Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

28 Οκτωβρίου 2012

Το συντομότερο ανέκδοτο;

Ελληνική δικαιοσύνη…

Ήταν αυτό που λέμε «καλό παιδί». Λιγομίλητο λόγω έλλειψης φαντασίας, διαβαστερό λόγω έλλειψης ενδιαφερόντων, καλόβολο που λόγω δειλίας δεν έλεγε ποτέ όχι, υπάκουο λόγω συντηρητικής έως αυταρχικής ανατροφής, μέγας απομνημονευτής-παπαγάλος (ολόκληρα τα βιβλία αποστήθιζε γραμμή προς γραμμή) αλλά ευτυχώς χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης (πράγμα απαγορευμένο από το εκπαιδευτικό σύστημα) και κυρίως φιλόδοξο λόγω αισθημάτων κατωτερότητας. Αυτό το «καλό παιδί» με όλα αυτά τα… ιδανικά κουσούρια ενενήντα τοις εκατό επιλέχθηκε μέσα από ένα αναλόγου υφής εξεταστικό σύστημα ώστε να διαπρέψει είτε ως μπάτσος είτε ως στρατιωτικός είτε ως παπάς είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων ως δικαστικός.

Αυτό το παιδί λοιπόν που σε μια ορθώς εννοούμενη πολιτισμένη χώρα θα γινόταν το πολύ χειριστής μηχανής σε κάποια φάμπρικα, στο ελλαδιστάν ως εκπαιδευμένος ενήλικας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δικαστικός για να εξυπηρετεί το γράμμα και όχι την ουσία του νόμου του έτσι κι αλλιώς κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της… ελίτ.

Ποιος να είναι αυτός ο δικαστικός λοιπόν; Είναι αυτός που έδωσε την άδεια κόμματος στα χρυσά αυγά υπογράφοντας ως δικαστικός κάτω από την σβάστιγκα. Είναι αυτός που καταδικάζει τον πεινασμένο για μια φρατζόλα ψωμί που έκλεψε αλλά δεν ασχολείται ποτέ με τα μεγάλα συμφέροντα που μπορεί να βλάψουν την σταδιοδρομία του (σημ. τι σταδιοδρομία που αυτοί από το πολύ καθισιό ούτε το σαλόνι τους δεν μπορούν να τρέξουν πόσο μάλλον στάδιο) αλλά και πέρα από αυτό είναι συμπαραστάτης και συνεργός τους κυνηγώντας αρειμανίως όποιον σκεφτεί καν να ασχοληθεί με τους προαγωγούς του εν λόγω δικαστικού.

Περίπτωση Βαξεβάνη. Ο εισαγγελέας λειτούργησε γρηγορότερα και από την ταχύτητα του φωτός σαν να είναι ο Βαξεβάνης ο μοναδικός σ’ αυτή την χώρα που ίσως να έκανε κάτι παράνομο. Και ποια αλήθεια μπορεί να είναι η παρανομία του Βαξεβάνη που χρήζει άμεσης και αυστηρής δικαστικής δίωξης; Μα βέβαια έκανε το ανήκουστο. Έδωσε στην δημοσιότητα μια λίστα με λαμόγια που όμως επειδή είναι οι προαγωγοί του ελιτ δικαστικού έπρεπε να μείνουν μυστικά. Διότι ρε Βαξεβάνη εδώ κοτζαμ υπουργοί πρωθυπουργοί βουλευτές πρόεδροι βιομήχανοι κι όλη η ελίτ αυτού του τόπου κάνουν ότι δεν ξέρουν δεν είδαν δεν άκουσαν έχασαν το cd ή δεν το έλαβαν ποτέ ούτε καν το πρωτοκόλλησαν κι έρχεσαι εσύ ρε να την δημοσιεύσεις και να χαλάσεις την σούπα; Αυτόφωρο λοιπόν ρε εγκληματία που τολμάς να δημοσιεύεις την λίστα με τα λαμόγια τους προαγωγούς των δικαστικών και των εισαγγελέων!

Τυχαία ρε Βαξεβάνη νομίζεις πως δόθηκε άδεια στα χρυσά αυγά από τον άρειο πάγο (α που να παγώσετε εσείς οι άρειοι) ή μήπως νομίζεις ότι τυχαία επιλέγονται οι ηλιθιότεροι των ηλιθιότερων για δικαστές και εισαγγελείς; Δεν φτάνει δηλαδή ρε Βαξεβάνη που έκοψαν οι τσόγλανοι της τρόϊκας τους μισθούς της ελίτ που τώρα κινδυνεύουν να γίνουν σαν κι εσένα κι εμένα αλήτ, κι έρχεσαι τώρα εσύ να δημοσιεύσεις την λίστα που ήταν το τελευταίο αποκούμπι τους; Ξέρεις ρε τι χαλάστρα τους έκανες; Από πού ρε θα εισπράξει τώρα η ελίτ τις μίζες της ανενόχλητη χωρίς να πάρει κανείς μυρουδιά; Χαλάστρα τους έκανες ρε γι αυτό θα πας φυλακή! Ζήτω η δημοκρατία (λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα)!

3 σχόλια:

  1. Φίλε, προσυπογράφω... Με εξέλιξη η σημερινή μας ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία (ομοφωνία μην πω). Λες και το έγραψα εγώ...

    (μην επαναληφθεί άλλη φορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails