Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

12 Ιουλίου 2009

γρηγορείτε, βιαζόμαστε.

Πεντέλη, Βατοπαίδι, Σκύρος, Όλυμπος, Μαγνησία, χρηματιστήριο, ομόλογα, ζήμενς, σέχτα, Βλαστός, Χριστοφοράκος, παραδικαστικό (που να τα θυμάμαι όλα!!!) και ο χορός της λεηλασίας καλά κρατεί. Παρεμπιπτόντως αυτά είναι μόνο όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα, είναι δηλαδή η κορυφή του παγόβουνου. Είμαι βέβαιος πως ΑΝ μπορούσαμε να έχουμε πλήρη εικόνα θα βλέπαμε πως αυτή την στιγμή που μιλάμε η Ελλάδα ξεπουλιέται στην εκκλησία βάση βυζαντινού και οθωμανικού δικαίου. Οι παπάδες επιμένουν να ασκούν πάνω μας το βυζαντινο-οθωμανικό δίκαιο. Δύο σχεδόν αιώνες μετά την απελευθέρωσή μας οι συναλλαγές συνεχίζουν να γίνονται με ταπιά και φιρμάνια του σουλτάνου και χρυσόβουλα του βυζαντινού αυτοκράτορα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει πλην της νομισματικής μονάδας, όπου πλέον αντί κωνσταντινάτα γρόσια και άσπρα έχουμε €υρώ. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια. Κοτζαμπάσηδες προεστοί, κατήδες δικαστές, σατζάκ πασάδες, βοεβόδες παπάδες, μπουλουκμπασαίοι αστυνομικοί, αρματολίκια ρασοφόρων και πάει λέγοντας. Ε ρε καημένε ντουνιά…!!!

Τι λείπει για να έχουμε ένα πλήρες σκηνικό του 18ου αιώνα; Μα οι κλέφτες φυσικά. Τελικά μόνο αυτοί εξαφανίστηκαν μετά την απελευθέρωση. Έτσι όπως πάμε όμως θα ξαναγίνει και αυτό. Μας βλέπω να βγαίνουμε κλέφτες στο κλαρί για να τελειώσουμε ότι δεν καταφέραμε με την επανάσταση του ‘21. Γιατί κακά τα ψέματα, εκείνη η επανάσταση έμεινε στην μέση. Απελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό αλλά μας έμεινε ο βυζαντινός των παπάδων. Καιρός να τελειώνουμε και με αυτό και μην επαναπαύεστε, κατά πως φαίνετε θα ‘χουμε μετά να αποτινάξουμε και το… ρωμαϊκό δίκαιο μέχρι να βρούμε τις ρίζες μας. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.    

Μάθανε ότι εδώ ξεπουλάμε με χρυσόβουλα και τώρα θυμήθηκαν τα «ταπιά». Οι αγοραπωλησίες στη Μαγνησία, όπου θα γίνουν οι Μεσογειακοί, κρύβουν ένα νέο Βατοπέδι, με μοναστήρια, μητροπόλεις και συγγενείς υπουργών, αλλά και το προξενείο της Τουρκίας!

Περίεργα ονόματα έχουν οι τάσεις στο κόμμα της Ν.Δ. Είχαμε τους Βατοπεδινούς, τους «κουμπάρους», τους «ομόλογους», τους «άγονους». Φαίνεται ότι τώρα πια θα 'χουμε και τους «Νηώτες» ή «Βολιώτες» ή «Μεσογειακούς» ή «τάπιες», όσους δηλαδή εμπλέκονται στη σκοτεινή εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στις Νηές της Μαγνησίας, περιοχή που πρόσφατα αναδείχτηκε λόγω των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Η τοπική Μητρόπολη ακολουθεί το μοντέλο του Βατοπεδίου, της Μεγίστης Λαύρας και του Τοπλού, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται πολλά γνωστά ονόματα: Από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μπέζα μέχρι την κυρία Μαντέλη και στο βάθος ο κ. Κούβελος με τους Μεσογειακούς αγώνες.

Πολλές ψηφίδες της υπόθεσης έχουν έρθει, κατά καιρούς, στη δημοσιότητα. Σήμερα ανασυνθέτουμε το ολοκληρωμένο ψηφιδωτό με τη βοήθεια του ανθρώπου που έχει ερευνήσει σε βάθος την πολύκροτη υπόθεση.

Ολόκληρο το άρθρο του ΙΟΥ στην "Ε"

Παράλληλα:

Θεαματική στροφή προς ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς χωρίς δικαστικές εγγυήσεις κάνει η κυβέρνηση με σειρά απαράδεκτων νομοθετικών μέτρων, που όχι μόνο περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά θέτουν εκποδών και τις δικαστικές ή ανεξάρτητες Aρχές που μέχρι σήμερα είχαν τον έλεγχο, για να μη γίνονται αυθαιρεσίες.

Aναγορεύοντας τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σε έννομο αγαθό υπέρτερο ακόμη και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξίας (κατά πλήρη αναστροφή της συνταγματικής λογικής) με τα νομοσχέδια για την «κουκούλα», τους λαθρομετανάστες, τις κάμερες, τα αρχεία DNA, την περιύβριση Aρχής κ.λπ., η κυβέρνηση παίρνει μια σειρά από πολύ αυστηρά μέτρα που θέτουν σε δοκιμασία θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Tαυτόχρονα, όμως, κάνει ένα τεράστιο λάθος για μια χώρα που θέλει να λειτουργεί το κράτος δικαίου, καθώς παίρνει πίσω όλες τις δικαστικές εγγυήσεις και αφήνει ως απόλυτο κυρίαρχο την αστυνομία που, όμως, έχει να επιδείξει ουκ ολίγες αυθαιρεσίες και ανεπίτρεπτες πρακτικές σε βάρος των πολιτών, για τις οποίες η χώρα έχει αντιμετωπίσει και τον διεθνή διασυρμό με «ευροκαταδίκες» και με αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων όπως αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα και η οποία επικυρώνει την απόλυση αστυνομικού για βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε αλλοδαπό, τον οποίο απρόκλητα εξύβρισε και ξερίζωσε την κοτσίδα των μαλλιών του!

Σε όλα αυτά τα νομοθετήματα η κυβέρνηση «κλείνοντας τα μάτια» απέναντι σε σωρεία αυθαιρεσιών που έχουν προκαλέσει αμφισβητήσεις και μάλιστα κοινωνικά πολύ έντονες, αφήνει στο περιθώριο τις δικαστικές και ανεξάρτητες Aρχές που έπρεπε να δώσουν π.χ. την άδειά τους για να γίνει καταγραφή εικόνων, ήχου κ.λπ. όταν διαπίστωσαν όχι υπήρχαν πράγματι κάποιες βάσιμες υποψίες σε βάρος πολιτών.

ΕΘΝΟΣ

ΥΣ. Γίνεται να προσφύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά του ελληνικού δημοσίου και της εκκλησίας αποδεικνύοντας (μ’ αυτά και μ’ αυτά) πως είμαι ακόμα ραγιάς, πως ληστεύουν και λεηλατούν ολοσχερώς και κατ’ επανάληψη την δημόσια περιουσία και δεν μπορώ να αντιδράσω; Μπορώ να απαιτήσω δια της νομίμου οδού την δήμευση της κομματικής και εκκλησιαστικής περιουσίας; Χαχαχαχαχαχα δεν γίνεται ορέ!!!! Το ξέρω. Αν γινόταν δεν θα υπήρχε “δικαστήριο” χαχαχαχαχαχαχα πάω να ψηφίσω ένα ταψί γεμιστά! Εγώ το τομάρι μου το ‘χω κρεμασμένο έτσι κι αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails