Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

29 Αυγούστου 2013

Γιατί βάζω τραγουδάκια; (εκ της αλληλογραφίας)

 

Διότι βαρέθηκα, κι αφορμής δοθείσης δείτε πως βλέπω εγώ τα πράγματα για να καταλάβετε γιατί βαρέθηκα να μας βλέπω στην κοσμάρα μας.

Αραβική Άνοιξη. Αποτέλεσμα του ιντερνετ της ελευθερης διακίνησης γνώσης και της ανάγκης της Γαλλίας για ενέργεια. Πολιτισμικός πόλεμος μεταξύ κοσμικών και ισλαμιστών τον οποίο σιγοντάρισαν οι μεγάλες δυνάμεις προς απόκτηση των πετρελαίων της βόρειας αφρικής τα οποία και δόθηκαν στην Γαλλία μετά από συμμαχία με τους ισλαμιστές που όμως τώρα τους κυνηγάει αφού έκαναν την δουλειά τους και τώρα δεν χρειάζονται. Σε Τυνησία και Λιβύη συμμορίες λυμαίνονται όλη την χώρα πλην των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Εκεί επικρατεί απόλυτη ησυχία και ασφάλεια.

Ανατολική μεσόγειος και η μαυρη στραβωμάρα μας. Η ελλάδα ανακύρηξε ΑΟΖ υπογράφοντας με Κύπρο και Ισραηλ για καλώδιο ηλεκτρικού ρευματος που θα ενώνει υποθαλάσσια τις τρείς χώρες. Ο Μόσι στην Αίγυπτο διαφωνούσε και με σύμμαχο την Τουρκία ήθελαν μερίδιο στους υδρογονάνθρακες διασπώντας την ελληνική ΑΟΖ μεταξύ ελλάδας και Κύπρου. Η μεν Αίγυπτος δεν αναγνώριζε ΑΟΖ η δε Τουρκία επίσης και μάλιστα άρχισε να στέλνει και πολεμικά να παρενοχλούν. ¨όμως τους υδρογονάνθρακες της περιοχής τους έχουν καπαρώσει οι ευρωπαίοι οπότε έφαγε μερικές προειδοποιητικές βολές ο Ερντογάν στην πλατεία ταξίμ πήρε τον πούλο και ο Μόσι στην Αίγυπτο (στην οποία αίγυπτο όσο και αν σας φαίνεται περίεργο ο στρατός οι φαντάροι είναι οι κοσμικοί που ούτε ν’ ακούν δεν θέλουν για ισλαμικό κράτος) ενώ με πρόφαση την Συρία ένας ολόκληρος στόλος βρέθηκε να κάθεται πάνω στα κοιτάσματα.

Συρία. Υπολόγιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν με τον άσαντ ώστε να περάσουν αγωγό φυσικού αερίου παραλιακά και μέσω τουρκίας να τροφοδοτουν την ευρώπη. Απέτυχε όμως ο ερντογαν με τον άσαντ οπότε έμεινε η τουρκία απ’ έξω και το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται είτε με πλοία είτε με υποθαλάσσιο αγωγό αφού ακόμα και αν πέσει ο ασαντ η περιοχή θα παραμείνει ασταθής. Εισβολή την δυτικών στην συρία ξεχάστε την, το πολύ ίσως μερικά πυραυλάκια από μακριά για τα μάτια του κόσμου και για να μην κλαίγεται η τουρκία ότι δεν βοηθήθηκε στην αποστολή της. Βεβαίως είναι περιττό να πω ότι ο στρατός είναι κι εδώ κοσμικός ενώ οι δήθεν επαναστάτες της κακιάς ώρας είναι απλώς μουζαχεντιν ταλιμπαν.

Κούρδοι. Αν διασπαστεί η Συρία οι κούρδοι θα φτιάξουν δικό τους κράτος στην αρχή μεταξύ ιραν ιρακ κι αργότερα (εικοσαετία) και μέρος της τουρκίας.

Τουρκία. Έπαιξε κι έχασε. Αφού είδε πως μερτικό από υδρογονάνθρακες δεν θα έπαιρνε δέχτηκε να διαλύσει την συρία ώστε να πάρει τουλάχιστον τον αγωγό. Δεν τα κατάφερε έχασε τον αγωγό τσακώθηκε και με το ισραήλ επειδή το ισραηλ δεν βοηθούσε όσο έπρεπε στην συρία (αφού είχε εναλλακτική για τους υδρογονάνθρακες) και τώρα περιορίζεται να κάτσει φρόνιμα με αντάλλαγμα την εσωτερική της σταθερότητα αλλά και την αποφυγή μελλοντικού κουρδικού κράτους στα εδάφη της.

Ρωσία. Δεν θα κουνηθεί καθόλου όσο το θέμα είναι μόνο οι υδρογονάνθρακες της ανατολικής μεσογείου και δεν μπουν στρατευματα στην συρία.

Έτσι τα βλέπω τα πράγματα αλλά δεν γράφω τίποτα γιατί βαρέθηκα. Βαρέθηκα τότε που ξεκίνησε ο αραβικός χειμώνας και οι εδώ δικοί μας τάχα μου αριστεροί προοδευτικοί χειροκροτούσαν τους ταλιμπάν του μόσι. Ειλικρινά σιχάθηκα πια αυτή την στρατολογημένη ανελεύθερη σκέψη των δήθεν αριστερών. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Θα συνεχίσω να βάζω τραγουδάκια αφού έτσι κι αλλιώς μόνος μου τα λέω μόνος μου τα’ ακούω, ε αγαπητό μου ημερολογιάκι;

ΥΣ. Να σου πω και το άλλο; Εντώ στο ελλάντα ζούνε μόνο για τα λεφτά και μάλιστα τα λεφτά του σήμερα. Αμα δεν έχουν λεφτά έχουν μόνο την μαύρη τους την τύφλα ενώ όταν έχουν λεφτά έχουν την μαύρη τους την τύφλα και λεφτά. Είναι τόσο ηλίθιοι που ξέρουν μόνο να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Από ΝΔ ΠΑΣΟΚ σε χρυσά αυγά ΣΥΡΙΖΑ! Ευτυχώς που σερνόμαστε από την ΕΕ αλλιώς θα ήμασταν… αστα ημερολογιάκι μου πως θα ήμασταν, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω…! Το αστείο (;!σικ) δε είναι πως μιλάνε για φτώχεια ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν καν τι πα να πει φτώχεια. Ίσως μια βόλτα σε μέση ανατολή κι αφρική να τους άλλαζε γνωμη για το τι σημαίνει φτώχεια αλλά φευ… είναι απλώς ηλίθιοι κι ανίκανοι να δημιουργήσουν το αύριο.

Πα να βάλω κανα τραγούδι!

2 σχόλια:

  1. Και τις τραγουδάρες να βάνεις και να τα σούρνεις μπας και συνέλθουμε τα γιδοξούρια ούλα!!!!!

    Σε ένδειξη ευχαριστίας για το κέφι σου που κάνεις και το μοιράζεσαι μαζί μας, ταπεινά κλικ ΕΔΩ

    Ο χωρίς ψευδώνυμο (χψ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails