Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Ιουλίου 2010

Ω ξειν' αγγέλλειν!

Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος: Πήραν θέση οι Οικολόγοι Πράσινοι με μια εξαιρετική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Περαιτέρω, η κυβέρνηση, παρά τις αρχικές της τοποθετήσεις, τόσο δια στόματος υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Βουλή, όσο και δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στην τοποθέτησή του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 26 Ιανουαρίου 2010, επαναφέρει το ζήτημα του μονόδρομου ελληνορθόδοξου προσανατολισμού της εκπαίδευσης, όχι μόνο μέσω της παράστασης αυτής στο Ε.Δ.Δ.Α., αλλά και μέσα στα σχολεία: Η έκδοση της υπ' αριθ. πρωτ. 73735/Γ2/23/06/2010 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία το υπουργείο εμμένει στην αναγραφή του θρησκεύματος στο απολυτήριο Γυμνασίου, παρά την ξεκάθαρη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (αποφάσεις 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285/2001) αποτελεί παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, την οποία το Υπουργείο διαπράττει χωρίς κανέναν ενδοιασμό!

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε για το ζήτημα την ακόλουθη δήλωση: «καλούμε τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας να διαλέξουν επιτέλους στρατόπεδο και να εξηγήσουν στην Ελληνική κοινωνία με ποιους είναι: Μ' αυτούς που οραματίζονται ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, αποδεσμευμένο από προκαταλήψεις και εναγκαλισμούς με τα συντηρητικά κατάλοιπα παλαιότερων εποχών, ή με εκείνους  που εμμένουν στο δόγμα ότι γνήσιος Έλλην είναι μόνο όποιος ασπάζεται την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία;»

Εξαιρετική η ανακοίνωση και εύγε στους Οικολόγους Πράσινους αλλά δεν μου αρκεί. Αναμένω περαιτέρω ενασχόληση με το θέμα και συγκεκριμένα αναμένω να τεθεί το θέμα στην ευρωβουλή καθώς και την ανάληψη δράσεων στα σχολεία προς ενημέρωση των μαθητών για τα δικαιώματά τους. Από την πλευρά μου ευχαρίστως θα συμμετέχω σε ανάληψη τέτοιας τυχόν δράσης έστω και αν δεν είμαι μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Ελπίζω μόνο να μην μείνει το θέμα στην ανακοίνωση και ξεχαστεί εκεί.

Επίσης εύγε στον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το θέμα με ερώτηση στην βουλή και συγκεκριμένα:

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1) Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών επίσημη παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία;

2) Μήπως η  συγκεκριμένη αιφνιδιαστική ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών συνεπάγεται υπαναχώρηση από τις παλαιότερες σχετικές δημόσιες τοποθετήσεις της κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών;

3) Τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία και γιατί επαναφέρει το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια;

Οι  ερωτώντες βουλευτές:

Τσίπρας Αλέξης

Διώτη Ηρώ

Δρίτσας Θοδωρής

Κουράκης Τάσος

Ως εκ τούτων συμπεραίνω με χαρά πως κάτι αρχίζει να κινείται αλλά και πάλι προσδοκώ περεταίρω ενεργοποίηση των μελών και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το θέμα να περάσει από το «θεωρητικό» επίπεδο της βουλής στο πρακτικό της πρωτογενούς δράσης των πολιτών όπου επίσης είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω έστω και αν δεν είμαι ούτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό θέλω να απαντήσω και σ’ ένα ερώτημα που μου τέθηκε. Γιατί το θεωρώ τόσο σημαντικό όταν ταυτόχρονα έχουμε τόσα και τόσα σημαντικά θέματα που μας ταλανίζουν τούτους τους χαλεπούς καιρούς; Η απάντηση είναι απλή. Η κοινωνία μας θ’ αλλάξει προς το καλύτερο ξεκινώντας από τα σχολεία και τα παιδιά μας. Αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε στα σχολεία ούτε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τότε δεν έχουμε καμμία ελπίδα για περεταίρω αξιώσεις. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο το υπουργείο θεώρησε επίσης το θέμα σημαντικό προωθώντας το θεοκρατικό καθεστώς και αξιώνοντας αυτό στο Ε.Δ.Δ.Α. Αν δεν ήταν σημαντικό δεν θ’ ασχολιόταν το υπουργείο σε συντονισμό μάλιστα με τα υπόλοιπα θεοκρατικά καθεστώτα.

Επίσης το ότι η εκκλησία της Ελλάδας δεν έχει ακόμα πάρει επίσημη θέση με προϊδεάζει πως ήδη τα έχουν μιλημένα και συμφωνημένα με την κυβέρνηση και ως εκ τούτου βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω τηρώντας σιγή… ιχθύος.

Αναρωτιέμαι, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να τους βγάλουμε από το κουμάσι τους όπου κρύβονται πανικόβλητοι; Μήπως για παράδειγμα εμείς οι πολίτες πρέπει να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη διότι καταπατείται ΚΑΙ το δικαίωμά μας στην ισονομία με το να πληρώνω εφορία για την εκκλησία και αυτή ούτε καν να φορολογείται;

Σε αυτό το σημείο οφείλω τα εύσημα στην ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. διότι στο λίγο χρονικό διάστημα λειτουργίας της έχει πραγματικά θέσει σε κίνηση τον τροχό και τούτο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Έχοντας πλέον να επιδείξει ΕΡΓΟ παίρνω το θάρρος να ζητήσω δημόσια περισσότερη συμμετοχή. Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας έχει πολλή δουλειά μπροστά της και χρειαζόμαστε ανθρώπους-πρόσωπα. Γι αυτό καλώ όσους επιθυμούν και κρίνουν πως δουλεύουμε και δεν περιοριζόμαστε απλώς σε φανφάρες και λόγια χωρίς αντίκρισμα να συμμετάσχουν ενεργά μαζί με την ΕΝΩΟΥΜΕ. Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας είναι enooume@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Ιουλίου 2010

Στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ η παραβίαση ουδετερότητας στα θρησκευτικά θέματα

Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκε τη σημερινή κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ που υποχρεώνει τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας να δώσουν εξηγήσεις για την παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ των θρησκευτικών συμβόλων και υπέρ της Ιταλίας στις 30 Ιουνίου 2010 στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για τη μη απάντηση σε αιτήματα γονέων για απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία των παιδιών τους και για την επιμονή στην αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια. Η ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. υπενθυμίζει πως, στις 30 Ιουνίου 2010, είχε κάνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν στα θέματα αυτά, στην οποία μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι (που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις) και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενα σχετικά δελτία:http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3656,

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3657 και http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3658

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails