Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

12 Νοεμβρίου 2010

Καταδίκη σε θάνατο μιας «άπιστης»...

Η θρησκευτική οπισθοδρομικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Η 38-χρονη Asia Bibi είναι Πακιστανή και χριστιανή - εκεί έχει λάθος θρήσκευμα, εδώ θα είχε λάθος εθνικότητα. Σε ένα σκονισμένο χωριό που ζούσε, το Ιτανβάλι του ανατολικού Πακιστάν, υπάρχουν ακόμα τρεις οικογένειες χριστιανών -«άπιστων» όπως τους ονομάζουν οι θρησκευτικά ορθοπρεπείς- από τις περίπου 1.500 συνολικά. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή που είναι ικανοί για εργασία, είναι αγρότες και δουλεύουν στα κτήματα του τοπικού φεουδάρχη Μοχάμαντ Ιντρέες. 

Η Αζία Μπίμπι, αν και ειχε καλές σχέσεις με τις γειτόνισσες και τους άλλους κατοίκους, συχνά δεχόταν ερωτήσεις από διαφόρους, πώς είναι δυνατόν να μην είναι μωαμεθανή και να μην πιστεύει στην «επίσημη θρησκεία», η οποία είναι και η μόνη «αληθινή», ως γνωστόν! Ο Μεσαίωνας διαρκεί εκεί στη μουσουλμανική εκδοχή του ακόμα σήμερα και έχει μέλλον...

Οι χριστιανοί του Πακιστάν είναι απόγονοι προσηλυτισμένων Ινδουιστών, οι οποίοι βρίσκονταν στην έσχατη κοινωνική κάστα, κάτι σαν υπηρέτης δούλου. Όταν δημιουργήθηκε το αμιγώς μουσουλμανικό (96%) κράτος του Πακιστάν, οι Ινδουιστές παρίες που ήταν εθνικά και θρησκευτικά εχθροί με τους μουσουλμάνους, έγιναν χριστιανοί. Και τώρα ανήκουν, βέβαια, ακόμα στη χαμηλότερη κατηγορία πολιτών, παρότι στα ισλαμικά κράτη δεν υπάρχουν επίσημα κάστες. Να γίνουν όμως οι τέως ινδουιστές νεο-μουσουλμάνοι αποκλείεται, όπως ο «υπερήφανος Ελληναράς» μπορεί να γίνει Ούγγρος, Γερμανός, Βραζιλιάνος ή Αυστραλός, αλλά ποτέ Βούλγαρος...

Τον Ιούνιο του 2009, μια ζεστή ημέρα, στέκονται πολλές γυναίκες στο πηγάδι της περιοχής για να πάρουν νερό. Μεγάλη ουρά, κούραση, πείνα, νευρικότητα, αγανάκτηση για την καθυστέρηση και ό,τι αυτές οι συνθήκες προκαλούν σε ανθρώπους του καθημερινού μόχθου. Λέει μια γυναίκα φωναχτά για την Αζία, έχουμε κι αυτή τη χριστιανή που μας παίρνει τη θέση στην ουρά αναμονής -ένα άτομο στα 100 που περιμένουν- και καθυστερούμε. Μια άλλη φωνάζει να την βγάλουν από την ουρά, γιατί η άπιστη θα βρωμίσει το νερό, πες από δω, πες από κει, κάπου εκεί απαντάει και η Αζία ότι αυτή πιστεύει στον Ιησού Χριστό που θυσιάστηκε για τους ανθρώπους, ενώ ο Μωάμεθ καλοπερνούσε με τη χήρα του και τα παιδιά του και δεν κάνει τίποτα για τους πιστούς του...
Τόχουν καημό οι μουσουλμάνοι ότι ο προφήτης τους, την εποχή που έπαιρνε οδηγίες από τον Αλλάχ και έγραφε ή διέδιδε το ιερό Κοράνι, αντί να προσεύχεται νυχθημερόν και να τρώει ακρίδες στην έρημο, την πέρναγε ζωή και κότα ξάπλα με την πλούσια χήρα... Υπάρχουν, βεβαίως, θεολογικές ερμηνείες του θέματος που έχουν διατυπώσει οι σοφοί αυτής της μονοθεϊστικής θρησκείας, αλλά οι άθλιοι ασεβείς άλλα ισχυρίζονται... Πέρα απ' αυτά, δεν είναι καθόλου σίγουρα ότι ιστορικά υπήρξε ποτέ ο Μωάμεθ και ό,τι αναφέρεται γύρω από αυτόν στις μουσουλμανικές μυθοπλασίες!
Στο Πακιστάν ισχύει νόμος που καταδικάζει σε θάνατο -όχι φυλακή και τέτοια- όποιον τολμήσει να βλαστημήσει σε βάρος του Αλλάχ, του μεγάλου και μοναδικού προφήτη Μωάμεθ και της θρησκείας που προέκυψε από αυτόν. Μια και δυο καταγγέλλεται λοιπόν η Αζία ως βλάσφημη, αφού κατατέθηκαν από αυτήκοους μάρτυρες μακροσκελείς διάλογοι, οι οποίοι δήθεν προέκυψαν στην αντιδικία των γυναικών. Διάλογοι που θα απαιτούσαν 2-3 ώρες για να διατυπωθούν, ενώ ο καυγάς κράτησε μόλις 1-2 λεπτά...
Μερικές ημέρες μετά από το επεισόδιο μπουκάρουν στο σπίτι της Αζία 2-3 μουλάδες και «συλλαμβάνουν» τη βλάσφημη, με σκοπό να της βάψουν το πρόσωπο μαύρο και να την περιφέρουν στο χωριό, κατά την παράδοση, πάνω σε γάιδαρο. Οι 2-3 χριστιανικές οικογένειες της γειτονιάς καλούν την Αστυνομία, η οποία αποτρέπει καταρχάς το διασυρμό της Αζία, αλλά την κλείνει στη φυλακή για τη δική της προστασία.
Στη συνέχεια καταφθάνουν τα γνωστά κοράκια, δικηγόροι και ιερωμένοι αμφότερων των θρησκειών στο χωριό, τα οποία αρχίζουν τις ασκιαμαχίες, ποιος φταίει, τι ειπώθηκε, πού στηρίζεται η δίωξη κτλ. Οι χριστιανοί λένε ότι στο χριστιανικό κόσμο υπάρχει ανοχή στους αλλόπιστους και αλλόδοξους, οι μωαμεθανοί τους απαντούν ότι αυτά είναι ιδέες του σατανικού Διαφωτισμού και ο ρωμαλέος χριστιανισμός του Μεσαίωνα ήταν αυστηρός και άτεγκτος σε θέματα πίστης! Από εκεί έχουν πάρει οι μουσουλμάνοι πολλές ιδέες για την προστασία της θρησκείας τους... (Ρε τι ακούμε, να υπερασπίζονται οι χριστιανοί τις αρετές του Διαφωτισμού και οι μωαμεθανοί να τους επαναφέρουν στις εγκληματικές παραδόσεις του Μεσαίωνα - πούσαι Χριστόδουλε να ακούσεις!)
Η Αζία βρίσκεται απομονωμένη από τον άντρα και τις 5 κόρες της, διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητάνε να αφεθεί ελεύθερη, οι μουλάδες επιμένουν να εφαρμοστεί ο νόμος για προσβολή του Αλλάχ και πάει λέγοντας. Σημειωτέον ότι στις φυλακές του Πακιστάν βρίσκονται ήδη αρκετές δεκάδες πολιτών, ανάμεσά τους και αλλόθρησκοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για προσβολή και βλασφημία σε βάρος του Αλλάχ, επειδή έφαγαν χοιρινό, έπιναν αλκοόλ και άλλα τέτοια θανάσιμα αμαρτήματα που λένε και παρ' ημίν οι σαλταρισμένοι θεόπληκτοι.
Κάπου εκεί λοιπόν και κάπως πρόχειρα και κρυφά οργανώνεται μια δίκη σε βάρος της Αζία Μπίμπι και, ενώ όλοι περίμεναν μια ποινή από φυλάκιση λίγων ετών μέχρι 20-30 ραβδισμούς στην πλάτη, ο δικαστής ανακοινώνει τη θανατική καταδίκη της κατηγορουμένης, η οποία θα εκτελεστεί με απαγχονισμό.
Ο πακιστανικός Τύπος αποσιωπά το θέμα, μερικές τοπικές εφημερίδες είναι υπέρ, άλλες κατά του νόμου περί βλασφημίας, ενώ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Release International» στη Βρετανία, Andy Dipper, ζητάει να καταργηθεί αυτός ο νόμος που δίνει ευκαιρία σε κάθε συκοφάντη να κατηγορήσει αναίτια εχθρούς και γείτονες. Όμως οι μουλάδες επιμένουν ότι ο νόμος είναι κατοχυρωμένος στο σύνταγμα και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει - ό,τι γίνεται και σε μας με τις διάφορες θεόπληκτες διατάξεις που έχουν κατοχυρωθεί στο σύνταγμα, οι οποίες δίνουν εξουσίες στο παπαδαριό να εκμεταλλεύεται το δημόσιο ταμείο και τα κορόιδα.
Η «Catholic Liga» στις ΗΠΑ ζητάει από τον ΟΗΕ, με αφορμή τις περιπέτειες της Αζία, να επιβάλλει την κατάργηση όλων ων νόμων περί βλασφημίας και προσηλυτισμού στον κόσμο, οι οποίοι νόμοι ισχύουν σημειωτέον και στην Ελλάδα, αν και έχουν ατονίσει. Κι αυτά όλα την ίδια στιγμή που άλλες οργανώσεις θεόπληκτων ζητάνε να επιβληθούν νόμοι που τιμωρούν τη βλασφημία των θρησκειών και των ιερών προσώπων.
Ο υπουργός του Πακιστάν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», χριστιανός ο ίδιος, ο οποίος αναζητείται από πολλούς πρέσβεις, εκπροσώπους οργανώσεων, δημοσιογράφους και κληρικούς χριστιανικών και άλλων δογμάτων, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης• κρύβεται γιατί δεν ξέρει τι να πει και τι να κάνει.
Οι συγγενείς της Αζία δεν αγωνίζονται κατά του απάνθρωπου νόμου περί βλασφημίας, αυτός είναι θεόσταλτος, αλλά με το επιχείρημα ότι η Αζία σέβεται το μωαμεθανισμό και δεν είπε αυτά που την κατηγορούν. Τελευταία ελπίδα όλων είναι να προσχωρήσει η καταδικασμένη στην εκεί «αληθινή θρησκεία», να δει το «φως το αληθινό» ντε, οπότε στη μεγαλοκαρδία του θα την απαλλάξει ο μέγας μουλάς της χώρας, ο Πακιστανός Ιερώνυμος δηλαδή, από τη θρησκευτική καταδίκη και ο πρόεδρος της χώρας από τη θανατική ποινή..
Παλιές ιστορίες που, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται διαρκώς σε βάρος των ανθρώπων από εγκληματικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης και αποβλάκωσης.

Για περισσότερα: sfrang

1 σχόλιο:

  1. μονο που εμεις τους χιλιους μυριους καθε λογης τριτοκοσμικους που εκμεταλλεύονται την αμπαλία του "κρατους" μας εντο στο ελλαντα και ζουνε τη ζωη τους εδω εις βαρος πολλων πολιτων κυριως της εργατιάς εμεις δε τους καταδικαζουμε σε θανατο. μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα ημικαθυστερημενε κλειτωρ? αν ομως εμεις παμε εκει να ζησουμε γιατι εδω ειμαστε κυνηγημενοι (ειτε πολιτικα-σπανιο μεν- ειτε λογω μαφιας ειτε για 1002 λογους) θα μας εκτελεσουν. δε ξερω αν το καταλαβαινεις αυτο. αν παρεις 2 φιλους σου και κανεις ενα τσαντιρι σε οποιοδηποτε πακιστανικο χωριο να συνεχισεις τη ζωη σου, ειναι σιγουρο πως σε λιγο καιρο δε θα ζεις.
    αλλα ως πανθειστης εχεις εισαγει στο σπορο αυτο που λες εγκεφαλο και χριστιανικες ηθικες τυπου "γυρνα και το αλλο μαγουλο", "δωσε και την αλλη τρυπα" ή αλλα οθωμανικα ή ευρωπαικα κομπλεξ τυπου "σφαξε με πασα μου ναγιασω" "τι σεξυ που ειναι αυτοι οι βαρβαροι" και αλλα...
    μη ξεχασεις ποτε οτι εισαι καραγκιοζης. και εσυ και το καπελο σου και ολοι οι ομοιοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails