Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Ιανουαρίου 2009

"Επικούρειων δόξαι" στον ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

PROSKLIS Epic.

Όσοι μπορείτε να πάτε.

Ο Λόγος των Επικούρειων έχει πάντα ενδιαφέρον και ο κύριος Γιαπιτζάκης είναι άνθρωπος που έχει πολλά να πει, σας διαβεβαιώνω εκ πείρας.

22 σχόλια:

  1. Κρίμα που δεν μπορώ να πάω. Έστειλα όμως έναν φίλο από την Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε φίλε για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΖΩΗ . ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΔΟΞΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ SITE.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΒΕΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΑΜΑ, ΑΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΑΙ ΤΕΛΕΤΑΙ (ΠΥΡΟΒΑΣΙΑΙ) - ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΙΑΥΣΙΟΝ ΚΥΚΛΟΝ- ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΩΡΩΝ ΗΜΩΝ ΘΡΑΚΩΝ, ΤΩΝ ΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΑΔΕΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΛΥΣΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΩΝ.!!
    Π.ΣΝΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζωή καλημέρα, πολύ χάρηκα που είδα το μήνυμα σου. Ούτε κι εγώ θα πάω στην εκδήλωση λόγω εργασίας, αλλά πιστεύω, θα ενημερωθούμε για την εκδήλωση και από εδώ και από το περιοδικό.
    ΑΝΘΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμε 5:22, ΄τράβα εσύ να περπατάς στα κάρβουνα (σκασίλα μου) κι άσε με εμένα να φτάνω την κνίσσα μέχρι τα ουράνια.
    Μου θύμησες τον Βέγγο στην ταινία που μπαίνει με τις κάλτσες στα κάρβουνα κι έκαψε όλο το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο Κ. ΒΕΡΕΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑΒΕΡΝΕΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ (ΡΟΔΟΣ);;;

    ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΗΔΟΝΟΘΗΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νάτος πάλι ο σπιούνος...!
    Και τι σε κόφτει εσένα ρε σπιούνε ΑΝ ανοίξει ταβέρνα ο Βερέτας; Λογαριασμό θα σου δώσει; Βρε τρισάθλιε αφού βλέπω την ΙΡ και ξέρω ποιός είσαι τι τα στέλνεις σαν ανώνυμος; Για να μην ξεφτυλιστείς περισσότερο απ' ότι είσαι ήδη ξεφτυλισμένος; Άντε ρε να τα πεις στα μέλη σου αυτά και βγάλε τα παντελόνια που φοράς ρουφιάνε να φορέσεις την ρόμπα χλαμύδα που σου ταιριάζειξενύχτη σπιούνε. Δεν βαρεθήκατε τις ρουφιανιές εκεί μέσα; Εγώ δεν ξέρω αν θ' ανοίξει ταβέρνα ούτε με νοιάζει. Μαγκιά του να την ανοίξει αν θέλει και καλές δουλειές να έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΤΑΤΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΚΛΕΙΤΟΡΑ!.ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΠΡΑΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΤΤΩ -ΑΔΕΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ - ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ..ΑΠΛΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.. ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑ ΠΥΡΟΒΑΤΗΣ-ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΤΑ ΜΑΛΑ - ΟΜΩΣ ΜΕΤΕΧΩ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ-ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΥΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΩΣ ΦΙΛΟΣ. ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΑΝ - ΘΡ-ΩΠΟΣ ΑΝΩ ΘΡ-ΩΣΚΩ Α-ΘΡ-ΩΝΩΝ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΑΠΟΔΙΔΩ ΤΙΜΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΘΡ-ΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΓΕΤΗΝ ΘΡ-ΑΚΑ ΘΕΙΟΝ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΝ!!.ΤΟΥΤΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΝ ΟΥΔΕΝ.ΕΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝΕΙΤΑΙ.
    Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωρέ ΠΣΝΞ τράβα να "τιμήσεις" τους προγόνους σου όπως σου κάνει κέφι και κάνε μου την χάρη... Είσαι εκτός θέματος και τόσο μα τόσο γραφικός που δεν έχεις θέση εδώ μέσα. Είτε περπατήσεις στα αναμένα κάρβουνα είτε τα φας το ίδιο μου κάνει. Άλλοι περπατάνε στα κάρβουνα άλλοι γλύφουνε στάχτες νεκρών άλλοι προσκυνάνε πτώματα εγώ προτιμώ να συμποσιάζομαι με εκλεκτές παρέες γελώντας με γραφικότητες πυροβασίας και νεκρολαγνείας. Για το βιβλίο του θέματος έχεις κάτι να πεις; Αν δεν έχεις κάνε μας την χάρη κι εσύ και τα κάρβουνά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΤΑΤΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΚΛΕΙΤΟΡΑ!.ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΠΤΩΟΥΜΑΙ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ Η (ΔΙΑΖ) ΝΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΝΙΣΣΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΥ,ΟΜΩΣ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΒΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΄ΠΩ ΚΑΤΙ.. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ! ΟΤΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΡΑΝΤΩΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΗ;.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΕΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝΕΙΤΑΙ.
    Π.ΣΞΝ.
    Υ.Γ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΛΕΙΨΩ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΑΓΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πές λοιπόν εσύ ο υγιής τι είναι αυτό που καταλαβαίνεις από τον Επίκουρο και δεν το καταλαβαίνει ο... ασθενής; (ποιός είναι ο ασθενής δεν κατάλαβα αλλά το προσπερνάω)και δεν ακούω τέκνο ούτε είμαι τεκνό οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί δεν γράφει ευθέως ο αρχαιοπρεπώς και μεγαλογραμμάτως (κόλλησε το caps lock!) εκφραζόμενος ότι δεν θα πάει στη συνάντηση της Θεσ/νίκης; Τόσες τύψεις του προκαλεί η απόφασή του, ώστε πρέπει να λάβει εκ των προτέρων άφεσιν μελλοντικών αμαρτιών; Να ένα πεδίο δράσης για τους παπάδες που δεν το έχουν αξιοποιήσει ακόμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. λοιπόν Π.ΣΞΝ; Τι έγινε σε χάσαμε από πελάτη μόλις φτάσαμε στο δια ταύτα;
    Τι δεν καταλαβαίνει ο... ασθενής επικούρειος από τον Επίκουρο;

    Ανώνυμε 10:41, ευθέως είπες;;!! Τι λέξη και αυτή...! ΕΥΘΕΩΣ! Που να βρείς τέτοιους;
    Μπα, για καμιά εξυπναδούλα είναι μόνο άντε και κανα πουστριλίκι στο πεταχτό ενίοτε. Κουλτούρα να φύγουμε και μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσαμπίκο, έμαθα ότι ο Βερέττας ψάχνει λαντζιέρα για το ταβερνείο μήπως ενδιαφέρεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για λαντζιέρα χλωμό το βλέπω. Είναι βλέπεις ανωτέρου επιπέδου όμοιος. Μήπως θέλει ο Βερέττας κανα χλαμυδοφόρο, κανα μύστη ή κάτι τέτοιο παρεμφερές για ντεκόρ; Έχουν πολλούς τέτοιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΕΙΟ, Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟΝ; ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕΝ ΨΥΧΗΝ.

    ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΗΔΟΝΟΘΗΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΛΕΙΤΟΡΑ (ΑΝΕΥ τέκνου ή τεκνού) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΠΕΛΑΖΕΙΣ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΟΥ),ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΠΟΕΙΣ.Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ(;) ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΥΓΕΙΑΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΝ,ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑΝ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΝ ΣΚΕΨΗΝ ΚΑΙ ΗΠΙΟΝ ΖΩΗΝ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗΝ.
    Υ.Γ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΑΡΘΡΟΝΩΜΕΝ ΛΟΓΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ.
    ΑΕΙ ΠΑΡΩΝ Π.ΣΝΞ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλό Κλείτωρα! φαντάζεσαι το υποτιθέμενο ταβερνείο με χλαμυδοφόρους σερβιτόρους και ένα βωμό με στάχτες στη μέση; Θα αρέσει πολύ στους τουρίστες χαχαχαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Π.ΣΝΞ, καλησπέρα σου. Στο τελευταίο σου σχόλιο συμφωνώ. Όντως έτσι είναι. Βλέπεις λοιπόν να εκλείπει κάτι από αυτά στην εν λόγω εκδήλωση; Βλέπεις κάπου σύναξη ανάπηρων και τρελλών; Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι θέλεις πεις.

    Ανώνυμε άντε του το φτιάξαμε το…. ταβερνείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΛΕΙΤΩΡΑ(ΑΝΕΥ τέκνου ή τεκνού).ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ.ΠΟΛΥΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΊΠΟΤΕ ΔΗΛΑ - ΔΗ. ΕΑΝ ΒΛΕΠΩ!!! -ΛΕΕΙ- ΜΑ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑΝ....
    ΑΕΙ ΠΑΡΩΝ Π.ΣΝΞ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ.
    ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ (Ε!! ΡΕ ΜΙΖΕΣ!!) ΚΩΝΩΦΩΡΩΝ -ΛΕΕΙ-ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ (ΕΥΛΕΚΤΩΝ) ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟΥ ΔΡΥΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΕΛΑΙΑΣ....

    ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΩΝ - ΕΥΝΟΥΧΩΝ, (ΠΕΡΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ), ΟΜΑΔΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΕΣΤΙΩΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΕΝΟΡΙΩΝ-ΕΝΩΣΕΩΝ-ΚΛΠ ΒΟΥΣΤΑΣΙΩΝ ,ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΗΘΗ ΤΩΝ (ΠΕΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΟΣ),ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΣΥΝΑΞΕΩΝ.

    Υ.Γ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑΣ ΠΙΤΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΤΕ ΤΑΣ ..ΙΠΑΣ.

    ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΛΕΙΤΟΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ.
    Π.ΣΝΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails