14 Μαΐου 2009

€κλογές

Επειδή λόγω των επικείμενων Ευρωεκλογών γνωστοί και άγνωστοι "υποψήφιοι" ευρωβουλευτές καθώς από τα μεγάλα αρχιδιεφθαρμένα κόμματα (συμμορίες λωποδυτών) ή τα μισοδιαλυμένα κομματίδια  βάλθηκαν να μας βομβαρδίζουν με μπροσούρες και μηνύματα που απαριθμούν τη δράση, τα προγράμματα και τα προσόντα τους, προκειμένου να εκμαιεύσουν την ψήφο μας,  εγώ, ένας απλός πολίτης τούτης της δύστυχης χώρας, τους δηλώνω ότι τους θεωρώ όλους ύποπτους. Τι θέλουν ακριβώς; Να κυβερνήσουν την Ευρώπη; Να εισπράξουν την ευρωβουλευτική αποζημίωση; Ή να καταμετρήσουν την "πολιτική" τους δύναμη σε ψήφους; Ερμηνεύοντας λοιπόν το επικούρειο ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ (που σημαίνει ζήσε ήρεμα στην αφάνεια) τους δηλώνω ότι δεν με αγγίζουν όλα αυτά. Δεν μ' ενδιαφέρει ούτε ο ρόλος του κυβερνήτη, ούτε του κυβερνόμενου. Δεν μ' ενδιαφέρει η απαρίθμηση των οπαδών και των ψήφων. Δεν μ' ενδιαφέρει πόσοι είμαστε αλλά ποιοι είμαστε. Λίγοι και καλοί φτάνουν και περισσεύουν. Μια ανθισμένη τριανταφυλλιά είναι σημαντικότερη από το οποιοδήποτε αξίωμα. Το χαμόγελο ενός παιδιού αξίζει περισσότερο από κάθε βουλευτηλίκι . Δυό μεζέδες, ένα ποτήρι κρασί και μια καλή παρέα (προπάντων) είναι χίλιες φορές καλύτερα πράγματα από το ευρωκοινοβούλιο. Δεν θα ψηφίσω λοιπόν. Θα πάω για μπάνιο. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΔΗΘΕΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝΕΥΡΏΠΗ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΕΥΡΩΜΙΣΘΟ...

Μάριος Βερέττας

Εγώ έτσι και αλλιώς δεν πάω να ψηφίσω ποτέ κανέναν από αυτούς. Ο λόγος δεν είναι πως απεμπολώ το δικαίωμα ψήφου που με τόσους αγώνες κερδήθηκε. Όχι καθόλου δεν είναι αυτός ο λόγος. Ίσα ίσα το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή έχω το δικαίωμα να ψηφίζω όποιον θέλω αρνούμαι να ψηφίσω αυτούς που μου δίνουν ως υποψήφιους όταν ειδικά αυτοί όλοι δεν με εκφράζουν. Σαφώς αν υπάρξει κάτι ή κάποιος που με εκφράζει και θα τον στηρίξω και θα τον ψηφίσω, αλλά μέχρι να υπάρξει τέτοιος εγώ δεν ψηφίζω κανένα από αυτά τα κοπρόσκυλα επαγγελματίες πολιτικούς για να παίρνουν μίζες έξτρα από αυτά που νομίμως (αν και απαράδεκτα) αποκομίζουν.

Σαφώς μια βόλτα στην φύση (από τις πολλές που συνηθίζω) θα είναι για μένα απολύτως καλύτερη και ουσιωδέστερη αλλά όχι μόνο για μένα. ελπίζω η αποχή να φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα για τους πολιτικάντηδες μήπως επιτέλους πάρουν το μήνυμα και σηκωθούν να φύγουν αν και δεν το νομίζω κάτι τέτοιο αφού δεν πρόκειται να αφήσουν την μάσα για κανέναν λόγο.

7 σχόλια:

 1. Ααααααχ, εσύ καλά τα λες, πόσοι όμως θα σπεύσουν να ψηφίσουν, μη χάσουν τους "λεβέντες"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το ποίμνιο Ιοκάστη. Οι παπάδες δεν είναι οι μοναδικοί ποιμένες βλέπεις... τώρα έχουμε "δημοκρατία" και το ποίμνιο έχει λόγο πολιτικό. Δέκα λεπτά κάθε τέσσερα χρόνια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ. Μέχρι σήμερα δεν θεώρησα κανέναν πολιτικό ως καλύτερόν μου, ώστε να συναινέσω στο να με «εκπροσωπήσει», ή να με διοικήσει (ούτως ή άλλως θα το κάνουν χωρίς να μας ρωτήσουν).
  Κάποιες φορές που έλαβα προεκλογικό υλικό υποψηφίων (χωρίς, φυσικά, ποτέ να το έχω ζητήσει), τους το επέστρεψα απαγορεύοντάς τους να με ξαναενοχλήσουν, ή να χρησιμοποιήσουν καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο τη διεύθυνσή μου. Τους ενημερώνω επίσης ότι θα τους δυσφημήσω ονομαστικά με όποιον τρόπο μπορώ, αφού χρησιμοποιούν τα χρήματά μου ως φορολογούμενου για να τυπώνουν τα πανάκριβα φυλλάδια και αφίσες τους.
  Χέστηκα για το ποιος θα βγεί. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήσαν ήδη παράνομες.
  Ούτε φοβάμαι την «ακυβερνησία». Υπάρχει κανείς που να νομίζει ότι δεν θα βρουν τρόπο να μας κυβερνήσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. -ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΕΙΝΟ-(ΩΝ)-ΚΡΑΤΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΡΟΥΒΟΚΡΑΤΙΑ!! ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΕΠΤΟΤΟΚΡΑΤΙΑ... ΑΠΕΠΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ "ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ" ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!.Π.ΣΞΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προσυπογράφω!Αλλά γιατί πάντα είμαστε μικρή μειοψηφία;Εβλεπα τώρα στις ειδήσεις να χειροκροτάνε Κωστάκη και Γιωργάκη σε Αρτα και Πάτρα και τρελάθηκα.Πότε πρόλαβαν και ξέχασαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξέχασαν Σταυρούλα. Για να ξεχάσει κάποιος σημαίνει πως έκανε κάτι συνειδητά έστω λάθος που θέλει να ξεχάσει αλλά ξέρει όμως, έχει συνειδητοποιήσει τι έγινε. Αυτοί δεν ξέρουν τι κάνουν, λειτουργούν μηχανιστικά ως ποίμνιο και το ποίμνιο δεν έχει μνήμη γιατί δεν έχει τίποτα να θυμάται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails