Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

16 Ιουνίου 2008

Αίσχος δίχως όρια

Έχουν σκοπό να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν πα να λένε και να τάζουν. Στο τέλος ότι θέλουν κάνουν.

Κρατάει ζωντανό τον νόμο που «εξαφανίζει» τα δάση

Αφού δεν κατόρθωσε να πετύχει άμεσα την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος (που θα νομιμοποιούσε καταπατήσεις τεράστιων δασικών εκτάσεων και θα επέτρεπε την οικοπεδοποίηση και «τσιμεντοποίησή» τους), η κυβέρνηση προσπαθεί να φθάσει στο ίδιο αποτέλεσμα κρατώντας «ζωντανό» και εφαρμόζοντας τον νόμο 3208/03, τον οποίο ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει «αντισυνταγματικό, δασοκτόνο και πελατειακό», δεσμευόμενος ότι θα τον καταργήσει!

Ωστόσο, ξεχνώντας αυτή τη δέσμευση, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντί να καταργήσουν τον νόμο προσπαθούν τώρα να καταργήσουν και να «κλείσουν» τη δίκη που εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του «δασοκτόνου» ν. 3208/03, για να μην καταρρεύσει ως αντισυνταγματικός και ανίσχυρος! Και τούτο διότι όσα δεν μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση σε βάρος των δασικών εκτάσεων μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης (αφού απέτυχε), γνωρίζει ότι μπορεί να τα πετύχει μέσω της παρεμφερούς «δασοκτόνας» νομοθεσίας.

Υστερα από 10 συνεχείς αναβολές της δίκης στην Ολομέλεια ΣτΕ την τελευταία 3ετία, η κυβέρνηση έπειτα από σχετική σύσκεψη αποφάσισε να ανακαλέσει τις εγκυκλίους για τους δασικούς χάρτες, οι οποίες είχαν προσβληθεί ως αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και εξηγούσαν πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη ο αντισυνταγματικός και δασοκτόνος ν. 3208/03 (και ο αντίστοιχος ν. 3147/03), οδηγώντας στον αποχαρακτηρισμό τεράστιων δασικών εκτάσεων.

Η ανάκληση των εγκυκλίων, όπως φαίνεται πλέον καθαρά και καταγγέλθηκε στη χθεσινή δίκη ενώπιον του ΣτΕ, έγινε με μόνο στόχο να εμποδιστεί το δικαστήριο να ασχοληθεί με τη συνταγματικότητα του ν. 3208/03 (και τον νέο «δασοκτόνο» ορισμό των δασικών εκτάσεων).

Πράγματι ο εκπρόσωπος του Δημοσίου ζήτησε να «κλείσει» η σχετική δίκη και να μην κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου, αφού ανακλήθηκαν οι εγκύκλιοι εναντίον των οποίων έγιναν οι προσφυγές. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ανάκληση έγινε από σεβασμό προς το δικαστήριο (!) και επιθυμία συμμόρφωσης προς αυτό, αφού οι δικαστικές εισηγήσεις εντόπιζαν διάφορα προβλήματα στις εγκυκλίους.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails