Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Οκτωβρίου 2011

Πλην παπάδων.

Δύο ειδήσεις για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα περί του τι συμβαίνει. Από την μια (και ορθά) έχουμε μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη μαζικές προσλήψεις παπάδων. Σ’ αυτήν την χώρα, στο ελλαδιστάν, όλοι θα υποφέρουμε πλην των παπάδων. Αυτοί έχοντας την εύνοια του θεού τους θα συνεχίσουν ν’ ακμάζουν και να ευημερούν έχοντας όπως φαίνεται εμπεδώσει το μάθημα του χριστού τους που πήρε το ένα ψάρι και το έκανε δέκα χιλιάδες. Έτσι λοιπόν μπορεί να έχουμε περί τις 300.000 άνεργους απολυμένους από τον ιδιωτικό τομέα (γι αυτούς ποτέ κανείς δεν νοιάστηκε βέβαια) και σύντομα θα έχουμε 150.000 άνεργους απολυμένους από τον δημόσιο τομέα αλλά αγαπητοί μου συμπολίτες μην σκάτε και μην στεναχωριέστε καθόλου διότι θα έχουμε παπάδες και μάλιστα ζάμπλουτους και τροφαντούς καλοζωισμένους.

Διότι πως να το κάνουμε, σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς σπίτι μπορεί να μην έχουμε, τροφή μπορεί να μην έχουμε, δικαιοσύνη μπορεί να μην έχουμε, περίθαλψη μπορεί να μην έχουμε αλλά παπάδες σίγουρα θα έχουμε. Εύλογα θ’ αναρωτηθείς κάποιος, μα τι να τους κάνουμε τους παπάδες; Η απάντηση είναι απλή. Αρρώστησες; Θα έρθει ο παπάς θα σ’ ευλογήσει και τσουπ θα γίνεις καλά. Πείνασες; Θα πας στην εκκλησία θα πιεις μια γουλιά κρασί (και με χρυσό κουταλάκι κιόλας αχάριστοι) θα πάρεις κι ένα αντίδωρο κι είσαι εντάξει μέχρι την επόμενη μέρα. Σου πήρε η τράπεζα το σπίτι, κρυώνεις και δεν έχεις που να κοιμηθείς; Κανένα πρόβλημα! Θα πας στην εκκλησία θα κοιμηθείς στο στασίδι και μάλιστα μέσα σε μεγάλη χλιδή και ζεστούλα, μέχρι να τελειώσει ο παπάς την λειτουργία κι όλα καλά! τύφλα να ‘χουν οι σουίτες του χίλτον δηλαδή! Και για να μην λέτε πως η εκκλησία είναι τσιγκούνα όποιος αποδεδειγμένα είναι καλός χριστιανός θα τρώει κι ένα πιάτο φασολάδα μια φορά την εβδομάδα από το συσσίτιο της εκκλησίας. Και να ‘ταν μόνο αυτά; Για να δείτε την μεγαλοθυμία τους τώρα που κόπηκαν οι συντάξεις μόλις γεράσουμε η εκκλησία θα αναλάβει να μας εξασφαλίσει καλά γεράματα σε κάποιο από τα γηροκομεία της. Βέβαια θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας διότι πάνω απ’ όλα η δικαιοσύνη του θεού. Έτσι θα προηγούνται όσοι έχουν κάποιο σπίτι κανα χωραφάκι ή κάποιες οικονομίες σε μετρητά με την προϋπόθεση πως θα το μεταβιβάσει στην εκκλησία. Αλλά η ευσπλαχνία τους δεν τελειώνει εδώ.

Είπαμε, σκοπός της εκκλησίας είναι να σώσει την ψυχή μας αλλά κυρίως το έθνος. έτσι για να μην ανησυχείτε για το μέλλον των παιδιών σας η εκκλησία αναλαμβάνει και αυτά. Μπορείτε για παράδειγμα, ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να το διορίσετε παπά (πράγμα απίθανο) να στείλετε το παιδί σας σε μοναστήρι όπου το μέλλον του είναι πραγματικά εξασφαλισμένο με την δύναμη του θεού! Ακόμα δε και στην περίπτωση που δεν προλάβετε να πράξετε κάτι τέτοιο (ειδικά κάτι αμαρτωλοί που έχουν επιφυλάξεις τρομάρα τους) στην περίπτωση δηλαδή που πεθάνετε από την πείνα, το κρύο ή από αρρώστια μην ανησυχείτε! Η φιλάνθρωπος και φιλόστοργος εκκλησία θα αναλάβεις τα παιδιά σας σ’ ένα από τα ορφανοτροφία της και μάλιστα με το μέλλον τους εξασφαλισμένο ως δημόσιοι υπάλληλοι ήτοι παπάδες. Αν δε είναι κορίτσι (και συνεπώς μιαρό που δεν μπορεί να γίνει παπάς) τότε θα τακτοποιηθεί σε κάποιο μοναστήρι. Κι από εκπαίδευση; Τα καλύτερα! Τα παιδιά σας θα εκπαιδευτούν τόσο νοητικά, μαθαίνοντας το ψαλτήρι τον εξάψαλμο και όλη την αγία γραφή απ‘ έξω κι ανακατωτά, όσο και σωματικά δια της συνεχούς νηστείας και ταπείνωσης της σάρκας.

Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας μεγαλώνοντας δεν θα πέσουν σε καμιά σαρκική διαστροφή κι αμαρτία αφού από τα μικράτα τους ένας καλός παπάς θ’ αναλάβει να τους δείξει πόσο κακό πράγμα είναι οι σαρκικές απολαύσεις σοδομίζοντας και βιάζοντας αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσην.   Όπως καταλαβαίνετε μπορείτε ακόμα και να πεθάνετε ήσυχοι για το μέλλον των παιδιών σας, δόξα τον θεό! Αλλά το κυριότερο που αποδεικνύει και το φιλόπτωχο της εκκλησίας είναι πως ναι μεν θα πεθάνετε από την πείνα την δίψα το κρύο τις αρρώστιες και τις κακουχίες αλλά το κυριότερο λέγω είναι πως δεν θα πάτε αδιάβαστοι. Η φιλόπονος και προνοητική εκκλησία από τώρα φροντίζει με μαζικές προσλήψεις παπάδων ώστε κανένας να μην πάει αδιάβαστος. Για όλους θα υπάρχει ένας παπάς να μας θάψει. Γι αυτό σας λέω αγαπητοί συμπολίτες, όσο υπάρχει η εκκλησία δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε ούτε στην ζωή ούτε στον θάνατο. Και τώρα που σας έβγαλα από το άγχος με την βοήθεια του κυρίου, ας ψάλλουμε όλοι μαζί ευχαριστώντας τον κύριο και την εκκλησία μας για το καλό που μας κάνει. 

         

Και τώρα οι ειδήσεις! (αλλά είπαμε, μη ανησυχείτε. Κύριος σώζει!)

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται, υπό τις επιταγές Μνημονίου/ Μεσοπρόθεσμου και υπό τον δραστικό περιορισμό των προσλήψεων με την αναλογία 1:5 ή 1:6 ή και 1:10, όπως συζητείται, οι προσλήψεις ιερέων να έχουν εκτοξευτεί μέσα στο 2010, τη στιγμή που οι ίδιοι περιορισμοί άφηναν ακριτικά νησιά χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι χρειάζονται πολλές προσλήψεις προκειμένου να μη μείνουν μικρά χωριά χωρίς ιερείς γιατί εκτός των άλλων «έτσι θα μειωθεί και η επισκεψιμότητά τους στο ελάχιστο». Αυτό ασφαλώς και δεν ισχύει καθώς θα μπορούσε να γίνει ανακατανομή των ιερέων που ήδη υπάρχουν, δηλαδή, πρώτα να καλύπτονται οι απομακρυσμένες περιοχές και ακολούθως στα αστικά κέντρα να γίνει ένας εξορθολογισμός των υπαρχουσών θέσεων ώστε να μη χρειάζονται πολλοί ιερείς στην ίδια περιοχή. Αντί γιʼ αυτό, σε πολλές εκκλησίες λειτουργούν 2 ή και παραπάνω ιερείς και επιπλέον χτίζονται συνεχώς νέοι ναοί, ακόμα και σε πολύ μικρή απόσταση από τους ήδη υπάρχοντες, με αποτέλεσμα να «χρειάζονται» και περισσότεροι ιερατικοί λειτουργοί. Βεβαίως, αν η Ιερά Σύνοδος και κάθε μητροπολίτης θέλει να έχει τη δυνατότητα να χειροτονεί όσους κληρικούς επιθυμεί, ας το κάνει, αρκεί όμως να αναλάβει και τη μισθοδοσία τους.

Θέμα: «Μισθοδοσία αρχιερέων και ιεροκηρύκων» / Στις 2/08/2011 είχαμε καταθέσει ερώτηση στο Υπ. Οικονομικών (αρ. πρωτ. 21141) σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερατικών λειτουργών. Συγκεκριμένα ρωτούσαμε για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί τους από τις περικοπές μισθών του Δημοσίου που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Το Υπ. Οικονομικών μας απάντησε (αρ. πρωτ. 2/59127/0022-26/8/11) ότι «τα επείγοντα μέτρα που ελήφθησαν με τις διατάξεις των Ν. 3833/2010 και 3845/2010 εφαρμόζονται χωρίς εξαίρεση σε όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών και αρχιερέων». Εντούτοις, τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ενώ το 2009 ήταν 6.100.000 ευρώ, το 2010 (Μνημόνιο) αυξήθηκε στα 6.200.000 ευρώ και το 2011 (Μεσοπρόθεσμο) αυξήθηκε επιπλέον στα 6.654.000 ευρώ.

zonews.gr

 

Το μέτρο της εφεδρείας απλώνεται σαν βεντάλια σε όλο τον δημόσιο τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους (και τους μόνιμους και όσους έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) και ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες προβλέπεται ο εξοβελισμός 30.000 υπαλλήλων -κυρίως εκείνων που είναι ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη-, το χειρότερο είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγεται για το 2012 και 2013 η πόρτα των μαζικών απολύσεων με μείωση κατά 1/3 όλων των υπηρεσιακών μονάδων του Δημοσίου.

Το τελευταίο ισοδυναμεί με Αρμαγεδδώνα που θα επέλθει επί δικαίους και αδίκους στο Δημόσιο, καθώς επιστρατεύονται εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και τεχνικοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να περάσουν από αξιολόγηση όλο το προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες με στόχο να πέσει μαχαίρι κατά 30%.Ταυτόχρονα αναζητούνται με ταχεία διαδικασία οι υπηρεσίες εκείνες που ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση και θα κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι οποίες θα καταργηθούν αυτοδικαιώς και οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αποδεχτούν υποχρεωτικά μετάταξη ή διαφορετικά θα ενταχθούν σε εφεδρεία. Το βάρος των 30.000 που θα μπουν άμεσα στην εφεδρεία θα σηκώσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη, όμως από τον καινούργιο χρόνο (2012) όπως και τον επόμενο (2013), που το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την απομάκρυνση 120.000 υπαλλήλων, θα μπουν στην εφεδρεία υπάλληλοι που οι υπηρεσίες τους θα καταργηθούν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails