Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

23 Ιουλίου 2009

Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω.

Είπα να κάνω μια βόλτα στα πέριξ της βορειανατολικής και κεντρικής Ευρώπης. Στον δρόμο είμαι, περιηγητής και περνάω καλά. Πολύ καλά. Άλλωστε πάντα ο δρόμος ήταν ο προορισμός μου όπως το βουνό είναι το ησυχαστήριό μου. Έτσι κάνω. Παίρνω τους δρόμους και μετά πάω να ησυχάσω στο κορφοβούνι βγάζοντας συμπεράσματα από τα όσα ο δρόμος με φορτώνει. Μετά επιστρέφω σπίτι μέχρι που να μεγαλώσουν τα παιδιά οπότε δεν θα επιστρέφω μάλλον ή θα το κάνω αραιά και που. Κοντοζυγώνει.

Σήμερα λοιπόν είχα όρεξη και χρόνο (λόγω σέρβις του αυτοκινούμενου) οπότε κάθισα να διαβάσω τα νέα από το ελλαδιστάν. Εφ’ όλης της ύλης σήμερα η δημοσίευση ημερολογιάκι μου με λίγα λόγια διότι τα θέματα είναι πολλά και θα ξεκινήσω από αυτά που εγώ κρίνω ως σοβαρότερα.

1) ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ χέρι χέρι βρήκαν νέο αίμα για να κάνει προπόνηση στους ξυλοδαρμούς η χωροφυλακή και να βγάλουν και κανα φράγκο οι μπουλντόζες και αφού οι οικοδομές περνούν κρίση είπαν να το γυρίσουν στο γκρέμισμα να στηρίξουμε και τους εργολάβους. Έπεσαν τα κοράκια πάνω στους καταυλισμούς των μεταναστών και τους ξήλωσαν, τους γκρέμισαν, τους έκαψαν κατ’ επιταγή λέει των νοικοκυραίων που τους χάλαγαν την μόστρα από το μπαλκόνι. Όλα είναι πανέμορφα στο ελλαδιστάν και μόνο οι καταυλισμοί των μεταναστών χαλούσαν την ωραιότητα της εικόνας. Το επόμενο βήμα θα είναι να τους πετάμε στην αρένα με τα λιοντάρια να χορταίνει θέαμα ο λαός μιας και ο άρτος λιγοστεύει και πάει…

2) ο παπα-Ιερώνυμος παραπονιέται που δεν μπορεί λέει η εκκλησία να εκμεταλλευτεί ανενόχλητη τα τσιφλίκια που της… παραχώρησαν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες και οι Οθωμανοί πασάδες. Αχ να μπορούσα να τους μαζέψω όλους στην πλατεία Συντάγματος να τους ξυρίσω και να τους στείλω πίσω στην έρημο απ’ όπου ήρθαν. Αχ να μπορούσα να διανείμω την αμύθητη περιουσία τους στους έρμους τους μετανάστες να πιάσει τόπο…! Με χρυσά κουτάλια θα έτρωγαν.

3) ο άλλος παπάς ο Άνθιμος έβγαλε συμπέρασμα πως τα κουταλάκια λέει της «θείας κοινωνίας» δεν μεταδίδουν την γρίπη διότι είναι χρυσά και ασημένια. Έβγαλε δηλαδή συμπέρασμα ο παπάς πως όσοι τρώνε με χρυσά κουτάλια δεν κινδυνεύουν από την γρίπη και δεν βρέθηκε κανένας λογικός να τον φτύσει κατάμουτρα τον απατεώνα. Διότι αν είναι έτσι να μας μοιράσει σε όλους χρυσά και ασημένια κουταλάκια αντί να αγοράζουμε εμβόλια. Δεν βρέθηκε όμως κανένας λογικός διότι οι λογικοί έχουν εκλείψει από τον δημόσιο βίο αυτής της χώρας. Στο ελλαδιστάν κουμάντο κάνουν οι ψεύτες πολιτικάντηδες, οι σαδιστές μπάτσοι και οι κλέφτες παπάδες. Α! και οι μισθοφόροι δικαστικοί.

4) από το φθινόπωρο λέει θα μας ξεσκίσουν στους φόρους. Θα βάλουν φόρο και στο χέσιμο εν ανάγκη. Και στον αέρα που αναπνέουμε. Διότι όλοι οι προαναφερόμενοι πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι και δικαστικοί έκλεψαν περισσότερα απ’ όσα έπρεπε και το ταμείον είναι πολύ μείον. Τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά όλα αυτά τα κλεμμένα κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Μαντέψτε ποιος θα είναι αυτός…!

5) άλλαξαν και τον διοικητή των ρουφιάνων (ΕΥΠ) διότι άφησε να διαρρεύσουν ΜΕΡΙΚΑ από τα ονόματα των τίμιων συνεργατών στου Βλαστού που είναι εκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου. Κορόιδο πιάστηκε ο αρχικαταδότης ή ήταν διπλός πράκτορας του κράτους και του παρακράτους και τα λίγα ονόματα που διέρρευσαν δεν ήταν παρά μόνο ένα απειλητικό δείγμα προς το κράτος για την περίπτωση που δεν δείξει επιείκεια στο παρακράτος; Κορόιδο όμως πιάστηκε και ο Βλαστός. Αν είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και θα είχε βγει (απατεώνας γαρ) και κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για τίποτα και οι επαφές του με τους υπόλοιπους βουλευτές θα ήταν θεμιτές. Ενώ τώρα το μόνο που του μένει είναι να φορέσει ράσο για να σωθεί διότι όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε το ράσο καθαγιάζει όποιον το φοράει. Μονόδρομος πια Βλαστέ για σένα. Ή φυλακή ή ράσο, διάλεξε.

6) κάτι φωτίτσες έχουμε από δω και από κει σκόρπιες. Ευτυχώς τίποτα μεγάλο ακόμα. Η επόμενη μεγάλη πυρκαγιά θα είναι όταν ανοικοδομηθεί πλήρως η καμένη Πάρνηθα ή όταν το υπουργείο χαράξει κανα καινούργιο δρόμο σαν την Ιονία οδό.

7) τα νοσοκομεία μας είναι έτοιμα για την (κατά φαντασία) θανατηφόρα επιδημία που έρχεται, λέει ο υπουργός. Μόνο που τα νοσοκομεία μας «κύριε» υπουργέ ακόμα πετάνε τα απόβλητά τους όπου λάχει ήτοι στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε. Συνεπώς αν πράγματι ήταν πιθανή μια επιδημία θανατηφόρας γρίπης μάλλον τα νεκροταφεία θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα. Να μας σκάβετε τους λάκκους μας. Συνεχίστε όμως την δουλειά σας, οι φαρμακοβιομηχανίες χρειάζονται κι άλλα χρήματα για να μην την πάθουν όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

8) Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι επιμένουν να είναι βρωμιάρηδες όπως κι εμείς. Οι Ούγγροι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί επιμένουν να ζουν σε πεντακάθαρες χώρες και πετούν τα σκουπίδια τους στα βαλκάνια αφού όμως πρώτα ανακυκλώσουν ότι ανακυκλώνεται. Πάλι καλά. Διότι εμείς είμαστε έτσι και αλλιώς βρωμιάρηδες και δεν μας νοιάζει.

9) κατά την διάρκεια άσκησης για πρακτική εξάσκηση στις αερομαχίες μεταξύ ελλήνων και τούρκων πιλότων ένα τουρκικό F16 έπαθε βλάβη και πέταξε με άδεια πάνω από την Ικαρία. Διότι πάνω από τα υπόλοιπα νησιά πετούσε χωρίς άδεια όπως η κοινή άσκηση προέβλεπε.

10) χαιρετώ και παίρνω δρόμο ευχόμενος όλοι αυτοί να πάρουνε τον πούλο.

2 σχόλια:

  1. πόσο νάρκισσος είσαι αδελφέ μου, παπαπαπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαίνεις σε ένα προσωπικό ιστολόγιο και κατηγορείς για ναρκισσισμό; Γιατί; Επειδή περνάω καλά χωρίς να έχω τίποτα δικό μου; Συγκρίνεις με την δική σου την μιζέρια της ιδιοκτησίας που όλη σου την ζωή θα αγωνίζεσαι να την αυξήσεις και θα πεθάνεις νομίζοντας πως έχεις δικό σου σπίτι; Α ρε δόλιε κοίτα να ξεκουνήσεις λίγο να δεις τι γίνεται παραέξω.
    Έστω λοιπόν πως είμαι νάρκισσος.
    Καλύτερα έτσι παρά μούσμουλο σαν κι εσένα.
    Επί των θεμάτων έχεις κάτι να πεις μούσμουλο; α μούσμουλο;
    ΥΣ ο νάρκισσος και το μούσμουλο μπορούν να θεωρηθούν αδέρφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails