Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Μαΐου 2011

Ετεροχρονισμένο ή αλλιώς, πως θα μείνουμε για πάντα χάλια.

Σήμερα λέει θα κατέβουν στις πλατείες οι αγανακτισμένοι. Δέχθηκα την ίδια πρόσκληση από πολλούς και με όλους τους πιθανούς τρόπους επικοινωνίας. Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος. Όλοι εκείνοι που κατά καιρούς με καλούσαν να ψηφίσω, όλοι εκείνοι που με καλούσαν έστω να υποστηρίξω όλοι αυτοί με καλούν τώρα να κατέβω στην πλατεία και να διαδηλώσω ενάντια στα κόμματα που με καλούσαν να ψηφίσω και να υποστηρίξω. Πρόκειται αναρωτιέμαι, για σχιζοφρένεια ή απλά για εκτόνωση; Και αν είναι εκτόνωση γιατί δεν πάνε στο γήπεδο να δουν την αγαπημένη τους ομάδα; Τελικά συμπεραίνω πως δεν έχετε καταλάβει ούτε τι πρεσβεύω ούτε τι εννοώ με τα όσα γράφω και λέω. Δεν εξηγείται αλλιώς! Για να δείτε όμως ότι δεν είμαι εντελώς κακός και κάκιστος θα ξαναπώ άλλη μια φορά την γνώμη μου και όσοι θέλετε διαβάστε την, οι υπόλοιποι αγνοήστε με για το καλό σας.

Πάνε πολλά χρόνια που πολλοί πέθαναν κι έτρεχαν ποτάμια το αίμα για να έχουμε το δικαίωμα ψήφου. Δυστυχώς όλοι εμείς οι απόγονοι των θυσιασμένων απεμπολήσαμε αυτό μας το δικαίωμα και το απεμπολήσαμε όχι απέχοντας από την ψηφοφορία αλλά ψηφίζοντας. Μην σας φαίνεται αντιφατικό, δεν είναι καθόλου. Απεμπολήσαμε το δικαίωμα ψήφου άλλοι με αντάλλαγμα μια θέση στο δημόσιο, άλλοι για μια κομματική καρέκλα, άλλοι απλώς ψηφίζουν ό,τι ψήφιζε ο μπαμπάς τους κι άλλοι ψηφίζοντας στην τύχη ό,τι βρεθεί μπροστά τους έτσι απλώς για να λένε πως ψήφισαν. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, όπως και αν ο καθένας απεμπόλησε αυτό το ματωβαμένο δικαίωμα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και αν αναρωτηθείτε ποιο ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Εκλέγαμε τους ψεύτες τα λαμόγια τους ρουφιάνους τους εξουσιαστές τα καθάρματα και τους λαοπλάνους των οποίων τις πολιτικές πληρώνουμε σήμερα για να βγαίνουν και να μας λένε με στόμφο πως δεν έχουμε δικαίωμα ανάκλησης και πως πρέπει να υπακούμε διότι αυτοί «είναι εκλεγμένοι» ενώ εσύ ρε μαλάκα Κλείτορα ποιος είσαι; Ένα τίποτα, μια μονάδα μέσα στο πλήθος, ένας ακόμα περιθωριακός αναρχικός κυνικός ούτε καν χριστιανός που ούτε έχεις εκλεγεί ούτε εκπροσωπείς κανέναν. Βεβαίως έχουν δίκιο όταν μου το λένε και το δικαίωμα τους το έδωσαν οι ψηφοφόροι τους οπότε κάνω και γω την πάπια και περιμένω. Διότι ξέρω να περιμένω όπως επίσης γνωρίζω πως έχω δίκιο και είναι θέμα χρόνου να φανεί πως αυτοί και οι ψηφοφόροι τους έχουν το άδικο.

Για να μην τα πολυλογώ, τα έχω ξαναγράψει εδώ σ’ αυτό το διαδικτυακό ημερολόγιο άλλωστε, το θέμα είναι για ποιόν λόγο να βγώ στην πλατεία και με ποιους; Να διαμαρτυρηθώ για να συνεχίσουν οι παπάδες να χρυσοπληρώνονται; Να διαμαρτυρηθώ για να συνεχίσουν οι συνδικαλιστές να κοπροσκυλιάζουν ανενόχλητοι; Να διαμαρτυρηθώ για να μην κοπεί η σύνταξη του στρατιωτικού που είναι συνταξιούχος από τα σαρανταπέντε του χρόνια; Να διαμαρτυρηθώ για να μην απολυθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες κοπρόσκυλα των δημοσίων υπαλλήλων; Να διαμαρτυρηθώ για να μείνουν όλα όπως είναι και να μην αλλάξει τίποτα; Για ποιον λόγο τελικά να κατέβω να διαμαρτυρηθώ; Μήπως να διαμαρτυρηθώ για να φύγει ο Παπαντρέου και να έρθει ο Σαμαράς όπως κάνουν οι Ισπανοί με τον Θαπατέρο; Γελοιότητες αγαπητοί.

Θα κατέβω στην πλατεία λοιπόν όταν τα αιτήματα θα είναι: Δήμευση των περιουσιών των πολιτικών (και των 300) και εξορία αυτών. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και υψηλότατη φορολογία στις τράπεζες ώστε να ξεχρεώσουμε εντός 24 ωρών. Κατάλυση του στρατεύματος ως έχει και μηδενισμός των στρατιωτικών δαπανών. Αλλαγή συντάγματος προς το δημοκρατικότερο και τέλος, οργάνωση της ελληνικής επικράτειας σε ομοσπονδία ή συνομοσπονδία ανεξάρτητων αυτόνομων και αυτοδιοικούμενων περιφερειών στα πρότυπα της Ελβετίας.

Μέχρι τότε βελάξτε όσο θέλετε, στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς θα αλλάξετε τα πρόσωπα των εξουσιαστών και σε τριάντα χρόνια θα είμαστε πάλι στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ, θα κατεβείτε για τους δικούς σας λόγους όπως ακριβώς τους περιγράφετε. Δεν μπορεί κανείς να διορθώσει ένα πρόβλημα διατηρώντας την νοοτροπία που το δημιούργησε και αυτό είναι κάτι που είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβως επειδή θεωρώ πως έχω εμπεδώσει ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, ακριβώς γι αυτό λέω πως αυτά είναι μπαρούφες. Αν δεν ήταν μπαρούφες δεν θα συμφωνούσαν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα με αυτή την διαδήλωση το δε σκεπτικό τους είναι απλούστατο. Κατεβείτε και καθήστε όσο θέλετε στην πλατεία κι εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας. Η απάντηση αγαπητή βρίσκεται στις κάλπες. Ο κρύος ιδρώτας θα τους λούσει όταν η αποχή χτυπήσει 90%, τότε νομίζω την περίοδο των εκλογών πρέπει αντί να πάμε στις κάλπες να πάμε στις πλατείες. Αλλά φευ... την κρίσιμη στιγμή το ποιμνιο θα κάνει αυτό που του δίδαξαν να κάνει και μετά θα έχει και πάλι το δικαίωμα να... διαμαρτυρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Κλείτωρα.Συμφωνώ κι επαυξάνω με όλα όσα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανώλης ΣμυρναίοςΜαΐου 26, 2011 3:37 μ.μ.

    Αυτοί που έχυσαν το αίμα τους, δεν συμφωνούσαν απαραίτητα σε όλα μεταξύ τους, ούτε το έκαναν θέτοντας προϋποθέσεις. Ακολούθησαν τη συνείδησή τους.
    Θα κατέβω και απόψε και μέχρι να τους κάνω να μην τους «αρέσει» που είμαι στο δρόμο. Και θα βελάζω μεχρι να πείσω και αυτούς έμειναν σπίτι, ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Δεν κρατάω καν καλάθι. Το έχει ανάγκη η αξιοπρέπια μου.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που συμβαίνει το βρίσκω κατ' αρχήν (επαναλαμβάνω: κατ' αρχήν) καλό: η συλλογική συνείδηση κάνει reset και αποβαλλει τη λέπρα των κομματικών πανώ και καπέλλων.

    Ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να προσέξει να μην ενδυναμωθούν με τη δράση του, οι δύο όψεις του φασισμού δηλ. ο εθνικισμός και η αριστερά.

    Δυστυχώς οι περισσότεροι ξεχνούν γρήγορα και είναι πολύ εύκολο λόγω της συλλογικής απογοήτευσης να εξιδανικευτούν ζόμπι του παρελθόντος, όπως ο σωβινισμός και ο κρατικός κομμουνισμός. Ζόμπι που τώρα θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να σηκώσουν κεφάλι.

    Πρέπει να τελειώνουμε με τα απαρχαιωμένα σύμβολα, τις ιδεολογίες, τους μύθους και όλη την παλιατζούρα ενός απαρχαιωμένου φαντασιακού.
    Μαζί με τις ελληνικές σημαίες πρέπει να καίγονται και οι κομματικές (ακόμα και οι αναρχικές θα έλεγα, παρ' όλο που προέρχομαι από αυτόν ακριβώς τον χώρο).
    Πρέπει να παραχθεί πρωτότυπη σκέψη που με τη σειρά της θα παράγει πρωτότυπο λόγο και πρωτότυπες ιδέες.

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στα ζόμπι που βγήκαν από τα μαυσωλεία:
    ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΩΡΕ...
    http://www.monogrinia.gr/2011/05/17/poia-aristera-more/

    Θοδωρής Λαμπρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανώλη, εκείνοι που πέθαναν είχαν ένα κοινό ζητούμενο έναν σκοπό κι έναν στόχο για τον οποίο θυσιάστηκαν. Να κα΄τεβεις φίλε μου δεν είμαι εγώ που θα σου πω να μην κατέβεις, το αντίθετο, να κατέβεις γιατί σε καταλαβαίνω πως το έχει ανάγκη η αξιοπρέπειά σου μόνο σε παρακαλώ κάνε μου μια χάρη. Την επόμενη φορά που θα έχουμε εκλογές πριν μπείς στην κάλπη θυμήσου κι εμένα, το έχει ανάγκη η δική μου αξιοπρέπεια που ξεφτυλίζεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Φιλικά επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θοδωρή, επανεκίνηση δεν γίνεται αν το μηχάνημα δεν σβήσει και ναι να καούν όλες οι σημαίες, συμφωνώ απόλυτα, όμως για να παραχθεί πρωτότυπη σκέψη προϋποθέτει άλλο λογισμικό. το να γίνει επανεκίνηση στο ίδιο λογισμικό μπορεί να διορθώσει κάποιες ατέλειες αλλά το σύστημα παραμένει το αυτό. Ας φτάσει η αποχή 90% και τότε θα δεις πως δεν χρειάζεται να βγούμε απο το σπίτι δεν χρειάζεται να σηκωθούμε από τους καναπέδες αυτό που χρειάζεται είναι αποχή μας. Η κάθε συμμετοχή είτε έτσι είτε αλλιώς θα λειτουργήσει υπερ του συστήματος. Αγνοήστε τους να εξαφανιστούν, υπάρχουν επειδή δεν τους αγνοούμε, εμείς τους δίνουμε αξία είτε συμφωνόντας ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ είτε διαφωνόντας ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails