Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

12 Οκτωβρίου 2006

Δώστε το μαγαζί εργολαβία.

Αν η Ελλάδα μείνει να ακολουθεί την Ευρώπη τότε κατά την γνώμη μου δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή οι Έλληνες θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα ή θα μετατραπεί σε χώρα υποδοχής και διαλογής μεταναστών.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει πως μάλλον βαδίζουμε για την δεύτερη των περιπτώσεων. Οι έλληνες θα ξανά διασπαρθούν και όσοι μείνουν εδώ θα είναι τα αφεντικά των μεταναστών. Νόμιμα πράγματα.

Αυτό που υποψιάζομαι είναι πως και οι ευρωπαίοι αυτό θέλουν υπό την έννοια πως δεν τους είναι δυσάρεστο κάτι τέτοιο.

Αυτό που χαλάει την μαγιά όμως είναι πως πλέον η μετάδοση της γνώσης είναι όχι μόνο ελεύθερη αλλά και ανεξέλεγκτη. Έχει ξεφύγει από τον κλοιό της εξουσίας.

Αυτή την εποχή για παράδειγμα είμαστε μπροστά στην πλήρη εξαθλίωση της δημόσιας παιδείας. Τα σχολεία μας ετοιμάζουν άβουλους αναγνώστες και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους. Μόνο για να μην μας λένε αναλφάβητους.

Ο διαφωτισμός είναι ακόμα επικίνδυνος καθώς φαίνεται και δεν τον αφήνουν να εκδηλωθεί.

Έχω απηυδήσει από την τρομερή απόσταση γενεών που χωρίζει τους δασκάλους από τους μαθητές. Ειλικρινά σας λέω αν τα παιδιά μου αντί να πηγαίνουν 6 ώρες σχολείο έκαναν τα μαθήματα στο σπίτι με την βοήθεια η/υ θα μάθαιναν πολλαπλάσια και το σημαντικότερο θα κατανοούσαν όσα μάθαιναν.

Σπάνια θα χρειαζόντουσαν αυτοπροσώπως τον καθηγητή και πολύ καλύτερα θα επικοινωνούσαν μαζί του με email. Αλλά οι καθηγητές των ελληνικών σχολείων είναι άσχετοι με κομπιούτερ. Δεν τους χρειάζονται λέει αφού έχουν διδακτικές ώρες. Μα ούτε μπορούν ούτε θέλουν να διδάξουν. Τουλάχιστον ας αρκεστούν να αλληλογραφούν με όποιον ενδιαφέρεται.

Ξέρω κι εγώ τι να πω; Η κατάσταση είναι άθλια. Δεν είναι μόνο πως δεν περάσαμε διαφωτισμό. Δεν φταίει μόνο πως είμαστε κουτσοί. Αυτό το έχουμε συνηθίσει πες και μάθαμε να ζούμε με την αναπηρία μας. Μα είναι και πως η οικονομική κατάσταση εδώ είναι άθλια.

Εντάξει εγώ δεν έχω πρόβλημα διότι την είχα μυριστεί την δουλειά αλλά ο περισσότερος κόσμος το ποίμνιο που βασικά λόγω άγνοιας δεν φταίει σε τίποτα, έχει σαλτάρει. Δεν υπάρχει χρήμα στη αγορά. Οι τράπεζες τα έχουν μαζέψει όλα όσα υπήρχαν και πλέον ζούμε με δανεικά.

Τα τριάντα τελευταία χρόνια ζούμε σε περίοδο λιτότητας και ότι έργο έχει γίνει γίνεται είτε με δανεικά είτε με προσφορές πακέτων από την ΕΕ. Χρήμα που να παράγεται εδώ και να επενδύεται εδώ δεν υπάρχει. Έχουμε και την βλακεία των κλειστών συνόρων να στέλνει τα χρήματα λαθρομεταναστευτικά (ενώ αν τουλάχιστον φορολογούμασταν όλοι θα μπορούσαμε να δούμε φως) με αποτέλεσμα να πεινάσουν όλοι. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια στο σφυρί. Πολλαπλάσιες δεκάδες χιλιάδων κατασχέσεις αυτοκινήτων λόγω ανεξόφλητων οφειλών. Που πας καημένε καραμίχαλε….

Και παράλληλα να τα δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα να τα δισεκατομμύρια για παπάδες άλλα δισεκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς άλλα χαμένα από δω και από κει (παραοικονομία το λένε;). Φρίκη. Έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Πλήρες μπάχαλο. Τι πρέπει να γίνει; Στο σημείο που φτάσαμε θα δώσουμε την κυβέρνηση του κράτους εργολαβία.

ίσως να είναι καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails