Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Οκτωβρίου 2009

Φιλανθρωπίες δήθεν.

Αμα σας ξαναπούν για το… φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας θυμηθείτε αυτό. Πάει το ποίμνιο βελάζοντας και τους αφήνει λεφτά για φιλανθρωπικό έργο και αυτοί τα ξοδεύουν αλλάζοντας σαλόνια αγοράζοντας αυτοκίνητα και πληρώνοντας υπηρέτες και μερσεντές. Θέλουν και υπηρέτες και λιμουζίνες τα χριστιανικά κοπρόσκυλα!!!!! 

Συνολικά 1.275.170 ευρώ

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει πως «συνολικώς για λογαριασμό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών εισεπράχθησαν 1.222.623,82 ευρώ, ενώ επιπλέον 52.546,50 εισεπράχθησαν για λογαριασμό της Αποστολικής Διακονίας, που απεδόθησαν. Συνολικώς εισεπράχθησαν από τους Ι. Ναούς 1.275.170,32 ευρώ». Και περιγράφει πού διατέθηκαν τα έσοδα από τις εισφορές των ναών. «Τα ανωτέρω χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα βασικά έξοδα λειτουργίας της Ι. Αρχιεπισκοπής και των υπηρεσιών της. Ετσι, κατεβλήθη η μισθοδοσία του προσωπικού (394.280 ευρώ), εργοδοτικές εισφορές (56.618,82 ), έξοδα διοικήσεως (99.684), έξοδα λειτουργίας γραφείων (201.887) και έξοδα συντηρήσεως κτιρίων-επίπλων (302.833). Επίσης διατέθησαν 29.131 ευρώ για συντήρηση τροχοφόρων, και 52.546,50 ευρώ στην Αποστολική Διακονία. Μετά την αφαίρεση των ανωτέρω εξόδων, προκύπτει υπόλοιπο 138.420 ευρώ. Εξ αυτών 50.000 ευρώ θα διατεθούν στο ίδρυμα «Μ. Κόκκορη», 50.000 θα διατεθούν για τις κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για την κατασκευή ειδικών αναβατήρων ώστε άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου». Δηλαδή για τους «αναβατήρες» το προβλεπόμενο ποσό ήταν 38.420 ευρώ!

Προορίζονταν για κοινωνικά έργα

Από τον συνοδευτικό πίνακα προκύπτει πως τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής από τους ναούς της, τα οποία δαπανήθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της, προήλθαν κυρίως από εισφορές που θεωρητικώς προορίζονται για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της.

Συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή εισέπραξε για αγαθοεργίες 65.925 ευρώ, για υποτροφίες 68.085 ευρώ, για ενίσχυση των ιδρυμάτων της 66.915 ευρώ, για το πνευματικό έργο 66.705 ευρώ, για τον αντιαιρετικό αγώνα 62.415 ευρώ, για τις κατασκηνώσεις της 107.133, για το Ταμείο Ευποιΐας 70.957, για το ίδρυμα Διακονία 66.995 ευρώ, για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας 37.590 και για τη συντήρηση των αυτοκινήτων της 64.960 ευρώ.

Εξαίρεση αποτελούν οι τακτικές εισφορές του 7% επί των εσόδων των ναών για τη συντήρηση του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου (423.844,86 ευρώ) και του 2% επί των εσόδων για την απόσβεση (!) του Αρχιεπισκοπικού Οικήματος (121.098,96 ευρώ).

kathimerini.gr | Φιλανθρωπίες που έγιναν... αναβατήρες

5 σχόλια:

 1. Εγώ βλέπω δύο εν δυνάμει φόρους όταν διαβάζω τέτοια πράγματα:

  α) Έναν για την περιουσία των τράγων, και

  β) έναν για την ανοησία των προβάτων.

  Δηλαδή, εντάξει. Το τραγί είναι τραγί και δεν αλλάζει εις τους αιώνας των αιώνων. Αλλά τη σήμερον ημέρα, με ποιο δικαίωμα η θείτσα στερεί από την υπόλοιπη κοινωνία τον φόρο που θα της αναλογούσε αν δεν έδινε πουγκιά και σπιτάκια στα τραγιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέχασες(;) να αναφέρεις την "ΜΚΟ" Αλληλεγγύη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έλα μωρέ αφού θέλει να παραμυθιάζεται ο κόσμος και να πιστεύει πως κάνουν φιλανθρωπίες... Δεν γίνεται να ανοίξεις τα μάτια κάποιου με το ζόρι. Αν αποφάσιζε η εκκλησία να κάνει όντως φιλανθρωπίες με τόσα έσοδα που έχει δεν θα υπήρχαν φτωχοί στην ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. για τον αντιαιρετικό αγώνα 62.415 ευρώ

  Επειδή κι εμείς αιρετικοί είμαστε, δεν μας δίνουν απ' ευθείας αυτό το πόσον να αυτο-επιμορφωθούμε να δούμε το φως το αληθινό από την έρημο της Μέσης Ανατολής; Εγώ δε, επειδή παίρνω δύσκολα τα γράμματα, θα δεχόμουν και κάτι παραπάνω, προς τις 100 χιλιάδες ευρώ, ας πούμε... Να πιάσει τόπο ο αντιαιρετικός αγώνας μωρέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails