Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

clip_image002clip_image004clip_image006clip_image008

 

 

 

Αθήνα, 03/09/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Πριν λίγες μέρες άγνωστοι απελευθέρωσαν παράνομα ένα μεγάλο αριθμό γουνοφόρων ζώων από εκτροφεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Ανεξάρτητα από τα όποια κίνητρά τους η πρακτική της απελευθέρωσης ξενικών ειδών στο φυσικό περιβάλλον είναι επιβλαβής και μπορεί να αποβεί και καταστροφική για την άγρια φύση.

Πέρα από τις όποιες επιπτώσεις σε καλλιέργειες και οικόσιτα, τα ξενικά είδη προκαλούν ζημιές στη άγρια ζωή και σε περίπτωση που αναπτύξουν βιώσιμους πληθυσμούς έχουν σοβαρές και ευρύτερες επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα.

Η διαμαρτυρία για την εκμετάλλευση των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσής τους δεν είναι θεμιτό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Τη στιγμή που η βιοποικιλότητα απειλείται από μια σειρά σοβαρών προβλημάτων η επιβάρυνση της με άστοχες πρακτικές διαμαρτυρίας, είναι καταδικαστέα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΝΙΜΑ: Μαρία Γανωτή, 6972899278

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 και 6937422537

ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ: Ξενοφών Κάππας, 210 8228704 και 210 8227937

ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Λιάνα Μπουσιάκη, 2310-252530 και 6972-694147

8 σχόλια:

 1. Δυστυχώς στην πρακτική των βλακών δεν υπάρχει αντίδοτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οικολόγοι του κωλονακίου,ελιτιστές και φωτισμένοι και στο βάθος περίεργες ΜΚΟ...Ζώ στήν ύπαιθρο και έχω δεί πως λειτουργούν,έρχονται νύχτα αφήνουν τα ζώα κρυφά και φεύγουν!Καμία επαφή με τις τοπικές κοινωνίες,ούτε ενημέρωση,τίποτα.Απαξιούν ως ανώτερα όντα την επαφή με την πλέμπα...Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η γκρί-πίς(grey-piss aka green peace).....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @MOB όπως βλέπεις δεν χαρίζομαι σε κανέναν βλάκα όμως κι εσείς εκεί στα εξοχάς έχετε υπέρ του δεόντως πολλούς ηλίθιους. Από "κυνηγούς" έως "αγρότες" και "κτηνοτρόφους".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχουμε τους βλάκες που μας αναλογούν, από τους πτυχιούχους ποιός μας σώζει όμως?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. σίγουρα πάντως όχι οι βλάκες που σας αναλογούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τους βλάκες που μου''αναλογούν'' απλά φοβάμαι περισσότερο τους πτυχιούχους βλάκες και είναι τόσοι πολλοί........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αρκετοί ναι αλλά όχι περισσότεροι από τους μη πτυχιούχους.
  Δεν ξέρω ποιους από τους δύο πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο. Είναι τα δύο άκρα και ως εκ τούτου το ίδιο επικίνδυνοι. Γνώμη μου είναι να προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε ο καθένας τον διπλανό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails