Θέμα πρώτο. Δεν είναι αραβική άνοιξη! Είναι ισλαμιστική «άνοιξη» κι αραβικός χειμώνας! Η δύση ξεπούλησε την δημοκρατία και συμμάχησε με τους φανατικούς μωαμεθανούς για χάρη των πετρελαίων ξεκινώντας έναν νέο αραβικό μεσαίωνα. Σε Τυνησία Αίγυπτο Λιβύη ήδη οι γυναίκες εξαναγκάστηκαν σε μπούρκα τσαντορ και μαντήλα παίρνοντας την θέση τους σαν μιαρά πράγματα στον μωαμεθανικό μεσαίωνα. Η δύση έριξε τα εναπομείναντα τελευταία σοβιετικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου και πήρε τα πετρέλαια με αντάλλαγμα έναν αραβικό κόσμο υπό θεοκρατικό μεσαίωνα. Έτσι για να έχει και τον έλεγχο. Νομίζει! Τελευταία της προσπάθεια η περίπτωση της Συρίας όπου έστησαν άλλον έναν εμφύλιο για να δημιουργήσουν άλλο ένα σκοταδιστικό μεσαιωνικό κράτος στην θέση του μέχρι τώρα κοσμικού. Προβλέπω νέες σταυροφορίες αυτή την φορά από τους άλλους θεοκράτες σκοταδιστές, τους Ρώσους! Η βλακεία είναι αήττητη! Και βέβαια η εν ελλάδι (και όχι μόνο) «αριστερά» χειροκροτεί την έλευση του αραβικού μεσαίωνα σαν… απελευθέρωση των λαών από τυρρανικά καθεστώτα αγνοώντας το χειρότερο μέλλον που δημιουργείται. Πάντα κοντόφθαλμη η αριστερά…
Θέμα δεύτερο. Επιστρέφοντας (δυστυχώς) και μετά και την πρόσφατη ηλεκτρική καταιγίδα που απόλαυσα, είδα τα μπαλκόνια γεμάτα τους δρόμους άδειους από αυτοκίνητα αλλά γεμάτους από πεζούς και κυρίως είδα τους ανθρώπους να μιλάνε δυνατά μεταξύ τους κι ανθρώπους να ελέγχουν αλλήλους κράζοντας τους εναπομείναντες ελληναράδες. Κάτι αλλάζει σ’ αυτήν την χωρα και μ’ αρέσει. Τέρμα οι τσάμπα βόλτες με τα τζιπ, τέρμα οι ψίθυροι για τις λαμογιές τέρμα τα παιδικά πάρτι γενεθλίων σε κυριλέ παιδότοπους κι επιτέλους τέρμα η νοοτροπία του ελληναρά «με τα λεφτά μου γαμώ και την κυρά μου».
ΥΓ. Ο Τσίπρας στην Δ.Ε.θ. το μόνο που δεν μας είπε είναι πότε θα στείλουμε έλληνες κοσμοναύτες στο φεγγάρι.
Από άποψη επιπέδου ζωής, η Eλλάδα πρέπει να γυρίσει εκεί όπου αξίζει, δηλ. στη δεκαετία του '70 (το πολύ). Δηλαδή να είναι λίγο καλύτερη από τις αραβικές χώρες. Άλλωστε δεν είναι και λίγοι εκείνοι, οι οποίοι επί τόσα χρόνια φαγοποτιού δεν "επιδοτήθηκαν" και παρέμεναν στα '70s, εισπράττοντας όλη τη βλαχονεόπλουτη περιφρόνηση της "ηθικής πλειοψηφίας".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τσίπρας; Χαχαχαχαχα! Ο πρόεδρος του νέου φορέα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ!!!!
Θοδωρής Λαμπρόπουλος
πράγματι, στην δεκαετία του '70 είμαστε.
ΔιαγραφήΔυστυχώς για το πρώτο έχεις απόλυτο δίκιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την τιμή της βενζίνης και το δεύτερο θα γινόταν και χωρίς κρίση.
Το ΥΓ το αφήνω έτσι (έπρεπε κάπου να τον βάλεις κι αυτόν) :))))
μπααα φίλε αν δεν υπήρχε κρίση και πέντε ευρώ να πήγαινε η βενζίνη θα πέρναμε δάνειο για να πάμε για καφέ στην ιτέα... ξεχνάς τα διακοποδάνεια...;
ΔιαγραφήΧαχαχαχα πραγματικά τον Τσίπρα πρέπει κάθε φορά να βρίσκω κάπου να τον βάζω, μόνος του δεν στέκει πουθενά και με τίποτα λέμε! χαχαχαχαχα
Θα διαφωνήσω, γιατί στην Ελλάδα η κρίση/ύφεση εμφανίζεται μετά το 2004 με σταθερά βήματα και γίνεται αισθητή πλέον στις αρχές του 2008 (δες τους δείκτες παραγωγικότητας, πτώσης του ΑΕΠ και της ανεργίας). Απλά το μνημόνιο μας πέθανε... Ήδη η κίνηση οχημάτων από το 2008 ήταν περιορισμένη αισθητά.
ΔιαγραφήΑυτό πάντως με τα άσχετα ΥΓ είναι όλα τα λεφτά...
το μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν αν πέρναμε τα μέτρα μας από το 2008 τουλάχιστον τότε που τα διακοποδάνεια ήταν στο φόρτε τους. δες εδώ τι έλεγα τότε για την ανάπτυξη και διάβασε και τα σχόλια. http://kleitor.blogspot.gr/2008/10/blog-post.html
Διαγραφήόμοιος ομοίω και τ' άσχετα στ' άσχετα, αλλά μην λές "όλα τα λεφτά" θα σε ακούσει ο ΓΑΠ και θα γράψει βιβλίο "λεφτά υπάρχουν" :)))