Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Νοεμβρίου 2009

“Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ” ΤΕΥΧΟΣ 10

Το 10ο τεύχος του τριμηνιαίου φιλοσοφικού περιοδικού Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ θα κυκλοφορήσει κατά τις αρχές Δεκεμβρίου. Περιεχόμενα του τεύχους:

Σημείωμα του Εκδότη...Ηδονήν παρασκευάζειν

Μάριος Βερέττας Ποιος τελικά είναι Έλληνας;

Χρήστος Γιαπιτζάκης Ο Επικούρειος Πρόγονος της Δαρβινικής Θεωρίας της Εξέλιξης

Γιάννης Λάζαρης Η Ιερά Εξέταση του Γρηγόριου του Ε’

Tάκης Παναγιωτόπουλος “Περί Φύσεως” του Λουκρήτιου - Η περιπέτεια ενός χειρογράφου

Θεόδωρος Α. Λαμπρόπουλος Αθεΐα, η μεγαλύτερη και πιο αποσιωπημένη κατάκτηση του ελληνικού πνεύματος

Γιάννης Βαρκάς Αρχές της κυνικής φιλοσοφίας

Γεώργιος Καπλάνης Η φαντασιοπληξία ως φιλοσοφικό υπόβαθρο της πολιτικής

Δημήτρης Δημητριάδης Ο συλλογισμός του Αριστοτέλη ή μήπως του μπογιατζή ο κόπανος;

Γεώργιος Αγρόδιος Ύπαρξη (ποίημα)

Αναστάσιος Β. Κοβάτσης Η Επικούρεια φιλοσοφία για την «Ελεύθερη βούληση του ανθρώπου»

Γεώργιος Γραμματικάκης Ένας παράδοξος αγγελιαφόρος του Σύμπαντος

Σωκράτης Γκίκας Η αντιβιολογική θεώρηση του θανάτου

Χρήστος Γιαπιτζάκης Διαφορές και ομοιότητες των δύο φύλων

Στέλιος Γ. Φραγκόπουλος Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός

“Ιερόν Πηδάλιον” Περί Μαλακίας

Επικούρεια Βιβλιογραφία

Επικούρειες Ιστοσελίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails