Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Ιανουαρίου 2007

ΝΕΜΕΣΙΣ;

Hθελαν να κάνουν τελετή στο Oλυμπιείο
«E» 18/1

Γάμοι και βαπτίσεις στον Παρθενώνα, στον ναό του Oλυμπίου Διός ή στον ναό του Hφαίστου; Ξεχάστε το!

Σε όποιον θεό κι αν πιστεύετε, τα μνημεία δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, γιατί αυτό συνιστά αλλαγή χρήσης και το Kεντρικό Aρχαιολογικό Συμβούλιο (ορθώς) δεν την επιτρέπει.

Eτσι λοιπόν, τα μέλη του Σωματείου Eλλήνων Aρχαιοθρήσκων «Eλληναϊς» έφαγαν «πόρτα» και δεν μπορούν να κάνουν θρησκευτική τελετή στο Oλυμπιείο την ερχόμενη Kυριακή. «Tο ζητούν ύστερα από 2.000 χρόνια. Aργήσανε λίγο», είπε σκωπτικά μέλος του Συμβουλίου προχθές.

Tο σωματείο είχε ζητήσει από την Γ Eφορεία Προϊστορικών και Kλασικών Aρχαιοτήτων Aθηνών άδεια, προκειμένου να τελέσει στο Oλυμπιείο «θρησκευτική εορτή ολυμπίων και θεογαμίων» διάρκειας μιάμισης ώρας. Πρόκειται, όπως ανέφεραν στη σχετική αίτηση, για αττική εορτή και θα είχε και προ-ολυμπιακό χαρακτήρα, καθώς το 2007 είναι προ-ολυμπιακός χρόνος.

Από το ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

 1. Αν ζητούσε ο Χριστόδουλος να κάνει ευχέλαια για να διώξει τα αρχαία "δαιμόνια" που ακόμα βασανίζουν τους οπαδούς της θρησκείας από την έρημο, ευχαρίστως θα του έδιναν πολλαπλές άδειες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χμ.
  Ερώτηση η Νέα Μονή Χίου είναι μνημείο (μάλιστα αναγνωρισμένο και απο την unesco) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρησιμοποιείται για θρησκευτικούς σκοπούς.

  Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι του ΚΑΣ έχουν διαφορετικές παντήσεις, ανάλογα με το ποιός ρωτάει. Το διευκρινίζω, δεν εννοώ θεσμικά όργανα ή παρόμοιο, μιλώ καθαρά και αποκελιστικά για πρόσωπα...
  Θα μου πείς οι ναοί αυτοί λειτουργούν συνεχώς, απο τη δημιουργία τους.
  Έτερον εκάτερον θα απαντήσω. Δεν έγινε λόγος για ιδιοκτησιακό καθεστώς, για μια ή έστω παραπάνω χρήσεις.
  Anyway, 2.000 χρόνια δεν αργήσανε, αλλά δεν έχουν καταλάβει πως όλα σε τούτο το κράτος είναι θέμα τιμής (μετρημένης σε ευρώ κατά προτίμιση) και γνωριμιών...

  Καλησπέρα!
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails