Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Νοεμβρίου 2012

Καλορίζικα! (σήμανση λήξης)

Νοιώθω την ανάγκη όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να μην θεωρηθεί πως είμαι κομιστής αποκλειστικά κακών, νοιώθω λοιπόν την ανάγκη να κομίσω νέα ευχάριστα ‘ώστε να κλείσει ο κύκλος που κάποτε άνοιξα προειδοποιώντας τότε γι αυτά που συμβαίνουν έως σήμερα. Τέσσερα χρόνια μετά λοιπόν έρχομαι να ειδοποιήσω για λήξη συναγερμού και τέλος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Πριν 12 περίπου ώρες αποφασίστηκε η οριστική λήξη και λύση του προβλήματος Ελλάδα όσον αφορά τα οικονομικά. Μένουν μόνο κάποια λίγα θέματα όσον αφορά τα δημοσιονομικά και ειδικότερα ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους η μείωση των αμυντικών δαπανών και κάτι ακόμα ψιλά τα οποία για να μην κινδυνέψει η κοινωνική συνοχή (να πεθάνουν πρώτα μερικοί γέροι ακόμα ώστε ν’ αλλάξει μια ακόμα γενιά) θα λυθούν εντός της επόμενης πενταετίας.

Δεδομένης της κατάστασης ό,τι υπογράφτηκε, υπογράφτηκε και μπαίνουμε στην εφαρμογή τους η οποία εφαρμογή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013, αρχές του2014.

Ένας πρώτος απολογισμός λοιπόν.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Μόντι ο οποίος δήλωσε δημόσια αυτό που ήταν κοινό μυστικό στα ενδότερα. Είπε λοιπόν ο Μόντι ότι «στην Ελλάδα έγινε μια επανάσταση και θεσπίστηκαν αλλαγές που αλλιώς θα χρειαζόταν μια γενιά για να γίνουν». Συμφωνώ απόλυτα ότι πράγματι έγινε επανάσταση κανονική και κυρίως αναίμακτη και θα συμπληρώσω πως αν δεν επέμβαινε η Ε.Ε. αυτή η επανάσταση που προσωπικά την περίμενα και την επιδίωκα μια ζωή, δεν θα γινόταν ποτέ από τους εδώ δικούς μας. Τι άλλαξε; Άλλαξαν όλα! Τίποτα δεν έμεινε ίδιο παρ’ εκτός των βασικών γλώσσα σύνορα ήθη κι έθιμα δεν πειράχθηκαν και ορθώς αλλά όλα τ’ άλλα αλλάζουν. Αλλάζει η δομή της κοινωνίας, οι δομές της εργασίας της παιδείας της υγείας του στρατού της αστυνομίας κλπ κλπ με λίγα λόγια άλλαξαν όλα! Αυτές οι επαναστατικές αλλαγές για πολλούς (ίσως τους περισσότερους) να μην έγιναν ακόμα αντιληπτές πέρα από την τσέπη τους. Για πολλούς επίσης δεν θα γίνουν ποτέ αντιληπτές και θα τις αφομοιώσουν συν τω χρόνω χωρίς ποτέ να καταλάβουν τι ακριβώς και γιατί άλλαξε παρά μόνο μάλλον εμπειρικά θ’ ακολουθήσουν όπου μπορούν κι ανάγκα όπου δεν μπορούν. Διότι πλέον με τις αλλαγές που έγιναν όλοι γινόμαστε περισσότερο υπεύθυνοι κι υπόλογοι των επιλογών μας. Πάρτε για παράδειγμα αυτό το τελευταίο με τους δήμους που ξεσήκωσε τρελές αντιδράσεις. Πλέον αν οι δήμοι χρωστάνε θα τα πληρώνουν μέχρι σεντς οι δημότες. Ολόσωστο! Τόσο σωστό που πλέον αξίζει να ψηφίσεις αλλά και να ωθήσεις προς εκλογή δημάρχου. Διότι αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα ήταν παλαβό, ήταν βυζάντιο και γραικία κι όχι εκλογές. Τι γινόταν; Κανόνιζαν μεταξύ τους τα κομματόσκυλα ποιος θα βγεί δήμαρχος παντελώς αναξιοκρατικά και μετά όταν ο δήμαρχος τα έκανε σκατά έπρεπε όλη η ελλάδα να πληρώσει τις μαλακίες του δημάρχου άνω κωλοπετινίτσας. Ε λοιπόν πλέον τις μαλακίες του δημάρχου άνω κωλοπετινίτσας θα τις πληρώνουν οι ανω κωλοπετινιτσαίοι κι όχι εγώ. Κι αν δεν θέλουν να πληρώνουν ας προσέχουν ποιόν ψηφίζουν. Απλά πράγματα αυτοδιοίκησης δηλαδή που όμως η 85χρονη μάνα μου γεννημένη και μεγαλωμένη στον κοτζαμπασισμό δύσκολα (αν όχι ποτέ) θα καταλάβει.

Αυτή η επανάσταση όπως όλες οι επαναστάσεις ξεβράκωσε πολλούς. Ξεβράκωσε καταρχήν τους φασίστες. ¨ήταν γνωστό πως ένα 10% του ελληνικού πληθυσμού είναι ανέκαθεν φασιστικής παιδείας αλλά μέχρι πρότινος αυτό το 10% κρυβόταν μέσα στην παραμύθα της νέας δημοκρατίας και στον μελιστάλαχτο φασισμό του ΛΆΟΣ μέχρι που η επανάσταση τους ξεβράκωσε στην αηδία της χρυσής αυγής. Πολλοί φωνάζουν και σκούζουν για την άνοδο της χρυσής αυγής. Εμένα πάλι μου αρέσει. Μου αρέσει διότι με το ξεβράκωμα μάθαμε κι επισήμως πόσοι και ποίοι είναι οι φασίστες που τόσα χρόνια είτε κρυβόντουσαν στην Ν.Δ. είτε μας το παίζανε μωρές παρθένες χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη. Πλέον τους μάθαμε κι αυτούς και το τι πρεσβεύουν. Πλέον δεν υπάρχει γειτονιά δεν υπάρχει χώρος εργασίας, σπίτι, σχολείο και δρόμος που να μην ξέρουμε ποιοι είναι οι φασίστες έναν προν έναν ονομαστικά με διευθύνσεις τηλέφωνα και γραφεία. ΤΩΡΑ τους ΞΕΡΟΥΜΕ κι αυτό είναι ανεκτίμητο καλό για την δημοκρατία κι αντεκτίμητο κακό για αυτούς. Θα καταλάβετε εν καιρώ τι εννοώ όταν θα διαπιστώσετε πως απομονώνονται σιγά σιγά στην κοινωνία.

Αυτή η επανάσταση όπως όλες οι επαναστάσεις τους ξεβράκωσε τους κυβερνώντες. Ξεβράκωσε επίσης ολόκληρες τις πολιτικές ηγεσίες που πλέον κι επισήμως δεν κυβερνούν. Ξεβράκωσε τους κοτζαμπάσηδες τα πολιτικά τζάκια που αναγκάστηκαν κι επισήμως να παραδώσουν την διαχείριση στην Ε.Ε. πράγμα με το οποίο επίσης συμφωνώ. Διότι ελπίδα από αυτούς τους δικούς μας εκλεγμένους δεν είχα καμία, μπορώ όμως βλέποντας συγκρίνοντας και κρίνοντας με το πώς ζουν στην ευρώπη, μπορώ να ελπίζω στους εκλεγμένους των ευρωπαϊκών λαών μέχρι τουλάχιστον να κρίνω κι εδώ κάποιον άξιο που να μπορώ να εκλέξω.

Αυτή η επανάσταση όπως όλες οι επαναστάσεις ξεβράκωσε και αυτούς που μέχρι χθες το έπαιζαν επαναστάτες και πούλαγαν επανάσταση κι όταν αυτή έγινε επειδή ακριβώς έγινε ερήμην τους αντέδρασαν ώστε να μην αλλάξει τίποτα. Με την λογική πως «επανάσταση που δεν την κάνουμε εμείς δεν είναι επανάσταση» και με βιδωμένη στο μυαλό τους την εικόνα πως όπου επανάσταση κι αίμα (τους είναι απεχθείς οι αναίμακτες επαναστάσεις διότι δεν παράγουν ήρωες) οι μέχρι χθες κατά δήλωσή τους επαναστάτες αντί να γίνουν μπροστάρηδες στις αλλαγές (διότι τι άλλο σημαίνει επανάσταση εκτός από αλλαγές) αυτού αντεπαναστάτησαν για να μην αλλάξει τίποτα. Όπως κάνουν πάντα στις επαναστάσεις οι συντηρητικοί. Ευτυχώς και πάλι για μένα και δυστυχώς γι αυτούς ξεβρακώθηκα κι αυτοί και μάθαμε τι πράγματι εννοούν τελικά και βέβαια μην βρεθεί κι εδώ κανας μαλάκας να μου πει πως η όποια ταύτιση θέσεων των δήθεν επαναστατών με αυτές της χρυσής αυγής και των ανεξάρτητων ελλήνων είναι εντελώς τυχαίες και συμπτωματικές!!! Διότι ούτε τυχαίες ούτε συμπτωματικές είναι αλλά είναι απλά η κοινή αντίδραση του κατεστημένου στις επαναστατικές αλλαγές που προωθούνται.

Έπιασα το μπλα μπλα και ξεχάστηκα. Για να κλείσω το λοιπόν: Σε δέκα χρόνια τίποτα δεν θα θυμίζει το ελλαδιστάν της μεταπολίτευσης κι αν γλυτώσουμε από παγκόσμιο πόλεμο λόγω ενεργειακής κρίσης τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα κι αξίζει να ξεμείνουμε για λίγο από λεφτά γι αυτό. Διότι ανάγκα και οι θεοί πείθονται πόσο μάλλον το ποίμνιο. Είμαστε 100 χρόνια πίσω από την Ε.Ε. αλλά στα επόμενα 20 θα έχουμε καλύψει πλήρως και αυτή την διαφορά, ο δε μεταβατικός πόνος θα είναι ιαματικός. Δεδομένου δε πως το 1821 είμασταν 500 χρόνια πίσω από την ευρώπη και μέχρι το 2021 θα έχουμε καλύψει όλη την διαφορά πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό έστω κι εξουθενωμένοι. Τεράστιος μαραθώνιος!

ΥΓ. μιας και ανέφερα το ενεργειακό αν και αξίζει ιδιαίτερου θέματος, δεν είδα κανένα να κόπτεται για το ότι θα γίνει η μεσόγειος μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα προκειμένουν να αντληθούν μερικές σταγόνες των τελευταίων πετρελαίων (συγκριτικά πάντα) παρά μόνο τους οικολόγους πράσινους τους οποίους όμως δεν τους ακούει κανείς και μάλλον αυτό ήθελαν και οι ίδιοι οι Ο.Π.! Κουράστηκαν αλλά τα κατάφεραν να μην τους ακούει κανείς. Οκ! Δικό τους πρόβλημα και ουδείς αναντικατάστατος ΠΛΕΟΝ!

5 σχόλια:

  1. "Μένουν μόνο κάποια λίγα θέματα όσον αφορά τα δημοσιονομικά και ειδικότερα ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους η μείωση των αμυντικών δαπανών και κάτι ακόμα ψιλά....." ψιλά είναι αυτά;Μακάρι να ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφ' όσον ήδη έχουν δρομολογηθεί (και όπου ήταν άμμεσα δυνατόν εφαρμόστηκαν) και δεδομένου ότι όπως διαμορφώνονται πλέον τα [ρ'αγμτα γενικότερα οδηγούν αναγκαστικά στην επίλυση και αυτών τότε ναι τα θεωρώ και είναι ψιλά. Η μοναδική υποχώρηση που έγινε είναι για να μην πεθάνουν κάτι γιαγιάδες γριούλες που (γριούλες που ακόμα φοράνε μαντήλες) από τον καημό τους.

      Διαγραφή
  2. "Αυτή η επανάσταση όπως όλες οι επαναστάσεις ξεβράκωσε πολλούς. Ξεβράκωσε καταρχήν τους φασίστες. ¨ήταν γνωστό πως ένα 10% του ελληνικού πληθυσμού είναι ανέκαθεν φασιστικής παιδείας αλλά μέχρι πρότινος αυτό το 10% κρυβόταν μέσα στην παραμύθα της νέας δημοκρατίας και στον μελιστάλαχτο φασισμό του ΛΆΟΣ μέχρι που η επανάσταση τους ξεβράκωσε στην αηδία της χρυσής αυγής"

    Έεετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω,εχει υποτιμηθεί η έλειψη δικαιοσύνης.
    Σ'αυτήν την λεπτομέρεια θα στηριχτεί ο κάθε αληταράς που πολιτεύεται και κυβερνά με την αρωγή μας.Ειναι ο ανθρωπός μας και δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα ούτε αυτός αλλά ούτε και εμείς.
    ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι μακρύς ο δρόμος; ποιός δρόμος; Δεν υπάρχει δρόμος πια για μας, πλέον θα πηγαίνουμε πετώντας μέχρι την προσγείωση και στην διαδρομή τα λαμόγια θα πέφτουν από τα σύννεφα.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails