Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

1 Ιουνίου 2012

Ας φάνε παντεσπάνι!

Ξεσηκώθηκαν οι Αντουανέτες των Αθηνών διότι λέει οι πεινασμένοι τρώνε ζώα και μάλιστα αδέσποτα και φοβούνται λέει πως θα φάνε και τα δεσποζόμενα. Φοβούνται καλέ μήπως οι άνθρωποι στην πείνα τους επάνω φάνε το δεσποζόμενο κανις και την αδέσποτη αγκύρας που τόσα χρόνια την τάιζε τ’ αφεντικό της μπον φιλέ κοσνέρβα δεσποζόμενου βοδινού. Βέβαια την ώρα που οι κυρίες επί των τιμών έγραφαν την καταγγελία μάλλον έτρωγαν ταυτόχρονα ένα σουβλάκι με δεσποζόμενο γύρο χοιρινό κι ένα πλήρες πιάτο με φιλέτο δεσποζόμενου κοτόπουλου δίνοντας και μερικές μπουκιές στο δεσποζόμενο σκυλάκι τους την ίδια ώρα που αδέσποτοι λιμοκτονούντες έτρωγαν τ’ αδέσποτα της γειτονιάς. Απαπαπα άκου λέει τρώνε ζώα! Μα που ακούστηκε άνθρωποι να τρώνε ζώα;! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Απαπαπα καλές μου κυρίες πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει εισαγγελέας να τους μαζέψει αυτούς τους ζωοφάγους και να τους στείλει στο πυρ το εξώτερο. Διότι ως γνωστόν οι άνθρωποι δεν τρώνε ζώα! Οδηγούν λέει την ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της ενώ κανονικά θα έπρεπε αγόγγυστα οι αδέσποτοι να πεθάνουν από την πείνα και να γίνουν τροφή για το σκυλάκι της μαντάμ.

Ε ρε αντουανέτες τίποτα δεν μάθατε από την ιστορία και γι αυτό το μάθημα θα επαναληφθεί…. 

H Eλληνική Φιλοζωική Εταιρεία κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναφορά με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή της, ώστε να σταματήσει ο βάναυσος αφανισμός των ζώων της Αθήνας από αλλοδαπούς, προς βρώσιν. Συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μη έχοντας πλέον τα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο, όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία έλαβε σοβαρότατες καταγγελίες και υλικό που συνοδεύεται από φρικτές φωτογραφίες για το θέμα της σφαγής σκύλων, του τεμαχισμού τους και πώς οδηγούνται στην πυρά. Μάλιστα το φαινόμενο επεκτείνεται σε όλα τα ζώα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και τα δεσποζόμενα κι οι ιδιοκτήτες τους να ζουν με τον συνεχή φόβο ότι θα καταλήξουν στον πάγκο του χασάπη. Επειδή το υλικό είναι άκρως ανατριχιαστικό και μη δημοσιεύσιμο, κρίναμε σκόπιμο να αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης η Εισαγγελία Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες. Το ίδιο θέμα πριν λίγους μήνες η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είχε καταγγείλει στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, στηριζόμενη σε τηλεφωνική καταγγελία μελών της για κρεμασμένους και γδαρμένους σκύλους την οδό Αγησιλάου προς πώληση, χωρίς άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Τις πρόσφατες για το ίδιο θέμα καταγγελίες καθώς και το υλικό που τις συνοδεύουν, λάβαμε από την εκπρόσωπό μας στη Σουηδία, ενώ το θέμα κάνει το γύρο του κόσμου, όπου εκτός της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας έχουν ενημερωθεί και δραστηριοποιούνται για τον τερματισμό αυτού του φρικτού φαινομένου και Οργανώσεις προστασίας των ζώων διεθνούς κύρους, για δυναμική συνεργασία.

Στον εισαγγελέα φρικιαστικό υλικό

8 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος πεινάει, το ΥΠΕΠΘ οργάνωσε συσσίτια, οι δήμοι ξεσκιζόμαστε σε κοινωνική βοήθεια και οι φιλοζωικές στον κόσμο τους... Εντάξει κι εμείς αγαπάμε τα ζώα, αλλά δεν τα σκλαβώνουμε σε ένα διαμέρισμα ονομάζοντάς τα κατοικίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπάμαι που θα το πω αλλά οι φιλοζωικές μόνο φιλοζωικές δεν είναι. Καταφεραν να κάνουν τα ζώα (animal) pet. Τι σημαίνει pet; Έγκλειστο ζώο βασανιζόμενο διαρκώς μέχρι που να μοιάζει όσο το δυνατόν άνθρωπος. PET=παρα φύση. (ο γείτονάς μου έχει ένα λυκόσκυλο τεράδτιο που για να ζήσει φυσιολογικά χρειάζεται τουλάχιστον 40-50 χιλιόμετρα τρέξιμο την ημέρα. Ξέρεις που ζει; Σ' ένα τσιμεντένιο φράχτη 2χ2. Εκεί μέσα τρώει εκεί μέσα χέζει εκεί μέσα κλάιει κι οδύρεται αλλά ο γείτονας είναι φιλόζωος...

      Διαγραφή
    2. Το 2007 είχα γράψει ένα άρθρο σχετικό (με τον τίτλο Κατοικίδια ζώα: μήπως τελικά τα φυλακίζουμε;) και έπεσαν να με φάνε. Η θέση μου δεν άλλαξε. Είναι κανονική φυλάκιση με το πρόσχημα της προστασίας (ό,τι δηλαδή έκαναν και οι λευκοί στους μαύρους, εκπολιτισμό και διάσωση το έλαβαν τότε)...

      Διαγραφή
    3. δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος. Γνωρίζω προσωπικά πολλά στελέχη φιλοζωικής κι ένα πράγμα έχω να πω:αίσχος! Τις προάλλες που λες γέννησε πάλι (τονίζω το πα΄λι)μια αδέσποτη γάτα στο παράθυρο της κουζίνας μου έξι υγιεστατα γατακια. Παίρνω τηλ. την φιλοζωική και τους λέω ελάτε να μαζέψετε την αδέσποτη και τα γατάκια για να μου απαντήσουν ότι δεν μπορουν και είναι δικό μου πρόβλημα. Εξήγησα ότι η εν λόγω γάτα ταίζεται από την φιλοζωική μαζί με καμιά 20 άλλες ενώ δεν έχει καν στειρωθεί και υπευθυνη είναι η φιλοζωική. Καταρχήν αρνήθηκαν ότι ταίζουν την συγκεκριμένη γάτα αλλά έλα μου που είχα φωτογραφίες της... δράσης τους. Ρώτησα γιατί δεν τις στειρώνουν και μου είπαν ότι δεν έχουν λεφτά. Έχουν όμως λεφτά για να τις ταίζουν με τα τσουβάλια (δεν κάνω πλάκα τσουβάλια οι τροφές) και τέλο πάντων ας σταματήσουν τουλάχιστον να τις ταίζουν διότι γεννούν τρεις φορές τον χρόνο από την καλοπέραση και πλεον έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουν αφήσει μικροπούλι για μικροπούλι έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την ισοροπία εκτός του ότι έχουμε γεμίσει σκατά σε σημείο που δεν μπορουμε να περπατήσουμε. Τες πα για να μην πολυλογώ την γάτα ξέρουν να την ταίζουν αλλά τα γατιά δεν τα ήθελαν και μου πρότειναν να τα πάω στον κτηνίατρο κι έναντι αμοιβής να τα "κοιμήσει" ήτοι να τα σκοτώσει. Δηλαδή αυτοί θα ταίζουν τις γάτες κι εγώ θ' αναλάβω όλα τα υπόλοιπα, γέννες αρρώστιες καθαρίσματα κλπ κλπ και να πληρώσω κιόλας για να σκοτώσει ο... ειδικός τα γατάκια λες κι εγώ δεν μπορώ να τα σκοτώσω. Τέτοια φιλοζωία!!! Έπιασα την γάτα μαζί με τα γατάκια με δίχτυ και πήγα και τ' άφησα έξω από την φιλοζωική. Να τα σκοτώσουν αυτοί!

      Διαγραφή
  2. Έχω και μια αποριούλα. Εάν πιάνανε φίδια και τα τρώγανε, θα υπήρχε ο ανάλογος "ξεσηκωμός"; Ή μόνο για τα σκυλιά γίνεται όλη η φασαρία;; Εάν ναι, τότε ας την ονομάσουν φιλοσκυλίσια εταιρεία και όχι φιλοζωική. Στην ουσία αυτό που λέω είναι, μήπως πίσω απο αυτή την ιστορία κρύβονται μόνο ιδιοκτήτες σκύλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πράγματι, είναι γατοσκυλόφιλοι κι όχι ζωόφιλοι. Ιδιοκτήτες σκύλων και γατιών έχουν μια περίεργη συμμαχία αφού λόγω υπερκατανάλωσης μπον φιλέ δεσποζόμενων βοδινών οι εχθρότητες της διατροφικής αλυσίδας έχουν παρακαμφθεί. Στουμπωμένα από το πολύ φαϊ τα γατιά και τα σκυλιά δεν έχουν τίποτα πια να χωρίσουν. Αντίθετα ο ανταγωνισμός της τροφικής αλυσίδας πέρασε μεταξύ γατοσκυλων κι ανθρώπων όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να κλέβουμε την τροφή από το κανις της μανδαμ.

      Διαγραφή
  3. Εγώ τα έχω με τα ¨ζώα¨ που εκπαιδεύουν τα ζωντανά, που έχουν φυλακισμένα στο σπίτι τους, να ουρούν και να κοπρίζουν έξω στο πεζοδρόμιο.

    Το ζωντόβολο βγάζει βόλτα το σκυλί του και το φέρνει μπροστά στην εμπατή του άλλου να αφοδεύσει και δεν τα μαζεύει. Εγώ φτιάχνομαι και δεν κρατιέμαι (το ότι δεν έχω φάει ξύλο μέχρι τώρα είναι γιατί φωνάζω και βγαίνουν και άλλοι στα μπαλκόνια)

    Η άλλη το αμολάει στην παιδική χαρά, ναι στο θεό σας στην παιδική χαρά....

    Τελικά όσο τραναίνω καταλαβαίνω πόσο απίθανος λαός είμαστε....Άσε ρε νεόπλουτε από τα Λεχαινά που μου θέλεις και σκυλάκι ράτσας στο διαμερισματάκι στο περιστέρι, ακόμα δε λίγδωσε το αντερό σου και βγαίνει η μπόχα από το στόμα σου και δεν έχει φύγει η σγάρτσα από το πόδι σου και μου το παίζεις ζωόφιλος του μπάκιγχαμ.

    Υ/Γ εννοείται βέβαια ότι δεν έχω τίποτα με τα ζωάκια, αλλά με τα ...¨ζώα¨ τα ανθρωποειδή που τα έχουν αλυσωδεμένα και φυλακισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ δυο τρεις φορές που έπιασα τον βρωμίλο ν' αφήνει στο πεζοδρόμιο τα κόπρανα του σκύλου του κατέβηκα και του τα πέταξα στην μούρη και δεν το ξανάκανε, όχι τουλάχιστον έξω από την δική μου πόρτα.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails