10 Ιουλίου 2009

Επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα;

Είναι απολύτως λογικό πως αν πράγματι θέλουμε τα κλεμμένα να επιστραφούν τότε ας ξεκινήσουμε από τα εντός της επικράτειας. Ας ξηλώσουν πρώτα από τα ντουβάρια τους οι χριστιανοί όλα τα αρχαία που έχουν εντοιχίσει κατά καιρούς, ας πάρουν από πάνω τις εκκλησίες τους για να αξιοποιήσουμε όλο τον κρυμμένο θησαυρό που κρύβεται από κάτω και μετά ας έχουμε απαιτήσεις και από τους Άγγλους. Διότι εμένα κάτι μου λέει πως ζητάνε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα για να χτίσουν μ’ αυτά (μέσω των εσόδων που θ’ αποφέρουν;) την νέα μητρόπολη των χριστιανών αφού η παρούσα κοντεύει να πέσει. 

Μόνοι μας ψηφίσαμε...

Αφού ξεφούσκωσαν οι περισσότεροι πάγιοι εθνικοί στόχοι της Ρωμιοσύνης, όπως το να λειτουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης, να μην ονομάζονται Μακεδόνες οι βόρειοι γείτονές μας κ.τ.λ. κ.τ.λ. κι αφού μάλλον βαρέθηκαν να ασχολούνται κατά κόρον Μ.Μ.Ε. και νεοέλληνες με τους πολλούς και διάφορους διαχρονικούς και κατά περίπτωση “εχθρούς του Ελληνισμού” (Αμερικανούς, C.I.A., Eβραίους, κομμουνιστές, Σκοπιανούς κ.λπ.), ένας νέος εθνικός στόχος κι ένας νέος φανταστικός εχθρός -παρόμοιου  τύπου με τους προηγούμενους- γεννήθηκε στους αποπροσανατο-λισμένους εγκεφάλους των νεοελλήνων.

* * *

Κατακλύστηκαν τις τελευταίες ημέρες τα ηλεκτρονικά μας ταχυδρομεία τόσο της “Eλεύθερης Έρευνας”, όσο και τα προσωπικά των συνεργατών της από μηνύματα ελληναράδων, που προέτρεπαν να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Γκάρντιαν” και να ψηφίσουμε για την επιστροφή των μαρμάρων. Αποτέλεσμα;

« Στην πρώτη θέση του τοπ-τεν με τις πιό διαβασμένες σελίδες του ηλεκτρονικού “Γκάρντιαν” στρογγυλοκάθονται τα... Μάρμαρα του Παρθενώνα και η ψηφοφορία για την επιστροφή τους. Η σελίδα αυτή -αφού εξαπλώθηκε στο ίντερνετ σαν ιός- ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμα και το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον και τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

» Μπήκαν 380.000 χρήστες του ίντερνετ και ψήφισαν 129.974. Από αυτούς το 94,8% ήταν υπέρ της επιστροφής. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε προσωπική Ελληνική υπόθεση, αφού οι μισοί ψηφοφόροι ήταν Αθηναίοι. Μόνο το 6% ήταν Λονδρέζοι. Ο “Γκάρντιαν” μας δίνει ελαφρυντικά για τα άμεσα αντανακλαστικά μας: “Κάθε χρήστης από την Αθήνα επισκέφτηκε την ιστοσελίδα κατά μέσο όρο δύο φορές την ημέρα. Οι Αθηναίοι ένοιωσαν, ότι πρέπει να εξασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Στο κάτω-κάτω αυτοί ανακάλυψαν την έννοια της δημοκρατίας”.» (X.I.Π., εφημ. “Ελευθεροτυπία”, 09.07.09.)

Όταν επί χρόνια το Ελληνικό Κράτος, η Εκκλησία και οι νεοέλληνες αφ’ ενός εμπορεύονται τα αρχαία με αρχαιοκαπήλους κι αφ’ ετέρου ακόμα και σήμερα δείχνουν τελείως απαξιωτική συμπεριφορά προς την αρχαία κληρονομιά (διαβάστε: Από τις εκκλησίες της Πλάκας να αρχίσει η επιστροφή των μαρμάρων και Η λογοκοπία περί επαναπατρισμού των Ελληνικών αρχαιοτήτων), σήμερα παρουσιάζονται ως τα θύματα της υπόθεσης, δημιουργούν ένα νέο φανταστικό “εχθρό”, το Βρεταννικό Μουσείο και θέτουν ένα νέο “εθνικό στόχο”: Την Eπιστροφή των μαρμάρων.

Αυτή είναι η νοοτροπία και η συμπεριφορά του υπηκόου του πνιγμένου στη διαφθορά και τη θεοκρατία τελευταίου μεσαιωνικού κράτους της Ευρώπης, που ψευδωνύμως ονομάζεται Ελλάς, του -περίγελου του πολιτισμένου κόσμου- νεοέλληνα Ρωμιού, του έσχατου αυτού αυτοεξευτελισμού του Έλληνα. Αυτή είναι επίσης μια απόδειξη του κομπλεξισμού του,  γιατί προσπαθεί κουτοπόνηρα να κρύψει την πολιτισμική του ασημαντότητα πίσω από κάθε είδους "εθνικές" διεκδικήσεις νομίζοντας βλακωδώς, ότι θα εξαπατήσει τους "κουτόφραγκους", όπως εξαπατά τον εαυτό του.

Freeinquiry.gr-Ελεύθερη Έρευνα

6 σχόλια:

 1. Δηλ. οι ... μισοί ψηφοφόροι ήσαν νεοέλληνες. Οι νεοέλληνες λοιπόν πού ψήφισαν κατά 94,8 % την "επιστροφή" των "μαρμάρων", ψήφισαν κατά μέσον όρο από ...δύο φορές ("βία και νοθεία"!!!).
  Δικαίως λοιπόν η Guardian μάς δουλεύει αγρίως :"Οι Αθηναίοι ένοιωσαν, ότι πρέπει να εξασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Στο κάτω-κάτω αυτοί ανακάλυψαν την έννοια της δημοκρατίας.» (της δημοκρατίας όπου κάποιος ψηφίζει όσες φορές θέλει...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τα ίδια έκαναν και με μια άλλη ψηφοφορία για το άνοιγμα της Χάλκης και κάτι μου λέει πως το ίδιο κοινό ήταν οι ψηφοφόροι. Τι να πεις ρε φίλε; Κατάντια δηλαδή του κοσμάκη που δεν έχει από που να πιαστεί και άγεται και φέρεται κατα το δοκούν κάποιων εξυπνάκηδων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Έλγιν δεν πήρε κάποια άδεια από τους Οθωμανούς, κάποιο τουρκόχαρτο, για να μεταφέρει τα γλυπτά; Τι παραπάνω έχουν οι καλόγεροι που διεκδικούν με τουρκόχαρτα εκτάσεις γης, δάση, νησιά και άλλα τέτοια;

  Αν ισχύουν τα τουρκόχαρτα (που δεν ισχύουν!), να ισχύουν και για τους Άγγλους, αν όχι, να ξεκινήσουν με τις επιστροφές οι παπάδες για να δώσει το κράτος μας και οι παρασιτοβιούντες παρ' αυτώ το καλό παράδειγμα...

  Άκου ο Παρθενώνας "Παναγία Αθηνιώτισσα", τι καφρίλα είναι αυτή και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι ελληναράδες πάσχουν γενικώς σε ότι έχει σχέση με την λογική αγαπητέ ανώνυμε. Λογική και ελλαδιστάν είναι έννοιες αντικρουόμενες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο ρε παιδιά, όταν τα λέω αυτά μου λένε πως δεν είμαι ελληνίδα και τις κλασσικές βλακείες (όχι που δεν θα τις λέγανε!!) αλλά πραγματκά είμαστε ό,τι να'ναι! Ό,τι στραβό κάνουμε εμείς οι ίδιοι στην χώρα μας το αγνοούμε και ακόμα χειρότερα το αρνούμαστε, δεν έγινε ποτέ (!!), κι έτσι φυσικά δεν το διορθώνουμε ποτέ! Αν κάνουν οι ξένοι κάτι που εμείς θεωρούμε στραβό (άσχετα με το αν είναι ή όχι) ξυπνάει το 1821 στο μυαλό του κάθε ελληναρά και τους πιάνει όλους τρέλα!

  "Λογική και ελλαδιστάν είναι έννοιες αντικρουόμενες."

  Αυτό ακριβώς!! Έγραψες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. έτσι είναι Ιοκάστη, όταν δεν έχουν επιχειρήματα οι ανεγκέφαλοι βγάζουν τα ελληνόμετρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails