Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

8 Ιουνίου 2010

Η κολοκυθιά…

Πέντε πορίσματα, με διαφορετικά συμπεράσματα για τους υπαιτίους του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, παραδόθηκαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία δεν συμφώνησαν, για μια ακόμη φορά, στη σύνταξη κοινού πορίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη σας το λέω να το ξέρετε, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη στον αιώνα τον άπαντα. Θα το γυρίζουν από εδώ θα το γυρίζουν από κει θα περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια και άκρη δεν θα έχουμε βγάλει και εν τω μεταξύ τούτοι οι απίθανοι εκλεγμένοι θα παίζουν στο σβέρκο μας. Στην ανάγκη θα τινάξουν στον αέρα την Ελλάδα για να σώσουν τις καρέκλες τους και τα κλεμμένα τους.

Είμαστε ηλίθιοι, όσο και αν δεν το παραδεχόμαστε είμαστε ηλίθιοι. Βάλαμε τους κλέφτες να μας πουν ποιος είναι ο κλέφτης! Το μόνο που μας σώζει είναι να εξαφανίσουμε ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 από την βουλή. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι είναι ΟΛΟΙ μέλη της ίδιας σπείρας! Και μην μου πει κανείς αηδίες τύπου Παπουτσή ή Ψαριανού πως δεν έκλεψαν όλοι! Ακόμα και όσοι (λέμε τώρα) δεν έβαλαν στην τσέπη είναι ένοχοι για την σιωπή τους. Και μη ακούσω αηδίες περί συλλογικής ευθύνης διότι την συλλογική ευθύνη την θυμούνται μόνο όταν πρόκειται για τα τομάρια τους. Για τον συνταξιούχο που του έκοψαν την σύνταξη όμως… τι φταίει αυτός; Αυτός δεν έκλεψε!!! Γιατί τώρα καλείται να πληρώσει την νύφη και αν αυτό δεν είναι συλλογική ευθύνη τότε τι είναι; Να πληρώσουν όσοι έκλεψαν και όσοι σιώπησαν και ναι τέτοιοι είναι και οι τριακόσιοι. Συλλογική ευθύνη είναι να χρεώνεις έναν ολόκληρο λαό για τις κλοπές 300 απατεώνων αλλά αυτό δεν το λένε.

Για να μην μιλήσω για τους δημοσιογράφους που έκαναν την πάπια χρόνια τώρα!!!

3 σχόλια:

 1. Ξέρεις πού διαφωνώ; Κατηγορούσαμε τους πολιτικούς ότι δε θέτουν τα ζητήματα των σκανδάλων. Σήμερα τα θέτουν, τα παρουσιάζουν και τα αναλύουν, τίθεται μάλιστα και θέμα ειδικής εισαγγελικής παρέμβασης, και σήμερα κλαιγόμαστε που ο καθένας ό,τι θέλει βλέπει; Πάλι καλά που έγιναν και οι εξεταστικές λέω εγώ και μαθαίνουμε και κάτι... Εξάλλου, ο πολιτικός διασυρμός είναι ο σημαντικότερος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Θέαμα πάντως (μάς) δουλεύει μια χαρά.
  Εξάλλου οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν.
  Όπως λένε και στο χωριό μου "αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κρατάω μόνο μια φράση σου."Είμαστε ηλίθιοι".Τα υπόλοιπα είναι η συνέχεια της ηλιθιότητας μας.Και όπως έγραψε και ο αποπάνω φίλος,έχουμε ότι μας αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails