Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Φεβρουαρίου 2010

Εγώ αέρα κοπανιστό δεν αγοράζω!

Έχω μέρες να γράψω κάποιες από τις σκέψεις μου σε αυτό το ημερολόγιο. Ο λόγος είναι πως τα θέματα που με απασχολούν έχουν γίνει τόσα πολλά που χρειάζεται χρόνος για να κατασταλάξω. Τώρα που εσείς φίλοι μου (κι εχθροί μου) διαβάζετε αυτές τις λέξεις είναι μεσημέρι Κυριακή του Καρνάβαλου και σίγουρα οι περισσότεροι θα είστε κάπου να γλεντοκοπάτε και καλά κάνετε. Μην νομίζετε, κι εγώ επίσης βρίσκομαι κάπου στο Αιγαίο πέλαγος μασκαρεμένος σάτυρος να βρίζω τον κόσμο καρναβαλική αδεία απρόσωπος και άνευ ποινών. Επίτηδες διάλεξα λοιπόν αυτή την μέρα για να δημοσιευθεί το παρακάτω. Επίτηδες για να καταδείξω πως ο καρνάβαλος είναι για το ελλαδιστάν μια καθημερινότητα και όχι μια εποχιακή γιορτή. Ακούστε λοιπόν.

Μέγας λόγος για το μεταναστευτικό. Ο καρατζαφύρερ έφτασε στο σημείο να ζητάει δημοψήφισμα για τα αυτονόητα. Δημοψήφισμα θέλει ο φασίστας για να επικυρώσουμε τα… ανθρώπινα δικαιώματα. Οκ τον καταλαβαίνω. Βρίσκεται σε φάση παράκρουσης με όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά εγώ πολύ το χαίρομαι και το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και την παράκρουση του καρατζαφύρερ. Είναι σωστό οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί εδώ, που ζουν κι εργάζονται εδώ, να έχουν όσα ακριβώς δικαιώματα και υποχρεώσεις έχω κι εγώ που επίσης γεννήθηκα ζω και εργάζομαι εδώ. Τα υπόλοιπα για τον μουσουλμανικό κίνδυνο για επιγαμίες και επιμειξίες τα ακούω και μου γυρίζουν το στομάχι. Μου γυρίζει το στομάχι διότι εδώ δίνουμε αγώνα για να ξεφορτωθούμε τον χριστιανισμό και τούτοι οι αχρείοι μας μιλούν για άλλον έναν θρησκευτικό πόλεμο. Αν δηλαδή οι μετανάστες ήταν ρώσοι δεν θα το πείραζε το παπαδαριό επειδή οι ρώσοι είναι ορθόδοξοι χριστιανοί επίσης; Γελοίες σκέψεις γελοίων ανθρώπων. Μου χαλάει επίσης το στομάχι η άποψη των φασιστο-ταλιμπάν του ΛΑΟΣ όταν μιλούν για καθαρότητα της φυλής και πως με το εν λόγω νομοσχέδιο θα λερώσει το αίμα μας. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα να απαντήσω σε αυτές τις γελοιότητες. Αν απαντήσω θα πρέπει πάλι να καταπιαστώ με τα αυτονόητα, πως όλοι το ίδιο αίμα έχουμε πως από τούτο τον τόπο έχουν περάσει κατά καιρούς όλες οι φυλές του κόσμου και πως πολιτισμός χωρίς πάντρεμα πολιτισμών δεν γίνεται και πως στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν υποχρεώνει ούτε τον καρατζαφύρερ ούτε τα υποκείμενα του Λά.ο.σ. να παντρευτούν αλλοεθνή. Αν θέλουν να κρατήσουν την ανύπαρκτη καθαρότητα τους αίματός τους ας παντρεύονται μεταξύ τους όπως οι… γαλαζοαίματοι ή ας μην παντρεύονται καθόλου όπως οι μητροπολίτες που απογόνους δεν έχουν αλλά νοιάζονται για τους… δικούς μου. Άιντε ψώνια.

Μ’ αρέσει λοιπόν αυτό το νομοσχέδιο. Όμως αναρωτήθηκε κανείς από εσάς γιατί το κάνει ο Παπανδρέου; Μήπως νομίζετε πως τον έπιασε τον Παπανδρέου το ανθρωπιστικό του ή μήπως νομίζετε πως έγινε ξαφνικά τόσο δημοκράτης; Δεν είναι χθεσινός τον ξέρουμε χρόνια τώρα στην πολιτική του σταδιοδρομία αν είχε τέτοιες απόψεις μπορούσε να τις περάσει εδώ και δεκαετίες αλλά πως ξαφνικά του ήρθε η έμπνευση γι αυτό το νομοσχέδιο; Σε αυτό το σημείο παρακαλώ κρατήστε σημείωση. Θα χρειαστεί παρακάτω.

Ζήτημα δεύτερο η οικονομική κατάσταση του ελλαδιστάν. Χάλια μαύρα λέει. Μμμμ λες και δεν το ξέραμε…! Φάγανε φάγανε φάγανε και τώρα καλούμαστε όλοι εμείς να πληρώσουμε τα σπασμένα. Σαφώς κι εγώ δεν πλήρωσα φόρους στο δημόσιο. Σαφώς ούτε αποδείξεις κόβω ούτε εισοδήματα δηλώνω ούτε τίποτα ή για να ακριβολογώ, δηλώνω το ελάχιστο δυνατό. Όσα όμως χρήματα βγάζω τα βγάζω με τον ιδρώτα μου και δεν τα κλέβω. Ούτε καταλαβαίνω γιατί εγώ θα πρέπει να πληρώσω όταν όλοι (μα ΟΛΟΙ) οι μεγαλοαπατεώνες είναι έξω από την φυλακή.

Ευτυχώς είχα μαντέψει τον επερχόμενο λιμό και είχα λάβει τα μέτρα μου εδώ και χρόνια. ¨ότι και να κάνει ο Παπαντρέου η κομισιόν και το ΔΝΤ εμένα με αφήνει ανεπηρέαστο και αδιάφορο. Για να μην πω πως με ωφελεί κιόλας. Το ξέρω πως με αυτά τα λόγια κάποιοι θα διαφωνήσετε έντονα, κάποιοι ίσως να θυμώσετε κιόλας. Ξύδι αγαπητοί και πρόβλημά σας. Παράνομος δεν είμαι τα δικά τους όπλα χρησιμοποιώ εναντίον τους αλλά έχω δηλώσει εδώ και 25 χρόνια που κάνω φορολογική δήλωση πως από εμένα δεν πρόκειται να κλέψουν μήτε δεκάρα τσακιστή. Δεν θα πληρώνω εγώ για να τρώνε οι παπάδες οι πολιτικοί και οι τεμπελοσυνδικαλιστές. Πάρτε το χαμπάρι. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν θα διαλυθεί το κράτος. Χέστηκα αν θα διαλυθεί ή χάσει την εθνική του κυριαρχία. Εμένα η πατρίδα δεν μου πρόσφερε τίποτα ούτε της χρωστάω και όπου γης και πατρίς. Κι αν βρίσκομαι και ζω εδώ είναι διότι χρωστάω στην οικογένειά μου και για κανέναν άλλο λόγο. Αλλά όχι και να με ληστεύουν κιόλας στο όνομα της όποιας πατρίδας, δεν το ανέχομαι. Καλά θα πάθετε λοιπόν να υποστείτε τον επερχόμενο λιμό. Καλά να πάθετε για να μάθετε ποιους πάτε και ψηφίζετε. Καλά να πάθετε αφού θέλετε να ταΐζετε παπάδες για απευθείας συνομιλίες με τον Ιαχβέ. Ε ας σας σώσει τότε ο Ιαχβέ. Αν φορολογούσατε την εκκλησία θα παίρνατε μια ανάσα. Αν δημεύατε την έτσι και αλλιώς κλεμμένη περιουσία της θα σώζατε την πατρίδα τα παιδιά και τα εγγόνια σας και τα δισέγγονά σας. Φευ εσείς επιμένετε πως αυτά ανήκουν στον… θεό. Ε περιμένετε από τον θεό να σας σώσει τότε. Είστε άξιοι της μοίρα σας.

Όπως σας είπα εγώ τέτοιου είδους προβλήματα τα έχω λυμένα. Δεν τα έχει όμως ο Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κι εσείς ως ψηφοφόροι. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα που έρχεται ο Παπανδρέου δεν είχε ούτε ένα διαπραγματευτικό χαρτί και αφού δεν είχε έπρεπε να δημιουργήσει ένα. Τι έκανε λοιπόν; Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό. Δίνοντας την ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες πέτυχε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Πρώτον κέρδισε αρκετές ψήφους ώστε να παραμείνει πρωθυπουργός για πολλά πολλά χρόνια ακόμα διότι ορθότατα όλοι αυτοί οι άνθρωποι μεσοπρόθεσμα θα έχουν επιτέλους το αυτονόητο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεύτερον από εκεί που δεν είχε κανένα διπλωματικό χαρτί έναντι της ΕΕ για το θέμα της οικονομίας ξαφνικά με την υπηκοότητα σε 500.000 μετανάστες απέκτησε έναν ισχυρότατο μοχλό πίεσης “ή με βοηθάτε να ξεπεράσω την οικονομική κρίση ή οι μετανάστες θα έρθουν στην Γερμανία και στην Γαλλία ως ευρωπαίοι πολίτες με διαβατήριο και ταυτότητα ελληνικά”. Τώρα ίσως καταλάβατε προς τι η βοήθεια της ΕΕ και γιατί η Μέρκελ βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Έξυπνη κίνηση και του την αναγνωρίζω.

Βέβαια μην νομίζετε πως με αυτόν τον μοχλό λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν λύθηκε. Βρισκόμαστε απλώς σε μια μεταβατική περίοδο όπου θα πέσει πείνα γιατί απλά έκλεψαν το κράτος (δηλαδή εσάς) και συνεχίζουν να το κλέβουν. Δεν υπάρχει ισονομία σε αυτή την χώρα. Γι αυτό κι εγώ δεν την αποκαλώ πατρίδα. Διότι η πατρίδα πρέπει πρώτα από όλα να είναι δίκαιη και το ελλαδιστάν μόνο δίκαιο δεν είναι.

Θα πλήρωνα ευχαρίστως φόρο για την παιδεία αν είχαμε παιδεία. Αντ’ αυτού όμως έχουμε ένα μάτσο ρεμπεσκέδων δήθεν δασκάλων και καθηγητών που το μόνο που τους νοιάζει είναι να παίρνουν το μηνιάτικο. Γιατί να πληρώσω λοιπόν φόρο για παιδεία; Όχι! Κρατάω τα χρήματά μου και επιλέγω εγώ τον δάσκαλο κατ’ οίκον του παιδιού μου και αμα δεν μου κάνει τον απολύω και παίρνω άλλον. Για το παιδί μου πρόκειται και παιχνίδια δεν σηκώνω με τεμπελχανάδες αγράμματους δημόσιους υπάλληλους κοπρόσκυλα του κερατά. Οκ δεν είναι όλοι είναι όμως οι περισσότεροι κι εγώ δεν έχω δικαίωμα επιλογής. Που είναι λοιπόν το δίκαιο;

Θα πλήρωνα ευχαρίστως φόρο για την υγεία αν είχαμε σύστημα υγείας. Αντ’ αυτού έχουμε ένα μάτσο απατεώνες γιατρούς που δουλεύουν μόνο με φακελάκι σε νοσοκομεία χοιροστάσια και που πας υγιής για να σε αρρωστήσουν φορτώνοντας σε με δεκάδες φάρμακα άχρηστα μόνο και μόνο για να πηγαίνουν αυτοί ταξιδάκια δώρο και να χτίζουν βίλλες. Φυσικά αφορολόγητα.

Θα πλήρωνα ευχαρίστως για σύνταξη αν ήξερα πότε θα την παρω και πόσα θα πάρω. Τώρα ούτε πότε θα πάρω σύνταξη ξέρω ούτε πόσα θα πάρω ξέρω άρα γιατί να πληρώσω ΙΚΑ και να μην παίξω ΛΟΤΟ αφού τις ίδιες πιθανότητες έχω; Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι πως οι συντάξεις όσων τόσα χρόνια πλήρωναν έχουν κλαπεί και πως δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα κλεμμένα. Καλό ε;

Θα πλήρωνα ευχαρίστως φόρο για να έχω ποιότητα ζωής και εδώ δεν χρειάζεται καν να δώσω παραδείγματα. Την ποιότητα ζωής την βλέπετε καθημερινά γύρω μας όλοι.

Θα πλήρωνα ευχαρίστως φόρο για να έχω δημόσιες υπηρεσίες. Αντ’ αυτού έχω ένα μάτσο δημόσιους υπαλλήλους κοπρόσκυλα τεμπελχανάδες που ξύνονται όλη μέρα και παίρνουν και περισσότερα από εμένα και μάλιστα εγώ είμαι αυτός που πρέπει να τους πληρώνει. Ένα μάτσο αλήτες που όταν μπαίνω σε δημόσια υπηρεσία μου συμπεριφέρονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και αν πρόκειται για δουλειά με τρέχουν μέχρι που να πέσω κάτω από την κούραση για να κάνω εγώ την δική τους δουλειά αλλά αυτοί να πληρώνονται και να μην μπορεί να τους απολύσει και κανείς.

Αντί λοιπόν όλων αυτών εμένα θέλουν να με ξελιγώσουν στον φόρο όχι για υγεία, όχι για παιδεία, όχι για ποιότητα ζωής, αλλά για να πληρώνω παπάδες και όπλα και φρεγάτες και μοναστήρια και κλέφτες πολιτικούς και Siemens και βατοπέδια και χρηματιστήριο και κοπρίτες δημόσιους υπάλληλους και όποια άλλη απατεωνιά σκεφτεί το διεστραμμένο μυαλό ΟΛΩΝ των εκλεγμένων ΣΑΣ.

Ε δεν πληρώνω δεν πληρώνω. Στην ανάγκη σε μερικές ώρες θα βρίσκομαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εδώ, στις άλλες μου πατρίδες. Αν θέλετε να πληρώσω φόρους φροντίστε να έχω αυτά για τα οποία θέλετε να πληρώσω. Εγώ αέρα κοπανιστό δεν αγοράζω!

Καλό καρνάβαλο σε όλους εύχομαι και σκεφτείτε πως κάποιοι γλεντάνε στην υγειά σας κάθε μέρα για όλη τους την ζωή, κορόιδα.

14 σχόλια:

  1. Κλείτωρ από το κείμενό σου, διάβασα και κατάλαβα ξεκάθαρα. Εσύ δεν έχεις μάσκα να γυρνάς στο καρναβάλι ετούτο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία πραγματάκια μόνο θα ήθελα να γράψω:
    1ον) Είσαι τόσο σίγουρος πως οι μητροπολίτες δεν έχουν απογόνους, φανερούς τουλάχιστον;
    2ον) Το σχολείο που πάνε τα παιδιά μου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα... οροφής, καθώς αυτή περιέχει αμίαντο. Εδώ και χρόνια παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις καταλήψεις δεν έχει γίνει τίποτα. Τι νομάρχες, τι βουλευτές, τι δήμαρχοι να σου λένε πως, όπως πάντα, πως μέχρι το καλοκαίρι το θέμα θα έχει λυθεί. Τώρα ποιο καλοκαίρι δεν το έχω καταλάβει ακριβώς. Μάλλον αναφέρονται σε χιλιετία που ο πρώτος αριθμός δε θα ξεκινάει από 2. Σ' αυτό το ίδιο σχολείο σχολείο λοιπόν υπάρχουν και οι δάσκαλοι του που, προφανώς και αυτοί, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά μας, αφού βρίσκονται τις ίδιες ώρες μ' αυτά κάτω από την ίδια στέγη. Προσπαθώντας να συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, οι γονείς, προτείναμε στους δασκάλους, αν έχουμε το θεό μας κι εμείς, να πραγματοποιήσουμε μία συγκέντρωση κάποιο... Σάββατο. Και ακούστηκε από ένα δάσκαλο το εξής πραγματικά απίστευτο: "Μα, Σάββατο θα μαζευτούμε; Το Σάββατο είναι ΑΡΓΙΑ!!!". Δε νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
    3ον) Μας ζητάνε να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης. Γιατί, λέω εγώ, μοιραστήκαμε και τα κέρδη; Μαζί στον αγώνα αλλά στη μάσα... χώρια;

    Καλές Αποκριές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμμάϊστα...
    Τα ίδια ακριβώς λένε κι οι άλλοι που τάκλεψαν. Ή, που δεν πλήρωναν φόρους, ή, που ισχυροί όντες, μπόρεσαν και πέρασαν ρυθμίσεις που τους απάλλασαν απ αυτές τις απεχθέις δαπάνες.
    Οπότε, τι χολοσκάμε?
    Στάχτη και μπούρμπουλη να γίνουν όλα.
    Εγώ νάμαι καλά, ο κανακάρης μου να βολευτεί, αλβανό να μην έχω γείτονα...τέτοια.
    Τώρα, αν ό μη γένοιτο χρειαστώ κάποια υπηρεσία, -με κλέψανε βρε αδελφέ-, που είναι η αστυνομία να με προστατέψει, δεν θα πώ όμως, ναι?
    Αν τύχει κάποια βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο και κάνουν 5 ώρες να πάνε, διότι τα συνεργεία απο τρία στη βάρδια, γίνανε ένα, δεν θα διαμαρτυρηθώ επίσης, ναι?
    Αν διαπιστώσω κλοπή -αισχροκέρδεια το λένε - απο τον έμπορα, δεν θα απαιτήσω έλεγχο και τιμωρία του, ναι?
    Κι αν ο κανακάρης μου τελειώσει μια βοϊδοσχολή, θα του αφήσω απ τα μη καταβληθέντα για να πορευτεί, δεν θα απαιτήσω δημιουργία θέσεων εργασίας, ναι?
    Τι πιο ωραίο λοιπόν, να πορευόμαστε όλοι ο καθένας όπως λάχει?
    Έτσι ίσως λυθεί και το πρόβλημα, αφού οι μισοί θα φάνε λάχανο τους άλλους μισούς και θα επιβιώσουμε οι ικανότεροι και χωρίς τα τωρινά προβλήματα, ειδικά της καταβολής κάποιου αντίτημου για να παραχθούν οι στοιχιώδεις υπηρεσίες όποιες κι αν είναι αυτές.
    Το ενδεχόμενο να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάτι απ αυτά, δεν περνάει απ το ευφυές μυαλό μου, ναι?
    Κι ο λαμόγιος που ως τώρα λυμαίνοταν παρασιτικά, τα ίδια επιχειρήματα του κειμένου έχει σαν ευαγγέλιο.
    Κι ο Βουλγαράκης επίσης.
    Αστέρι...

    biker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο σκυλος που γαυγιζει, γαυγιζει απο φοβο...καθιστε να δειτε τι θα γινει στην πορεια...και οσοι μπορουν να φυγουν ας φροντισουν οταν φυγουν να παρουν και τους δικους τους μαζι...για τυχον τυψεις...ζωη σε λογου μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θα κατσω εδω για να φυγω μετα σαν οικονομικος μεταναστης...προορισμος τοροντο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @biker, μπορείς να μου δείξεις που λένε τα ίδια ο βουλγαράκης και σια; Διότι αν λένε τα ίδια εγώ θα τους ψηφίσω αλλά να μου δείξεις πρώτα επειδή εμένα μου φαίνεται πως τα βγάζεις απο το μυαλό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός πατριώτη.
    Τώρα ιδίως που θα μας κόψουν (=κλέψουν) και τον 14ο μισθό (λες και παίρναμε ευρωπαϊκούς μισθούς) καιρός να λάβουμε κι εμείς κά'να -αμυντικό- πακέτο μέτρων.

    Ή οι κλέφτες, ή εμείς.
    Δεν γαμιέται η πατρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεσηκωθειτε παιδια οσοι θα χασετε απο τις περικοπες, απο το κοψιμο των δωρων και του επιδοματος αδειας και απο πολλα αλλα (δηλαδη οσοι δεν εχετε πραγματικα πεινασει μεχρι τωρα)...εμεις οι αλλοι ειμαστε εδω και σας περιμενουμε...τι θα γινει με αυτο το νομοσχεδιο για τις τραπεζες ρεεεε ??? να το κλαψω το σπιτι ? γμτ σπιτι μου
    (το υιοθετω)
    Ή οι κλέφτες, ή εμείς.
    Δεν γαμιέται η πατρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλείτωρ οφείλω να σε συγχαρώ για την άποψή σου!
    Κι εγώ το ίδιο θα έκανα!Οι πολιτικοί έχουν μάθει μόνον να κλέβουν κι όχι να πληρώνουν-ο λαός πάλι μόνο να πληρώνει.
    Όπου γης και πατρίς φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κλείτορα, το "λένε τα ίδια", είναι ηλιου φαεινότερον πως είναι σχήμα λόγου, δηλαδή σκέφτονται έτσι ακριβώς.
    Ο δε Βουλγαράκης μάλιστα, θυμάσαι πως κοινοποίησε τη σκέψη του με το περίφημο "ηθικό είναι ό,τι είναι νόμιμο", που σημαίνει, εγώ τη λαμογιά της έχω δώσει και νομική κάλυψη.
    Αν φερ ειπείν η σύσταση οφ σόρ εταιρίας είναι νόμιμη, δεν τόχω σε τίποτα να βγάλω έξω τα πλούτη μου προκειμένου να μην πληρώσω μία.
    Ομοίως λοιπόν σκεπτόμενος, ο κάθε μεγαλοτέτοιος,
    αποφεύγει να συμμετέχει στις δαπάνες αφού έχει κατορθώσει να το περάσει και σαν νομοσχέδιο (απαλλαγής λχ φόρου κληρονομιάς-περίπτωση Αθηνάς Ωνάση). Εγώ θα πληρώσω για το κράτος, δεν πα να γα...νε όλα κλπ.
    Έ, ας τ αφήσουμε να ρημάξει αντι να το διορθώσουμε.
    Αντι να χώσουμε μέσα Τσουκάτο κλπ και να μην ξαναδούν γκουβέρνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ας χαρίσουμε τη χώρα στο ΔΝΤ.
    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mbiker,
    Βρίσκω ότι διαιωνίζεις ακριβώς τη "λογική", που τα λαμόγια τύπου νεοελλήνων πολιτικών θέλουν να έχουμε: τη "λογική" τού εσαεί θύματος και τού εσαεί κορόιδου.

    Για biker, θα έπρεπε ίσως να ήσουν πιό... "φευγάτος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @mbiker προς το παρόν τους ψηφίζετε για κυβερνήτες. Αν πάψουν να τους ψηφίζουν και τους στείλουν μέσα τότε βλέπουμε. ξέρεις εγώ δεν είμαι ο τύπος του σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω. Ο βουλγαράκης της δουλειά του κάνει, τους ψηφοφόρους του χρεώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά...
    Να το διορθώσουμε είπα.
    Τι κορόϊδο με βγάλατε, τη θύμα...
    Άς δοκιμάσουμε να βγάλουμε κάτι εκτός ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, που σας έπιασε η αντιεξουσιαστικότητα εκ του ασφαλούς!

    mbiker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @mbiker, μαζί σου να το διορθώσουμε, να βγάλουμε κάτι εκτός ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Έχεις να προτείνεις κάτι; Να το συζητήσουμε το θέμα και αν πειστώ να ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails