Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Φεβρουαρίου 2007

Και τώρα που σβήσαν οι φωτιές, τι...;

Καλέσανε που λέτε οι χριστιανοαναθρεμμένοι την κοπέλα διάνοια που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο στα δεκαπέντε της να κάνει διάλεξη στην εορτή των τριών ιεραρχών με θέμα τους Έλληνες. Η νεαρά όμως δεν είχε πάει κατηχητικό ούτε ελληνικό σχολείο οπότε μη γνωρίζοντας τα παραμύθια της χαλιμάς που μαθαίνουμε εδώ άρχισε να λέει αυτά που ο κόσμος έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορές από την πανέμορφη ελληνική μυθολογία των προ-ιστορικών χρόνων για να καταλήξει στην οδυνηρή αλήθεια της ιστορίας. Μόνο που αυτή η αλήθεια δεν ήταν αυτή που ήθελαν να ακούσουν οι κατηχούμενοι και οι κατηχητές χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν ήταν η αλήθεια που μας διδάσκουν οι ρασοφόροι οπότε και την κατεβάσανε κακήν κακώς από το βήμα.

Ο γέρος ιερέας που μιλάει στο τέλος είναι ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, ο οποίος προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα μιλώντας για προσωπικές δήθεν απόψεις (λες και η ιστορία είναι θέμα προσωπικής άποψης) της νεαρής και νουθετώντας την να μην διαβάζει τους κακούς που κατηγορούν την ορθοδοξία.

Φυσικά το μεγάλο αστείο της ιστορίας που θα παρακολουθήσετε είναι η ξανθιά κυρία που κάνει την εισαγωγική παρουσίαση για το κανάλι. Μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε ρουσόπουλο όταν τον ρωτάνε για την παιδεία και χριστόδουλο όταν προσπαθεί να πει ανέκδοτα. Η απροκάλυπτη κατήχηση έρχεται στο πρόσωπο της κυρίας αυτής να αντιταχθεί στην υποχρέωσή της για το δικαίωμα του σκέπτεσθαι και διαλέγεστε ελευθέρως.
Δείτε το έχει ενδιαφέρον.


Oι τρεις Iεράρχες και η έκπληξη της Προμηθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails