν τους προφήτες τους απατεώνες. Όλοι τους δοκίμασαν τις τιμωρίες που σας αναγγέλλω».

18. « Τον κυριεύει η αγωνία του θανάτου. Να, του λένε, το τέλος που ήθελες να καθυστερήσεις».

19. « Ο ήχος της σάλπιγγας θα αναγγείλει την ημέρα των απειλών».

21. « Ζούσες στην ξεγνοιασιά, θα του πουν. Δεν σου απασχόλησε τη σκέψη σου αυτή η μέρα. Ρίξαμε τον πέπλο που σε τύφλωνε. Σήμερα, θα είναι διεισδυτικό το μάτι σου».

22. « Ένας από τους αγγέλους θα πει: να τι έχω ετοιμάσει εναντίον του».

23. « Να ρίξουν στην κόλαση τον άπιστο και τον παράνομο».

24. « Να ρίξουν όσους εμπόδισαν το καλό, παραβίασαν τους νόμους και αμφιβάλλανε για την ιερή θρησκεία».

25. « Να δοκιμάσει τα πιο σκληρά βασανιστήρια ο ειδωλολάτρης».

29. « Εκείνη τη μέρα θα ρωτήσουμε την κόλαση : Είναι γεμάτες οι καταβόθρες σου; Και θ’ απαντήσει: έχετε κι άλλα θύματα;».

34. « Εδώ (στον παράδεισο) είναι μαζεμένες όλες οι ηδονές. Η τόσο μεγάλη ευδαιμονία θα ξεπερνάει τις προσδοκίες σας».

35. « Πόσους και πόσους λαούς πιο ισχυρούς από τους κατοίκους της Μέκκας δεν εξολοθρεύσαμε! Γυρίστε τη γη και δείτε αν βρήκαν κανένα καταφύγιο για να φυλαχτούν απ’ την εκδίκησή μας».

40. « Σκέψου την ημέρα που ο ουράνιος κήρυκας θα καλέσει τους θνητούς».

41. « Η στιγμή που θ’ ακουστεί η αληθινή κραυγή, θα είναι η στιγμή της ανάστασης».

42. « Δίνουμε τη ζωή και το θάνατο. Είμαστε το όριο όλων των πραγμάτων».

43. « Εκείνη τη μέρα η γη θ’ ανοίξει τα σπλάχνα της. Οι άνθρωποι θα ορμήσουν έξω από τον τάφο. Θα μας είναι εύκολο να τους συγκεντρώσουμε».

44. « Ξέρουμε τα λόγια των απίστων: Μη χρησιμοποιείς βία για να τους κάνεις να ασπαστούν τον ισλαμισμό».

45. « Διάβαζε το Κοράνιο σε όποιον φοβάται τις απειλές μας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 51o

ΤΟ ΦΥΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 60

8. « Πλανιέστε μέσα στα διάφορα συναισθήματά σας».

9. « Όποιον έχει απορρίψει ο Αλλάχ, θα αποφύγει την ιερή θρησκεία».

10. « Οι ψεύτες θα χαθούν».

11. « Είναι θαμμένοι μέσα στην άβυσσο της άγνοιας».

12. « Πότε θαρθεί η κρίση; Ρωτούν».

13. « Όταν θα καταφαγωθείτε από τις φλόγες».

14. « Θα τους πουν : πάθετε τα βασανιστήρια που θέλατε να επισπεύσετε».

15. « Οι δίκαιοι θα κατοικούν σε κήπους στολισμένους με βρύσες».

40. « Η εκδίκηση του ουρανού κυνήγησε τον ασεβή ηγεμόνα και τους στρατιώτες του. Τους καταπόντισε η θάλασσα στις αβύσσους της».

41. « Ο άνεμος που έφερε τη στειρότητα στις πεδιάδες της Αωδ έδειξε τη δύναμή μας».

42. « Η δηλητηριασμένη πνοή του μόλυνε στη στιγμή το κάθε τι που άγγιζε».

43. « Οι Θεμμίτες είναι ένα παράδειγμα της θεϊκής εκδίκησης. Τους είπαμε: απολαύσετε ώσπου νάρθει η ώρα».

44. « Παραβίασαν αλαζονικά την απαγόρευση του Αλλάχ. Ακούστηκε η φωνή του αγγέλου και είδαν την καταστροφή τους».

45. « Δεν μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους, ούτε να βρουν υπερασπιστή».

51. « Μην τον εξομοιώνετε ( τον Αλλάχ) με κανέναν (άλλον Θεό), ειδεμή, να φοβάστε τις απειλές μου».

52. « Όλους τους προφήτες τους είπαν μάγους και ανόητους».

53. « Μήπως κληροδότησαν με διαθήκη οι λαοί την πλάνη, ο ένας στον άλλον; Οι κάτοικοι της Μέκκας επέμειναν στη δυσπιστία τους».

54. « Απομακρύνσου από κοντά τους, δεν θα γίνεις ένοχος».

59. « Οι κακοί θα μοιραστούν τα βασανιστήρια και δεν θα λένε πια: επισπεύστε την εκτέλεση των απειλών σας».

60. « Αλίμονο σ’ εκείνους που δεν πιστεύουν στην ημέρα των εκδικήσεων!».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 52o

ΤΟ ΟΡΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 23 από 49

7. « ….θα έρθει η θεία εκδίκηση».

8. « Τίποτα δεν θα μπορέσει να την εμποδίσει».

9. « Οι ουρανοί θα κλονιστούν και θ’ αναταραχτούν».

10. « Τα βουνά θα ξεριζωθούν και θα βαδίζουν».

11. « Αλίμονο εκείνη την ημέρα σε όσους κατηγόρησαν τους αποστόλους για απατεώνες».

13. « Θα τους ρίξουν στις πυρές και θα τους πουν:».

14. « Να η φωτιά που λέγατε πως δεν ήταν πραγματική».

15. «Είναι οφθαλμαπάτη; Δεν βλέπετε;».

16. «Θύματα των φλογών, είτε ξεσπάσετε σε βόγκους, είτε υπομονέψετε, δεν θ’ αλλάξει η τύχη σας. Δεν θα έχετε παρά τη δίκαιη ανταμοιβή των έργων σας».

17. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στους κήπους της ηδονής».

18. « Προφυλαγμένοι από τις θλίψεις της κόλασης, θα απολαμβάνουν τις εύνοιες του ουρανού».

20. « Αναπαυθείτε σ’ αυτά τα καλοστρωμένα κρεβάτια. Αυτές οι παρθένες με τ’ αλαβάστρινα στήθη, με τα ωραία μαύρα μάτια, θα γίνουν σύζυγοί σας».

21. « Σ’ αυτή την κατοικία θα ξαναβρούν όσα παιδιά τους ήταν πιστά…».

22. « Θα έχουν όσα φρούτα και φαγητά επιθυμούν».

23. « Θα τους προσφέρουν ποτήρια γεμάτα με γλυκό κρασί, που ο ατμός τους δεν θα τους κάνει να λένε καμιά άσεμνη λέξη, ούτε θα τους διεγείρει στο κακό».

24. « Νεαροί υπηρέτες θα τρέχουν γύρω τους. Θα είναι άσπροι σαν το μαργαριτάρι στο κέλυφός του».

32. « Τους εμπνέουν τάχα (τους άπιστους) οι παραπλανήσεις του ύπνου ή η ασέβεια;».

33. « Θα πουν : το Κοράνιο είναι μια έξυπνη ψευδαίσθηση που την έχει δημιουργήσει αυτός; Αλλά δεν έχουν καθόλου πίστη».

34. « Αν είναι έτσι, ας φανερώσουν κανένα όμοιο βιβλίο».

42. « Σου ετοιμάζουν παγίδες; Πρώτοι οι άπιστοι πιάνονται σ’ αυτές».

45. « Άφησέ τους ώσπου νάρθει η ώρα της καταστροφής τους».

46. « Και τότε θα χαθούν οι δόλιες ραδιουργίες τους και θα είναι χωρίς υπερασπιστή».

47. « Εκτός από τα βασανιστήρια της κόλασης, οι κακοί θα δοκιμάσουν διάφορες θεομηνίες. Τους περισσότερους τους τυφλώνει η άγνοια».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 53o

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 8 από 61

23. « Οι Θεοί σας δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά κενά ονόματα. Εσείς και οι πατέρες σας τους βγάλατε από το χάος. Δεν επέτρεψε ο ουρανός τη λατρεία σας. Οδηγός σας είναι η τυφλή γνώμη και τα πάθη σας. Και όμως δεχτήκατε το θεϊκό φως».

30. « Απόφυγε τον άπιστο που απορρίπτει τον ισλαμισμό. Δεν φιλοδοξεί τίποτε άλλο από τις γήινες ηδονές».

31. « Αυτή είναι όλη κι όλη η γνώση του. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει ποιος πλανιέται και ποιος βαδίζει με τη δάδα της πίστης».

34. « Τι να σκεφτείς για όποιον απομακρύνεται από την πίστη;».

51. « ( Ο Αλλάχ) εξόντωσε τους Αδαίους».

52. « Και τους Θεμμίτες. Κανένας δεν ξέφυγε από την εκδίκησή του».

54. « Ανάτρεψε τις ένοχες πολιτείες».

55. « Τις σκέπασε με τα ερείπιά τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54o

Η ΣΕΛΗΝΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 21 από 55

1. « Πλησιάζει η ώρα και σχίστηκε το φεγγάρι».

2. « Αλλά οι άπιστοι, σαν βλέπουν τα θαύματα, γυρίζουν αλλού το κεφάλι και λένε: είναι μια δυνατή μαγεία».

3. « Παρασυρμένοι από το χείμαρρο των παθών τους, αρνιούνται το θαύμα. Μα όλα θα χαραχτούν με ανεξίτηλα γράμματα».

4. « Τους αναπτύξανε ιστορίες ικανές να τους αποτρέψουν από την πλάνη».

5. « Δεν τους ωφελούν καθόλου οι συμβουλές της φρόνησης».

6. « Απομακρύνσου από κοντά τους. Σαν καλέσει ο άγγελος τους θνητούς στην τρομερή κρίση»,

7. « Θα βγουν από τους τάφους τους, με απεγνωσμένο βλέμμα και θα μοιάζουν με σκόρπιες ακρίδες».

8. « Θα τρέξουν να πάνε εκεί που θα τους καλεί. Οι άπιστοι θα πουν: να η φοβερή μέρα!».

16. « Τι τιμωρίες ακολούθησαν τις διαταγές μου;».

17. « Κάναμε εύκολες τις εντολές του Κορανίου. Ποιόν άπιστο έκαναν να μεταστραφεί;».

19. « Εξαπολύσαμε έναν τρομερό άνεμο τις μέρες της δυστυχίας».

20. « Ξεσήκωσε τους ένοχους σαν ξεριζωμένους φοίνικες».

39. « Υποστείτε την τιμωρία που σας απειλήσαμε».

43. « ….είναι λιγότερο ένοχη η απιστία σας από τη δική τους; Μήπως σας εξασφαλίζουν οι Γραφές την ατιμωρησία σας;».

44. « Θα πουν: θα συγκεντρωθούμε και θα κερδίσουμε τη νίκη».

45. « Γρήγορα όλο αυτό το πλήθος θα διαλυθεί και θα φύγει ντροπιασμένο».

46. « Ορίστηκε η ώρα τους και θάναι πικρή και οδυνηρή».

47. « Οι κακοί βρίσκονται σε πλάνη. Θα ριχτούν στις φλόγες».

48. « Την ημέρα που θα συρθούν με το μέτωπο μέσα στις πυρές, θα τους πουν: δοκιμάστε την αφή της κόλασης».

50. « Μόνο από ένα λόγο έχουμε ανάγκη και όσο ν’ ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, μας υπακούν».

51. « Ερωτήσαμε πολλά έθνη που σας έμοιαζαν, τι δίδαγμα αντλήσατε;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 55o

Ο ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 17 από 78

35. « Θα σας πετάξει βλήματα φωτιάς χωρίς καπνό και καπνό χωρίς φωτιά. Πως θα μπορέσετε να προφυλαχτείτε;».

37. « Σαν ανοίξει ο ουρανός θα λάμπει σαν το ρόδο ή σαν το κοκκινοβαμμένο δέρμα».

41. « Οι άτιμοι θα αναγνωρίζονται από σίγουρα σημάδια. Θα τους αρπάξουν από τα μαλλιά κι από τα πόδια».

43. « Να η κόλαση που λέγανε οι ασεβείς πως είναι μύθος».

44. « Θα γυρίζουν γύρω από τις φλόγες και το βραστό νερό».

46. « Όσοι φοβούνται την κρίση θα έχουν δύο κήπους».

48. « Θα είναι στολισμένοι με αλσύλλια».

52. « Στον καθένα τους θα φυτρώνουν άφθονα διάφορα φρούτα».

54. « Οι φιλοξενούμενοι αυτής της κατοικίας θα ξαπλώνονται σε μεταξένια κρεβάτια στολισμένα με χρυσάφι και θα απολαμβάνουν όσο θέλουν όλα αυτά τα αγαθά».

56. « Εκεί θάναι νεαρές παρθένες με σεμνό βλέμμα που ποτέ κανένας άνθρωπος ή πνεύμα δεν μόλυνε την ομορφιά τους».

58. « Μοιάζουν με τον υάκινθο και το μαργαριτάρι».

62. « Κοντά σ’ αυτά τα μαγεμένα μέρη θ’ ανοίγονται δυο άλλοι κήποι».

64. « Μια αιώνια πρασινάδα θα είναι η ομορφιά τους».

68. « Εκεί θα είναι μαζεμένοι οι χουρμάδες, τα ρόδια και διάφορα φρούτα».

70. « Αυτή την κατοικία θα την ομορφαίνουν τα ουρί με την θελκτική ομορφιά».

72. « Αυτές οι παρθένες με τα ωραία μάτια θα είναι κλεισμένες μέσα σε υπέροχα περίπτερα».

76. « Οι σύζυγοί τους θα αναπαύονται σε πράσινα χαλιά και σε θαυμάσια κρεβάτια».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 56o

Η ΚΡΙΣΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 41 από 96

1. « Σαν έρθει η ώρα της κρίσης».

2. « Κανένας δεν θα μπορέσει να αρνηθεί την πραγματικότητά της».

3. « Άλλους θα ταπεινώσει και άλλους θα ανυψώσει».

4. « Κι όταν συγκλονιστεί η γη από έναν βίαιο σεισμό»,

5. « Και τα βουνά γίνουνε σκόνη»,

6. « Και γίνουν παιγνίδι των ανέμων»,

7. « Το ανθρώπινο γένος θα διαιρεθεί σε τρία μέρη».

8. « Άλλοι θα είναι στα δεξιά: πόσο μεγάλη θάναι η ευδαιμονία τους!».

9. « Άλλοι στα αριστερά: πόσο μεγάλη θάναι η δυστυχία τους!».

10. « Οι εκλεκτοί θα προηγούνται στις δύο αυτές τάξεις».

11. « Θα είναι πιο κοντά στον Αλλάχ».

12. « Θα κατοικούν στον κήπο των ηδονών».

13. « Πολλοί αρχαίοι»,

14. « Και μερικοί νεότεροι θα είναι αυτοί οι ευτυχισμένοι ένοικοι».

15. « Αναπαύονται σε κρεβάτια πλουσιοστολισμένα με χρυσάφι και πολύτιμα πετράδια».

17. « Θα τους υπηρετούν παιδιά προικισμένα με αιώνια νεότητα».

18. « Που θα τους προσφέρουν εξαίρετο κρασί μέσα σε ποτήρια με διάφορα σχήματα».

19. « Δεν θα τους ανεβαίνει ο ατμός του στο κεφάλι και δεν θα τους σκοτεινιάζει το λογικό τους».

20. « Θα έχουν όσα φρούτα θα θέλουν».

21. « Και την σάρκα των πιο σπάνιων πουλιών».

22. « Κοντά τους θάναι τα ουρί με τα ωραία μαύρα μάτια. Η ασπράδα του δέρματός τους είναι σαν των μαργαριταριών».

23. « Οι εύνοιές τους θα είναι η πληρωμή της αρετής».

33. « Θα αναπαύονται σε ψηλά κρεβάτια».

34. « Πλάσαμε τις γυναίκες τους με ξέχωρη πλασιά».

35. « Θα είναι παρθένες».

36. « Θα τους αγαπούν και θ’ απολαμβάνουν την ίδια νεότητα μ’ αυτούς».

40. « Ποια όμως θα είναι η τύχη εκείνων που θα ριχτούν στ’ αριστερά;»

41. « Μέσα σ’ ένα καυτερό άνεμο και βραστό νερό»,

42. « Θα τους τυλίγουν ανεμοστρόβιλοι από πηχτό καπνό».

43. « Δεν θα τους φέρνει ούτε δροσιά ούτε ευχαρίστηση».

44. « Στη γη παραδίνονται στο μεθύσι των ηδονών».

51. « Και σεις που ζήσατε μέσα στην πλάνη και αρνηθήκατε την ιερή θρησκεία»,

54. « …..θα πίνετε βραστό νερό».

56. « Αυτή θα είναι η τύχη τους την ημέρα της κρίσης».

60. « Βγάλαμε την θανατική απόφαση για το ανθρώπινο γένος. Δεν θα μπορέσει ν’ αποφύγει το θάνατο».

87. « Αν (ο ετοιμοθάνατος) είναι από κείνους που θα πλησιάσουν τον Αλλάχ»,

88. « Κλήρος του θάναι η ανάπαυση, τα ωραία φαγητά, οι κήποι των ηδονών».

91. « Αν όμως προστεθεί στον αριθμό των απίστων»,

92. « Εκείνων που βάδισαν στη πλάνη»,

93. « Το βραστό νερό θάναι η κατοικία τους».

94. « Θα ριχτεί μέσα στις φλόγες».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 57o

ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 13 από 29

8. « Γιατί να αρνηθείτε να πιστέψετε στον Αλλάχ και στον απόστολο που σας καλεί στην πίστη; Δέχτηκε κιόλας τη συμμαχία σας, αν είναι ειλικρινείς οι καρδιές σας».

9. « Αυτός έστειλε στον υπηρέτη του την υπέροχη θρησκεία του, για να διαλύσει τα σκοτάδια σας και να σας οδηγήσει στο φως…….».

10. « Γιατί να μην θυσιάσετε ένα μέρος από τα αγαθά σας για να υπερασπιστείτε την ιερή θρησκεία; Ο Αλλάχ έχει την κληρονομιά των ουρανών και της γης. Όποιος έδωσε τα αγαθά του και πολέμησε κάτω από το λάβαρο της πίστης πριν από τη νίκη, θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δόξας από κείνους που έκαναν μόνο εκ των υστέρων αυτή τη γενναιόδωρη θυσία. Κι όμως ο Αλλάχ υποσχέθηκε και σ’ αυτούς και στους άλλους την κατοικία της ευδαιμονίας. Παρατηρεί προσεκτικά τις πράξεις σας».

11. « Ποιος είναι εκείνος που θέλει να ασπαστεί τη δοξασμένη συμμαχία του Αλλάχ; Τα αγαθά του θα ευδοκιμήσουν. Μια ανεκτίμητη επιβράβευση θα στεφανώσει την αφοσίωσή του».

12. « Μια μέρα θα δείτε τους πιστούς να περιβάλλονται από αστραφτερή λάμψη. Καλό νέο! Θα τους πουν. Σήμερα θα κατοικήσετε στους κήπους που ποτίζονται από ποτάμια. Εκεί θα μείνετε αιώνια και θ’ απολαμβάνετε την υπέρτατη ηδονή».

14. « Σήμερα δεν μπορείτε να εξαγοράσετε τα σφάλματά σας. Δεν υπάρχει κανένα λύτρο για τους άπιστους. Η φωτιά είναι κατοικία σας. Είστε στην εξουσία της. Αλίμονο σ’ εκείνους που θα ριχτούν σ’ αυτήν!».

15. « Δεν είναι πια καιρός να υποταχθούν ταπεινά οι πιστοί στην θεία διδασκαλία, στην αλήθεια που κατέβηκε από τον ουρανό, για να μην μοιάζουν μ’ εκείνους που δέχτηκαν τις Γραφές; Τους περιμέναμε, αλλά οι καρδιές τους σκληρύνθηκαν και οι περισσότεροι παραδόθηκαν στην ατιμία».

17. « Όσοι ασπάστηκαν την ιερή συμμαχία και την υποστηρίζουν με τα πλούτη τους, θα δεχτούν τα διπλά απ’ όσα δώσανε και θα ανταμειφθούν μεγαλόπρεπα».

18. « Όσοι πιστεύουν στον Αλλάχ και στον προφήτη είναι οι αληθινοί πιστοί. Θα είναι μάρτυρες μπροστά στον Αλλάχ. Είναι εξασφαλισμένη η ευτυχία τους. Θα τους περιβάλλει η δόξα. Αλλά οι άπιστοι που αρνιούνται τη διδασκαλία μας, θα γίνουν θύματα της κόλασης».

25. « Στείλαμε αποστόλους για να κηρύξουν την αλήθεια. Τους δώσαμε τους νόμους και τη ζυγαριά για να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στο δρόμο της δικαιοσύνης. Τους διδάξαμε την τέχνη να σφυρηλατούν το σίδερο, να το κάνουν γερό για τις μάχες και χρήσιμο για τις ανάγκες της ζωής. Ο Αλλάχ γνωρίζει εκείνους που υπερασπίζουν με τα όπλα στο χέρι την υπόθεσή του και των υπηρετών του. Κατέχει τη δύναμη και την ισχύ».

27. « …..Αναθέσαμε την αποστολική υπηρεσία στον Ιησού τον γιο της Μαρίας. Του δώσαμε το ευαγγέλιο. Βάλαμε στην καρδιά των μαθητών του την ευλάβεια, την φιλευσπλαχνία και την επιθυμία της μοναστικής ζωής……..Δεν την τήρησαν πλήρως ως προς τον θεσμό της. Όσοι ήταν πιστοί στον Αλλάχ, πήραν την ανταμοιβή τους. Αλλά οι περισσότεροι είναι παράνομοι».

28. « Μαθητές του Ιησού, πιστέψτε στον Αλλάχ και στον προφήτη……θα συγχωρέσει τις προσβολές σας…».

29. « Δεν πρέπει να αγνοούν οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί πως δεν είναι στη διάθεσή τους οι χάρες του ουρανού. Ο Αλλάχ μοιράζει όπως θέλει τις χαρές του….».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 58o

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 13 από 22

5. «….Πιστεύετε στον Αλλάχ και στον απεσταλμένο του. Σας εξηγεί τις εντολές του. Η παραβίασή τους θα σας στοιχίσει την ουράνια εκδίκηση».

6. « Μια βαθιά ταπείνωση θα έχει για συνέπεια η ανταρσία εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη. Έτσι ταπεινώθηκαν όσοι ήρθαν πριν από σας. Στείλαμε από τον ουρανό την υπέροχη θρησκεία μας. Κλήρος των άπιστων θα είναι η ντροπή και τα βασανιστήρια».

9. « Είδες εκείνους που τους απαγόρευσαν τις κρυφές συγκεντρώσεις και που όμως τις κάνουν παρά την απαγόρευση; Εκεί, συζητούν για εγκληματικά σχέδια, για εχθροπραξίες, για εξέγερση εναντίον του προφήτη. Και όταν τον πλησιάζουν, τον χαιρετούν με ονομασίες που δεν του τις έχει δώσει ο Αλλάχ και λένε μέσα τους: μη δεν θα τιμωρηθεί η υποκρισία μας; Η κόλαση θάναι η ανταμοιβή τους. Θα πέσουν στις φλόγες μέσα σ’ αυτή την τρομακτική καταβόθρα».

10. « Ω πιστοί! Όταν συζητάτε, ας μην είναι θέμα των συνομιλιών σας η ατιμία, ο πόλεμος ή η ανταρσία στις διαταγές του προφήτη……θα συγκεντρωθείτε όλοι σας μπροστά στο δικαστήριό του».

11. « Οι κρυφές συνελεύσεις εμπνέονται από το Σατανά για να χτυπήσει τους πιστούς. Αλλά δεν μπορεί να τους βλάψει αν δεν το επιτρέψει ο Αλλάχ. Ας του έχουν λοιπόν εμπιστοσύνη οι πιστοί».

12. « Ω πιστοί! Όταν σας λένε: στριμωχτείτε στα καθίσματά σας, κάνετέ το. Ο Αλλάχ θα σας δώσει τεράστιο χώρο στον ουρανό. Όταν σας διατάξουν να σηκωθείτε, υπακούστε. Ο Αλλάχ θα ανυψώσει τους πιστούς και όσους φωτίζει η γνώση σε τιμητικές θέσεις. Βλέπει όλες σας τις πράξεις».

15. « Προσέξατε εκείνους που συνδέθηκαν με ανθρώπους που τους χτύπησε η οργή του ουρανού; Δεν είναι ούτε με το δικό τους μέρος, ούτε με το δικό σας. Προφέρουν ψεύτικους όρκους και το ξέρουν!».

16. « Ο Αλλάχ τους απείλησε με τις πιο τρομερές τιμωρίες, γιατί είναι παραδομένοι στην ατιμία».

17. « Προφυλαγμένοι από τις επιορκίες τους, απομακρύνουν και τους άλλους από τον θείο νόμο. Τους περιμένει τρομερή τιμωρία».

18. « Ούτε τα πλούτη τους, ούτε τα παιδιά τους δεν θα τους ωφελήσουν μπροστά στον Αλλάχ και θα πέσουν θύματα της αιώνιας φωτιάς».

20. « Ζούνε υπό την κυριαρχία του Σατανά. Τους έκανε να ξεχάσουν την ανάμνηση του Αλλάχ. Ακολουθούν τις εμπνεύσεις του. Δεν προορίζονται για το χαμό οι οπαδοί του;».

21. « Όσοι σηκώνουν τη σημαία της ανταρσίας εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη, θα ντροπιαστούν. Ο Αλλάχ έγραψε: θα δώσω τη νίκη στους υπηρέτες μου. Ο Αλλάχ κατέχει τη δύναμη και την ισχύ».

22. « Δεν θα δείτε κανέναν από κείνους που πιστεύουν στον Αλλάχ και στην έσχατη μέρα να αγαπούν τον άπιστο που στασιάζει εναντίον του Αλλάχ και του προφήτη, έστω κι αν είναι πατέρας, γιος ή σύμμαχός του……».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 59o

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 16 από 24

2. « Αυτός κατέβασε από το φρούριό τους τους άπιστους Ιουδαίους, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά. Δεν φανταζόσασταν πως μπορούσαν να τους εξαναγκάσουν σ’ αυτό; Πίστευαν πως τα φρούριά τους θα τους υπεράσπιζαν από τα χέρια του κι από τα χέρια των πιστών. Ας σας διδάξει αυτό το παράδειγμα, ω σεις που το είδατε!».

3. « Αν δεν είχε γράψει ο ουρανός την εξορία τους, θα τους είχε εξοντώσει. Αλλά τους περιμένει το μαρτύριο της φωτιάς στον άλλο κόσμο».

4. « Η καταστροφή τους είναι η τιμωρία τους για την απόσχισή τους από τον Αλλάχ και τον προφήτη. Ο Αλλάχ τιμωρεί αυστηρά όσους απομακρύνονται από τη θρησκεία του».

6. « Τα λάφυρα που έδωσε στον προφήτη, δεν τα διαμφισβητήσατε ούτε με τις καμήλες σας, ούτε με τα άλογά σας. Αλλά ο Αλλάχ κάνει να νικούν οι υπηρέτες του όπως του αρέσει. Δεν έχει όρια η δύναμή του».

7. « Τα λείψανα που πήρατε από τους Ιουδαίους που διώξατε από το κάστρο τους ανήκουν στον Αλλάχ και στον προφήτη του……Δεχτείτε ότι σας δώσει ο προφήτης και μη ζητήσετε τίποτα παραπάνω. Να φοβάστε τον Αλλάχ που είναι τρομερές οι εκδικήσεις του».

8. « Ένα μερίδιο οφείλεται στους φτωχούς που παράτησαν την πατρίδα τους, σ’ εκείνους που ο ζήλος τους για την ιερή θρησκεία τους έκανε να τους διώξουν από τα σπίτια τους και τα κτήματά τους. Αληθινοί πιστοί είναι όσοι βοηθούν τον Αλλάχ και τον προφήτη».

10. « Όσοι ασπαστούν τον ισλαμισμό ύστερα απ’ αυτούς, θα αποτείνουν αυτή την προσευχή στον ουρανό: Αλλάχ, κάνε να λάμψει η φιλευσπλαχνία σου για μας και για τους αδερφούς μας που προπορεύτηκαν στην πίστη…….».

11. « Άκουσες τους ασεβείς που λένε στους αδελφούς τους, τους άστατους Ιουδαίους: αν σας εξορίσουν, θα σας ακολουθήσουμε. Μόνο από σας θα δεχτούμε νόμο. Αν σας πολιορκήσουν, θα πετάξουμε για να σας βοηθήσουμε. Αλλά ο Αλλάχ είναι μάρτυρας για τα ψέματά τους».

12. « Αν αναγκάσουν τους αδελφούς τους να εκπατριστούν, δεν θα τους ακολουθήσουν. Αν τους πολιορκήσουν, δεν θα ξεκινήσουν να τους βοηθήσουν. Κι αν τολμούσαν να το κάνουν, θα τους εξανάγκαζαν να τραπούν σε φυγή. Και δεν θα υπήρχε πια καταφύγιο γι’ αυτούς».

13. « Ο τρόμος που έριξε ο Αλλάχ στις ψυχές τους σας έκανε να τους νικήσετε, γιατί δεν έχουν καθόλου φρόνηση».

14. « Δεν θα τολμούσαν να δώσουν τακτική μάχη εναντίον σας. Μόνο στις οχυρωμένες πόλεις ή πίσω από τείχη θα αμυνθούν. Μόνο μεταξύ τους έχουν θάρρος. Τους νομίζετε μονιασμένους, ενώ είναι διχασμένοι, γιατί δεν έχουν καθόλου φρόνηση».

15. « Σαν τους προηγουμένους τους, έτσι κι αυτούς τους κατάστρεψαν οι επιχειρήσεις τους και κλήρος τους θάναι η κόλαση».

17. « Θα δοκιμάσουν τις τιμωρίες μας. Οι πυρές της κόλασης θα είναι η αιώνια κατοικία τους. Αυτή είναι η τύχη των τιποτένιων».

18. « Ω πιστοί! Να φοβάστε τον Αλλάχ. Ας σκεφτεί ο καθένας σας τι θα κάνει αύριο. Να φοβάστε τον Αλλάχ. Είναι μάρτυρας όλων σας των πράξεων».

19. « Μι μιμείστε εκείνους (τους άπιστους) που επειδή ξέχασαν τον Αλλάχ, ξέχασαν και τον εαυτό τους. Είναι παράνομοι».

20. « Διαφορετική τύχη θάχουν οι έκπτωτοι και οι κάτοικοι του παραδείσου. Αυτοί θάχουν την υπέρτατη ευδαιμονία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 60o

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 7 από 13

1. « Ω πιστοί! Μην έχετε κανένα δεσμό με τους εχθρούς μου και τους δικούς σας. Τους δείχνετε καλοκαγαθία κι αυτοί αποκήρυξαν την αλήθεια που διδάχτηκαν. Σας έδιωξαν, και σας και τον προφήτη από τους κόλπους της πόλης τους γιατί είχατε πίστη. Αφού τους πολεμάτε για να υπερασπιστείτε το νόμο μου και για να αξιωθείτε τις εύνοιές μου, πως θα διατηρήσετε φιλία γι’ αυτούς; Ξέρω τι είναι κρυμμένο στα βάθη των καρδιών σας και τι κάνετε στα φανερά. Όποιος προδώσει τα συμφέροντά μου θα έχει φύγει από το δρόμο της δικαιοσύνης».

2. « Αν σας είχαν στην εξουσία τους, θα σας μεταχειρίζονταν σαν εχθρούς και θα σας ανάγκαζαν να παρατήσετε την θρησκεία σας».

5. « Αλλάχ, κάνε να μην μας αποπλανήσουν οι άπιστοι. Συγχώρησέ μας, είσαι ισχυρός και σοφός».

8. « Ο Αλλάχ δεν σας απαγορεύει να ευεργετείτε και να είστε δίκαιοι απέναντι σ’ εκείνους που δεν πολέμησαν εναντίον σας και που δεν σας έδιωξαν από τους κόλπους των οικογενειών σας…».

9. « Αλλά σας απαγορεύει να έχετε οποιονδήποτε δεσμό μ’ εκείνους που σας έδιωξαν με τα όπλα στο χέρι από τις εστίες σας και που θέλησαν να καταργήσουν τη θρησκεία σας. Σας ορίζω την ίδια απαγόρευση και απέναντι εκείνων που τους βοήθησαν. Όταν τους δείχνετε καλοσύνη, πέφτετε στην ατιμία».

10. « Ω πιστοί! Όταν έρθουν πιστές γυναίκες να σας ζητήσουν άσυλο, δοκιμάστε τες. Αν ομολογήσουν ειλικρινή πίστη στον ισλαμισμό, μην τις δώσετε πίσω στους άπιστους συζύγους τους. Ο ουρανός απαγορεύει τέτοιες ενώσεις…..Σας επιτρέπεται να τις παντρευτείτε….Δεν θα κρατήσετε άπιστη γυναίκα….Είναι γενικός αυτός ο νόμος. Προέρχεται από τον ουρανό…Ο Αλλάχ δίνει εντολές. Είναι σοφός και σώφρων».

13. « Ω πιστοί! Μην έχετε καμιά δοσοληψία με όσους βαρύνει η θεϊκή οργή. Δεν ελπίζουν στη μέλλουσα ζωή, όπως δεν έλπιζαν και οι άπιστοι που βρίσκονται στον τάφο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61o

Η ΔΙΑΤΑΓΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 11 από 14

2. « Ω πιστοί! Γιατί δεν εκπληρώνετε την υπόσχεση που δώσατε στον Αλλάχ;».

3. « Μισεί εκείνους που οι πράξεις τους διαψεύδουν τα λόγια τους».

4. « Αγαπάει όσους πολεμούν για την πίστη με τάξη και είναι σταθεροί σαν αδιαπέραστο τείχος».

7. « Τι πιο ένοχο παρά να βλασφημείτε εναντίον του Αλλάχ, που σας καλεί στον ισλαμισμό; Δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».

8. « Θα θέλανε να σβήσουν με την αναπνοή τους τη δάδα της πίστης. Αλλά ο Αλλάχ θα κάνει να λάμψει το φως του, παρ’ όλη τη φρίκη που εμπνέει στους άπιστους».

9. « Αυτός έδωσε στον προφήτη νόμους και την υπέροχη θρησκεία, για να εγκαταστήσει τον θρίαμβό του στα ερείπια των άλλων λατρειών, παρά τις προσπάθειες των ειδωλολατρών».

10. « Ω πιστοί! Να σας διδάξω ένα μέσο για ν’ αποφεύγετε τα σκληρά βασανιστήρια;».

11. « Πιστεύετε στον Αλλάχ και στον προφήτη του. Πολεμήστε κάτω από το λάβαρο της πίστης. Θυσιάστε γενναία τη ζωή και τα αγαθά σας. Αυτή είναι η οδός της ευτυχίας για σας. Αν το ξέρατε!».

12. « Ο Αλλάχ θα συγχωρήσει τις προσβολές σας, θα σας μπάσει μέσα σε κήπους όπου κυλάνε ποτάμια. Θα κατοικήσετε στην θελκτική διαμονή της Εδέμ και θα απολαμβάνετε την υπέρτατη ευδαιμονία».

13. « Θα σας χαρίσει και άλλα αγαθά που επιθυμείτε, την ισχυρή του προστασία και για μια προσεχή νίκη. Ανάγγειλε στους πιστούς αυτές τις υποσχέσεις».

14. « Ω πιστοί! Να είστε οι υπηρέτες του Αλλάχ, όπως έλεγε ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, στους αποστόλους, όταν τους ρώτησε: ποιος θα με βοηθήσει να διαδώσω την ιερή θρησκεία; Θα γίνουμε υπηρέτες σου, απάντησαν εκείνοι. Ένα μέρος από τα παιδιά του Ισραήλ ασπάστηκαν την πίστη, ενώ οι άλλοι μείνανε στην απιστία. Ενισχύσαμε τους πιστούς εναντίον των εχθρών τους και τους νίκησαν».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62o

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 7 από 11

2. « Αυτός ανύψωσε, μέσα από έναν τυφλό λαό, έναν απόστολο για να του εξηγήσει την πίστη, να τον εξαγνίσει και να του διδάξει τη διδασκαλία του βιβλίου της σοφίας. Πριν απ’ αυτόν, οι Άραβες ήταν βυθισμένοι σε βαθιά σκοτάδια».

3. « Αρκετοί απ’ αυτούς δεν ανυψώθηκαν ακόμα στην καθαρότητα του ισλαμισμού. Αλλά ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».

4. « Η τελειότητα είναι μια χάρη του ουρανού. Ο Αλλάχ την δίνει σε όποιον του αρέσει. Είναι άπειρη η γενναιοδωρία του».

5. « …..Αλίμονο σ’ εκείνους που αποκηρύττουν την ιερή θρησκεία! Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».

6. « Ω Ιουδαίοι! Αν νομίζετε πως ο Αλλάχ σας αγαπάει περισσότερο από τους άλλους θνητούς, επιθυμείστε το θάνατο και δείξτε πως λέτε την αλήθεια».

7. « Τρομοκρατημένοι από τα εγκλήματά τους, δεν θα κάνουν αυτή την αδιάκριτη παράκληση. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τους τιποτένιους».

8. « Να τους πεις: θα σας καταλάβει ξαφνικά ο θάνατος που φοβάστε. Θα οδηγηθείτε μπροστά σ’ εκείνον που τίποτα δεν του κρύβεται. Θα σας δείξει τα έργα σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63o

ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 4 από 11

2. « Με τους όρκους τους (οι άπιστοι) κάνουν ένα παραπέτασμα. Απομακρύνουν τους ανθρώπους από τους δρόμους της σωτηρίας. Οι πράξεις τους έχουν τη σφραγίδα της ατιμίας».

3. « Σαν αποστάτες του ισλαμισμού, έχουν χαραγμένη τη σφραγίδα του Αλλάχ στις καρδιές τους. Δεν θ’ ακούσουν πια τη φρόνηση».

4. « Έχουν για κλήρο τους την ομορφιά. Μιλούν με χαρά. Το σώμα τους είναι ίσιο και μεγαλόπρεπο, αλλά αναριγούν στον παραμικρό θόρυβο. Είναι εχθροί σας: δυσπιστείτε στη δολιότητά τους. Ο Αλλάχ θα πολεμήσει εναντίον τους γιατί εγκατέλειψαν την πίστη».

6. « Είτε επικαλεστείς είτε όχι τον ουρανό προς χάρη τους, δεν θ’ αλλάξει η τύχη τους. Δεν θα τους συγχωρέσει πια ο Αλλάχ. Δεν καθοδηγεί τους παρανόμους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 64o

Η ΑΠΑΤΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 6 από 18

2. « Έβγαλε όλους τους ανθρώπους από το χάος. Άλλοι είναι άπιστοι και άλλοι πιστοί. Αλλά αυτός γνωρίζει τις πράξεις».

5. « Δεν σας διηγήθηκαν την ιστορία των απίστων που υπήρξαν πριν από σας; Τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και προορίζονται για τις τιμωρίες της κόλασης».

6. « Οι απόστολοι της αλήθειας τους αποκάλυψαν τα θαύματα του Αλλάχ και είπαν: θα αφήσουμε να μας καθοδηγούν άνθρωποι; Ήταν άπιστοι και απόρριψαν την ιερή λατρεία. Αλλά ο Αλλάχ δεν έχει κανέναν ανάγκη. Είναι πλούσιος και δοξασμένος».

10. « Οι άπιστοι που θα αποκηρύξουν την ιερή θρησκεία, θα ριχτούν στις φλόγες, στη φριχτή κατοικία της αιώνιας δυστυχίας».

14. « Ω πιστοί! Συχνά, οι γυναίκες σας και τα παιδιά σας είναι εχθροί σας. Δυσπιστείτε στα χάδια τους….».

16. « Να φοβάστε τον Αλλάχ με όλη την έκταση της καρδιάς σας. Ακούστε. Υπακούστε…..».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 65o

Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 6 από 12

1. « Ω προφήτη! Μη διώχνετε τις γυναίκες σας παρά μόνο ύστερα από τον ορισμένο χρόνο ( δηλ. ύστερα από προθεσμία 4 μηνών). Μετράτε ακριβώς τις ημέρες. Πριν έρθει αυτή η ώρα, δεν μπορείτε ούτε να τις διώξετε από το σπίτι σας, ούτε να τις αφήνετε να βγαίνουν, εκτός αν έχουν διαπράξει αποδεδειγμένη μοιχεία. ….».

4. « Περιμένετε να περάσουν τρεις μήνες πριν διώξετε τις γυναίκες σας που δεν έχουν πια ελπίδες να έχουν τα έμμηνά τους. Το ίδιο να κάνετε και σε κείνες που δεν τα έχουν ακόμα. Φυλάξτε όσες είναι έγκυες, ώσπου να φέρουν στον κόσμο τον καρπό τους…..».

(το παιδί ανήκει στον πατέρα και όχι στη μάνα σύμφωνα με τη Σαρία. Επίσης, η γυναίκα που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει θεωρείται αντικείμενο που μπορείς να το πετάξεις ατιμώρητα και χωρίς σεβασμό)

8. « Πόσες και πόσες πολιτείες δεν απομακρύνθηκαν από τους νόμους του Αλλάχ και των προφητών! Τις κρίναμε με αυστηρότητα και τις τιμωρήσαμε σκληρά».

9. « Η απιστία τους αξιώθηκε τις θεομηνίες μας και προκάλεσε την καταστροφή τους».

10. « Ο Αλλάχ τους επιφυλάσσει σκληρά βασανιστήρια. Να φοβάστε τον Αλλάχ, ω σεις που έχετε τη φρόνηση».

11. « Ω πιστοί! Ο Αλλάχ σας έστειλε τον ισλαμισμό και τον προφήτη για να σας τον διδάξει. Θα βγάλει από τα σκοτάδια και θα καθοδηγήσει με την δάδα της πίστης τους ενάρετους πιστούς. Θα μπουν στους κήπους που τους ποτίζουν οι ποταμοί και σαν αιώνιοι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών θα απολαμβάνουν όλα τα αγαθά που συγκέντρωσε ο Αλλάχ για να τους κάνει ευτυχισμένους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 66o

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 5 από 12

1. « Ω προφήτη! Γιατί να στερείσαι τις ηδονές που σου χάρισε ο ουρανός; Θέλεις να αρέσεις στις γυναίκες σου; Ο Αλλάχ είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».

5. « Αν σε διώξει, ο Αλλάχ μπορεί να του δώσει καλύτερες συζύγους από σένα, γυναίκες που θα κηρύξουν τον ισλαμισμό, που θα είναι πιστές, υπάκουες και που θα προσεύχονται, είτε χήρες, είτε παρθένες».

6. « Ω πιστοί! Αποσπάστε τις ψυχές σας και την οικογένειά σας από τις φλόγες που θα τρέφονται από ανθρώπους κι από πέτρες. Πάνω απ’ αυτές, θα παρουσιαστούν απειλητικοί και τρομεροί άγγελοι. Πιστοί στις διαταγές του Αλλάχ θα εκτελέσουν ότι τους διατάξει».

7. « Ω άπιστοι! Μη ζητάτε να βρείτε μάταιες δικαιολογίες. Θα ανταμειφθείτε ανάλογα με τα έργα σας».

9. « Ω προφήτη! Πολέμησε τους ειδωλολάτρες και τους ασεβείς. Γίνε τρομερός εναντίον τους. Θα τους δεχτεί η κόλαση, η κατοικία της απόγνωσης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 67o

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 14 από 30

5. « Στολίσαμε τον πιο κοντινό της γης ουρανό με φωτεινές δάδες, που τα φλογισμένα βέλη τους αποκρούουν τους δαίμονες που προορίζονται για τα βασανιστήρια των Ταρτάρων».

6. « Όσοι αρνιούνται να πιστέψουν στον Αλλάχ θα ριχτούν στις πυρές, στην κατοικία της δυστυχίας».

7. « Θα ακούν φωνές απόγνωσης. Αλλά αυτό θα κάνει ακόμη δραστικότερη τη φωτιά».

8. « Η μανία τους θα τους κατέστρεφε αν μπορούσαν να καταστραφούν. Οι φύλακες της κόλασης θα ρωτούν τις στρατιές των αποδιωγμένων που θα κατεβαίνουν: δεν σας κήρυξε κανένας προφήτης την πίστη;».

9. « Μας την κήρυξαν θα απαντήσουν. Αλλά τους φερθήκαμε σαν να ήταν απατεώνες. Ισχυριστήκαμε πως ο Αλλάχ δεν τους είχε αποκαλύψει τίποτα και πως ήταν οι απόστολοι του ψεύδους».

10. « Αλίμονο! Αν τους είχαμε ακούσει, αν είχαν δεχτεί οι καρδιές μας την διδασκαλία τους, δεν θα είμαστε μαζί με τους έκπτωτους».

11. « Θα ομολογήσουν τα εγκλήματά τους. Αλλά είναι αμετάκλητη η καταδικαστική τους απόφαση».

16. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν μπορεί να συγκλονίσει τη γη και να σας θάψει μέσα στην άβυσσό της;».

17. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν θα σας στείλει έναν άνεμο που να πετάει πέτρες; Τότε θα δείτε τα αποτελέσματα των απειλών του».

18. « Οι αρχαίοι λαοί αρνήθηκαν την αποστολή των υπηρετών της πίστης. Πως όμως τους εκδικήθηκε!».

20. « Ποιος μπορεί να σας αντικαταστήσει το στρατό και να σας βοηθήσει ισχυρά, αν όχι ο φιλεύσπλαχνος; Η απάτη είναι κλήρος των άπιστων».

21. « …..Παρ’ όλες αυτές τις αλήθειες αυτοί επιμένουν στη δολιότητά τους και στην απέχθειά τους για τον ισλαμισμό».

27. « Σαν δουν την κόλαση, το μέτωπο των άπιστων θα σκοτεινιάσει από θλίψεις και θα τους πουν: να τι ζητούσατε επίμονα».

28. « Να πεις: είτε με αποκηρύξει ο Αλλάχ μαζί μ’ εκείνους που έχουν την ίδια πίστη με μένα, είτε μας σπλαχνιστεί, νομίζετε πως θα απελευθερώσει τους άπιστους από τα βασανιστήρια;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 68o

Η ΠΕΝΝΑ

ΜΕΔΙΝΑ, εδάφια 21 από 52

4. « Κηρύττεις την υπέροχη θρησκεία».

5. « Γρήγορα θα δεις και θα δουν κι αυτοί»,

6. « Ποιος από σας βρίσκεται σε πλάνη».

7. « Ο Αλλάχ ξέρει ποιοι έχουν παραπλανηθεί και ποιοι βαδίζουν με τη δάδα της πίστης».

8. « Μην ακολουθείς τις επιθυμίες εκείνων που αποκήρυξαν την αλήθεια».

9. « Αν συμπεριφέρονται με πραότητα, το κάνουν για να διεγείρουν την συγκαταβατικότητά σου».

10. « Μην μιμείσαι τον υβριστή που εκχυδαΐζετε».

11. « Απόφευγε τον κακολόγο που ακολουθεί τη συκοφαντία».

12. « Απόφευγε εκείνον που εμποδίζει το καλό, τον παράνομο και τον άδικο».

13. « Απομακρύνσου από τον βίαιο και ξεδιάντροπο άνθρωπο».

16. « Θα του αποτυπώσουμε με τη φωτιά μια σφραγίδα στη μύτη του».

33. « Έτσι θα τιμωρηθούν οι άπιστοι. Και είναι ακόμα πιο τρομερές οι τιμωρίες της άλλης ζωής. Αν ήξεραν!».

34. « Ο Αλλάχ ετοίμασε για τους δίκαιους τον κήπο των ηδονών».

35. « Πώς να μεταχειριστούμε σαν τιποτένιους αυτούς που ασπάστηκαν τον ισλαμισμό;».

40. « Τι εγγυητές έχετε για την πίστη σας;».

42. « Μια μέρα θα αποκαλυφθούν οι κακοί. Θα τους καλέσουν για την προσκύνηση και δεν θα μπορούν να πάνε».

43. « Θάχουν χαμηλωμένα τα μάτια τους. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αρνήθηκαν να τιμήσουν τον Αλλάχ, ενώ μπορούσαν».

44. « Άφησέ με να δράσω εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν το Κοράνιο. Θα τους οδηγήσω σκαλί – σκαλί στο χαμό τους και δεν θα το ξέρουν».

45. « Κι αν παρατείνω τη ζωή τους, παγίδα τους στήνω».

51. « Παρά λίγο να σε κλονίσουν οι άπιστοι με τις ματιές τους, όταν ακούν το διάβασμα του Κορανίου και λένε: είναι ανόητοι».

52. « Το Κοράνιο είναι το απόθεμα της πίστης, που στάλθηκε στους ανθρώπους για να τους μορφώσει».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 69o

Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΜΕΡΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 24 από 52

1. « Η αναπόφευκτη μέρα! »

2. « Τι τρομερή θάναι αυτή η μέρα!».

3. « Ποιος μπορεί να την περιγράψει;».

5. « Μια φοβερή φωνή εξόντωσε τους Θεμίτες».

6. « Ένας ορμητικός άνεμος εξολόθρευσε τους Αδεαίους».

7. « Ο Αλλάχ τον έκανε να φυσάει εναντίον τους επί επτά νύχτες και επτά ημέρες. Και είδαν τους ένοχους να πέφτουν καταγής σαν ξεριζωμένοι φοίνικες».

8. « Ούτε ένας δεν γλίτωσε απ’ αυτή τη θεομηνία».

10. « Εξεγέρθηκαν εναντίον των υπηρετών του Αλλάχ. Πολλαπλές τιμωρίες ήταν τα επακόλουθα της εξέγερσής τους».

13. « Στον πρώτο ήχο της σάλπιγγας».

14. « Η γη και τα βουνά θα παρασυρθούν απ’ τον αέρα και θα γίνουν σκόνη».

15. « Εκείνη τη μέρα θα ηχήσει η μοιραία ώρα».

16. « Θα σκιστούν οι ουρανοί και θ’ ανοίξει ο θόλος του στερεώματος».

30. « Αρπάξτε, δέστε τον άπιστο».

31. « Ρίξτε τον στις φωτιές του Ταρτάρου».

32. « Να αλυσοδεθεί με εβδομήντα πήχες αλυσίδα».

33. « Δεν πίστεψε στον μεγάλο Αλλάχ».

35. « Δεν θα βρει φίλους εδώ».

36. « Ψωμί του θάναι η διαφθορά».

37. « Δεν έχουν άλλο ψωμί οι διεφθαρμένοι».

47. « Κανένας δεν θα μπορούσε να αναβάλλει την εκδίκησή μας».

48. « Το Κοράνιο διδάσκει όσους φοβούνται τον Αλλάχ».

49. « Ξέρουμε πως πολλοί από σας το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».

50. « Θα κάνει τους άπιστους ν’ αναστενάζουν με πόνο».

51. « Είναι το απόθεμα της αληθινής πίστης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 70o

ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 25 από 44

1. « Ρώτησαν τον προφήτη για τις μέλλουσες τιμωρίες».

2. « Δεν θα προφυλαχτούν οι άπιστοι απ’ αυτές».

6. « Βλέπουν από μακριά την τιμωρία».

7. « Αλλά εμείς τη βλέπουμε που προχωρεί».

8. « Μια μέρα, ο ουρανός θα μοιάζει με λιωμένο ασήμι».

9. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς μαλλί που το κινούν οι άνεμοι».

11. « ….Ο κακός θα ήθελε να εξαγοράσει με τίμημα τα παιδιά του τις τιμωρίες αυτής της ημέρας».

12. « Με τίμημα την γυναίκα του, τον αδελφό του».

13. « Τους συγγενείς του που τον αγαπούσαν».

14. « Με τίμημα το ανθρώπινο γένος και ύστερα να τους απελευθέρωνε κι αυτούς».

15. « Μάταιοι πόθοι! Οι καταβόθρες της κόλασης»,

16. « Θ’ αρπάξουν τη λεία τους»,

17. « Θα διεκδικήσουν τον δειλό και τον άπιστο»,

29. « Όσοι τηρούν την εγκράτεια»,

30. « Και έρχονται σε επαφή μόνο με τις γυναίκες και τις δούλες τους (γιατί τους δίνει αυτό το δικαίωμα ο νόμος)».

35. « Θα περιβληθούν όλοι τους με δόξα μέσα στον κήπο των ηδονών».

36. « Γιατί να περνούν οι άπιστοι γρήγορα μπροστά σου με χαμηλωμένα μάτια»,

37. « Δεξιά, αριστερά, σε ομάδες»;

38. « Μήπως ελπίζουν να μπουν στην κατοικία των ηδονών;».

39. « Όχι βέβαια. Ξέρουν από τι πλάστηκαν».

40. « Δεν ορκίζομαι στο όνομα του άρχοντα της Ανατολής και της Δύσης».

41. « Πως μπορούμε να βάλουμε στη θέση τους έναν καλύτερο λαό απ’ αυτούς και πως τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει τη θέλησή μας».

42. « Άσε τους να αναλώσουν τη ζωή τους σε επιπόλαιες διχοστασίες. Θα τους καταλάβει αιφνιδιαστικά η μέρα που τους απειλούμε».

43. « Εκείνη τη μέρα θα ορμήσουν έξω από τους τάφους τους το ίδιο γρήγορα που τρέχουν να καταταγούν στις στρατιωτικές σημαίες».

44. « Τα μάτια τους θάναι δειλά χαμηλωμένα. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αυτή τη μέρα τους αναγγέλλουμε».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 71o

ΝΩΕ, η ειρήνη μαζί του

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 13 από 29

1. « …..Ανάγγειλε τις απειλές μας στους λαούς, πριν έρθει η μέρα των εκδικήσεων».

2. « Λαοί…..είμαι ο υπηρέτης που σας στέλνει ο Αλλάχ».

3. « Υπηρετείτε, φοβηθείτε τον Αλλάχ και υπακούετέ με».

6. « ….έφραξαν τα’ αυτιά τους με τα δάχτυλά τους και σκέπασαν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους. Επιμένανε στην πλάνη. Δεν δείχνουν άλλο από αλαζονεία και πείσμα».

7. « Τους ανήγγειλα ανοιχτά τις εντολές σου».

8. « Ο ζήλος μου τους κυνήγησε και στα κρυφά και στα φανερά».

20. « Αλλάχ…..ο λαός στασίασε στη φωνή μου. Ακολούθησε τους ισχυρούς, που το πείσμα τους μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν τα πλούτη τους και ο αριθμός των παιδιών τους».

21. « Συνωμότησαν το χαμό μου».

22. « Μην εγκαταλείπετε, φώναξαν τους θεούς σας…».

24. « Οι περισσότεροι παρασύρθηκαν και αποπλανήθηκαν και τα σκοτάδια τους δεν κάνουν άλλο παρά να πυκνώνουν».

27. « …..Αλλάχ, μην αφήσεις να μείνει στη γη κανένα μνημείο των απίστων».

28. « Μπορεί να διαφθείρουν τους δούλους σου και να γεννηθεί απ’ αυτούς μια ένοχη και διεφθαρμένη γενιά».

29. « Αλλάχ…..εξόντωσε τους διεφθαρμένους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 72o

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 15 από 28

2. « (Το Κοράνιο) οδηγεί στην αληθινή πίστη. Πιστεύουμε σ’ αυτήν και δεν θα εξομοιώσουμε κανέναν με τον Αλλάχ».

8. « Θελήσαμε ν’ ανυψωθούμε στους ουρανούς και τους βρήκαμε να τους φυλάνε άγρυπνα στρατεύματα και διεισδυτικά πυρά».

9. « Εκεί καθίσαμε πάνω σε έδρες για ν’ ακούσουμε. Αλλά όποιος θελήσει στο εξής ν’ ακούσει, θα βρει τη φλόγα έτοιμη να τον αποκρούσει».

10. « Δεν ξέραμε αν αυτό που προόριζε ο Αλλάχ για τους κατοίκους της γης ήταν για την δυστυχία ή για την μόρφωσή τους».

11. « Ανάμεσά μας υπάρχουν και ενάρετα και διεστραμμένα πνεύματα: είμαστε διηρημένοι σε πολλές τάξεις».

12. « Ξέρουμε πως μας ήταν αδύνατο να αποφύγουμε την οργή του ουρανού στη γη και πως δεν θα μας προφύλαγε η φυγή».

13. « Ακούσαμε τη διδασκαλία του Κορανίου και την ασπαστήκαμε. Όποιος πιστεύει, δεν έχει να φοβηθεί πως θα χάσουν τα έργα τους την αξία τους, ούτε πως θα τους απορρίψει ο Αλλάχ».

14. « Μερικοί από μας ομολογούν τον ισλαμισμό. Οι άλλοι αποκήρυξαν την αληθινή διδασκαλία».

15. « Όσοι την απορρίψανε, θα γίνουν τροφή στις φλόγες».

21. « Να πεις: δεν έχω τη δύναμη να σας βλάψω, ούτε να σας κάνω να ασπασθείτε την πίστη».

(;)

22. « Κανένας δεν θα με υπερασπίσει από το χέρι του Αλλάχ».

23. « Δεν θα βρω καταφύγιο από την οργή του».

24. « Δεν μπορώ να σας παροτρύνω. Εκτελώ την αποστολή που μου ανάθεσε ο ουρανός. Αν στασιάσετε στον Αλλάχ και στον προφήτη, θα γίνετε λεία των αιώνιων φλογών».

25. « Θα είναι παράνομοι ώσπου να δουν την αλήθεια των απειλών μας. Και τότε θα μάθουν ποιος από μας είχε διαλέξει πιο αδύνατο στήριγμα».

26. « Δεν ξέρω αν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλω θα εκπληρωθούν γρήγορα ή αν θα αναβληθούν ως τον καθορισμένο χρόνο. Μόνον ο Αλλάχ γνωρίζει τα μυστήρια. Σε κανέναν δεν τα αποκαλύπτει».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 73o

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ, σκεπασμένος με τα ρούχα του!

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 9 από 20

6. « Μόλις μπαίνει η νύχτα, έχουμε περισσότερη δύναμη για να αντιληφθούμε και πιο πολλή ευκολία για να εκφραστούμε».

7. « Πολύωρες ασχολίες σε συγκρατούν την ημέρα».

11. « Άσε να αγρυπνώ εγώ για τους άπιστους που γέμισε με πλούτη. Άφησέ τους για λίγο καιρό ήσυχους».

12. « Έχουμε βαριές αλυσίδες και αναμμένες πυρές».

13. « Έχουμε μια τροφή που ξεσκίζει τα σπλάχνα και οδυνηρά βασανιστήρια».

14. « Μια μέρα θα κλονιστεί η γη. Τα βουνά θα γίνουν σκόνη και θα γίνουν παιγνίδι των ανέμων».

17. « Αν είστε άπιστοι, πως θ’ αποφύγετε την ημέρα που θ’ ασπρίσουν τα μαλλιά των παιδιών;».

18. « Θ’ ανοίξει το στερέωμα. Είναι αμετάβλητες οι υποσχέσεις του Αλλάχ».

19. « Σας προειδοποίησε. Κάντε γρήγορα, αν θέλετε να βαδίσετε στο δρόμο της σωτηρίας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 74o

Ο ΜΑΝΔΥΑΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 29 από 55

8. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,

9. « Θ’ αρχίσει η τρομερή μέρα».

10. « Δεν θα βρουν καμιά παρηγοριά οι άπιστοι».

15. « Περιμένει να επισφραγίσω την ευτυχία του».

16. « Μάταιες επιθυμίες! Στασίασε στο νόμο μου».

17. « Θα τον αναγκάσω ν’ ανεβεί το δύσκολο βουνό».

19. « Καρπός των σχεδίων του ήταν η θεϊκή εκδίκηση».

20. « Πέθανε όπως είχε ενεργήσει».

21. « Κοίταξε ολόγυρά του»,

22. « Και η θλίψη κάλυψε το βλέμμα του».

23. « Στη γη ήταν αντάρτης και αλαζόνας».

24. « Το Κοράνι, έλεγε, είναι μια απάτη».

25. « Δεν είναι παρά λόγια ενός ανθρώπου».

26. « Οι φωτιές του Ταρτάρου θα τιμωρήσουν αυτή τη βλασφημία».

27. « Ποιος θα σου δώσει μια ιδέα αυτής της αβύσσου;».

28. « Δεν αφήνει να ξεφύγει τίποτα. Κι ούτε δίνει πίσω τη λεία της».

29. « Καταβροχθίζει τις σάρκες των έκπτωτων».

30. « Δεκαεννιά άγγελοι την φυλάνε».

34. « Ο Αλλάχ φωτίζει ή παραπλανάει τους θνητούς όπως θέλει. Κανένας δεν ξέρει τις στρατιές του. Μόνο αυτός τις γνωρίζει…..».

35. « Ορκίζομαι στο φεγγάρι»,

38. « Πως η κόλαση είναι η τρομακτική άβυσσος».

39. « Πως απειλεί τους ανθρώπους».

40. « Πως προειδοποιεί όποιον βαδίζει στον δρόμο της δικαιοσύνης και όποιον γυρίζει πίσω».

43. « Ποιος σας έριξε στην κόλαση;».

46. « Συζητούσαμε για επιπόλαια πράγματα με ερασιτέχνες».

48. « Μας κατέλαβε αιφνιδιαστικά ο μοιραίος θάνατος».

50. « Γιατί να απομακρυνθούν από τη θρησκεία;».

54. « Δεν θα γίνει έτσι. Το Κοράνι τους προειδοποιεί. Όποιος θέλει να φωτιστεί, ας γυρέψει το φως του».

55. « Μόνον οι εκλεκτοί του Αλλάχ θα ακούσουν τις θεϊκές προειδοποιήσεις. Ο Αλλάχ αξίζει να τον φοβούνται οι άνθρωποι…..».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 76o

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 31

1. « Έζησε πολύ καιρό ο άνθρωπος χωρίς να του δώσουμε αποδείξεις της δύναμής μας;».

3. « Οδηγήσαμε τα βήματά του στο δρόμο της σωτηρίας, για να δοκιμάσουμε την ευγνωμοσύνη ή την αχαριστία του».

4. « Ετοιμάσαμε για τους άπιστους πυρές και αλυσίδες που θα τους κάνουν να σκύβουν τους λαιμούς τους».

5. « Οι δίκαιοι θα πίνουν ένα θεσπέσιο κρασί ανακατωμένο με το νερό της Καφούρ (μια από τις βρύσες του παραδείσου) ».

6. « Είναι η βρύση όπου θα ξεδιψάζουν οι υπηρέτες του Αλλάχ. Θα χύνουν όσο νερό θέλουν».

7. « Επιτέλεσαν τα τάματά τους. Φοβήθηκαν τη μέρα που θα σκορπίσει μακριά τη δυστυχία».

10. « Σκεφτόμαστε τρέμοντας την ημέρα των θεομηνιών, την ημέρα που η θλίψη θα σηκώσει ένα σύννεφο πάνω στα πρόσωπα».

12. « Οι κήποι των ηδονών και τα μεταξωτά ρούχα είναι η πληρωμή για την εμμονή τους».

13. « Αναπαύονται στο νυφικό κρεβάτι…..».

14. « Τα γύρω δέντρα τους σκεπάζουν με τη σκιά τους. Οι φορτωμένοι με καρπούς κλώνοι τους σκύβουν μπροστά τους».

15. « Τους παρουσιάζουν ασημένια βάζα και ποτήρια που η ομορφιά τους είναι σαν του κρυστάλλου».

16. « Μ’ αυτά ξεδιψούν όσο θέλουν».

17. « Ένα μίγμα από εξαίρετο κρασί και καθαρό νερό της Ζανγκεμπύλ είναι το ποτό τους».

19. « Παιδιά, προικισμένα με αιώνια νεότητα, τρέχουν να τους υπηρετήσουν. Το δέρμα τους είναι άσπρο σαν των μαργαριταριών».

20. « Σ’ αυτή την θελκτική κατοικία το μάτι δεν βλέπει παρά μαγευτικά αντικείμενα. Πλανιέται σ’ ένα βασίλειο με μεγάλη έκταση».

21. « Τα ρούχα τους είναι φτιαγμένα από χρυσάφι και μετάξι. Τους στολίζουν ασημένια βραχιόλια. Ο Αλλάχ τους βάζει να πιουν από το ποτήρι της ευτυχίας».

22. « Αυτή η ανταμοιβή σας τάχθηκε. Σίγουρα ο ζήλος σας θα πληρωθεί με αναγνώριση».

24. « Περίμενε με υπομονή την κρίση του Αλλάχ. Μην υπακούς στον ασεβή και στον άπιστο».

28. « Τους δημιουργήσαμε, συσφίξαμε τους δεσμούς που τους ενώνουν και όταν θελήσουμε θα βάλουμε άλλους ανθρώπους στη θέση τους».

31. « Θα δώσει σε όποιον θέλει τη φιλευσπλαχνία του. Έχει ετοιμάσει τρομακτικά βασανιστήρια για τους ασεβείς».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 77o

ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 34 από 50

1. « Μα τους αγγελιαφόρους που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο».

2. « Μα τις φριχτές τρικυμίες»,

3. « Μα τους ανέμους που σκορπίζονται»,

5. « Μα τους αγγέλους που φέρνουν»,

6. « Δικαιολογίες και προειδοποιήσεις»,

7. « Θαρθούν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλουν»,

8. « Σαν εκμηδενιστούν τ’ αστέρια»,

9. « Σαν σκιστεί ο ουράνιος θόλος»,

10. « Σαν σκορπίσουν σαν τη σκόνη τα βουνά»,

11. « Και σαν συγκεντρωθούν οι απεσταλμένοι τον ορισμένο χρόνο».

12. « Ποια μέρα θα συγκεντρωθεί το ανθρώπινο γένος;».

13. « Ως την ημέρα της απόφασης»,

14. « Που θα σου δώσει μιαν ιδέα της τρομερής αυτής στιγμής»,

15. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν την αλήθεια για απάτη».

16. « Μη δεν εξοντώσαμε τους προηγούμενούς τους;»

17. « Κι αυτοί θα έχουν παρόμοια τύχη».

18. « Έτσι ανταμείβουμε τους τιποτένιους».

19. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν γι’ απάτη την αρετή!».

24. « Εκείνη την ημέρα αλίμονο σε όσους θεώρησαν την αλήθεια για απάτη!».

29. « Πηγαίνετε στο μαρτύριο που λέγατε πως είναι χίμαιρα».

30. « Πηγαίνετε κάτω από τα δέντρα που έχουν μόνο τρία κλαριά για να σας σκεπάζουν».

31. « Αυτή η σκιά δεν θα σας δίνει καθόλου δροσιά κι ούτε θα σας φυλάει από τις φλόγες».

32. « Αλλά θα ορμούν από παντού σαν πυραμίδες, ψηλές, σαν τις κορφές των παλατιών».

33. « Το χρώμα τους θα είναι σαν των κοκκινότριχων καμήλων».

34. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε όσους θεώρησαν για απάτη την αλήθεια!».

35. « Οι ένοχοι θα σιωπούν».

36. « Δεν θα τους επιτρέψουν να δικαιολογηθούν».

38. « Αυτή θα είναι η μέρα του χωρισμού. Θα συγκεντρωθείτε μαζί με τους αρχαίους λαούς».

41. « Οι δίκαιοι θα είναι μέσα στα ισκιώματα και στις βρύσες».

42. « Οι αγαπημένοι τους καρποί θα προσφέρονται στις επιθυμίες τους».

43. « Πιείτε και φάτε όσο θέλετε. Απολαύστε την πληρωμή των αρετών σας».

46. « Μεθύστε με τις ηδονές. Δεν θα τις απολαύσετε πολύ, γιατί είστε παραδομένοι στην ατιμία».

48. « Όταν τους έλεγαν: σκύψτε, εκείνοι αρνούνταν να σκύψουν».

50. « Ποιο άλλο βιβλίο θα πιστέψουν ύστερα από το Κοράνιο;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 78o

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 23 από 41

1. « Για τι συζητούν;».

2. « Μήπως είναι το μεγάλο νέο»,

3. « Θέμα των διχογνωμιών τους»;

4. « Θα μάθουν την αλήθεια»,

5. « Θα την μάθουν οπωσδήποτε».

17. « Η ημέρα του διαχωρισμού είναι το καθορισμένο όριο».

18. « Εκείνη την ημέρα θα αντηχήσει η σάλπιγγα και θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στον Αλλάχ».

20. « Η κόλαση θα στήσει τα δίχτυα της».

21. « Και θα πιάσει τους άπιστους».

22. « Εκεί θα μείνουν για αιώνες».

23. « Δεν θα γευτούν τις γλύκες του ύπνου. Δεν θάχουν τίποτα για να ξεδιψάσουν».

24. « Το μοναδικό τους ποτό θα είναι βραστό και βρώμικο νερό».

25. « Άξια ανταμοιβή!».

26. « Δεν ήθελαν να πιστέψουν πως θα έδιναν λογαριασμό».

27. « Βλασφημούσαν την ιερή θρησκεία».

29. « Υποστείτε τα μαρτύρια που όλο θα μεγαλώνει η σκληρότητά τους».

30. « Η κατοικία της ευδαιμονίας θα είναι ο κλήρος των ενάρετων».

31. « Θα είναι φυτεμένη με δέντρα κι αμπέλια».

32. « Ουράνιες κόρες με στρογγυλά και παλλόμενα στήθη θα την στολίζουν».

33. « Θα πίνουν γεμάτα ποτήρια».

39. « Θα έλθει αυτή η μέρα. Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια. Όποιος θέλει να μεταστραφεί, ας στρέψει την καρδιά του προς τον Αλλάχ».

40. « Σας απειλήσαμε με προσεχή τιμωρία».

41. « Εκείνη την ημέρα, ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του και ο άπιστος θα φωνάξει: Νάδινε ο Αλλάχ να γινόμουν σκόνη!».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 79o

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 20 από 46

1. « Μα τους αγγέλους που αρπάζουν με τη βία τις ψυχές».

6. « Μια μέρα ο πρώτος ήχος της σάλπιγγας θα ρίξει τον τρόμο».

7. « Θα αντηχήσει για δεύτερη φορά»,

8. « Και όλες οι καρδιές θα τις καταλάβει ο τρόμος».

9. « Τα μάτια θα είναι χαμηλωμένα ταπεινά».

10. « Θα ξαναγυρίσουμε τάχα, ρωτούν οι άπιστοι, στην πρώτη μας κατάσταση;».

19. « Θα σε οδηγήσω στους δρόμους του Αλλάχ για να τον φοβάσαι».

22. « Γύρισε τη ράχη του και ξαναβυθίστηκε στην ασέβεια».

25. « Ο Αλλάχ τον έκανε να δοκιμάσει την πρώτη θεομηνία του».

26. « Χτυπητό παράδειγμα για όποιον τον φοβάται».

34. « Σαν έρθει η νικηφόρα μέρα»,

36. « Η κόλαση θα αποκαλύψει τα βάραθρά της».

37. « Τον παράνομο»,

38. « Που θα προτιμήσει τις γήινες ηδονές».

39. « Θα τον δεχτεί η κόλαση».

40. « Όποιος θα έχει φοβηθεί την κρίση και κανονίσει τους πόθους της καρδιάς του»,

41. « Θα κατοικήσει στους κήπους των ηδονών».

42. « Θα σε ρωτήσουν: πότε θάρθει η μοιραία στιγμή;».

44. « Μόνον ο Αλλάχ το ξέρει, έχει ορίσει το χρονικό της όριο».

45. « Προειδοποιείς εκείνον που τον φοβάται».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 80o

ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 8 από 42

16. « Να χαθεί ο κακός! Ποιος μπόρεσε να τον κάνει άπιστο;».

33. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,

34. « Ο αδελφός θα εγκαταλείψει τον αδελφό του».

35. « Ο γιος τον πατέρα του και τη μητέρα του».

36. « Ο σύζυγος, θα παρατήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του».

40. « Άλλοι θα σκεπάζονται με σκόνη».

41. « Θα τα σκοτεινιάζει ένας σκοτεινός πέπλος».

42. « Έτσι θα παρουσιαστούν οι άπιστοι και οι τιποτένιοι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 81o

ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 14 από 29

1. « Σαν σκεπαστεί με σύννεφα ο ουρανός»,

2. « Και φύγουν από το στερέωμα τα’ αστέρια»,

3. « Σαν παρασυρθούνε στον αέρα τα βουνά»,

6. « Σαν φλογιστούν οι θάλασσες»,

8. « Σαν ρωτήσουν το κορίτσι που θάφτηκε ζωντανό»,

9. « Τι έγκλημα έκανε»,

10. « Σαν ανοίξει το βιβλίο και πέσει ο πέπλος των ουρανών»,

12. « Σαν ανάψουν οι πυρές της κόλασης»,

13. « Και πλησιάσει ο παράδεισος»,

14. « Ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του».

25. « Αυτό το βιβλίο δεν είναι έργο του κεραυνοβολημένου Σατανά».

26. « Σε τι σκέψεις παρασύρεστε»;

27. « Το Κοράνιο προσφέρει μόρφωση στους ανθρώπους».

29. « Αλλά δεν θα το θελήσετε, αν δεν σας το εμπνεύσει ο Αλλάχ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 82o

Η ΡΗΞΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 13 από 19

1. « Σαν σπάσουν οι ουρανοί»,

2. « Και σκορπίσουν τ’ αστέρια»,

3. « Σαν ανακατώσουν τα νερά τους οι θάλασσες»,

4. « Και αναποδογυρίσουν οι τάφοι»,

5. « Τότε η ψυχή θα δει την εικόνα όλης της ζωής της».

6. « Θνητέ, ποιος έκανε ανταρσία στον λατρευτό Αλλάχ που σε έπλασε»;

9. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Αλλά σεις αρνιέστε την ημέρα της κρίσης».

13. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στην κατοικία των ηδονών».

14. « Οι τιποτένιοι θα ριχτούν στην κόλαση».

15. « Η κρίση θα επισφραγίσει την έκπτωσή τους. Θα τους καταβροχθίσουν οι φλόγες».

16. «Ποτέ δεν θα βγουν από την άβυσσο».

17. « Ποιος θα σου δώσει να καταλάβεις αυτή την τρομερή κρίση»;

18. « Ποιος θα μπορούσε να σου δώσει μια ιδέα γι’ αυτήν;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 83o

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 23 από 36

6. « Εκείνη την ημέρα, όπου το ανθρώπινο γένος θα παρουσιαστεί μπροστά στον Κύριο του Σύμπαντος».

7. « Δεν μπορείτε να αμφιβάλλετε γι’ αυτό. Το βιβλίο των τιποτένιων θα είναι το Σεγκίν».

(συνηχητική σύμπτωση με τη Συνθήκη Σένγκεν)

8. « Ποιος θα σου το δείξει»,

9. « Αυτό το βιβλίο όπου θα χαραχτούν τα εγκλήματα»;

10. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε κείνους που βλασφήμησαν τον ισλαμισμό».

12. « Μόνο ο ασεβής και ο τιποτένιος αρνιούνται αυτή την αλήθεια».

13. « Στα μάτια τους, η θρησκεία (ο Ισλαμισμός) δεν είναι άλλο παρά ένας μύθος που γέννησε η αρχαιότητα».

14. « Αυτά είναι τα λόγια τους. Το έγκλημα σκλήρυνε τις καρδιές τους».

15. « Την ημέρα της κρίσης ο Αλλάχ θα τους τυλίξει μ’ ένα πέπλο».

16. « Και θα τους ρίξει στην κόλαση».

17. « Να θα τους πουν τα μαρτύρια που θεωρούσατε χίμαιρα».

18. « Αυτές οι απειλές είναι αληθινές. Το βιβλίο των δικαίων είναι το Αλιίν».

22. « Οι δίκαιοι θα είναι οι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών».

23. « Ξαπλωμένοι στο νυφικό κρεβάτι θα ρίχνουν δω και κει τα βλέμματά τους».

25. « Θα πίνουν θεσπέσιο και σφραγισμένο κρασί».

27. « Αυτό το κρασί θα είναι ανακατεμένο με νερό του Τεσνίμ».

29. « Οι τιποτένιοι βρίζουν τους πιστούς με τα αστειολογήματά τους».

30. « Σαν περνούν κοντά τους τους κοιτάζουν περιφρονητικά».

31. « Και σαν γυρίζουν σπίτι τους, τους κοροϊδεύουν με αναίδεια».

32. « Σαν τους βλέπουν λένε: να αυτοί που είναι στην πλάνη».

33. « Δεν έχουν αναλάβει τη φροντίδα να τους καθοδηγήσουν».

34. « Την ημέρα της κρίσης, οι πιστοί θα περιγελούν τους κακούς».

35. « Θα τους βλέπουν μέσα από τους κόλπους των ηδονών».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 84o

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 9 από 25

1. « Σαν ανοίξει το στερέωμα»,

4. « Και πετάξει τους νεκρούς μέσ’ απ’ τα σπλάχνα της κι αδειάσουν οι τάφοι»,

5. « Κι εκτελέσει τις διαταγές του Αλλάχ»,

6. « Θνητοί! Θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στο δικαστήριό του».

11. « Θα επικαλούνται το θάνατο»,

12. « Και θα πέσουν λεία στις φλόγες».

21. « Γιατί δεν προσκυνούν τον Αλλάχ, σαν τους διατάζει το Κοράνιο;».

22. « Αντίθετα, οι άπιστοι το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».

24. « Προανάγγειλέ τους ένα τρομακτικό μαρτύριο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 85o

ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 4 από 22

3. « Μα τον μάρτυρα και την ημέρα της μαρτυρίας».

10. « Εκείνοι που έκαψαν τους πιστούς και των δύο φύλων και δεν έκαναν πράξεις μετανοίας, θα καούν στις φλόγες της κόλασης».

12. « Και βέβαια θα είναι τρομερές οι εκδικήσεις του Αλλάχ».

19. « Αλλά οι άπιστοι αρνιούνται τα ολοφάνερα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 86o

ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 4 από 17

11. « Μα τον ουρανό που ετοιμάζει μιαν επανάσταση».

15. « Οι άπιστοι σου στήνουν παγίδες»

16. « Τους στήνω κι εγώ παγίδες».

17. « Υπόφερέ τους με υπομονή. Άφησέ τους να κοιμούνται λίγες στιγμές ήσυχοι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 87o

Ο ΥΨΙΣΤΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 7 από 19

9. « Δίδαξε τους λαούς. Θα είναι σωτήριες οι διδασκαλίες σου».

10. « Όποιος φοβάται τον Αλλάχ, θα είναι υπάκουος».

11. « Αλίμονο σ’ εκείνον που δεν θα υποτάξει την καρδιά του».

12. « Θα ριχτεί στην μεγάλη πυρά».

13. « Και δεν θα βρίσκει ούτε τη ζωή ούτε το θάνατο».

14. « Όποιος εξαγνίστηκε, έφτασε την ευτυχία».

16. « Αλλά σεις ω άπιστοι! Προτιμάτε την εγκόσμια ζωή».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 88o

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΕΠΛΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 11 από 26

1. « Του περιέγραψαν τον σκοτεινό πέπλο;».

2. « Αυτοί που θα τους σκεπάζει το πρόσωπό τους»,

3. « Θα μοιάζουν με μισθοφόρους; Καταπονημένοι από την κούραση»,

4. « Θα ριχτούν μέσα στις φλόγες που θα τους καταβροχθίζουν»,

5. « Θα καταπίνουν βραστό νερό».

21. « Κήρυξε στους ανθρώπους. Η υπηρεσία σου είναι το κήρυγμα».

22. « Μην τους διαβάζεις με βίαιο τρόπο».

(;)

23. « Ο αποστάτης και ο άπιστος»,

24. « Θα πέσουν θύματα των ουράνιων εκδικήσεων».

25. « Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριό μας»,

26. « Και θα τους βάλουμε να μας δώσουν λογαριασμό».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 89o

Η ΑΥΓΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 8 από 30

11. « Όλοι οι λαοί είχαν κάνει να βασιλεύει η αμαρτία πάνω στη γη».

12. « Ο Αλλάχ τους χτύπησε με τις εκδικητικές του πληγές»,

22. « ……Σαν γίνει σκόνη η γη»,

23. « Κι έρθουν κατά τάξεις ο Αλλάχ και οι άγγελοι».

24. « Κι ανοίξει τις αβύσσους της η κόλαση, ο άνθρωπος θα θυμηθεί».

27. « Κανένας δεν θα προσφερθεί να πάρει τη θέση του στα βασανιστήρια».

29. « Ω άνθρωπε που είχες εμπιστοσύνη! Ξαναγύρισε με χαρά στους κόλπους του Αλλάχ σου».

30. « Μπες στον αριθμό των υπηρετών μου. Έλα να κατοικήσεις στον παράδεισο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 90o

Η ΠΟΛΗ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 7 από 20

4. « Γεννήσαμε τον άνθρωπο μέσα στα δάκρυα».

5. « Μήπως νομίζει πως έχει απελευθερωθεί από κάθε δύναμη;».

10. « Τον βάλαμε να περάσει κι από τη μια κι από την άλλη τύχη».

11. « Αλλά δεν τον υποβάλλαμε στην τελευταία δοκιμασία».

17. « Να ασπαστεί την πίστη, να κηρύττει την εμμονή».

19. « Όσοι απορρίπτουν τη διδασκαλία μας, θα βρεθούν στα αριστερά».

20. « Οι φλόγες που κατατρώγουν θα υψώνονται πάνω από τα κεφάλια τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 91o

Ο ΗΛΙΟΣ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 3 από 15

1. « Μα τον ήλιο και τις λαμπερές του φλόγες».

14. « Είπαν τον προφήτη απατεώνα….».

15. « Οι ουράνιες τιμωρίες έπεσαν καταπάνω τους: όλοι τους τιμωρήθηκαν εξίσου».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 92o

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 10 από 21

1. « Μα την νύχτα σαν απλώνει τις σκιές της»,

4. « Ο ζήλος σας θάχει διαφορετική επιτυχία».

6. « Όποιος κηρύττει την υπέροχη θρησκεία»,

7. « Θα βρει εύκολο το δρόμο της ευτυχίας».

8. « Όποιος κυριαρχείται από τη φιλαργυρία και δε σκέφτεται παρά πώς να μαζέψει θησαυρούς»,

9. « Και αποκήρυξε τον ισλαμισμό»,

10. « Τρέχει στον δρόμο της κόλασης»,

14. « Σας απειλώ με τη φωτιά που κατατρώγει».

15. « Αλίμονο σε κείνον που θα πέσει θύμα της».

16. « Αυτός ο δύστυχος θα είναι ο άπιστος που θα αρνηθεί την αποστολή του προφήτη».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 96o

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 9 από 19

5. « Έβαλε στην ψυχή του την ακτίνα της γνώσης».

6. « Είναι μια αλήθεια και αυτός εξεγείρεται εναντίον του ευεργέτη του».

8. « Και βέβαια θα γυρίσει στον Αλλάχ το ανθρώπινο γένος».

13. « Τι να σκεφτεί κανένας για τον άπιστο και τον αποστάτη»;

15. « Αν δεν αφήσουν την ασέβεια θα τους σύρουμε από τα μαλλιά».

16. « Από τα ένοχα και ψευδολόγα μαλλιά τους»,

17. « Ας φωνάξουν τους οπαδούς τους!».

18. « Εμείς θα φωνάξουμε τους δημίους μας».

19. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Μην υπακούς στον ασεβή. Λάτρευε τον Αλλάχ και ανυψώσου προς το θρόνο του».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 98o

Η ΠΡΟΦΑΝΕΙΑ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 2 από 8

1. « Οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες, απομακρύνθηκαν από σένα μόνο όταν είδαν την προφάνεια (Κοράνιο)».

5. « Και βέβαια θα ριχτούν οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες στις πυρές της κόλασης. Εκεί θα μείνουν αιώνια. Είναι οι πιο διεστραμμένοι άνθρωποι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 101o

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 8 από 8

1. « Η μέρα των θεομηνιών! Φοβερή μέρα!».

2. « Ποιος μπορεί να σου την περιγράψει;».

3. « Εκείνη την ημέρα οι άνθρωποι θα είναι σαν σκόρπιες ακρίδες».

4. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς από μαλλί με διάφορα χρώματα».

5. « Όποιου τα έργα θάχουν βάρος , θα χαρεί την ευδαιμονία».

6. « Όποιου τα έργα θάναι ελαφρά, θα ριχτεί στην άβυσσο».

7. « Ποιος θα σου δώσει μιαν ιδέα της αβύσσου;».

8. « Είναι κι αυτό αναλωτική φλόγα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 108o

Ο ΚΑΟΥΤΧΕΡ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 2 από 3

2. « Προσευχήσου στον Αλλάχ και θυσίασε θύματα».

3. « Όποιος σε μισεί, θα χαθεί».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 109o

ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ

ΜΕΚΚΑ, εδάφια 5 από 6

1. « Να πεις: Ω άπιστοι!».

2. « Δεν θα λατρέψω τα ομοιώματά σας».

3. « Δεν λατρεύετε το Θεό μου».

4. « Απεχθάνομαι τη λατρεία σας».

5. « Η θρησκεία μου δεν είναι και δική σας».

19 σχόλια:

 1. προς ιμπραήμ, έλα από εδώ να μου θέσεις τα επιχειρήματά σου. μην φοβάσαι ισλαμιστή, σου εγγυάμαι προσωπικά ότι εδώ δεν κόβουμε ούτε χέρια ούτε πόδια ούτε κεφάλια ούτε θα σε βασανίσει σωματικώς κανείς, απολύτως κανείς ακόμα κι αυτός ο καραγκιόζης ο αλλάχ να είναι δεν θα τον αφήσω να σε πειράξει, στον λόγο μου. Έλα μην φοβάσαι ούτε και τον αλλάχ ιμπραήμ, έλα να μου πεις τα επιχειρήματά σου σε προκαλώ σε μάχη διαλεκτικής, την ξέρεις; την αναφέρει το κοράνι την διαλεκτική ή μόνο για χερια πόδια και κεφάλια λέει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μην είδατε τον ισλαμιστή (εγώ δεν ανέφερα πουθενά περί άραβα) ιμπραήμ με τα... επιχειρήματά του; Μπααα σιγά μην εμφανιστεί για διαλεκτική... αυτός μάλλον ακονίζει τα μαχαίρια του και σφίγγει την μπούρκα κάποιας δυστυχισμένης.

   Διαγραφή
 2. Ε, καλά τώρα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο αλάχ είναι πιό κομπλεξική πουστάρα ακόμη και από τον γιαχβέ. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η παράθεση όλου αυτού του εμετού. Σοβαρά πάντως, αν εμφανιζόταν κάποιος τύπος και υποστήριζε σοβαρά όσα γράφει το κοράνι ή η βίβλος, σαν προληπτικό μέτρο για την προστασία της κοινωνίας δεν θα του προσφέραμε ψυχιατρική υποστήριξη, ενώ θα ήταν έγκλειστος στο φρενοκομείο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. είτε γιαχβέ είτε αλλάχ ένα και το αυτό είναι. θυμήσου τον χριστιανισμό όταν μπορούσε 600 χρόνια πριν, τα ίδια έκανε. Ο εμετός μπήκε για να μην ξεχνιέμαι. Ξαναλέω, εδώ είναι προσωπικό διαδυκτιακό ημερολόγιο κι ό,τι βάζω το βάζω για μένα και για κανέναν άλλο. Το λιγότερο που θα του προσφέραμε θα ήταν ζουρλομανδύας.

   Διαγραφή
 3. Κλείτορα,

  με έκπληξη παρακολουθώ τις απόψεις σου (μέσα από την περιγραφή γεγονότων περί ξύλου κλπ) και κάπου "χάθηκα".......

  Δε θα πάρω μέρος στην "περίεργη" συζήτησή σας περί θείου γιατί είναι κάτι που αφορά τον καθένα προσωπικά. Οι απόψεις σου είναι δικές σου,αφορούν εσένα, εμένα τον καθένα χώρια....

  Οι κοινωνίες πάντα είχαν "φόβο θεού" και μέσα από αυτή τη βάση οργανώθηκαν οι κοινωνίες μας, οι όποιες κοινωνίες, από την πιο συντηρητική μέχρι την πιο φιλελεύθερη και ανοιχτόμυαλη (πχ τη δική σου!!!! και δε σε ειρωνεύομαι) Και ξέρεις γιατί δε σε ειρωνεύομαι???? Γιατί με τράνυνε ένας παπούλης που μου διηγιόταν "κατορθώματα" των ελλήνων έξω από τα τζαμιά κατά τη μικρασιατική εκστρατεία. Ό,τι δηλαδή μπέρδευαν τα παπούτσια των πιστών έξω από το τζαμί για να γελάσουν κλπ.

  Μου καυτηρίαζε αυτή τη συμπεριφορά λέγοντάς μου.

  "να σέβεσαι τον όποιο λατρευτικό χώρο του οποιουδήποτε, γιατί εκεί κάποιοι δοξάζουν το Θεό, τον ίδιο θεό, με ένα διαφορετικό τρόπο"

  Εσύ τώρα αν θές να καυτηριάσεις απάνθρωπες και αντικοινωνικές απόψεις (κατά την άποψή σου) της όποιας θρησκείας και του όποιου δόγματος μην φτάνεις σε σημεία βεβήλωσης της προσωπικότητας και της πίστης του οποιουδήποτε.

  Σκέψου ότι και συ ο ίδιος πιστεύεις κάποιες αρχές (και σωστές) για την κόρη σου για τη γυναίκα σου, για την ομορφιά του σώματος, περί ελληναρά!!!! κλπ κλπ που κάποιος "πακιστανός" στις βεβήλωσε (πάλι κατά τη γνώμη σου) και τον "έσπασες" στο ξύλο (δίκην πιθηκοειδούς νεοταξίτη)

  Κατά την άποψή σου (που εγώ συμφωνώ) βεβήλωσε τις αρχές ΣΟΥ, κατά την άποψή ΤΟΥ κάποιοι άλλοι βεβηλώνουν (έτσι το βλέπει αυτός) τις δικές του.

  Εν ολίγοις, δε βλάφτει η διαλεκτική (που μεθύστερα ζήτησες!!!!!, φευ όμως και πάλι δίκην υβριστή τραμπούκου).

  Είναι λίγο οξύμορο και αντιφατικό (δε νομίζεις) από τη μια μεριά να βρίζεις τα θεία του άλλου,από την άλλη να ζητάς διαλεκτική και στο τέλος να μιλάς για προσωπικό διαδυκτιακό ημερολόγιο και ότι βάζεις το βάζει για σένα!!!!!

  Συγχώρα με πατριωτάκι, αλλά κάπου χάθηκα σου είπα και μπορεί να μπερδευτώ και με το ζουρλομανδύα.

  Οι παρατηρήσεις μου μπορεί να μην είναι σωστές και εύστοχες, αλλά είναι ειλικρινείς και κατ' εσένα μπορεί να είναι και ηλίθιες.

  Αν όμως η "διαλεκτική σου" το επιτρέπει, αν ο αυτοσεβασμός σου σε βοηθήσει να δεις κάπου λάθος από κάποια ηλίθια επισήμανση (πχ τη δική μου) καλό θα είναι να κουλάρεις λιγουλάκι, γιατί η περιγραφή σου για το ξύλο στον ισλαμιστή συναγωνίζεται κάποιες περιγραφές πιθηκοειδών......

  Είδα έναν κλείτορα που αλλιώς παρουσιαζόταν (μεστός από τις ιδέες του διαφωτισμού) και αλλιώς η περιγραφή του ξύλου μου τον "ξεβράκωσε"

  Μη θυμώνεις και νάχεις υπόψη σου ότι το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι παρεούλα και το ένα βοηθάει το άλλο.

  Η διαλεκτική σου μπορεί να σε οδηγήσει και σε μη ανάρτηση και σε ξεχέσημό μου και ότι άλλο γουστάρεις.

  Η δική μου διαλεκτική μου επιτρέπει τα πάντα, δεν μουο επιτρέπει μονάχα το χυδαίο τσουβάλιασμα των όποιων απόψεων και το υβριστικό ύφος των όποιων αρχών, των όποιων δογμάτων.

  Και ξέρεις γιατί????? Δεν τολμώ να σε βρίσω για τις απόψεις που (βιτσιόζικα μόνο για σένα γράφεις) εκφέρεις, αν δεν συμφωνούσα μ' αυτές. Και με χάλασε περισσότερο το "τραμπούκικο" του θέματος!!!!!

  Ταπεινά σου έγραψα τη διαφωνία μου, εγώ το ανθρωπάκι......ο χωρίς ψευδώνυμο (χψ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ απατεώνα, η μέθοδος γνωστή. Ανακατέυεις ανόμοια τα βράζεις στο καζάνι και μου τα σερβίρεις σαν γκουρμέ τροφή για σκέψη ενώ πρόκειται μόνο για αηδίες. Σε άλλους λατρευτικούς χώρους αρέσκονται σε ανθρωποθυσίες κι αυτό απαγορεύεται αλλά λάθος κατ’ εσέ. Ανακατεύεις το μπέρδεμα παπουτσιών με τις ευχές για δολοφονίες και μετά βγάζεις συμπέρασμα. Οκ είσαι αρκούντος γελοίος. Μου βεβήλωσε λες τις αρχές. Τι δεν καταλαβαίνεις αλήθεια; Αν σε απειλήσω ότι θα σου σφάξω την κόρη και μετά εσένα που δεν είσαι άντρας αυτό που ενδιαφέρει εσένα είναι στο όνομα ποιού θα σε απειλήσω; Δηλαδή ρε βλάκα θέλεις να μου πείς ότι αν σε απειλήσω εν ονόματι χρημάτων είναι ποινικό αδίκημα ενώ αν σε απειλήσω εν ονόματι του θεού μου είναι απλώς θρησκεία; Καταλαβαίνεις τι λες βρε γελοίο υποκείμενο που ήρθες εδώ να μου πουλήσεις σοφιστίες της κακιάς ώρας;
   Πάμε παρακάτω στο μαγείρεμα: οξύμωρο και αντιφατικό να βρίζω και να ζητάω διαλεκτική;! Και ποιος σου είπε εσένα βρε ανθρωπάκι ότι το βρίσιμο δεν είναι μέρος της διαλεκτικής; Που το βρήκες εσύ αυτό γραμμένο; Να πας να μάθεις πρώτα να βλέπεις και τότε θα καταλάβεις πως όταν βλέπεις έναν κλείτορα βλέπεις αυτό που εσύ νομίζεις όχι όμως τον ίδιο τον κλείτορα και κυρίως κάποια στιγμή στην ζωή σου πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο άνθρωπος είναι ένα ακόμα είδος πιθήκου σε αυτόν τον πλανήτη και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ως βρισιά το είδος. Στην τελική μάθε ότι είναι οι θρησκείες που προσπαθούν να μετατρέψουν τον πίθηκο σε σκουλίκι. Η δική σου διαλεκτική είναι υποκριτική σαν εσένα και ξέρεις γιατί; Γιατί έχεις το βίτσιο να διαβάζεις αυτά που γράφω μόνο για μένα και να θες να με βρίσεις αλλά δεν σε αφήνει η ανάπηρη διαλεκτική σου. Κι έτσι κατάντησες άλλο ένα ταπεινό ανθρωπάκι χωρίς ψευδώνυμο.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 4. Και φυσικά δεν είναι όλοι έτσι (όπως κάπου επεσήμανες).

  Καυτηριάζεις έναν ισλαμο-γελοίο, βρίζοντας όλους τους πιστούς του Ισλάμ???? (βρίζοντας ότι πιο ιερό έχουν????

  Αυτό ήθελα με τις παραπάνω αρλουμπολογίες μου να σου επισημάνω, ότι είναι φάουλ. Υπάρχει και το φωτισμένο Ισλάμ αδερφέ, παντού υπάρχουν φωτισμένοι και τυφλωμένοι.

  χψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αααα μπράβο, εδώ θέτεις ένα σωστό ερώτημα αντί να αρλουμπολογείς. Ναι βρίζω όλους τους πιστούς του ισλάμ πλην ίσως των ελάχιστων φωτισμένων και θα συνεχίσω να τους βρίζω εφ' όσον δεν με σέβονται κι όχι απλώς δεν με σέβονται αλλά κατα το μάλλον στηρίζουν την δύναμη της θρησκείας τους πάνω στο μίσος προς εμένα. Με λίγα λόγια ας διαγράψουν αυτά που με προσβάλουν-απειλούν και τότε ξανασυζητάμε για το άν θα τους βρίζω ή όχι.

   Διαγραφή
 5. Και επειδή σου πρόσβαλε και τον αντρισμό σου και εσύ ωσεί άντρακλας τα χώνεις στο Ισλάμ και δε σκιάζεσαι, για λύσε μου την απορία που την έχω από καιρό τώρα, αλλά δε σε ρώτησα ποτέ (βλέπεις σε διαβάζω ανελλειπώς)

  Ρε κλέιτορα,

  εκείνη την ανάαρτηση που είχες κάνει για την κόρη της πιθηκαλώπιδος......(καταλαβαίνεις νομίζω) γιατί την κατέβασες?????. Σκιάχτηκες τα πιθήκια???? Σκιάχτηκες τις αγωγές?????, Κατάλαβες το λάθος σου????Τώρα δε σκιάζεσαι από τους ισλαμοφασίστες????? κλπ

  Πάντως για μένα καλά έκανες και την κατέβασες, γιατί πέρα από την εμετική ΤΟΥΣ ιδεολογία (των πιθήκων εννοώ), μια τέτοια ανάρτηση για οποιαδήποτε γυναίκα ήταν και αυτή....εμετική πατριωτάκι. Έτσι καταλαβαίνεις τον αντρισμό εσύ???? ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ!!!!!

  χψ

  Υ/Γ Δεν προσπαθώ να σου κάνω μαθήματος συμπεριφοράς (και μάλιστα μέσα στο σπίτι σου-μπλογκ, αλλά επειδή έχει τα παράθυρα ανοιχτά-βγαίνεις στον αέρα δηλαδή, επέτρεψε το οποιοδήποτε σχόλιο μου. Τώρα αν το δημοσιεύσεις ή όχι εγώ πέτυχα το σκοπό μου νατο διαβάσεις γιατί σε σένα απευθύνεται και δεν έχω το "βίτσιο" την όποια βλακεία μου να τη βγάζω στον αέρα και να έχω την απαίτηση να είναι καταδική μου και να μην την διαβάσουν άλλοι. Μη μου βάνεις δύσκολα μπουρδουκλώνομαι και θα πέσω να τσακιστώ από τόσα ψηλά που με πας.χαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κατα πρώτον τι σχέση έχει εκείνη η ανάρτηση με το εδώ θέμα του ισλαμ; Τόσο πολύ σ' έτσουξε; τόσο δίκιο έχω;
   κατά δευτερον, γιατί νομίζεις ότι είμαι υποχρεωμένος να σου πω; μήπως έτσι πάρεις κανα πόντο στο εγώ σου; βρε μαλάκα, καθρεφτίζεσαι στο μπλογκ μου;
   κατα τρίτον, ποιός σου είπε πως κάποιες γυναίκες δεν είναι πράγματι... εμετικές;
   Αντε βρε θα σου πω για να σου φύγει η απορία. Εκείνη την ανάρτηση την κατέβασα διότι η εικονιζόμενη έμοιαζε μεν πολύ αλλά δεν ήταν η ζητούμενη η δε φωτό είχε ανεβάσει η χολέρα για να δείξει την ομοιότητα της λέρας τα οποία στοιχεία της λέρας είναι στην διάθεσή μου πλήρη και με συμπληρωματικές φωτό. Ομολογώ δε πως και οι δύο μου είναι εμετικές σαν γυναίκες εξ όψεως.

   Διαγραφή
  2. περί του υστερόγράφου σου, έχεις όμως το βίτσιο να διαβάζεις το δικό μου βίτσιο. Τι βίτσιο κι αυτό....

   Διαγραφή
 6. Το δε τελευταίο σχόλιο που σου έκανα για την ανάρτηση με την κόρη της πιθηκαλώπιδος το έκανα γιατί νομίζω ότι ή έχεις τη λεβεντιά του φονιά ή δεν την έχεις.Δεν μπορεί εκεί να το αποσύρεις για τον όποιο λόγο και εδώ να το παίζεις μάγκας μέχρι να σε πάρουν μυρουδιά οι όποιοι μουλάδες και να αφηνιάσουν.

  Εν πάσει περιπτώσει δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσεις τα σχόλιά μου, δεν αφορούν κανέναν παρά μια μικρή διαφωνία μου που αν θες την παίρνεις υπόψη αν όχι και πάλι πατριώτες είμαστε.

  Δεν χρειάζεται δημοσιοποίηση λοιπόν και αν θες να μου σούρεις κάτι, γράψτο και γω θα καταλάβω.

  χψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ibraim Bielidopoulos ΆΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ:
  http://www.freeinquiry.gr/searchresults.php

  Κατάλαβες τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και κάτι ακόμα:
  "Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;"
  http://antidras.blogspot.gr/2013/09/blog-post_17.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δοκιμάζω τη λεβεντιά σου, αφού κατέβασες την (εμετική κατά με ανάρτηση) βάζοντας την ουρά στα σκέλια........Χέστηκες από τα πιθήκια και ξεσπάς την ελληνίασή σου σε ένα πιθηκοειδές του τυφλού ισλάμ???????

  Απλά συσχέτισα τα θέματα για να ξεβρακωθείς απέναντι στον εαυτό σου και αυτό μου αρκεί!!!!!!

  Οι βρισιές είναι αδυναμία, κότα λιράτη φάνηκες με το κατέβασμα και έδειξες την " αντροσύνη σου" σε ένα πιθηκοειδές του φανατικού ισλάμ.

  Γεια σου ελληναρά μου και κλείσε τα παράθυρα για να μην μπαίνουμε εμείς οι μιαροί...........και βιτσιόζοι........

  Και όταν αποφασίζεις να απαντήσεις, τουλάχιστον σε μένα, άσε την τρελή και αναχλή μαγκιά. Από μαγκιά κλανιά χορτάσαμε.

  Εγώ θα συνεχίζω να σε διαβάζω και όποτε γουστάρω θα στα χώνω. Σε έτσουξε ο ορθός λόγος του διαφωτισμού και μου το γύρισες σε συμπεριφορά πιθηκοειδών, που εγώ φευ δε μασάω. Εσύ χέστηκες και τα μάζωξες άρον άρον.

  Απάντα λοιπόν. Σκιάχτηκες ρε ελληναρά που πλακώνεις λαθραίους????? Εκεί σε έπαιρνε. Και κάτι ακόμα. Μην επικαλείσαι τον αναρχισμό γιατί κάπου η έννοιά του ξευτιλίζεται.......και καταλαβαίνεις.

  ΥΓ. Επειδή τα σχόλιά μου ήταν μονοκόμματα, χωρίς παρεμβολές σου, εσύ τα δημοσίευσες λες και υπήρχε διάλογος και με....κατατρόπωσες.......Σου πήρε κάπου ένας μήνας να χωνέψεις ότι κάποιος σε "ξεβράκωσε" και παρ' ότι σου ζήτησα να μην τα δημοσιέυσεις (γιατί πραγματικά απόρρησα) εσύ το σκέφτηκες το ξανασκέφτηκες, μάζεψες τα σώβρακα και τα δημοσίευσες.

  Χάζι σε κάνω αδερφάκι, εγώ ο απατεώνας που κατ' εσέ εξίσωσα την ανθρωποθυσία με το ανακάτεμα των παπουτσιών. Μου φαίνεται ότι έχεις πάρει και διαζύγιο με το συντακτικό και τη λογικήχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails