Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

31 Αυγούστου 2010

Οικολόγοι – Δημοκρατική Αριστερά – Κιβωτός Παιδιών - ρατσιστές για Ρομά Κορίνθου – Κιάτου - Λαμίας – Μυτιλήνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΟΔΜ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Αυγούστου 2010

Οικολόγοι – Δημοκρατική Αριστερά – Κιβωτός Παιδιών - ρατσιστές

για Ρομά Κορίνθου – Κιάτου - Λαμίας – Μυτιλήνης

Η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ) και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνουν σειρά κειμένων για τους Ρομά Κορίνθου – Κιάτου - Λαμίας – Μυτιλήνης που συνέταξαν τα κόμματα των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, η εθελοντική οργάνωση Κιβωτός των Παιδιών αλλά και ένας ρατσιστής σχολιαστής που ενοχλείται από το ότι οι Ρομά κάνουν μπάνιο!

-----------------------------

clip_image002

Η τσιγγάνα ΜΑΝΑ στον καταυλισμό του Παγκρατίου Λαμίας

http://ston-kairo-twn-tsiganwn.blogspot.com/2010/08/blog-post_03.html

6.8.2010

Σήμερα γνώρισα την ΜΑΝΑ Ρομά. Ζει σε παράγκα 30 τετραγωνικών, χωρίς ρεύμα, με τον άνδρα και τα παιδιά της. Η μεγάλη κόρη της σπούδασε νοσηλεύτρια, έφυγε απ’ το σπίτι και δουλεύει σε νοσοκομείο, η άλλη τελείωσε το λύκειο και σπουδάζει κομμωτική, ο άλλος θα πάει λύκειο, «σ’ ένα μάθημα έμεινε, θα διαβάσει και θα το περάσει», και τα μικρά δημοτικό. Επτά ψυχές, μαζί με τους γονείς τους εννιά, σε μια παράγκα χωρίς ρεύμα...

Έφερε ένα τραπέζι και καρέκλες, να κάτσουμε στην αυλή της, δίπλα στις γλάστρες της, με κέρασε καφέ κι, ενώ τον έπινα, με κοιτούσε στα μάτια κι έλεγε «Θέλω ρεύμα, να μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά μου το χειμώνα, να μπορώ κι εγώ να βάλω πλυντήριο. θέλω δουλειά, δουλειά για μένα και τον άνδρα μου, να μπορέσουμε να φροντίσουμε την οικογένειά μας. Θέλω το δάνειο που μας έταξαν και μας έδωσαν μόνο το μισό. Θέλω τα παιδιά μου να πηγαίνουν στο σχολείο, όπως όλα τα άλλα, να μην έχουν σκισμένα ρούχα, και να μην τα δείχνει η δασκάλα, λέγοντας «να τα τσιγγανόπουλα». Θέλω τα παιδιά μου να σπουδάσουν, δεν θέλω να κάνω τα ίδια λάθη με την μάνα μου, που μ’ έστειλε μόνο δημοτικό. Θέλουμε μια δύναμη, δώστε μας μια δύναμη να ανοίξουμε τα φτερά μας»…

Η μόνη απ’ τον καταυλισμό που στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο. Το ομολογεί συνάμα με περηφάνια αλλά και ντροπή. Το μεγάλο της στοίχημα: το Σεπτέμβρη να γεμίσει το σχολείο της γειτονιάς με «τσιγγανόπουλα», να μπορέσουν κι οι άλλοι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να μάθουν γράμματα, ακόμα και τα πιο μεγάλα, αυτά που ενηλικιώθηκαν, «να τους δώσουμε δύναμη να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους»

Ελεάννα Ιωαννίδου

Μέλος της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

των Οικολόγων Πράσινων

clip_image004

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

3/8/2010

Επιτυχημένη περιοδεία και σημαντικές επαφές των Οικολόγων Πράσινων στην Λαμία

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1278:2010-08-03-17-51-49&catid=33:2009-03-18-07-39-11&Itemid=51

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στη Λαμία, με επαφές με κοινωνικούς, παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς στην Λαμία, αλλά και με την εκδήλωση για τα εγκαίνια του γραφείου της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας στην πόλη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η Έφη Γρίβα Συντονίστρια της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας και ο Στέφανος Σταμέλλος μέλος της Πολιτικής Κίνησης. (…)

Εκτός από τις ανωτέρω προγραμματισμένες επαφές, η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε δύο συνοικισμούς τσιγγάνων Ρομά, στον Ξηριά και στο Παγκράτι, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους τους, οι οποίοι ανέπτυξαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η σχεδιαζόμενη από τις αρμόδιες αρχές επιβολή της μετακίνησης των Ρομά στην θέση Καμηλόβρυση, 13 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λαμίας, είναι νομικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτη, γιατί θα συμβάλει αποκλειστικά και μόνο στην περαιτέρω γκετοποίησή τους. Αντίθετα, αυτό που οφείλει να πράξει η Πολιτεία είναι να δημιουργήσει συνθήκες ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό μέσα από την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για στέγη, εργασία και πραγματική –και όχι εικονική- ενίσχυση της πρόσβασης τόσο των ανηλίκων, αλλά και όσων ενηλίκων το επιθυμούν, στο δημόσιο σύστημα παιδείας. Άμεση προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει, παράλληλα, να είναι η πλήρης στελέχωση του Ιατροκοινωνικού Κέντρου (ΙΑΚΚ), που σήμερα υπολειτουργεί, ώστε να επιτελέσει το έργο που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες:

Ελεάννα Ιωαννίδου 6932705289

Στέφανος Σταμέλλος 6977261256

clip_image006

02/08/2010

Ένα αίτημα προς το Δήμο Κορινθίων από την Κιβωτό των Παιδιών

http://kinisikorinthos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Λάβαμε από τους υπεύθυνους της Κιβωτού των Παιδιών το παρακάτω αίτημά τους που απευθύνεται στο Δήμο Κορινθίων:

Αιτήματα προς Τον Δήμο Κορινθίων από την Κιβωτό των Παιδιών Ελλάδας.

Με αφορμή τις δράσεις μας στον οικισμό Ρομά/ Αθίγγανων στα Εξαμίλια Κορινθίας, που μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε τα προβλήματα του οικισμού από κοντά και να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα αιτήματα προς τον Δήμο Κορινθίων:

1) Ο Δρόμος:

Το πρώτο που αντιμετωπίζει κανείς μπαίνοντας στον οικισμό είναι ο δρόμος που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτό δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων καθώς και την δική μας την δουλειά. Ενώ το σχολικό λεωφορείο, που κατά την περίοδο που τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο με δυσκολία εισέρχεται στον χώρο και κάποιες ημέρες δεν έρχεται καθόλου.

Ο λόγος που ο δρόμος βρίσκεται συνέχεια σε αυτή την άσχημη κατάσταση είναι η έλλειψη αποχέτευσης στον χώρο με αποτέλεσμα όλα τα νερά από τις κατοικίες να καταλήγουν στον δρόμο.

Πρόταση: Να λυθεί το πρόβλημα με τον δρόμο δημιουργώντας αυλάκια για το νερό κατά μήκος του δρόμου καθώς και επισκευή του ίδιου του δρόμου. (αφού το πρόβλημα με την αποχέτευση είναι ένα πιο μακροπρόθεσμο έργο που όμως πρέπει και αυτό να λυθεί).

2) Τα σκουπίδια:

Το δεύτερο πρόβλημα που φαίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με την είσοδο στον οικισμό είναι τα σκουπίδια. Σε ολόκληρη την περιοχή του οικισμού, σε κάθε γωνιά του υπάρχουν πλήθος σκουπιδιών και αυτός είναι ένας χώρος στον οποίο κατοικούν περίπου 300 παιδιά. Από μαρτυρίες των κατοίκων το απορριμματοφόρο του Δήμου δεν έρχεται αρκετά συχνά για να καλυφθούν οι ανάγκες ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων που ζουν στον χώρο.

Πρόταση: Ένας γενικός καθαρισμός του χώρου θεωρούμε απαραίτητο με την βοήθεια των συνεργείων του Δήμου. Η Κιβωτός Των Παιδιών μπορεί να βοηθήσει με την δραστηριοποίηση εθελοντών ώστε να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια και να ευαισθητοποιηθούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι του οικισμού και προπάντων τα Παιδιά.

Και φυσικά το αυτονόητο, να γίνουν συχνότερες οι επισκέψεις των απορριμματοφόρων του Δήμου ώστε να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, καθώς και τακτικός καθαρισμός του δρόμου από οδοκαθαριστή όπως γίνεται σε όλες τις άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου μας.

3) Το Νερό:

Εδώ και αρκετό καιρό ο οικισμός αντιμετωπίζει προβλήματα στην τροφοδότηση των κατοικιών με νερό. Για ένα διάστημα 2 μηνών το μισό χωριό έμεινε εντελώς χωρίς νερό. Τελικά Η Κιβωτός Των Παιδιών επικοινώνησε με τον κύριο Α. Καραμανλή στη ΔΕΥΑ Κορίνθου που ανταποκρίθηκε και δέχτηκε να επισκεφθεί τον οικισμό και να ερευνήσει το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόβλημα να λυθεί εν μέρει, αφού σήμερα ο οικισμός τροφοδοτείται εναλλάξ με νερό και αυτό με πολύ χαμηλή πίεση στις βρύσες. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς αυτό δεν είναι αρκετό. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πολύτεκνες οικογένειες με άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Πρόταση: Να βρεθεί οριστική λύση ώστε να υπάρχει επαρκής τροφοδότηση νερού στις κατοικίες του οικισμού ώστε να καλύπτονται τουλάχιστον οι βασικές τους ανάγκες και να αποφθεχτούν πιθανές επιδημίες και άλλα προβλήματα υγείας.

4) Δημόσιες Τουαλέτες.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στον οικισμό είναι η έλλειψη αποχέτευσης στα περισσότερα νοικοκυριά. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα χωράφια ως τουαλέτες και τα νερά που βγαίνουν στον δρόμο δημιουργούν εστία μολύνσεων και αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα είναι τα μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα σε αυτόν.

Πρόταση: Το να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μακροπρόθεσμα έργα. Μια λύση όμως που μπορεί να δοθεί στο επείγον αυτό πρόβλημα είναι η δημιουργία δημόσιων Τουαλετών και ίσως ακόμα και χώρος όπου μπορούν οι γυναίκες να πλύνουν τα ρούχα τους παρόμοια των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα κάμπινγκ.

Ανακεφαλαίωση

Η Κιβωτός Των Παιδιών έρχεται σε καθημερινή επαφή με τον συγκεκριμένο καταυλισμό και τους κατοίκους της. Επιχειρούμε να λύσουμε το πρόβλημα που θεωρούμε ότι είναι το ριζικό και αυτό είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Αν λυθεί αυτό, τα υπόλοιπα θα έρθουν. Ο δρόμος μας όμως είναι μακρύς και για να φτάσουμε εκεί θα χρειαστεί χρόνος και κόπος. Όλα αυτά τα προβλήματα που απομακρύνουν τα παιδιά από το σχολείο και την παιδεία πρέπει να λυθούν ώστε να υπάρχει ελπίδα για την μειονότητα των Ρομά να βγει από την μίζερη κατάσταση στην οποία ζει.

Ζητάμε την υποστήριξη του Δήμου Κορινθίων στο έργο που κάνουμε και που είναι απαραίτητο και που θα λύσει πολλά άλλα προβλήματα του Δήμου μας μακροπρόθεσμα.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ 28 – ΤΚ 20100 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΤΗΛ. 27410 84088 – ΦΑΞ 27410 84087

e-mail: 2ellada@otenet.gr

Πληροφορίες για την Κιβωτό των Παιδιών ΕΔΩ
Η Κιβωτός των Παιδιών στο Facebook ΕΔΩ
Το κανάλι της Κιβωτού των Παιδιών στο YouTube ΕΔΩ με πολλά βίντεο από τις δράσεις στον οικισμό των τσιγγάνων στα Εξαμίλια.

Korinthia News

4 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: fn@korinthiannews.gr

http://korinthiannews.gr/?p=13398

Παράπονα για μεγάλο αριθμό Ρομά στο λιμάνι του Κιάτου που κάνουν το μπάνιο τους!

ΚΙΑΤΟ

Υπάρχουν πολλά παράπονα από δημότες του Κιάτου και όχι μόνο για τον μεγάλο αριθμό των αθίγγανων που έχει μαζευτεί στο λιμάνι του Κιάτου και κάνουν το μπάνιο τους! Είναι αλήθεια ότι δεν είναι και η καλύτερη εικόνα αυτή δίπλα από το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής…

Από ότι πληροφορούμαστε η αστυνομία σε συνεργασία με το δήμο ετοιμάζεται να τους απομακρύνει από αυτό το σημείο. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία! Κάποτε «κατασκήνωναν» οι αθίγγανοι στον Πευκιά στο Κ. Διμηνιό με τον τότε αντιδήμαρχο να τους …κυνηγάει!

Περιμένουμε τα αποτελέσματα από αυτή την ενέργεια. Είναι κάτι το οποίο περιμένουν όλοι εδώ και αρκετό καιρό! Ο δήμος και η αστυνομία πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. (…)

clip_image008

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό

Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Μετεγκατάσταση πρόχειρου καταυλισμού Ρομά στην περιοχή Αγίας Κυριακής Μυτιλήνης

http://voulinet.blogspot.com/2010/07/blog-post_4916.html

Στις παρυφές της Μυτιλήνης, στην περιοχή Αγία Κυριακή (βόρεια παράκαμψη), έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο μήνες ένας πρόχειρος καταυλισμός, στον οποίο διαβιούν 15 πολυμελείς οικογένειες Ρομά σε συνθήκες εξαθλίωσης. Οι εν λόγω άνθρωποι ζουν τουλάχιστον 20 χρόνια στη Λέσβο και αρχικά είχαν εγκατασταθεί στο Κάτω Τρίτος, από το οποίο εξεδιώχθησαν. Εν συνεχεία, έστησαν τις παράγκες τους στο πάρκινγκ, απ’ όπου επίσης απομακρύνθηκαν, για να καταλήξουν στην Αγία Κυριακή, όπου βρήκαν προσωρινά καταφύγιο.

Η ζωή των Ρομά είναι ένας καθημερινός αγώνας για την επιβίωση. Ζουν μέσα σε αυτοσχέδια καταλύματα από νάιλον, ξύλα, λαμαρίνες και ό,τι άλλο βρουν πεταμένο στη γειτονική χωματερή, χωρίς ρεύμα, στοιχειώδεις κανόνες και συνθήκες υγιεινής. Νερό κουβαλούν από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας ή από βρύσες που εντοπίζουν στο δρόμο, ενώ τροφή εξασφαλίζουν μόνο αν ζητιανέψουν.

Η κατάσταση αυτή είναι, δίχως άλλο, προβληματική, τόσο για τους ίδιους τους Ρομά, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη απευθύνει στο Δήμο της πόλης σχετική επιστολή, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα για να μη συνεχίζουν (οι Ρομά) να ζουν σε αυτές τις συνθήκες: «Δεν έχουμε τίποτα με τους συνανθρώπους μας. Βλέπουμε παιδιά να ζουν μέσα στη βρωμιά και πεινασμένα. Πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα», γράφουν χαρακτηριστικά.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Προτίθεται η κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να εξευρεθεί μια αξιοπρεπής λύση, διαθέτοντας π.χ. κάποια έκταση μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, καθώς και ικανό αριθμό τροχόσπιτων ή λυόμενων κατοικιών με σκοπό την μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά σε περιοχή όπου θα μπορούν να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες;

  • Ποιο το ύψος των εθνικών πόρων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων Ρομά που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας; Ποια συναφή προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε πληθυσμούς Ρομά στη Λέσβο;

14.7.2010

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails