Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Μαΐου 2013

… οι φασίστες τέλος και με τον νόμο! θα τους ταράξω στην νομιμότητα!

Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα» και το οποίο πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για το πρώτο στην ουσία νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει με σκληρές ποινές περιπτώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας. «Το νομοσχέδιο μεριμνά ώστε να καλύπτεται όλο το εύρος των σχετικών πράξεων. Συχνά οι υπαίτιοι αυτών των εγκλημάτων ξεφεύγουν επικαλούμενοι προφάσεις περί ελευθερίας λόγου» δηλώνει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης, ο οποίος εξηγεί ότι «οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην πρωτοπορία και οι νομοθεσίες προχωρούν πολύ περισσότερο από όσο ορίζει ως ελάχιστο η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πρέπει να η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις πρωτοποριακές ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα. Τέτοιες ατελέσφορες ως τώρα ρυθμίσεις εκμεταλλεύονται οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη ώστε να ξεφύγουν και να δρουν ανενόχλητα».

Αρκεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου κάποιος βουλευτής να αναφερθεί ακόμη και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα και την καταγωγή ή ακόμη να πλέξει το εγκώμιο των φασιστών και των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, να χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους, να χαιρετίσει όπως χαιρετίζουν αυτοί και θα αρθεί αυτομάτως η βουλευτική  ασυλία του, θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει, αν το κρίνει ένοχο, τι είδους από τις παραπάνω ποινές θα του επιβάλει και θα του στερήσει τα πολιτικά του δικαιώματα για δύο ή ακόμη και τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι εκπίπτει πάραυτα του βουλευτικού αξιώματός του και δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όσο διαρκεί η στέρηση των πολιτικών  δικαιωμάτων του. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό του κόμματος, που πέραν των άλλων (στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων κτλ.) θα στερεί από το κόμμα του και την κρατική επιχορήγηση, για την οποία τόσο πολύ ορισμένοι αρχηγοί κόπτονται.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» αναφέρουν ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αντιμετωπίζεται θετικά από όλα τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου με κάποιες μικρές, προς το αυστηρότερο, προσθήκες. Με τον τρόπο αυτόν δεν απαιτείται πλέον να βρίσκονται τρόποι να κηρύσσεται ένα κόμμα έκνομο και σταματούν μια και έξω οι όποιες δικαιολογίες όταν συγκεκριμένο κόμμα επικαλείται τη δημόσια τάξη για να ξεφεύγει του νόμου και να δρα ανενόχλητα.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας καθυστέρησε πολύ ως προς τη θέσπιση αυστηρών κανόνων με αποτρεπτικές ποινές κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για καθυστέρηση. Μάλιστα προσφάτως σε ένα γεύμα εργασίας των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την αρμόδια επίτροπο κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ η χώρα μας δέχθηκε τις παρατηρήσεις της λέγοντας ότι έχει μείνει πίσω και ότι πρέπει να προσαρμοστεί στην κοινοτική νομοθεσία.

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή, αν φωνάξω "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" σε πόσες φορές ισόβια θα καταδικαστώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄τόσες όσες θα καταδικαστώ κι εγώ αν φωνάξω "γαμω τον χριστό σας και γαμώ την παναγία σας". Διαλέξτε.

      Διαγραφή
  2. KΛΕΙΤΩΡ από το κλειτορίδα να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα γιατί όλοι οι φασίστες ρωτάτε το ίδιο πράγμα; Ανοίξτε κανα λεξικό να μάθετε αγράμματοι κι επιτέλους κάντε και κάτι για την ομοφοβία σας! οκ οι μισοί χρυσαυγουλοι την λαδώνετε καλά την κωλοτρυπίδα σας και δεν είναι κακό αυτό αλλά παραδεχτείτε το επιτέλους, τι φοβάστε; αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν σας γαμάει κι έχετε τρελλαθεί στην αλλαξοκολιά μεταξύ σας, ειδικά εκείνος ο κασιδιάρης του την έχει λιώσει στο πιπίλιμα του μιχαλολιάκου την κωλοτρυπίδα μέσα στο ροζ ξενοδοχείο κι η ζαρούλια ακόμα αναρωτιέται....

      Διαγραφή
  3. Και κυνικός, και πανθειστής? Οι κυνικοί γνωρίζουν οτι η *πραγματικότης* είναι ψευδαισθηση και οφθαλμαπάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι άλλος αγράμματος φασίστας! Για δείξε μου φωστήρα από που βγάζεις το συμπέρασμα πως "οι κυνικοί γνωρίζουν οτι η *πραγματικότης* είναι ψευδαισθηση και οφθαλμαπάτη";

      ΥΓ. Υπάρχει σειρά δημοσιεύσεων σε τούτο το ημερολόγιο περί κυνικών. Αν τις είχες διαβάσει θα είχες αποφύγει το βλακώδες σχόλιο ή έστω θα το έθετες στο σωστό νήμα.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails