Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Οκτωβρίου 2014

Ο δικός μου κόσμος, ο ανάποδος για τους άλλους. Το Α και το Ω της ζωής.

και να με συγχωράτε κιόλας αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο για να “στρέψω το βλέμμα μου” σε όλους που μέχρι χθες απέστρεφαν το βλέμμα τους από μένα και τώρα που βρήκαν τα δύσκολα θέλουν λέει να συμμετέχω να βοηθήσω για να τους ξελασπώσω επειδή λέει μπορώ και είναι εύκολο για μένα κι επειδή είμαι λέει άνθρωπος (πρόσφατα έγινα, μέχρι χθες ήμουν ο “περίεργος” όπου περίεργος βάλτε ό,τι κοσμητικό επίθετο θέλετε κι όποιον χαρακτηρισμό σας γουστάρει, όλα τα έχω ακούσει, απ’ όλα μ’ έχουν πει) και να που τώρα καλό μου ημερολογιάκι έχω κάτσει ανακούρκουδα και βλέπω και παρατηρώ κι αναλογίζομαι. Όχι, δεν θα βοηθήσω! Όποτε το έκανα χαμένος βγήκα κι όσους βοήθησα μόλις στάθηκαν στα πόδια τους με άρχισαν στις κλωτσες για ευχαριστώ. Είναι βλέπετε δύσκολο ω ελληναράδες ν’ αποδεχτείτε πως χωρίς βοήθεια δεν θα τα καταφέρνατε κι είναι ακόμα δυσκολότερο για τον ελληναρά να παραδέχεται πως έπρεπε να βοηθηθεί για να ξανανιώσει και ιδιαίτερα από έναν ζαβό σαν κι εμένα! Ποιος άντεχε μετά να πει καλό λόγο για τον ζαβό λοξία σαν κι εμένα που όλοι τον έχουν στο παραπέρα και ποιός θ’ άντεχε να πει καλό λόγο πως βοήθησα όταν κινδυνεύει κι αυτός μετά να γίνει “σαν κι εμένα” που δέχτηκε βοήθεια από τον ψωριάρη;

Όχι καλό μου ημερολογιάκι. Θα βοηθήσω μόνο όσους με βοήθησαν όταν είχα ανάγκη και μόνο όσους με δέχτηκαν γι αυτό που είμαι κι όπως είμαι, δηλαδή κυριολεκτικά κανέναν.

Στην κοσμάρα μου λοιπόν, στο κουτούκι μου εκεί που δεν ισχύουν οι αντικαπνιστικοί σας, εκεί που δεν υπάρχει δόλος, εκεί που δεν υπάρχουν συμφέροντα αλλά υπάρχουν λουκάνικα. Εκεί που μόνο έρωτας γέλιο χαρά κρασί φαΐ και τραγούδι υπάρχουν και η φουφού να ετοιμάζεται για τον χειμώνα. Εγώ εδώ λοιπόν με τις γλυκιές πενιές και οι άλλοι ΕΞΩ εκεί με τα σκατά όπως τα κάνανε.

Είμαι καλά και το αυτό επιθυμώ για όλους αλλά δεν σκάω κιόλας, δικό τους πρόβλημα πια! Ας άκουγαν, ας πρόσεχαν! 

ΥΓ. η ανακαίνιση του τεκέ μου τελείωσε χθες κι αύριο ξαναμαζευόμαστε και πάλι οι λίγοι καλοί κι αγαπημένοι περιθωριακοί, οι α-ψηφίσαντες, οι α-μέτοχοι, οι α-λήτες, οι α-νεπρόκοποι, οι α-νθέλληνες, οι α-πολιτικοι και γενικώς οι Α σε κύκλο ή καλύτερα, ο κύκλος των Α! Κι αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό: είναι επειδή “οι έσχατοι έσονται πρώτοι” και οι πρώτοι έσχατοι. Αυτό δεν θέλατε; Ε, χαρείτε το καμαρώνοντας τα Ω που χρωστάνε όλα τα υπόλοιπα γράμματα πλην του Α! Αυτό (το Α) μπορεί να βρέθηκε έσχατο αλλά είναι επειδή είδε τον γκρεμό μπροστά κι άφησε τα ηλίθια να πηδήξουν με πρώτο το Ω και τώρα πέφτοντας στο κενό τα Ω φωνάζουν ΑΑΑΑΑ….! Σκούξτε!

8 σχόλια:

  1. @
    "στο κουτούκι μου εκεί που δεν ισχύουν οι αντικαπνιστικοί σας"

    "οι α-ψηφίσαντες, οι α-μέτοχοι, οι α-λήτες, οι α-νεπρόκοποι, οι α-νθέλληνες, οι α-πολιτικοι και γενικώς οι Α σε κύκλο ή καλύτερα, ο κύκλος των Α!"

    Eγώ είμαι και α-καπνιστής. Θα με βγάλετε έξω για ν' α-καπνίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν για να σε βγάλουμε έξω πρέπει πρώτα να σε βάλουμε μέσα εσένα ιερόσυλε που είσαι ά-καπνος. Από κει και πέρα από σένα εξαρτάται, δική σου απόφαση. Αν σ' ενοχλεί ο καπνός μας δεν θα είμαστε εμείς που θα σβήσουμε τα τσιγάρα μας και τους ναργιλέδες μας αλλά μάλλον εσύ θα γίνεις... καπνός χωρίς το Α και μ' ένα μαγικό τρόπο θα σε ρουφήξει ο απορροφητήρας σαν τον καπνό χωρίς το Α!

      Διαγραφή
  2. κρίμα που δεν έχουν κι άλλοι την έμπνευση του τζιμάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν κοροιδέυεις τον εαυτό σου τότε θα έπρεπε καταρχήν να λάβεις υπόψιν όσα δεν είναι επιλογή σου και σε σκοτώνουν καθημερινά όπως καυσαέριο, χλώριο στο νερό, καρκινογόνα πλαστικά, συντηρητικά στις τροφές κλπ κλπ αλλά για αυτά μούγκα! Μόνο σε ότι αφορά τις προσωπικές επιλογές ξέρετε να κάνετε τους προφέσορες αλλά οκ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, μάλλον από το καυσαέριο την χλωρίνη ή τα συντηρητικά στις τροφές θα πεθάνεις, όπως οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι και αυτό μια άποψη.
    Το κάπνισμα είναι πάντως πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί σαν κοινωνία.
    Τα συντηρητικά δεν θέλει να τα καταργήσει κανείς, διότι πάνω τους βασίζεται η βιομηχανική παραγωγή τροφίμων και κατόπιν η συσκευασία τους και εξαγωγή τους, κακώς βέβαια.
    Το καυσαέριο πάει πακέτο με τη ζωή στις πόλεις.
    Το χλώριο πάει πακέτο με το πολυπλόκαμο κεντρικό σύστημα ύδρευσης. Κανείς δεν πρόκειται να το καταργήσει διότι σου λέει ότι αξίζει το ρίσκο (αποφυγή μολυσματικών νόσων που μεταδίδονται με το νερό).
    Τα καρκινογόνα πλαστικά δεν καταργούνται εφόσον αποτελούν μία από τις βάσεις του καπιταλισμού και της κατανάλωσης (βλέπε σακούλες).
    Το ντουμάνι όμως μπορεί να καταργηθεί, τουλάχιστον στους δημόσιους χώρους, Απαιτείται όμως να μην μυρίζουν και τα ρούχα (βλέπε τριτογενές κάπνισμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κάπνισμα είναι εύκολο να "αντιμετωπισθεί" διότι είναι επιλογή ενώ τα υπόλοιπα επιβάλλονται κι ως επιβληθέντα θεωρείς πως δεν πρέπει να αντιμετωπισθούν γιατί άντε τώρα να τα βαλεις με την νεστλε.
      Το καυσαέριο είναι παντού και όχι μόνο στις πόλεις και η διαφορά είναι μόνο πως στις πόλεις σκοτώνει γρήγορα και γι αυτό και η απαγορεύσεις-ενημερώσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας.
      Το χλώριο επίσης είναι παντού και κυρίως στον υδροφόρο ορίζοντα και το πως συτσσωρευεται στον οργανισμό ψάξε να το βρεις κι εβίβα. Για τα πλαστικά δεν λέω τίποτα παραπάνω, καπιταλισμός είναι άρα ας μην τον ενοχλούμε.
      κι εδώ γελάμε! ώστε να μην μυρίζουν και τα ρούχα ε; και δεν μου λες ρε μέγάλε, κι εμένα δεν μου αρέσει ούτε η κολώνια του διπλανού ούτε η μυρωδιά των ρούχων του από το απορρυπαντικό με τα άκρως καρκινογόνα φωσφορικά που χρησιμοποιεί. Να τον πετάξω έξω λες; Πάντως αν ψηφίσετε νόμο που να ορίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να μυρίζουν τα ρούχα εγώ σου υπόσχομαι θα κυκλοφορώ με το σώβρακο τα δε νερό από το πλύσιμο των ρούχων μου θα το αδειάζω στον δρόμο (τεταρτογενές κάπνισμα) να σας πεθάνω όλους χαχαχαχαχαχαχα έχω λυθεί στο γέλιο αλλά ελπίζω να κατάλαβες γιατί τους νόμους σας τους γράφουν στ' αρχιδια τους ΟΛΟΙ! Διότι άλλο πράγμα ο νόμος και άλλο η νομιμοποιημένη ψυχοπάθεια.
      ΥΓ. πολύ θα ήθελα να ξέρω από τι θα πεθάνεις εσύ. Πάντως όχι από το κάπνισμα χαχαχαχαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Να απαγορευτούν και τα απορρυπαντικά, γιατί όχι.
      Πάντως ο καπνός δεν υποφέρεται.
      Σε άλλες χώρες όσοι θέλουν βγαίνουν να καπνίσουν έξω μέσα στο κρύο και στη βροχή και μετά ξαναμπαίνουν μέσα.
      lol

      Διαγραφή
  5. ναι μωρέ, να απαγορευτούν και τ' απορρυπαντικά και τα σαπούνια κι αν είναι δυνατόν και οι αναπτήρες επειδή εσένα δεν σου αρέσει η μυρωδιά του καπνού. Πάω στοίχημα πως είσαι ένας (μια;) ακόμα που "αγωνίζεται για το κοινό καλό" πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως θέλεις κι εσύ να μας σώσεις σαν κάτοχος την μοναδικής αλήθειας και των ευαίσθητων ρουθουνιών μπροστά στα οποία ρουθούνια πρέπει όλοι να υποκλινόμαστε. κλασική περίπτωση μονομανίας! Περαστικά σου!
    "Σε άλλες χώρες λες", να σου πω εγώ διάφορα που γίνονται σε άλλες χώρες; Διάλεξε μια τυχαία χώρα και θα σου πω τι γίνεται εκεί διότι πρέπει να ξέρεις (που μάλλον δεν ξέρεις) πως τέλεια κοινωνία ευτυχώς δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails