Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

7 Οκτωβρίου 2010

«Ιερά εξέταση» στα σχολικά βιβλία

Δεν τους αρκεί που ήδη τα παιδιά αντί ιστορία μαθαίνουν βίους αγίων σαλτιμπάγκων, δεν τους αρκεί που αντί μουσικής ζωγραφικής χορού & καλών τεχνών γενικότερα καταναλώνουν δεκάδες ώρες σε μάθημα θρησκευτικού προσηλυτισμού. Όχι, δεν τους αρκούν αυτά. Θέλουν σώνει ντε και καλά να μετατρέψουν τα σχολεία, την παιδεία σ’ ένα τεράστιο κατηχητικό περισσότερο απ’ ότι είναι ήδη. Οι χριστιανοί ταλιμπάν ζηλωτές μουζαχεντίν του ενός και μοναδικού θεού δεν αντέχουν την αποστροφή των νέων, δεν αντέχουν το άδειασμα των παγκαριών, δεν αντέχουν να βλέπουν μόνο μερικές γιαγιάδες να τους προσκυνούν. Να δείτε που θα διατάξουν την ύπαρξη ενός και μόνο βιβλίου στα σχολεία μαντέψτε ποιό. Επιστροφή στον μεσαίων θέλουν. Επιστροφή στα κολλυβογράμματα. Αγράμματο ποίμνιο που να προσκυνά και να πληρώνει. Καραγκιόζηδες, τελειώνουν τα ψωμιά σας….!     

 

¬ «Αποχριστιανοποίηση»    των βιβλίων διαπίστωσεη ιεραρχία και αποφάσισε να... µετρήσει την ευλαβικότητα όλων των εγχειριδίων και κατόπιν να προβεί σε νουθεσίες προς το υπουργείο Παιδείας

Παρέµβαση στην Εκπαίδευση και συγκεκριµένα στο περιεχόµενο των σχολικών βιβλίων επιχειρεί η Εκκλησία. Οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» στα εγχειρίδια, τόσο στην Πρωτοβάθµια όσο και στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση!

Ενδεικτικό είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα σχολικά βιβλία. Στη συνέχεια, θα συντάξει πόρισµα το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο και ακολούθως αυτή θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.
Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν χθες ότι µία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης – έτσι χαρακτηρίζει την κρίση η Εκκλησία – είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων. Μάλιστα, µητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Αλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.
Υπενθυµίζεται πως τον περσινό Νοέµβριο, µιλώντας στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος είχε κάνει λόγο για «εξοστρακισµό» των θρησκευτικών από τα σχολεία.

TA NEA

9 σχόλια:

  1. Αυτοί καλά κάνουν και κάνουν επιτροπές. Το κατάπτυστο θα είναι να υποχωρήσει το ΥΠΕΠΘ και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Το ιδανικό θα ήταν να γίνει αυτό που έλεγε και ο Γιανναράς και να καταργηθούν τα θρησκευτικά και να τα αναλάβει η Εκκλησία ΑΕ με κατηχητικά. Αν ο κλήρος παπίζει και ο λαός προτεσταντίζει, που έλεγε κι ο Μεταλληνός, αυτό είναι πρόβλημα δικό τους και όχι του κράτους στο οποίο συνεισφέρουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά, διότι στη "λαμπρή" αρχαία Ελλάδα τα έκαιγαν δημόσια. Το μαύρο και αρχανιασμένο παγανιστικό ιερατείο έκαψε δημόσια τα βιβλια του μεγάλου σοφιστή Πρωταγόρα στην αγορά των Αθηνών και αργότερα του μεγάλου Αναξαγόρα. Δεν άφησαν βιβλίο για βιβλίο, γι' αυτό δεν έχουμε σήμερα έργα των προσωκρατικών φιλοσόφων και των σοφιστών, τα έφαγε η φωτιά αδίστακτων ιερέων των ανύπαρκτων "θεών" της αρχαιοελληνικής λαϊκούρας. Ό, τι απόμεινε, σώθηκε από τύχη! Οι κατοπινοί "συναδελφοί" τους δε βρήκαν και πολλά να κάψουν. Αλλα το ότι σώθηκαν τα απομεινάρια των παγανιστών ιερέων, σημαίνει ότι ετούτοι δεν έκαιγαν βιβλία, διαφορετικά δε θα είχαμε τίποτε. Είχαν τη δύναμη να μην αφήσουν τίποτε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά Ανώνυμον Σχολιατήν 11:51, καλά κάνουν οι παπάδες. Και να έκαιγαν βιβλία καλά κάνουν. Και ανθρώπους να (ξανα)κάψουν, καλά θα κάνουν. Επειδή τα έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες. Ακολουθεί το "οι χριστιανοί μπορούσαν να κάψουν τα πάντα, έχουμε μερικά, άρα δεν έκαψαν τίποτα". Επειτα το παιδί λάστιχο, και τέλος η ασώματος κεφαλή.

    Πού πας ρε Ανώνυμεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσπαθεί μπας και πάει στον παράδεισο. Του έμαθαν στο κατηχητικό πως όσο περισσότερες μπαρούφες πει τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μπει στον παράδεισο και προσπαθεί. Προσπαθεί δεν λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πιστευεις τι λένε οι πολιτικάντηδες; Συνήθως κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λένε. Μένει να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Άρτεμις

    Θα μου άρεσε αυτό. Δυστυχώς, η Αννούλα (μη νομίσει κανείς πως το λέω χαϊδευτικά, το αντίθετο) δεν έχει δείξει ιδιαίτερη εμμονή στις απόψεις της αν την κράζουν, ούτε και το μαυρορομπιταριό έχει συνηθίσει το "όχι" ως απάντηση. Θα δούμε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί μου φίλοι, θα δούμε, αλλιώς ...όλοι μαζί θα ..."ανακράξομεν" με μια φωνή...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bρε βρε τι μου θύμισε. Θα τα πει η κουκλάρα . Για άλλη χώρα βέβαια (ναι, για ΗΠΑ καλά καταλάβατε) και άλλο θέμα, αλλά αυτά που χώνει, ταιριάζουν και στους δικούς μας. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ
    http://www.youtube.com/watch?v=fmHN3JtyUXg&feature=related

    Συνεχίζουμε. Κλείτωρα ξέχασες την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Και η πλάκα είναι ότι το θέμα των αμβλώσεων τους καίει επίσης.
    Πάντως καλά το είπες για "αντί μουσικής ζωγραφικής χορού & καλών τεχνών γενικότερα" . Ακόμα και για τα καλιτεχνικά σχολεία!!Θα ξέρεις ότι η Φινλανδία θεωρείτε ότι έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο. Μια χώρα με μισό πλυθησμό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, με τεράστειο μερίδιο στην αγορά κινητών τηλεφώνων
    Αλλά και για τους μαθητές που εδώ τους λέμε (κυρίως οι Θεολόγοι, έχω προσωπική πείρα) περίεργους και
    απροσάρμοστους κάνουν κάτι, και το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι σε συνεντεύξεις. Τι κάνουν?
    Βρείσκετε ένας καθηγητής, τους μαζεύει , τους κινεί το ενδιαφέρον, τους βάζει να σκεφτούν ένα όνομα. Π.χ "Sunrise Avenue", "The Rasmus" , "H.I.M" Για μια χώρα 5 εκ, εκτός μουσικής βιομηχανίας, τόσα ονόματα με ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ(εμπορικά και καλιτεχνικά, οι περισσότεροι που το διαβάζετε αυτό έχετε σφυρίξει κάποιο από τα κομάτια τους) πολλά δεν είναι? Τυχαίο? Πάρτε μερικά δείγματα
    http://www.youtube.com/watch?v=mQro1Wk0HSg

    http://www.youtube.com/watch?v=_ao2u7F_Qzg&ob=av2n

    http://www.youtube.com/watch?v=1V4AscLidWg

    Και αναφέρω τα κινητά και τα τραγούδια, γιατί είναι στην καθημερινότητα μας. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτά.
    Πάντως ισοπεδωτικούς σας βλέπω. Την Αννούλα την εμπιστεύομαι σ αυτό το θέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει γίνει κόκκινο πανί στους ακροδεξιούς και στους θεόπληκτους. Μόνο μην "αναδομηθεί" και μπει στην θέση της κάνας Ευθυμίου ή Βενιζέλος
    Κλείτωρα το ποστ σου υποκλάπηκε και θα πάει μαζί με τα υπόλοιπα, κλικ στο όνομα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails