Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Ιουνίου 2014

Δυο λόγια για την μετανάστευση

Χωρίς φιοριτούρες και πολλά μπλα μπλα και να ‘χαμε να λέγαμε, αυτό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τουλάχιστον απάνθρωπο πλην όμως απάνθρωπο είναι επίσης να ζουν στους δρόμους και στους υπονόμους των πόλεων άνεργοι πεινασμένοι άρρωστοι κυνηγημένοι σαν ζώα! Έχω ξαναπεί ότι η μετανάστευση δεν γίνεται, είναι αφύσικο κι αθέμιτο να σταματήσει μπορεί όμως να γίνει οργανωμένα προς όφελος όλων. Ως έχουν σήμερα τα πράγματα η χώρα μας έχει επιλεχθεί εκτός από είσοδος των μεταναστών να λειτουργεί και ως «χώρος επιλογής» αυτών! Ήταν στα σχέδια των πολιτικών να γίνεται το «ξεδιάλεγμα» στις χώρες εισόδου κι όσοι εγκρίνονται να περνούν στα ενδότερα της ΕΕ κι όσοι απορρίπτονται να επιστρέφονται στις πατρίδες τους. Έχει μια βάση αυτή η σκέψη αλλά έτσι όπως εφαρμόζεται είναι επιεικώς επικίνδυνη. Πως είναι το σωστό-ανθρώπινο;

Καταρχήν οφείλουμε να καλούμε εδώ όσους θέλουν να μεταναστεύσουν και τους χρειαζόμαστε. Εργάτες θέλουμε γιατρούς θέλουμε μηχανικούς θέλουμε τους καλούμε να έρθουν.

Κλείνουμε τα σύνορα κι όποιος θέλει να μπει μπαίνει μόνο από τις πύλες εισόδου. Πως κλείνουμε τα σύνορα; Τσακώνουμε τους χρυσαυγίτες κι αντί να τους ταΐζουμε στον κορυδαλλό τους δίνουμε κιάλια ασύρματο μια σφεντόνα παιδική και 470€ μηνιαίο μισθό και τους τοποθετούμε ανά τριάδες πάνω σε κάθε βραχονησίδα να μας ειδοποιούν όποτε βλέπουν κάτι και τους αφήνουμε στις βραχονησίδες να την βρίσκουν αυτοί υπέρ του έθνους να ησυχάσουμε κι εμείς να γίνεται και η δουλειά φτηνά. Όποιος δε χρυσαυγίτης αρνηθεί την υπηρεσία προς την… πατρίδα θα παίρνει την άγουσα για φυλακή ισόβια. Κι αν δεν φτάνουν οι χρυσαυγίτες να στέλνουμε κι άλλους κατάδικους να εκτίουν την ποινή τους φυλώντας τα σύνορα με μισθό ασφάλεια κι όλα κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι πλην όμως υποχρεωτικά ή αλλιώς φυλακή.

Οργανώνουμε εσωτερικό αποικισμό-μετοίκιση. Η ελληνική επαρχία είναι άδεια! Αμέτρητα τα εγκαταλειμμένα χωριά οι εγκαταλειμμένοι αγροί και βοσκοτόπια. Τα χτίζουμε οργανωμένα μ’ εργάτες κυρίως τους ήδη εδώ άνεργους κι άστεγους μετανάστες, δημιουργούμε τις υποδομές και όποιος θέλει να μάθει την ελληνική γλώσσα (υποχρεωτικά) και να πάει να ζήσει και να εργαστεί μ’ ενοίκιο στο δημόσιο, εκεί που άλλοτε έζησαν κι εργάστηκαν οι παππούδες μας και που σήμερα έχουν εγκαταλειφτεί κι όποιος πάλι μετανάστης αρνηθεί να μάθει την γλώσσα και να εγκατασταθεί εκεί που μεγάλωσε ο παππούς μου να παίρνει την άγουσα για την πατρίδα του αυτόματα.

Μετά πάροδο πέντε (5) ετών κι όποιος δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα (ποινικό) να έχει δικαίωμα να φέρει και την οικογένειά του μέχρι συγγένειας πρώτου βαθμού και στα δέκα χρόνια χωρίς πρόβλημα να παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα. Φυσικά όποιο παιδί γεννιέται εδώ θα γεννιέται ως έλληνας όπως όλοι μας! Αντιθέτως όποιος στην πενταετία δημιουργήσει πρόβλημα (ποινικό) θα δικάζεται μεν αλλά η ποινή θα είναι άμμεση απέλαση κι επιστροφή στην πατρίδα του κι όχι φυλάκιση εδώ. Το ίδιο και όσοι δεν θέλουν να μάθουν την γλώσσα ή όσοι αρέσκονται να μαστιγώνονται στους δρόμους, απέλαση. Όσοι πάλι επιλέξουν να πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ μετά την πάροδο της πενταετίας να είναι ελεύθεροι να το κάνουν και η νοικιασμένη περιουσία θα περνάει στον επόμενο.

Τα σχολεία μας θα διδάσκουν μόνο ελληνικά. Όποιος μετανάστης θέλει να μάθει την μητρική του γλώσσα στα παιδιά του να πληρώνει από την τσέπη του. Να χτιστούν ναοί όλων των θρησκειών από ένας σε κάθε πόλη αλλά η εκδηλώσεις των θρησκευτικών τους ηθών κι εθίμων θα λαμβάνουν χώρα μόνο εντός των ναών. Εκτός ναών να απαγορεύεται οποιαδήποτε θρησκευτική εκδήλωση.

Κατά τ’ άλλα όλοι θα είμαστε ισότιμοι πολίτες με ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα κι έτσι νομίζω πως θα λυθεί το πρόβλημα άπαξ.

ΥΓ. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει διότι αν γίνουν αυτά τότε η μετανάστευση θα πάψει να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης μισθών ενοικίων ανεργίας ψηφοθηρίας κλπ κλπ.

12 σχόλια:

  1. Εγώ λέω ότι είναι καλύτερα να μεταναστεύσουν αναγκαστικά 9-10 εκατομμύρια νεοέλληνες (κατά Τανζανία, ή Μπαγκλαντές μεριά - εκεί δηλ. όπου ανήκουν πολιτισμικά) και το κενό να συμπληρωθεί με Γερμανούς, Ολλανδούς, Άγγλους, Νορβηγούς, Φινλανδούς, Ιταλούς κλπ. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι νέοι κάτοικοι θα αγαπήσουν, θα σεβαστούν και θα αναδείξουν το περιβάλλον, τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της χώρας, όπως ΔΕΝ έκαναν (και δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν) ποτέ οι σημερινοί ελληνόφωνοι βρωμιαρέοι τριτοκοσμικοί καταπατητές της.

    Οι χρυσαβγίτες να μείνουν (κατ' εξαίρεση), μόνο όμως αφού μάθουν και χρησιμοποιούν υποχρεωτικά κάποια από τις γλώσσες των νέων κατοίκων και, βέβαια, θα φυλάνε σκοπιά στις βραχονησίδες για να μην ξανάρθουν οι ελληνόφωνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιδανικές καταστάσεις πλην όμως δεν είναι ρεαλιστικές συν του ότι αν μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να μάθουν ξένη γλώσσα δεν θα ήταν χρυσαυγίτες! εδώ με το ζόρι τα ελλήνικος που είναι και μητρική τους γλώσσα.

      Διαγραφή
    2. Ποιοί θα σεβαστούν το περιβάλλον;Οι Ευρωπαίοι; Χαχαχα!!
      Αυτοί με τα πυρηνικά τις διοξίνες τα μεταλαγμένα τα χημικά όπλα κλπ κλπ κλπ;
      Ο αποικιοκρατικός καρκίνος του πλανήτη που σχεδόν υποκριτικά και άκρως ελληναράδικα κάνει ανακύκλωση και βάζει φωτοβολταϊκά στις στέγες του ενώ παράλληλα βιάζει το περιβάλλον όπου γης εκτός των οίκων των;
      Μου θυμίζει το "ΣΚΑΪ περιβάλλον" του κυρίου εφοπλιστή, και τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα..
      No thanks!

      Ας αφήσουμε τα ολοκληρωτικά συμπεράσματα γιατί κανείς δεν είναι ιδανικός. Να κρατήσουμε τα θετικά και να πετάξουμε τα αρνητικά γιατι διαφορετικά ο ένας βρωμιάρης θα εναλλάσσεται με άλλον άλλου τύπου.

      Όσο για τους χρυσαυγίτες...Δεν ξέρω αν το πήρατε haber. Έχει γεμίσει όλη η Ευρώπη με σκατόμυαλους σα και του λόγου τους...Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε λοιπόν αρένες και να τους βάζουμε να σφάζονται προς ευχαρίστησή μας

      Διαγραφή
    3. ωραίο σχόλιο ρε φίλε! Ευγε!

      Διαγραφή
    4. @
      "Ας αφήσουμε τα ολοκληρωτικά συμπεράσματα γιατί κανείς δεν είναι ιδανικός."

      Αυτό κι αν είναι ολοκληρωτικό συμπέρασμα!

      @
      "Να κρατήσουμε τα θετικά και να πετάξουμε τα αρνητικά γιατι διαφορετικά ο ένας βρωμιάρης θα εναλλάσσεται με άλλον άλλου τύπου."

      Τέλος πάντων θα συμφωνήσω αν μου κατονομάσεις ένα (μόνο) θετικό των (β)ρωμηών.

      Διαγραφή
    5. το ότι κανείς δεν είναι ιδανικός δεν είναι ολοκληρωτικό συμπέρασμα όπως ολοκληρωτικό συμπέρασμα δεν είναι (για παράδειγμα) το ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν ένα κεφάλι. Είναι κανόνας και συ διαπράττεις λογικό σφάλμα. Τρία θετικά διεθνώς αναγνωρισμένα: ωραίοι χοροί, εξαιρετική κουζίνα, εφευρετικότητα.

      Διαγραφή
    6. Aυτά που αναφέρεις δεν αναιρούν το ότι πολιτισμικά οι έλληνες είναι εξίσου τριτοσκοσμικοί με τους μετανάστες που "υποδέχονται". Κι ότι πολιτισμικά ανήκουν εξίσου στην Ινδία με τους επίσης ωραίους χορούς, ή στην Ταϋλάνδη με τη φημισμένη κουζίνα. Κι ότι ειδικά η αρετή της "εφευρετικότητας" στην περίπτωση των ελλήνων δημιουργεί, όπως ξέρεις πολύ συγκεκριμένους συνειρμούς (πουστιάς, ρουφιανιάς, λαμογιάς και λοβιτούρας...).

      Οι γερμανοί, ή οι άγγλοι, ή οι ιταλοί, οι οι ολλανδοί δεν χέζουν πάντως εκεί που κοιμούνται (σαν τους έλληνες) κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό (τουλάχιστον για μένα) για να τους δώσει το δικαίωμα να εγκατασταθούν εδώ, είτε εκτοπίζοντας, είτε καβαλώντας τους ελληνόφωνους καταπατητές κατοίκους αυτής της χώρας.

      Ο φίλος από πάνω που πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι δεν σέβονται το περιβάλλον (τους) μάλλον δεν έχει πάει ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα. Μια βόλτα στην Αγγλία, ή στη Γαλλία θα τον πείσει ότι οι "κουτόφραγκοι" σέβονται πολύ περισσότερο τις ρωμαϊκές (π.χ.) αρχαιότητες από ότι οι "έλληνες" τις ελληνικές. Και μια βόλτα στην Β. Ευρώπη θα τον διδάξει τί πάει να πει προστασία των δασών και των θαλασσών και της χλωρίδας και πανίδας τους. Π.χ. στη Γερμανία, ή στις σκανδιναβικές χώρες, ακόμα και στα κέντρα των πόλεων βλέπεις σκίουρους, σκαντζόχοιρους και αγριόπαπιες. Κι όποιος τολμήσει να πειράξει ζώο, έχει εγγυημένα δύο (τουλάχιστον) χρόνια φυλακή.

      Μην τα ισοπεδώνουμε λοιπόν με διάφορα πολυφορεμένα τσιτάτα (του τύπου: "Μου θυμίζει το "ΣΚΑΪ περιβάλλον" του κυρίου εφοπλιστή, και τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα.. ") τα οποία ταιριάζουν περισσότερο για τους αμερικάνους.

      Διαγραφή
    7. ζήτησες ένα θετικό σου είπα τρία το πως χειρίζονται τα θετικά ή το ποιοι άλλοι έχουν ίδια θετικά είναι άλλο θέμα συζήτησης και συμφωνώ ότι είμαστε τριτοκοσμικοί. Ειδικά οι άγγλοι είναι πολύ βρωμιάρηδες φίλε μέσα στα σπίτια τους (εκεί είναι η διαφορά) και κυριολεκτικά κατουράνε δίπλα στο κρεββάτι τους η δε ετήσια κατανάλωση σαπουνιού θα σου δώσει μια καλή εικόνα και για τους γερμανούς. Οι ιταλοί είναι σαν εμάς οι νότιοι και σαν τους γερμανούς οι βόρειοι. Πέρα από τις αρχαιότητες που τις σέβονται λόγω χρήματος εγώ δεν θα ήθελα να κοιμάμαι δίπλα στα πυρηνικά ούτε της γαλλιάς ούτε της Γερμανίας και βεβαίως δεν μπορώ να κοιμηθώ στους βρωμερούς βάλτους-ορυχεία του Βελγίου ουτε ακόμα ακόμα στα τσικνισμένα σοκάκια του σόχο ή το βρωμερό μετρό του Λονδίνου τι νέφος και τα σκουπίδια του παρισιού ή το τοξικότερο νέφος της Ευρώπης στο μιλάνο. Ακόμα και η Βιέννη που ό,τι και να πούμε είναι καθαρή πόλη έχει συνοικίες ολόκληρες που κυριολεκτικά βρωμάνε. Χλωρίδα και πανίδα έφτασαν να κινδυνεουν με πλήρη απώλεια όταν αποφάσισαν να τις προστατέψουν κλπ κλπ συν του ότι από τότε που δεν πετάνε οι ευρωπαίοι τα σκουπίδια τους όπου να 'ναι γέμισαν την αφρική με τοξικά απόβλητα. Έλα μια βόλτα από το σπίτι στην αθήνα να σου δείξω πουλιά (από κοτσύφια μέχρι αηδόνια) σκατζόχοιρους χελώνες και διάφορα άλλα που ζουν στον κήπο μου και όχι μόνο. Θέλω να πω πως όλες οι πόλεις έχουν συνοικίες που "λένε" και συνοικίες που "ζέχνουν". Ναι οι Αμερικάνοι είναι χειρότεροι....

      Διαγραφή
    8. Δεν ζήτησα "θετικά" γενικώς κι αορίστως. Ζήτησα ένα -έστω- θετικό που να νομιμοποιεί ιστορικά ή πολιτισμικά τους "έλληνες" να συνεχίσουν να μένουν σε αυτή τη χώρα, η οποία έχει να επιδείξει την επιδραστικότερη (δηλ. αρχαία) ιστορία και τον επιδραστικότερο (δηλ. αρχαίο) πολιτισμό. Και μάλιστα να τους νομιμοποιεί να "αξιολογούν" μετανάστες που δεν είναι περισσότερο τριτοκοσμικοί από τους ίδιους.
      Μα συγγνώμη: ποιός γιατρός, μηχανικός, ή γενικά επιστήμονας -ή και απλώς ποιός σοβαρός άνθρωπος- θα έρθει να δουλέψει (ακόμα κι αν τον καλέσουν) σε μια χώρα με εργοδότες κατεξοχήν αναξιόπιστους, ψιλικατζήδες, μίζερους και φραγκοφονιάδες; Oι οποίοι εξορίζουν ήδη τους ομοεθνείς τους επιστήμονες - ή και τους απλώς ικανούς;

      Φυσικά διαφωνώ με όλα τα στερεότυπα που επικαλείσαι περί άγγλων, γάλλων, πορτογάλων κλπ. :)
      Όπως τους έχω γνωρίσει εκ του σύνεγγυς ζώντας έξω (μιλάω για τουλάχιστον δύο λαούς), είναι εντελώς διαφορετικοί.
      Και βέβαια η Βιέννη (και κάθε άλλη πόλη) έχει τις λίγες βρώμικες συνοικίες της (στην πραγματικότητα μόνο μία - εδώ κολλάει το ότι κανείς δεν είναι ιδανικός). Αλλά πουθενά δεν θα δεις πόλεις που είναι εξ' ολοκλήρου βρωμερές, αντιαισθητικές (σαν το Καράτσι, την Καμπούλ και την Αντίς Αμπέμπα) και χωρίς πράσινο, όπως οι ελληνικές (οι οποίες έχουν μερικές μόνο οάσεις καθαριότητας, και πράσινου, συνήθως εκεί όπου είναι οι προαστιακές συνοικίες των πλουσίων - όπως εκεί που μένεις εσύ :) ).

      Κι επίσης μην ξεχνάμε τη συμπεριφορά των μεν και των δε, απέναντι στην πολιτισμική κληρονομιά και τον πολιτισμό εν γένει.

      Επίσης μην ξεχνάς ότι πυρηνικά έχουμε κι εδώ. Και ότι τουλάχιστον αυτά που έχουν οι γάλλοι είναι δικά τους...
      Επίσης, το ότι οι ανεπτυγμένοι (όπως κι αν την εννοεί κάποιος τη λέξη) σταμάτησαν να χέζουν εκεί που μένουν και πάνε τα σκατά τους αλλού, είναι, όπως και να το κάνουμε, μια πρόοδος σε σχέση με τους "έλληνες" που συνεχίζουν να κρατάνε τα σκατά τους εκεί που παίζουν τα παιδιά τους (κάτι που το κάνουν επειδή ακριβώς είναι τριτοκοσμικοί κι όχι από φιλανθρωπία προς τους "υπανάπτυκτους").

      Αν μετοικήσουν εδώ 10 εκατομμύρια π.χ. γερμανοί, η κατεξοχήν όμορφη και ιστορική αυτή χώρα δεν θα ξαναδεί σκουπίδι ... Το επόμενο βήμα είναι βέβαια να μην πετάνε οι ανεπτυγμένοι τα απόβλητά τους στους "κατώτερους", αλλά να βρεθούν άλλοι τρόποι. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια του καπιταλισμού, αλλά, τέλος πάντων θεωρώ, ότι εκεί είναι που πρέπει να πιέσουμε - κι όχι στο να μείνει αυτή χώρα στα χέρια των σημερινών καταπατητών της.

      Θέλω να καταλήξω ότι το "επιχείρημα" του τύπου "κανείς δεν είναι ιδανικός" δεν έχει καμμία εγκυρότητα όταν χρησιμοποιείται για να "αποδείξει" ότι "όλοι είνα ίδιοι" (δηλ. η κλασική κομπλεξική τριτοκοσμική ελληνική χρήση του).

      Διαγραφή
    9. το ότι κανείς δεν είναι ιδανικός επ' ουδενί δεν σημαίνει πως όλοι είναι ίδιοι! Από που έβγαλες το συμπέρασμα πως όταν λέμε "κανείς δεν είναι ιδανικός" σημαίνει ότι "όλοι είναι ίδιοι";

      "θετικό που να νομιμοποιεί ιστορικά ή πολιτισμικά τους "έλληνες" να συνεχίσουν να μένουν σε αυτή τη χώρα" Η ΓΛΩΣΣΑ! Και μην μου πεις πως η γλώσσα δεν είναι ίδιον του τόπου όπου γεννήθηκε ή ότι τα νεα ελληνικά δεν είναι συνέχεια των αρχαίων ελληνικών ή ότι οι γερμανοί θα μιλουν ελληνικά αν κατοικήσουν εδώ. Το πιο πιθανό αν έρθουν γερμανοί εδώ είναι να κάνουν έναν ακόμα πόλεμο για παραπέρα, είναι το καλύτερο που ξέρουν να κάνουν. Ας αφήσουμε λοιπόν τους γερμανούς στην Γερμανία τους κι ας κοιτάξουμε αυτό που πραγματικά μας λείπει για να γίνουμε πολιτισμένοι, ΠΑΙΔΕΙΑ! ό,τι συμβαίνει κι όσα σιχαινόμαστε κι εσύ κι εγώ είναι αποτέλεσμα παιδείας κι αν διαφωνείς και νομίζεις πως είναι θέμα dna τότε δεν έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε επί τούτου.
      ΥΓ. ήθελα πολλά να γράψω αλλά είμαι σε παραλία μ' ένα αναθεματισμένο τάμπλετ καθόλου βολικό στην γραφή, τα λέμε "σύντομα" εντός εισαγωγικών δεδομένου πως ο χρόνος είναι σχετικός φίλε!

      Διαγραφή
  2. Μετά από την απόκτηση μιας καλής γνώσης των Γερμανών και του τρόπου που σκέφτονται, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι ένας λαός με ισχυρό ένστικτο (δεν είναι τυχαία η λέξη) αυτοκριτικής και αυτογνωσίας (κάτι που εξάλλου φαίνεται και στον κινηματογράφο τους). Πέραν αυτού, η κυρίαρχη ελίτ τους ούτε που σκέφτεται να ξανακάνει πόλεμο μια και έχει καταλάβει ότι αυτά που θέλει μπορεί να τα παίρνει και με πιο "αποδοτικούς" τρόπους. Όποιος λέει λοιπόν ότι "έναν ακόμα πόλεμο για παραπέρα, είναι το καλύτερο που ξέρουν να κάνουν" έχει μείνει στη εικόνα της Γερμανίας του 1940.

    Όσο για τη σημασία της παιδείας ξέρεις καλά ότι δεν θα διαφωνήσω. Όπως ξέρεις επίσης ότι στην περίπτωση των νεοελλήνων το εν λόγω "φάρμακο" (σε αντίθεση με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς) έχει αποδειχτεί ανεπαρκές ιστορικώς. Γιατί όπως επίσης ξέρεις, οι νεοέλληνες διαφωτιστές είχαν δοκιμάσει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι αυτά που ίσχυαν (π.χ. παιδεία) για άλλους λαούς (π.χ. τους δυτικοευρωπαϊκούς) δεν είχαν καμμία ισχύ για τους "έλληνες". Οι τελευταίοι χρειάζονται πρωτίστως ψυχοθεραπεία, έτσι ώστε η παιδεία να μπορέσει πιάσει τόπο (αλλιώς θα είναι "σαν να πλένεις τον αράπη" - που λέει κι η γνωστή "ρατσιστική" παροιμία).

    Για τα περί γλώσσας: με αυτή τη λογική οι Βρετανοί πρέπει να ξαναπάρουν την Ινδία αφού ως επίσημη γλώσσα του το ινδικό κράτος έχει κρατήσει τα αγγλικά (τα οποία τα γνωρίζουν καλά σχεδόν όλοι οι Ινδοί) και όχι κάποια από τις εκατοντάδες τοπικές γλώσσες (και όχι διαλέκτους) αυτής της τεράστιας χώρας. Οι Βρετανοί ήσαν αυτοί που έδωσαν ενότητα και συνέχεια στην Ινδία, άρα τους ανήκει.

    Σκέψου επίσης πόσο καλύτερα θα ήταν, αν στην παραλία που είσαι, ήσαν Γερμανοί και -κυρίως- Γερμανίδες...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαφωνώ για τους γερμανούς! είναι πολεμική φυλή πολεμοχαρής απλά τώρα δεν μπορούν ακόμα. Δες μόλις απόκτησαν πάλι οικονομική δύναμη το πρώτο πράγμα που έθεσε (πριν μερικές βδομάδες) ο πρόεδρός τους ήταν η επαναδημιουργία του γερμανικού στρατού πράγμα που βεβαίως δεν θα τους επιτραπεί και ορθώς αφού η ιστορία διδάσκει κι όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία τότε είναι καταδικασμένος να τα ξανα-υποστεί.
      παιδεία στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ και συνεπώς δεν μπορούμε να χρεώσουμε σαν ανεπίδεκτους μαθήσεως τους Έλληνες ειδικά όταν σε διάστημα 200 ετών από την απελευθέρωση ο σημερινός Έλληνας ελάχιστη σχέση έχει με τον προπάπο του τόσο πολιτισμικο οικονομικά όσο και εκπαιδευτικά και είναι απίθανη η απόσταση που κάλυψαν εξ ου και η σημερινή πολιτισμικο κοινωνική κρίση.
      οι Ινδοί δεν είχαν ποτέ κοινή γλώσσα-διάλεκτο. εδώ οι άνθρωποι ανέκαθεν μιλούσαν ελληνικά σε αντίθεση με τις ινδίες όπου καθένας μίλαγε την δική του.
      Η παραλία έτσι κι αλλιώς ήταν και είναι γεμάτη Γερμανίδες κι όχι μόνο! όρεξη να 'χεις!!! :))))
      ΥΓ. περνάω καλάααααααα αλλά επ ουδενι δεν θα νυμφευόμουν Γερμανίδα και το ίδιο κι αυτές, δεν θα με παντρευόντουσαν ποτέ!!!!!!!!

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails