Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

5 Οκτωβρίου 2009

Βρε για δες τι μου θύμισαν...!

Μόλις έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταυχυδρομείου με αυτόν εδώ τον σύνδεσμο. Το θυμάστε το έκτρωμα; Εύγε, ψόφησε. Θυμάστε τώρα και τον ανόητο συμπλεγματικό προβοκάτορα; Αν ναι, τότε κακώς. Να τον ξεχάσετε. Όπως σας είχα ξεχασμένους κι εγώ μέχρι που έλαβα το ταχυδρομείο. 

Θεωρήστε το παρόν ως απόδοση τιμής για τον Χρόνο που σας αφιέρωσα κάποτε, ως αντίο. Ανταποδώστε μου κι εσείς την λησμονιά σας. Τιμά κι εσάς κι εμένα αυτό.


Αυτούς που δεν σας τιμά να ξεχάσετε και να λησμονήσετε είναι εκείνους που σας άρμεξαν, σας χυδαιοποίησαν, σας γελοιοποίησαν, σας γκετοποίησαν, σας φασιστοποίησαν, σας ποιμνιοποίησαν και σας ομαδοποίησαν ανά... κατηγορίες για να σας αφήσουν στο τέλος έρμαιους αφού πήραν τις υπογραφές σας και τις έβαλαν στα βιογραφικά τους.

Και μιας και ο λόγος…, με μια γρήγορη αναζήτηση είδα πως κάποιοι από αυτούς πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι στον ΛΑΟΣ, κάποιοι άλλοι το γύρισαν στο κύριε ελέησον και κάποιοι έβαλαν τα ρούχα τους αλλιώς. Όπως σας είχα ξαναπεί θεωρώ πως δεν φταίτε εσείς. Φταίει η παιδεία σας. Αυτή πρέπει ν’ αλλάξετε κι επειδή δεν βλέπω να τα καταφέρνετε, τουλάχιστον μην την μεταδώσετε στα παιδιά σας. Τουλάχιστον σε αυτά δώστε το δικαίωμα της επιλογής. Θυμηθείτε μόνο πως η λατρεία της φύσης δεν προϋποθέτει αρχηγούς και κόμματα, το κατα φύση ζειν προϋποθέτει ΑΥΤΟγνωσία. Αντίο από μένα.-

2 σχόλια:

 1. 'Δεν φταίτε εσείς. Φταίει η παιδεία σας. Αυτή πρέπει ν’ αλλάξετε κι επειδή δεν βλέπω να τα καταφέρνετε, τουλάχιστον μην την μεταδώσετε στα παιδιά σας'...

  Ποσο δικιο εχεις! Και εγω εκει το αποδιδω, αλλα δεν εχω πολλες ελπιδες οτι ΔΕΝ θα μεταδωσουν αυτα που ...ξερουν και στα παιδια τους! Καλα θα ηταν να μην το εκαναν, παντως....

  Τα σεβη μου απο Σουηδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα που διαλύθηκε και επισήμως το κόμμα τής ... άμεσης δημοκρατίας, τί θα απογίνουμε; Χάθηκε και η τελευταία ελπίδα της χώρας να δεί την άμεση δημοκρατία στην πράξη και να συνεχίσουμε να διδάσκουμε την ανθρωπότητα, όπως έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.
  Θρήνος και οδυρμός για όλους τους Έλληνες στο ήθος® και στο έθος®…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails