Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Οκτωβρίου 2006

Ε ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!

Χωρίς αμφιβολία οι δημοτικές εκλογές κατέδειξαν ότι μια νέα «δεξιά» συμμαχία συγκροτείται σταδιακά στη χώρα, η οποία με τον καιρό θα τείνει να αποκτήσει και ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, αντίστοιχα εκείνων που έχουν οι νεοσυντηρητικοί παντού στον κόσμο. Ηδη καταγράφεται στη βάση υπεράσπισης των «μεταρρυθμίσεων» στα πανεπιστήμια, βρίσκει διάφορες εκφράσεις στην οικονομική πολιτική, γεννά υποστηρικτές στους κύκλους των επιχειρήσεων και των τραπεζών, εκμεταλλεύεται και θα εκμεταλλευθεί περισσότερο στο μέλλον την επικράτηση διεθνώς της ατομικής επιλογής έναντι των συλλογικών λύσεων.

Είναι φανερό ότι η επίδοση αυτού του ιδιότυπου νεοδημοκρατικού εξουσιαστικού σχήματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα επιδράσει προσεχώς στην πολιτική ζωή της χώρας. Θα ενισχύσει την κυβέρνηση, τα στελέχη που συνοδεύουν τον κ. Κ. Καραμανλή θα κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση - η βεβαιότητα που αποκτούν ότι θα κερδίσουν και την επόμενη τετραετία τούς απελευθερώνει.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, όπως όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν, με την επιστροφή από την Κίνα θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, θα αποσαφηνίσει τα σχέδια για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής και θα δώσει το πράσινο φως στον κ. Γιάννη Μαρίνο να δημοσιοποιήσει την έκθεση της «επιτροπής σοφών» για τις μεταρρυθμίσεις, απ' όπου θα αναδειχθεί και η ιδεολογική νεοσυντηρητική στόχευση.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας θα επιταχύνει τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, θα επισημοποιήσει τη σχέση με τους Αμερικανούς για τη διείσδυση στη Βαλκανική και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς με τη δημοσιοποίηση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό θα θέσει σε κίνηση την αγορά παραθεριστικής κατοικίας για ξένους, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η καινούργια μεγάλη κατασκευαστική δουλειά του νεότερου Καραμανλή.

Θα «παίξει» με την αγορά της γης η κυβέρνηση, υπεραξίες γης θα «πουλήσει» στους νοικοκυραίους της ελληνικής υπαίθρου, αυτή θα είναι η δική της υπόσχεση, είναι πιο ταιριαστή στο ιδεολογικό προφίλ της συντηρητικής παράταξης, πιστοί στην έγγειο ιδιοκτησία ήταν παλαιόθεν οι εκπρόσωποί της.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τούτα, παρόντα και επερχόμενα, έχουν αξιολογηθεί και εκτιμηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οσο οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μένουν αναξιολόγητες και ανερμήνευτες, ήττες θα συνοδεύουν τη δράση της και αμφισβητήσεις θα ακολουθούν...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails