Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

21 Ιουλίου 2015

εκ της αλληλογραφίας

μου ήρθε το παρακάτω ανώνυμο κείμενο που εκφράζει, λέει, την ουσία της ανάγκης να «Επιμένουμε Ελληνικά» προϊόντα. Καλό το κείμενο δεν λέω αλλά μόνο για τα καραγκιοζάκια που μπερδεύουν την εξυπνάδα με την πονηριά. Διότι καλό μου ημερολόγιο αν ήθελε να λέγεται έξυπνο το κείμενο θα ξεκινούσε με την φράση κλειδί: “που βρήκε τα λεφτά ο Γιάννης …. όπουλος  για να αγοράσει όλα αυτά τε εισαγόμενα προϊόντα συν σπίτι κι εξοχικό; Που βρήκε τα λεφτά ο άνεργος για ν’ αγοράσει όλα αυτά;

Μήπως ο γνωστός καραγκιοζέλληνας  Γιάννης …. όπουλος πήρε δάνειο κι αντί για δουλειά αγόρασε αυτοκίνητο καφετιέρα λαπτοπ και τσιγάρα; Ή μήπως του τ’ αγόρασε η μαμά του με την σύνταξη κι αυτός συμπλήρωσε όπου χρειαζόταν με μαύρα αδήλωτα μεροκάματα εδώ κι εκεί;

εγώ λοιπόν στον άνεργο Γιάννη ….όπουλο έχω να του πω το εξής: Γιάννη, πούλα ό,τι έχεις και δεν έχεις και κοίτα να φτιάξεις μια δουλειά να ζήσεις και να ξεχρεώσεις τα δανεικά που μέχρι τώρα έχεις πάρει για να είσαι άνεργος με όλα τα εισαγόμενα κομφόρ. άντε μαλάκα που μου ήπιες το καφεδάκι σου μου ντύθηκες και μου σινιαρίστηκες να πας να ζητήσεις αλλού δουλειά γιατί τα δάνεια τα έκανες γραβάτες και γαρύφαλλα στα σκυλάδικα, καραγκιόζη.  

 

 

Ο Γιάννης …. όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς

βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί …

Έφτιαξε τον καφέ του (MADE IN BRAZIL) σε ένα “μπρίκι” (MADE IN TURKEY),

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY),

Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA),

Το jean με φίρμα (MADE IN SINGAPORE),

Τα παπούτσια (MADE IN ITALY),

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή  (MADE IN INDIA),

Έφαγε λίγο τυρί GOODA Ολλανδίας και λίγο τυρί ΜYLNER Γερμανίας,

Εφαγε και δυο λουκάνικα ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, με τομάτα από το Ισραήλ,

Συμπλήρωσε το πρωινό του με δύο μήλα Χιλής και ένα πορτοκάλι Ισπανίας,

Έριξε μία ματιά στο “laptop” κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO),

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN),

Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA),

μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE),

το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA), ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο.

Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN AUSTRALIA)

Ήπιε ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE)

άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA)

και άναψε ένα τσιγάρο (MADE IN ENGLAND).

Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ…

2 σχόλια:

  1. Ο Γιάννης πρέπει να είναι ο γιός του "Λάκη του εισαγόμενου" https://m.youtube.com/watch?v=uWLsBHNY8Io άν θυμάσαι, που μετά τον γκισέ του ταμείου ανεργίας πήρε τηλέφωνο τον γνωστό του πασόκο στην τοπική για να τον χώσει στο δημόσιο. Όπως και έγινε. Έπειτα έπεισαν τον Γιαννάκη με την συμβολή της κλασσικής ελληνίδας μάνας που νομίζει ότι το παιδί της χαλαρά ξεφτιλίζει τον χόκινγκ να πάει πανεπιστήμιο και να το βγάλει με το ζόρι όντας μέτριος. Με τον καιρό σε κάποια υψηλόμισθη θέση θα τον βόλευε ο μπαμπάς του ο Λάκης. Εν τω μεταξύ ας πάρει και το δάνειο και βλέπουμε...Αντί λοιπόν να τον στείλουνε ή να πάει στα παρατημένα χωράφια του παππού του να βάλει μήλα και ροδάκινα, και που ξέρεις με λίγη τύχη και μπόλικη δουλειά να γινόταν εξαγωγέας των παραπάνω που σκέφτεται τώρα να αγοράσει είτε ντόπια είτε εισαγόμενα, προτίμησε να μπεί σε ένα λούκι κοινό για τους περισσότερους.
    Ας μη ρίχνουμε όλη την ευθύνη λοιπόν στο Γιαννάκη ,αφού ΚΑΙ όπως μάθει, ΚΑΙ με ότι μυαλό κουβαλάει κανείς πορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "προτίμησε να μπεί σε ένα λούκι κοινό για τους περισσότερους"
      αυτό μου έλεγε και η μάνα μου. Αφού λέει όλοι έτσι κάνουν (βολεύονται) εσύ γιατί βρε παιδάκι μου πας ανάποδα; Άδικα προσπαθούσα να της δώσω να καταλάβει ή έστω να την πείσω πως οι άλλοι πάνε ντουγρού στον γκρεμό. Μέχρι πριν 5 χρόνια με φασκέλωνε για τις επιλογές μου, τώρα έχει βγάλει τον σκασμό. Μεγάλο πράγμα να βγάζει η μάνα τον σκασμό!

      Εγώ Νίκο δεν δέχομαι πως φταίνε ΚΑΙ οι άλλοι αν πρώτα δεν καταλάβουμε πως φταίμε ΠΡΩΤΑ εμείς, η προσωπική ευθύνη που λέμε. Ο γιαννάκης όμως αντί της προσωπικής ευθύνης προτίμησε σαν ευκολότερη μια αρρωστημένη έκδοση κολεκτίβας (κανονικά η κολεκτίβα προϋποθέτει υψηλή προσωπική ευθύνη) και γράφτηκε στο κόμμα και στην συντεχνία και στον (επίσης κακώς εννοούμενο) συνδικαλισμό. ‘Όταν καταλάβουμε που και πως φταίμε πρώτα εμείς τότε ναι θα συμφωνήσω για εκείνα που φταίνε και οι άλλοι. Η ευθύνη όμως ανήκει πρωτίστως στον μαλάκα τον καραγκιόζη γιαννάκη.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails