Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Απριλίου 2013

Βρε κακομοιριασμένοι…

πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά λεφτά. Πλούσιος είναι αυτός που δεν χρειάζεται να δουλέψει για να ζήσει. Τι να τα κάνεις τα πολλά λεφτά αν όλη μέρα κι όλη νύχτα πρέπει να δουλεύεις για να συνεχίσεις να τα έχεις; Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη αγαπητοί κακομοιριασμένοι, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη δεν ΈΧΕΙ ΦΡΆΓΚΟ αλλά ούτε πεινάει ούτε διψάει ούτε κρυώνει!!!!

Σκεφτείτε το…

4 σχόλια:

 1. Μέσα στον κόσμο, το Ταό δρα
  Σαν να λυγίζει ένα τόξο.
  Το επάνω του μέρος σκύβει
  Και το κάτω του μέρος ανεβαίνει.
  Διορθώνει αρμονικά κάθε υπερβολή και έλλειψη,
  Ώστε να επέρχεται ισορροπία.
  Παίρνει από αυτόν που του περισσεύει,
  Για να δώσει σε αυτό που του λείπει.
  Οι άνθρωποι όμως δεν δρουν με τον ίδιο τρόπο.
  Στερούν από το φτωχό για να δώσουν στον πλούσιο.
  Ως πότε μπορεί ο φτωχός να δίνει;
  Μόνο ο Σοφός μπορεί να δίνει συνέχεια,
  Επειδή δεν έχει τέλος ο πλούτος του.
  Αυτό το καταφέρνει επειδή
  Δρα χωρίς να περιμένει ανταπόδοση,
  Πετυχαίνει χωρίς να τον ενδιαφέρει η αναγνώριση,
  Και δεν πιστεύει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους.

  Ο Σοφός είναι αυτάρκης,
  Και νιώθει ότι έχει αρκετά.
  Δίνοντας στους άλλους,
  Νιώθει ότι έχει ακόμα περισσότερα.
  Βοηθώντας τους άλλους,
  Νιώθει ακόμα πλουσιότερος.
  Όπως το Ταό θρέφει χωρίς να εκβιάζει,
  Έτσι κι ο Σοφός οδηγεί χωρίς να επιβάλλεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. διευκρινίζω ότι ο σοφός δίνει την γνώση του ψαρέματος όχι το καλάμι ούτε την ψαριά. Κατα τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο.

   Διαγραφή
  3. σαφώς το αναλύει, εξ ου και η διευκρίνιση.

   Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails