Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Νοεμβρίου 2010

Δεν πάμε καλά! Δεν πάμε καθόλου καλά.

Χθες κάποιοι τραμπούκοι λοιδόρησαν απείλησαν και πέταξαν αυγά σε κάποιους μωαμεθανούς που μαζεύτηκαν να γιορτάσουν κάποια θρησκευτική τους γιορτή (κλικ). Φυσικά όλοι αυτοί οι φανατικοί χριστιανο-εθνικιστές γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι βασική αρχή το συνέρχεσθε ελευθέρως. Κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει να μαζεύονται άνθρωποι και να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να είναι νόμιμο και η προσευχή δεν είναι παράνομη. Οι όποιες δε συγκρίσεις με ισλαμικά καθεστώτα που απαγορεύουν σε αλλόθρησκους να προσεύχονται δημόσια είναι ατυχής αφού θεωρούμε πως ζούμε σε ελεύθερη χώρα εκτός αν κάποιοι θέλουμε επειδή στο Ιράν οι μουζαχεντίν δεν αφήνουν τους χριστιανούς να γίνουμε κι εδώ μουζαχεντιν από την ανάποδη όπως άλλωστε ήμασταν επί αιώνες.

Αυτό που με ενοχλεί σφόδρα και δεν το δέχομαι με τίποτα, είναι το είδος της γιορτής των μουσουλμάνων. Αν δηλαδή σκέφτονται να εορτάζουν κι εδώ όπως στις χώρες τους περπατώντας σε πομπή στην πόλη και μαστιγώνοντας με μαχαίρια τους εαυτούς τους μέχρι που ματώνουν... όχι κάτι τέτοιο δεν το δέχομαι. Περνάω ήδη φρίκη όταν περιφέρουν οι χριστιανοί πτώματα αν από την άλλη και οι μουσουλμάνοι περιφέρονται αυτοβασανιζόμενοι να λείπει το βύσσινο. Τόσο η περιφορά πτωμάτων εκ μέρους των χριστιανών όσο και ο δημόσιος αυτοβασανισμός των μουσουλμάνων είναι διαστροφές που πρέπει να περιοριστούν κατ' οίκον ή έστω εντός των ναών τους με κλειστές πόρτες.

Αυτοί λοιπόν που πέταξαν αυγά είναι το ίδιο φανατικοί με εκείνους που σφάζουν κόσμο στο όνομα του Αλλάχ. Αν αυτοί ως χριστιανοί έχουν δικαίωμα να συναθροίζονται προσευχόμενοι δημόσια γιατί όχι και οι μουσουλμάνοι και οι ινδουιστές και όλοι; Σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν όλοι τους ναούς τους όπου και συναθροίζονται κι έτσι δεν τίθεται θέμα τόπου αλλά και δημόσια όταν κάνουν παίρνουν άδεια λόγω του όγκου του πλήθους αλλιώς αν είναι πενήντα, εκατό, λίγοι γενικά, δεν τίθεται καν θέμα και κανείς δεν ενοχλείται. Όμως εδώ είναι ελλαδιστάν χώρα των χριστιανών ορθόδοξων ταλιμπάν σταυροφόρων και αυτά είναι ψιλά γράμματα γι αυτό το ηλίθιο ποίμνιο φανατικών που μπροστά στην τυφλή πίστη τους δεν καταλαβαίνουν ούτε περί δημοκρατίας ούτε περί ανθρώπινων δικαιωμάτων ούτε τίποτα λογικό και ανθρωπιστικό.

Το κακό όμως δυστυχώς δεν σταματά εδώ. Έχει και χειρότερα. Κάποιοι άλλοι χριστιανοί ταλιμπάν μπήκαν σε έκθεση ζωγραφικής και κατέστρεψαν τα έργα επειδή λέει… πρόσβαλλαν τον θεό τους (κλικ)! Αναρωτιέμαι λοιπόν σε τι διαφέρουν αυτοί οι χριστιανοί από τους ανάλογους μουσουλμάνους που σφάζουν επικηρύσσουν και καταδιώκουν καλλιτέχνες επειδή ζωγράφισαν τον Μωάμεθ; Βεβαίως σε τίποτα δεν διαφέρουν! Είναι και αυτοί το ίδιο αχρείοι αλλά για άλλον θεό και αν δεν ζούμε στο Ιράν ζούμε στο ελλαδιστάν. Το ίδιο πράγμα είναι και μόνο ο θεός αλλάζει. Το μόνο που μένει είναι να εφαρμοστεί κι επίσημα η χριστιανική σαρία η ιερά εξέταση. Να ξανανάψουν οι φωτιές στις πλατείες και να καίνε ανθρώπους ζωντανούς επειδή βλαστήμησαν ή επειδή στραβοκοίταξαν τον παπά ή για όποιον λόγο τους καπνίσει γενικότερα.

Το κακό λοιπόν το θρέφουμε στους κόλπους μας κι εδώ θέλω να ρωτήσω. Πήγε ποτέ κάποιος δημόσιος λειτουργός να ελέγξει τι διδάσκονται τα παιδιά στα κατηχητικά; Έλεγξε ποτέ κανείς σε τι προτρέπουν οι παπάδες από άμβωνος το ποίμνιο; Διότι κακά τα ψέματα από εκεί ξεκινάει το κακό. Από τα σκοτεινά ανήλιαγα υπόγεια κατηχητικά σχολεία όπου δηλητηριάζονται ανεξέλεγκτα τα μυαλά και οι ψυχές των μικρών παιδιών ώστε να βγουν αργότερα στην κοινωνία έτοιμοι φανατικοί χριστιανοί δολοφόνοι.

Φυσικά γνωρίζω πως το ρωμαίικο βυζαντινολάγνο κρατίδιο όπου ζούμε δεν θέλει και δεν πρόκειται να διορθώσει το παράλογο και βάρβαρο της κατάστασης. Το ρωμαίικο κρατίδιο του ελλαδιστάν θέλει και καλλιεργεί τον φανατισμό είτε αδιαφορώντας είτε δημιουργώντας το ίδιο προβλήματα ώστε να τα χρησιμοποιεί ως φόβητρο, ως μπαμπούλα προς έλεγχο όλων όσων από εμάς βαρεθήκαμε να είμαστε οι βάρβαροι και ζητάμε λίγο πολιτισμό.

Γι αυτό λοιπόν αφήνει ανεξέλεγκτα τα κατηχητικά ώστε να φοβόμαστε τις ορδές βάρβαρων χριστιανών για τον ίδιο λόγο που δεν χαράζει μεταναστευτική πολιτική ώστε να φοβόμαστε τις ορδές των πεινασμένων μεταναστών. Μέχρι πρόσφατα είχαμε τον φόβο των τανκς και μιας πιθανής χούντας. Τώρα που ο φόβος εκείνος εξαλείφθηκε μας σπέρνουν άλλου φόβους για να έχουν τον έλεγχο. Από την μια η παλιά καλή δοκιμασμένη συνταγή να φοβόμαστε τον φανατικό χριστιανό σταυροφόρο και από την άλλη η καινούργια συνταγή του να φοβόμαστε τους πεινασμένους. Ούτε λόγος όμως για πολιτισμό… Αρκεί να είμαστε φοβισμένοι κι έτσι όλα θα είναι ευκολότερα γι αυτούς.

4 σχόλια:

  1. Και που να έβλεπες χθες τον Άδωνη στην Τατιάνα Στεφανίδου να συνομιλεί με εκπρόσωπο των μουσουλμάνων. Η όλη συζήτηση αναλώθηκε στη νομιμότητα, λες και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα υφίστανται υπό προϋποθέσεις. Γενικώς συζητήθηκαν τα πάντα (νομιμότητα μεταναστών, αποτυχία της αστυνομίας) εκτός από το αν η ελεύθερη άσκηση θρησκείας είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Και ας μη γελιόμαστε,η χθεσινή διοργάνωση είχε και το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την έλλειψη τζαμιού στην Αττική.

    Θα ήμουν παράλογος αν έλεγα πως 200 χρόνια μετά, ο Έλληνας δεν μπορεί ακόμα να διαχωρίσει τις έννοιες Μουσουλμάνος και Τούρκος (και προσφάτως Ταλιμπάν, Μπιν Λάντεν και τρομοκράτης);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "σπέρνουν άλλου φόβους για να έχουν τον έλεγχο" Παλιά τους τέχνη κόσκινο! :)

    Παντως, και σε καποια χωρια της Ιταλίας υπαρχει το εθιμο του αυτοβασανισμού, οπου ρωμαιοκαθολικοι αυτομαστιγόνονται σε λιτανείες, κατα την "Εβδομάδα των Παθών". Εκει να δεις αίμα να ρέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά, ε, "αυτομαστιγωνονται" -μη με κραξεις ανορθογραφη! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @EvanT, δεν το είδα ακόμα και αν ήξερα πως παίζει δεν θα τον έβλεπα. Δεν τον μπορώ τον γελοίο με χαλάει, με κάνει να νοιώθω σαν πίθηκος έτοιμος να πάρω το ρόπαλο και να σπάσω το κεφάλι της αντίπαλης αγέλης.
    Πάντως αν συνεχίσουμε να έχουμε την παιδεία που έχουμε όχι τούρκο από μουσουλμάνο δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε αλλά ούτε κρητικό από επτανήσιο. Υπήρχαν χιλιάδες τζαμιά στην ελλάδα κάποτε το ξέρεις, αλλά για δες που τζαμί δεν υπάρχει... είναι η αγάπη μεταξύ θρησκειών βλέπεις....

    @Ροδιά, το ξέρω όπως ξέρω και κάτι άλλους παλαβούς που σταυρώνονται αλλά ούτε αυτά τα μπορώ. Αυτές οι δύο θρησκείες μεταξύ τους σε πολύ λίγα πράγματα διαφέρουν και δεν θεωρώ κάποια καλύτερη. Μου είναι και οι δύο απεχθέστατες αλλά από εκεί και πέρα σέβομαι το δικαίωμα των άλλων να λατρεύουν ό,τι θέλουν και ας μου είναι απεχθές εμένα όμως θα πρέπει να καταλάβουν πως και αυτοί θα πρέπει να σέβονται εμένα και τις βαρβαρότητές τους να τις κάνουν μεταξύ τους. Άλλος ένας λόγος που επιμένω για ύπαρξη τζαμιού.
    ΥΓ. Μακάρι όλα μας τα προβλήματα να τελείωναν σε μερικά ορθογραφικά λάθη απροσεξίας... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails