Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

22 Μαΐου 2013

«Θεσμοφόρια 2013»

Τον αρχαίο γυναικείο αγροτικό θεσμό των «Θεσμοφορίων» αναβιώνουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Μουσείο Ακρόπολης, και το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η... επίσημη πρώτη των «Θεσμοφορίων 2013» θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης την ερχόμενη Παρασκευή (24 Μαΐου) στις 6 μ.μ. από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Θα ακολουθήσει διήμερο εκδηλώσεων ελληνικής γαστρονομίας για την προβολή της ελληνικής γεωργίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της χώρας μας.

Η αναβίωση του αρχαίου αγροτικού θεσμού έχει στόχο να συνδέσει τον πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα και να αναδείξει σε πανελλαδικό επίπεδο, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Στη διάρκεια των αρχαίων Θεσμοφορίων γίνονταν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις γεωργικών προϊόντων της περιοχής, βραβεύσεις των καλύτερων προϊόντων ή ζώων, ανταλλαγή σπόρων ή ζωικού κεφαλαίου κ.ά.

Παρόμοιες γιορτές

Παρόμοιες γιορτές οργανώνονται κάθε καλοκαίρι σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως η Γιορτή του Μελιού, η Γιορτή της Ντομάτας, η Γιορτή των προϊόντων του Γυναικείου Συνεταιρισμού Α. Ποροϊων Σερρών, η Έκθεση των Προϊόντων του Πηλίου, η Έκθεση αγροτικών προϊόντων Χανίων «Αγροτικός Αύγουστος», η Γιορτή Ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών σπόρων στο Πελίτι Παρανεστίου Δράμας, το Πανηγύρι Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο και πολλές άλλες.

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η οργάνωσή τους υπό την υποστήριξη ενός ενιαίου θεσμού, ο οποίος θα εξασφαλίζει την προβολή τους, την ενσωμάτωσή τους στο τουριστικό προϊόν της χώρας και τον συνδυασμό τους με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις από αγροτικά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, οι Περιφέρειες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα που συνθέτουν το «Ελληνικό Πρωινό», τα οποία θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η «Παλέτα Κυκλαδίτικων Τυριών» και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τυριών και τοπικών κρασιών.

Οι εκδηλώσεις των «Θεσμοφορίων 2013» αποτελούν συνέχεια της σύμπραξης που επιχειρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το υπουργείο Τουρισμού για το πάντρεμα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό για την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Επιδίωξή τους είναι η καθιέρωση και ο εορτασμός των «Θεσμοφορίων» κάθε χρόνο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

2 σχόλια:

  1. lol
    Το κράτος βλέπω κάνει ότι μπορεί για να πείσει τις βαλκανικές φυλές και φατρίες του ελλαδικού χώρου ότι αποτελούν έθνος και κράτος με ευγενή καταγωγή και βεβαίως σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ πήγαινε στον επιτάφιο, κανείς δεν θα στο απαγορέψει. Ευγενή καταγωγή εννοείς την... αγροτική γιορτή; Όταν λες βαλκανικές φυλές και φατρίες εννοείς βάση dna; Θα πρέπει να κάνουμε τεστ dna προκειμένου να διοργανωθεί μια γιορτή αναβίωση αρχαίας; Δεν μας χέζεις ρε νταλάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails