Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Ιουνίου 2008

Δικαίωμα των γυναικών, η διατήρηση του επωνύμου

 

ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Δικαίωμα των γυναικών, η διατήρηση του επωνύμου»

«Αποσύρατε την προτεινόμενη αναχρονιστική διάταξη για το επώνυμο των γυναικών, τώρα. Διότι συγκρούεται με το Σύνταγμα, τη διεθνή και εθνική νομοθεσία για την ισότητα των φύλων».

Αυτό ζήτησε η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος και επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΣΔΓ). Και κάλεσε την κυβέρνηση να μην οπισθοδρομήσουμε στα ήδη κεκτημένα δικαιώματα της ισότητας των γυναικών και των φύλων, κατά τριάντα χρόνια πίσω.
Η διάταξη, που προτείνεται, δεν έχει καταστεί υποχρεωτική από καμία οδηγία της Ε.Ε., τόνισε.
Η κ. Μαραγκοπούλου αναφέρθηκε στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Και επισήμανε ότι αυτό έχει λόγο ύπαρξης για τη ρύθμιση της συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών και έτσι έχει κατά κανόνα χρησιμοποιηθεί στις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι απουσιάζει η νομική διευθέτηση των ομοφυλοφιλικών σχέσων στη σχετική ελληνική ρύθμιση, συνιστά άλλη μια νομοθετική αστοχία ρύθμισης οικογενειακών σχέσεων από το υπ. Δικαιοσύνης.
Τέλος, πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση διορθωτικό μέτρο, το οποίο έγκειται στην προσθήκη του συζύγου, της συζύγου στην ταυτότητα και στο διαβατήριο. Το μέτρο αυτό μπορεί να προταθεί από την Ελλάδα στους εταίρους μας στην Ε.Ε.

Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει νόμο με τον οποίο οι γυναίκες παίρνουν το επώνυμο του συζύγου? Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..ο φόβος σε κάνει να κάνεις βήματα πίσω πανικόβλητος
    http://parmenidis.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails