Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Φεβρουαρίου 2015

8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δυο είναι αριστεροί

Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας - Πολιτείας αποφάσισαν στη συνάντησή τους ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην πρώτη τους συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα όπως διαβεβαίωσαν και οι δύο με δηλώσεις τους, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον κ. Μπαλτά να στηρίξει η Πολιτεία τα πεντακόσια ιδρύματα της Εκκλησίας που πραγματοποιούν κοινωνικό έργο, το οποίο άλλωστε είναι και δέσμευση της κυβέρνησης να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο στην σχεδόν ωριαία τους συνάντηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση, ζητήματα που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα με τα εφημεριακά κενά στις μητροπόλεις, ιδιαίτερα τις ακριτικές, που έχει προκληθεί από τις ελάχιστες προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Αρχιεπίσκοπος - Αρ. Μπαλτάς: Πρώτη συνάντηση σε άριστο κλίμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

3 σχόλια:

 1. https://ecosmopolis.wordpress.com/2011/05/15/εκκλησιαστική-περιουσία-λεφτά-υπάχρ/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://ecosmopolis.wordpress.com/2011/05/15/εκκλησιαστική-περιουσία-λεφτά-υπάχρ/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν αναφέρει τίποτα για την περιουσία της στο εξωτερικό; αμύθητη!!!

  σημ. Αυτούς εκεί στα σχόλια, τους δήθεν του βίντεο λέω... είναι μια από τα ίδια, τρωκτικά με άλλο χρώμα γούνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails