Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

5 Ιουνίου 2009

Κατσικάκι; Όχι ευχαριστώ.

Πολύς ο λόγος τον τελευταίο καιρό περί ποιμνίου. Την έφερε βλέπετε την κατάσταση στα μέτρα της η εποχή των εκλογών. Εκλογές έχουμε τι άλλο παρά περί ποιμνίου θα μπορούσαμε να συζητάμε.

Πολλοί αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να είναι ένας άνθρωπος εκτός από ποίμνιο. Σε αυτή τους την αναζήτηση αρκετοί απορρίπτουν τους αμνούς, τα χαζά πρόβατα αλλά δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν την έννοια του ποιμνίου καταλήγοντας έτσι στα ερίφια. Αντί πρόβατα κατσίκια λοιπόν. Μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν και μέχρι εκεί φτάνουν. Σαφώς λοιπόν οι γίδες είναι ελευθερότερες των αμνών αλλά δεν παύουν να είναι ποίμνιο. Δύστροπο μεν αλλά ποίμνιο.

Όμως το ζωικό βασίλειο δεν έχει σαν παραδείγματα μόνο τα διάφορα είδη ποιμνίου. Αν κάποιος θέλει να παραδειγματιστεί του δίνονται άπειρες επιλογές. Υπάρχουν και άλλα ήδη τα οποία μπορούν να εκφράσουν έναν άνθρωπο ως προς την συμπεριφορά του. Ένα από αυτά και από τα πλέον αγαπημένα μου είναι το γεράκι.

Ο παππούς μου ήταν ιερακοθήρας (πετρίτη είχε) κι έμαθα τον τρόπο τους. Έχω μάλιστα πολλά γεράκια φίλους που ξέρω την γενιά τους και γνωρίζουν την δική μου.

Μιας λοιπόν και έκλεισε το πρόγραμμα του τριημέρου (που εγώ τιμής ένεκεν θα το κάνω τετραήμερο) αφιερώνω το παρακάτω βίδεον σε όλους όσους ακόμα επιμένουν να πάνε για ψήφο αποκαλώντας με τραγί πως τάχαμου είμαι απλώς ένα δύστροπο ποίμνιο κι εγώ που δεν πάω να ψηφίσω.

4 σχόλια:

 1. αγαπητε φιλε διαβασα και τα 2 blogs σου και μου αρεσαν πολυ σου ευχομαι καλη συνεχεια και σε συγχaiρω για τις αποψεις σου ταιριαζουν πολυ με τις δικες μου με εκτιμηση billtaxi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρε Σύντροφε!
  Ολόκληρο ΕΑΡ έλαβε μέρος στις εκλογές και εσύ πήγες τριήμερο;
  Α πα πα πα!
  Δεν είσαι Έλλην στο ήθος και στο έθος!
  Σε περιμένουν τα τάρταρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @billtaxi ευχαριστώ και ανταποδίδω.

  @σύντροφε κουπάκια τι μου λες; Έλαβε το ΕΑΡ μέρος στον διαγωνισμό εξουσίας; Και έλαβε τα παπάρια μου τα οποία είναι ελληνικού ήθους και έθους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κλείτωρ και Κοupakia, παρακαλώ να αναφέρετε ολόκληρο το όνομα του ελληνοπρεπούς φορέα: EAΡ / ΥΣΕΕ.
  Να μην ξεχνιόμαστε (στο ήθος® και στο έθος®) ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails