Μάλλον κάπου στην "αγία γραφή" τους θα λέει και περί οικονομικής πολιτικής αλλιώς δεν εξηγείται η τόση σπουδή. Τράπεζες, οικονομολόγοι, μητροπολίτες, κληροδοτήματα, μετοχές, ανακατεμένα με αγγέλους, αρχαγγέλους, καντήλια, λιβανιστήρια και θαυματουργές εικόνες.
Οκνηρός και πλούσιος, απατεών εστί.
Στον τέταρτο όροφο του εντυπωσιακού συνοδικού μεγάρου, στη Μονή Πετράκη, ένας ανυποψίαστος επισκέπτης θα δυσκολευόταν να καταλάβει ότι βρίσκεται σε εκκλησιαστικό χώρο.
Ο Αντ. Ζαμπέλης επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Αρχιεπισκοπής με τον Ιερώνυμο στη Σίφνο.
Εκεί έχει εγκατασταθεί μια ομάδα τεχνοκρατών-οικονομολόγων, η νέα «ντριμ τιμ» της Εκκλησίας, η οποία σχεδιάζει την πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομικής πολιτικής του Ιερώνυμου. Επικεφαλής, της υπηρεσίας οικονομικών είναι, βέβαια, ένας μητροπολίτης, ο Ιωαννίνων Θεόκλητος.
Δεν είναι, όμως, ένας τυχαίος επίσκοπος: Διαχειρίζεται τα αμύθητης αξίας κληροδοτήματα των ηπειρωτών ευεργετών και μόνο η μητρόπολή του διαθέτει το 0,2% των μετοχών της Τραπέζης της Ελλάδος!
*Ο άνθρωπος που στελεχώνει τον μηχανισμό, με κριτήρια «ιδιωτικού μάνατζμεντ», είναι ο Αντ. Ζαμπέλης, στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, ο οποίος αντικατέστησε τον Κ. Πυλαρινό, πρώην γενικό διευθυντή της Ν.Δ.
Ο νέος μάνατζερ της Εκκλησίας, στενός φίλος του αρχιεπισκόπου τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, είναι διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του «real estate» της Εμπορικής, υπήρξε γενικός διευθυντής του ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και γενικός διευθυντής των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
Με αυτές τις «περγαμηνές» υπό μάλης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιερώνυμου, να αναμορφώσει την οικονομική υπηρεσία και να τη στελεχώσει με νέα πρόσωπα.
Μουλωχτός ο καινούργιος, θα διακινήσει χρήμα χωρίς να πάρουμε μυρωδιά... Και ως γνωστόν, την δόξαν πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λες ανάποδα το ρητό είναι: το χρήμα πόλοι εμίσησαν την δόξα κανείς» αλλά αυτό αφορούσε τον κλασικό κόσμο στην περίπτωση του εβραίο – χριστιανισμού θα έπρεπε να ξεκαθαρίζεις πως για αυτούς και μόνο το χρήμα αποτελεί ύψιστη αξία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνασκευάζω λοιπόν γράφοντας πως «την δόξα οι εβραίο-χριστιανοί εμίσησαν το χρήμα κανείς τους».
Και οι δύο έχετε δίκιο. Πού θα το βρούμε δεν ξέρω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι μορφές της εξουσίας είναι 3 (τρεις) και αλληλοσυμπληρούμενες :
ΑπάντησηΔιαγραφή(χωρίς η σειρά προτεραιότητας να έχει σημασία)
α) θρησκευτική
β) πολιτική
γ) οικονομική
Δεν μας εκπλήσσει , λοιπόν το γεγονός - εδώ και χιλιάδες χρόνια εξουσιαστικής εξάρτησης του ανθρώπινου είδους - η διαπλοκή και η αλληλοϋποστήρηξη των 3 αυτών εξουσιών.
Εμείς οι "ταπεινοί" θνητοί τι κάνουμε; Μιμητικά όντα όντες , προσπαθούμε να πιαστούμε από μια από αυτές τις εξουσίες- ή και περισσότερες - και να νομίσουμε ότι γίναμε εξουσία κι εμείς.
Έτσι χάθηκε το "κατά φύσιν ζειν" και έγινε "παρά φύσιν".
το κακό είναι πως δεν μπορούν να εξαλειφθούν μία μία και πρέπει να καταστραφούν και οι τρείς ταυτόχρονα. εκεί αρχίζουν τα μπαστούνια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαρρώ πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις την εξουσία είναι να μην περιμένεις τίποτα από αυτήν. Κάτι ήξερε ο δάσκαλος Επίκουρος που τους είχε όλους γραμμένους, και μιλούσε για την τετραφάρμακο….
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
ΑπάντησηΔιαγραφή- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!
που "κολλάει" ο Τσίπρας σε αυτό το θέμα;
ΑπάντησηΔιαγραφή