Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Μαΐου 2007

Πάνε οι παραλίες μας που πηγαίναμε με το αντίσκηνο.

Τις πούλησε ο Σουφλιάς που σουφλέ να του 'ρθει!!!!
Πάνε και οι κατασκηνώσεις πάνε και τα αραλίκια τα χύμα. Διότι όλα πρέπει να είναι οργανωμένα από την εταιρία. Ακόμα και οι διακοπές μας. Τίποτα δεν θα είναι ανοργάνωτο. Εκτός βέβαια από τις κυβερνήσεις. Αυτές πρέπει, είναι και θα είναι, μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε. Αλλιώς πως θα χτίσει και ο παπάς τις ξενοδοχειάρες του... ε; Που του 'χει δώσει ο θεός όλες τις παραλίες αλλά δεν μπορεί να χτίσει. Φαίνεται πως εκτός από τον Μπούς και ο Σουφλιάς μίλησε με τον θεό. Απ' ευθείας. On line. Το παλιό "ες έδαφον φέρειν" έγινε σήμερα "τσιμέντο να γίνουν". Και όσους διαφωνούν θα μας στείλουν... a millon miles away.


Πράσινο φως, να πνιγούν στο μπετόν νησιά και παραλίες σε όλη τη χώρα ανάβει νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Σε ένα απέραντο ξενοδοχείο μετατρέπει όλη τη χώρα ο νέος Χωροταξικός Σχεδιασμός που δίνει τη χαριστική βολή στο περιβάλλον με τόνους μπετόν. «Καταλαμβάνονται» νησιά και βραχονησίδες ενώ η απόσταση από τον αιγιαλό μειώνεται στα 50 μέτρα. Ο Σουφλιάς προανήγγειλε το πνίξιμο της χώρας ολόκληρης από το τσιμέντο για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, καθορίζοντας όρους δόμησης τουριστικών καταλυμάτων πάσης φύσεως την ώρα που εκκρεμούν τόσο το Γενικό Xωροταξικό Σχέδιο, το οποίο έχει παραλάβει και κρατάει στο συρτάρι του, όσο και το Χωροταξικό για τον Παράκτιο Χώρο, το οποίο επίσης χάνει κάθε λόγο ύπαρξης από την ώρα που ο υπουργός ορίζει ήδη απόσταση 50 μέτρων από τον αιγιαλό για την ανέγερση ξενοδοχείων. Μεγάλα συμφέροντα, υπό τη μορφή διεθνών funds, έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια στόχο να οικοπεδοποιήσουν τεράστιες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά χιλιάδων στρεμμάτων και έχουν κάνει τις απαραίτητες προεργασίες (προσχέδια οικισμών, διερευνητικές επαφές για συγκέντρωση κεφαλαίων κ.ά.) αφού είχαν την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι θα προωθηθεί το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό. Όλο το σχέδιο τσιμεντοποίησης, σε τέσσερις σελίδες στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails