Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Αυγούστου 2010

Ανωνύμου του Έλληνος

Το 2004 παρήγγειλα ένα κουτί σκληρού δίσκου από την Αμερική, διότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο του στη Ελλάδα. Όταν έφτασε με ειδοποίησαν από το τελωνείο για το δέμα. Πήγα εκεί (αεροδρόμιο μεριά). Πρώτα με στείλαν στην αποθήκη. Συμπλήρωσα μια αίτηση και μετά από τρεις υπογραφές από διαφορετικούς φυσικά βαρεμένους βλάκες κάποιος υπάλληλος βρήκε τo δέμα μέσα στον κυκεώνα των άλλων δεμάτων. Βέβαια η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Επειδή έπρεπε να πληρώσω φόρο (68 ευρώ σε αγορά 36 δολαρίων) έπρεπε να περάσω από το τελωνείο. Μου δώσαν κάτι φόρμες και ξεκίνησα το ταξίδι. Πρώτα πήγα στο γραφείο 1 όπου απλά κοίταξαν τις φόρμες και μου τις έδωσαν πίσω για να τις πάω στο γραφείο 3 για υπογραφή. Σημειωτέων ότι όλα τα γραφεία είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Ο βλάκας του γραφείου 1 μπορεί κάλλιστα να δώσει οποιοδήποτε έγγραφο στον βλάκα του γραφείου 3 με μια απλή έκταση χεριού. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να πάρω εγώ το έγγραφο από τη θυρίδα του γκισέ για να το παραδώσω στο βλάκα του γραφείου 3. Από το βλάκα του γραφείου 3 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με έστειλαν στο βλάκα του γραφείου 5 ο οποίος υπέγραψε για τον προέλεγχο (τι σκατά είναι ο προέλεγχος δεν ξέρω). Μετά στο γραφείο 7 για υπογραφή για τον έλεγχο και μετά στο εννιά για υπογραφή προϊσταμένου (ο οποίος έλειπε - μάλλον τον ....). Αφού πήρα την υπογραφή του προϊσταμένου, ήλθε η ώρα να πληρώσω. Με στείλαν στο γκισέ νούμερο τάδε (δεν θυμάμαι το νούμερο) όπου πλήρωσα το αντίτιμο των 68 ευρώ. Όταν ζήτησα απόδειξη ο βλάκας στο ταμείο μου είπε ότι έπρεπε να την πάρω από το επόμενο γκισέ, ακριβώς δίπλα του.
Σύνολο χρόνου περί τη μιάμιση ώρα.
Αντίστοιχη εμπειρία στην Αγγλία: Έχω παραγγείλει υλικά αξίας 400 δολαρίων. Μου έρχεται γράμμα από το βρετανικό τελωνείο που λέει: "Έχετε παραγγείλει τα εξής αντικείμενα από ΗΠΑ (αναγραφή αντικειμένων). Δυστυχώς τα αντικείμενα αυτά πρέπει να φορολογηθούν διότι η εισαγωγή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν καλύπτεται από οιεσδήποτε φορολογικές απαλλαγές. Αν αποδεχθείτε να πληρώσετε τον φόρο που αναλογεί στα αντικείμενα αυτά (50 στερλίνες) θα σας αποστείλουμε το δέμα σε 48 ώρες. Αν όχι το δέμα θα επιστραφεί στον αποστολέα.
Πιστέψτε ότι είστε οι καλύτεροι. Δεν είστε, είστε βλάκες. Γεννημένοι ραγιάδες και κερατάδες.  Ηλίθιοι.
Ουστ.

7 σχόλια:

 1. Φρικτή η φάρα των γραφειοκρατών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. e-bay
  και τους έχεις όλους χεσμένους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά, όπως λες, συνέβησαν το 2004. Έκτοτε πρέπει να την «αναδιάρθρωσαν» την όλη διαδικασία, γιατί όταν μου συνέβη κάτι παρόμοιο το 2005, υπήρχε μια σημαντική διαφορά: είδα 6 διαφορετικούς βλάκες σε 3 διαφορετικά κτίρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @bilsot, πράγματι το e-bay είναι μια κάποια λύσις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Διαγόρα, αν το ανάγουμε στο 2011 θα είναι σκέτος εφιάλτης δηλαδή!!! !))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @δάσκαλ,ε όποιο γραπτό μου σου αρέσει πάρτο και δημοσίευσέ το αλλά για να "προωθήσω" τον εαυτό μου..., δεν υπάρχει περίπτωση.
  Θα βάλω το μπλογκ σας στις συνδέσεις μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails