Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

19 Νοεμβρίου 2010

Φανατισμός ένθεν κι ένθεν.

Δύο διαφορετικά γεγονότα που δίνουν το στίγμα του που πρέπει να κινηθούμε για να βρούμε την χρυσή τομή.

Γεγονός πρώτο: Μουσουλμάνοι προκάλεσαν επεισόδια επειδή λέει η αστυνομία κατέσχεσε αντικείμενα που περιείχαν στίχους από το κοράνι (κλικ). Αυτό πάει πολύ! Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι φανατικοί μουζαχεντίν πως μπορεί μεν γι αυτούς το κοράνι να είναι ιερό αλλά στην χώρα τους όχι εδώ! Εδώ έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα να αρνούμαστε την «ιερότητα» διάφορων «ιερών» τάχα μου τάχα μου βιβλίων όπως για παράδειγμα την αγία γραφή των χριστιανών το κοράνι των μωαμεθανών και το «ο αγών μου» των ναζιστών. Στην χώρα ετούτη που θέλουμε να πάει μπροστά και όχι πίσω πρέπει οι φανατικοί μουσουλμάνοι να το πάρουν απόφαση πως το κοράνι δεν έχει καμία ιερή αξία. Πρέπει να καταλάβουν πως για μας εδώ δεν είναι τίποτα παραπάνω το κοράνι απ’ ό,τι είναι ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Σαφώς έχουν δικαίωμα να το θεωρούν ιερό και δεν ξέρω γω τι άλλο αλλά αυτό τους το δικαίωμα να το κρατήσουν για τα σπίτια τους και αν τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει να πάνε σε χώρα μουσουλμανική είναι ελεύθεροι να φύγουν όποια ώρα θέλουν. Ωστόσο δεν έχουν κανένα δικαίωμα απαίτησης από εμένα και οποιονδήποτε άλλον σεβασμού προς το κοράνι την αγία γραφή και ό,τι άλλο νομίζουν αυτοί σαν ιερό. Σαφώς δικαιούνται να έχουν τους ναούς τους και να πιστεύουν σε όποιον θεό νομίζουν αλλά από εκεί και πέρα εκτός των ναών τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μου επιβάλουν να το σεβαστώ κι εγώ. Για μένα το κοράνι δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα σκουπίδι άχρηστο και μάλλον επικίνδυνο το οποίο ουδέποτε σεβάστηκα και ουδέποτε θα σεβαστώ για κανένα λόγο. Λυπάμαι για τα δέντρα που κόπηκαν ώστε να τυπωθούν κοράνια αυτό σας λέω μόνο, τόσο άχρηστο είναι. Αν λοιπόν θέλουν κανόνες σεβασμού για το κοράνι να πάνε εκεί όπου ισχύουν τέτοιοι κανόνες. Στην τελική δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να γνωρίζουμε πέντε έξι αραβογενείς γλώσσες ή να έχουμε αποστηθίσει το κοράνι ώστε να γνωρίζουμε τι γράφουν οι στίχοι πάνω στο σεμεδάκι του αραβόφωνου. Κακώς λοιπόν κατά την γνώμη μου τα ΜΑΤ δεν συνέλαβαν προς δίκη αυτούς τους φανατικούς που προκάλεσαν χθες τα επεισόδια. Έπρεπε να συλληφθούν άπαντες αυτοί και να απελαθούν πάραυτα ακόμα και χωρίς δίκη. Προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε την αγία γραφή των χριστιανών δεν θα φορτωθούμε και το κοράνι των μωαμεθανών! Πάει πολύ. Όποιος λοιπόν θέλει να γίνει μάρτυρας του αλλάχ να πάει να αγιάσει από εκεί που ήρθε.

Γεγονός δεύτερο. Έλιωσαν στο ξύλο μετανάστη επειδή έτσι τους κάπνισε (κλικ). Αυτή είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Αστυνομικά γουρούνια γαλουχημένα με την χριστιανική παιδεία με ρατσιστική φασιστική εθνικιστική νοοτροπία έδειξαν την… αγάπη που τους έμαθαν στα κατηχητικά πάνω σ’ έναν ανήμπορο φτωχό άνθρωπο που απλά προσπαθεί να επιβιώσει. Να πω πως πρέπει να αποταχθούν πάραυτα και αυτοί και ο διοικητής τους; Είναι αυτονόητο. Το θέμα όμως είναι πως και αυτοί είναι το ίδιο φανατικοί και το ίδιο επικίνδυνοι οπότε πρέπει να περιοριστεί, να εξαφανιστεί το φαινόμενο γενικότερα. Δεν νοούνται τέτοια πράγματα σε μια χώρα που θέλει να γίνει πολιτισμένη. Με τέτοιες πράξεις απάνθρωπες δείχνουμε πως τελικά κι εμείς εδώ Ιράν είμαστε αλλά από την ανάποδη. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

3 σχόλια:

  1. Λυπάμαι για τα δέντρα που κόπηκαν ώστε να τυπωθούν κοράνια :))

    Πολύ "ισορροπημένη" άποψη. Ισορροπημένη σε αντιδιαστολή με τα ανισόρροπα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό μας κουράγιο! Αυτό έχω μόνο να πω στην παράνοια που μας καταδυναστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails