Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

7 Ιουνίου 2011

Παντελεήμονας Αττικής: 1,5 δισ. δραχμές για τα γεράματά του αλλά ελεύθερος και αθώος!

O κ. Παντελεήμων έγινε ποιμενάρχης της Μητρόπολης Αττικής που περιλαμβάνει την Κηφισιά, το Μαρούσι, την Εκάλη, το Μενίδι, τα Λιόσια, το Ιλιον, την Πετρούπολη, το Καματερό, τη Μεταμόρφωση, τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα και τον Ωρωπό.

Στη Μητρόπολη Αττικής γνωρίζει και συνδέεται με ανώτερους δικαστικούς και ενισχύει τις φιλίες του με τους εφοπλιστές… Αναλαμβάνει και υπηρετεί σε καίριες επιτροπές της Συνόδου, όπως οι σχέσεις με τις άλλες ορθόδοξες και τις χριστιανικές Εκκλησίες και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακόμη ορίζεται εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και στις συζητήσεις με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ταυτόχρονα φαίνεται να διογκώνει το κομπόδεμα που δημιούργησε. Παρίσταται σε βαφτίσεις, γάμους και κηδείες και συγκεντρώνει 1,5 δισ. δραχμές για τα γεράματά του, όπως δήλωσε πρόσφατα. Τα χρήματα είναι ρυθμιστικός παράγων στη ζωή του Μητροπολίτη Αττικής, ο οποίος όταν οι φοιτητές της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής ζήτησαν να τους βοηθήσει για να ανακαινιστεί το κτίριο που έχει σημαντικά προβλήματα υποδομής δήλωσε: «Αν νοίκιαζα αυτό το ακίνητο σε σουπερμάρκετ, θα εισέπραττα 2 εκατομμύρια τον μήνα».

Ροΐδη Εμμονές

Εκτός των φυλακών Κορυδαλλού είναι από χθες (14-10-2009) ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη για απάτη, έμεινε στη φυλακή μονάχα 1 χρόνο και σήμερα αποφυλακίστηκε ...

Ο κ. Παντελεήμων αποφυλακίστηκε υπό όρους, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς (835/2009) επειδή όπως λένε συμπλήρωσε κιόλας το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα κράτησής του.

http://tiresias-press.blogspot.com/2009/10/blog-post_6010.html

Κι όμως έγινε κι αυτό. Μάθαμε ότι ένας (πρώην) μητροπολίτης που έχει καταδικαστεί από πολιτικό δικαστήριο και είναι στη φυλακή, που όλη η Ελλάδα έχει ακούσει πώς προτιμάει να χρησιμοποιεί τις λαμπάδες, που έχει κάνει δηλώσεις που θα ζήλευε σύγχρονος golden boy (“δύο δισεκατομμύρια μάζεψα για τα γεράματά μου, πολλά είναι;”) ΔΕΝ σκανδαλίζει το ποίμνιο... Η διαρκής Ιερά Σύνοδος τον αθώωσε

1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν ξόδευε χρήματα για αφρούς ξυραφάκια και after shave...δεν αγόραζε ρούχα...μόνο ένα ράσο χειμώνα καλοκαίρι...πώς να μη μαζευτούν τόσα λεφτά! Φταίει ο άγιος τούτος άνθρωπος επειδή ΕΣΥ είσαι σπάταλος? ΑΔΙΚΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails