Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

12 Νοεμβρίου 2009

Καλό… Δεκέμβρη!

Ουφ επιτέλους έβαλα μια τάξη στην αταξία και μπορώ να πω πως ναι μεν κουράστηκα αλλά τελείωσα με τις εκκρεμότητες του 2009. Σε άφησα λίγο μόνο σου ημερολογιάκι μου αλλά είναι επειδή στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που μου έμενε είχα τόσα μα τόσα πολλά κι όμορφα να κάνω που για σένα δυστυχώς δεν έμενε χρόνος. Από δω και πέρα όμως θα έχουμε ημερολογιάκι μου περισσότερη επικοινωνία. Για να δούμε λοιπόν τι έγινε όλες αυτές τις μέρες που σ’ εγκατέλειψα στον μικρό μας κόσμο.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση και ο κόσμος άρχισε να ελπίζει. Τώρα τι στο καλό ελπίζουν από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να καταλάβω. Οπότε δεν μένει παρά να περιμένω λίγο μέχρι που να σβήσει η ελπίδα και να κυριεύσει πάλι η απελπισία. Διότι έτσι θα γίνει. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την φτωχή μας χώρα. Είναι τόσο δύσκολα που πλέον πρέπει να μας ξανακλέψουν μέσω της φορολογίας αυτή την φορά, για να βγάλουν αυτά που μας έκλεψαν… άνευ φορολογίας. Με λίγα λόγια μας καταλήστεψαν τόσο καιρό και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε αυτά που μας έκλεψαν. Μου θυμίζει ελληνική αστυνομία ένα πράγμα που τους καλείς στο σπίτι σου για να δηλώσεις διάρρηξη και μετά πρέπει να πληρώσεις και μπογιατζή αφού στο κάνουν οι μπάτσοι σε μαύρο χάλι. Καλύτερα δηλαδή να μην καλέσεις την αστυνομία αλλιώς δεν θα κλαίς μόνο τα κλεμμένα αλλά και την επισκευή του σπιτιού. Τόσο καλά.

Μιας και είπα αστυνομία θυμήθηκα τον νέο υπουργό δημόσιας τάξης. Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει και αυτός έχει έννοια πως θα τραβήξει την βαλβίδα για να ανακουφίσει την πίεση να μην σκάσει το καζάνι. Μόνο που δεν θα τα καταφέρεις κύριε υπουργέ μας. Δεν θα τα καταφέρεις γιατί η πίεση έχει ανέβει πολύ και μαζί με τους ατμούς πετάγονται και καυτές σταγόνες κοινωνικής αγανάκτησης, που η άχρηστη μπατσονομία σου είναι ανίκανη να διαχειριστεί. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου μήπως έχουμε πάλι την εκτόνωση της βαλβίδας ασφαλείας του Δεκέμβρη ή και νωρίτερα αλλά δεν σε βλέπω να την γλυτώνεις έτσι όπως πάτε. Τα πράγματα έχουν σφίξει τόσο που μόνο αν σβήσετε την φωτιά που καίει έχετε πιθανότητα να την γλυτώσετε. Μόνο που για να σβήσει η φωτιά πρέπει να επιστρέψετε όλοι οι πολιτικάντηδες όλα όσα κλέψατε από την μεταπολίτευση και μετά αλλά ξέρω πως δεν πρόκειται να το κάνετε. Συνεπώς δεν έχετε παρά να περιμένετε πότε εμείς ο λαός θα σας δημεύσουμε τις κλεμμένες σας περιουσίες για να τελειώνουμε κάνοντας μια μεταπολίτευση της μεταπολίτευσης. Διότι έτσι θα γίνει αργά ή γρήγορα, θυμήσου το.

Μέχρι τότε παρατηρώ μειδιάζοντας πως χαϊδεύετε την βαλβίδα με τ’ όνομα «περιουσία εκκλησίας» και τάχα μου τάχα μου αφήνετε λίγο ατμό να βγεί από το καζάνι κάνοντας πως την φορολογείτε. Με περνάτε για ηλίθιο καθώς φαίνεται αν νομίζετε πως με μερικά τσουφ από την φορολόγηση της εκκλησίας θα γλυτώσετε το καζάνι. Καταρχήν η περιουσία αυτή είναι επίσης κλεμμένη από τον ελληνικό λαό διότι εγώ ούτε από χρυσόβουλα καταλαβαίνω, ούτε από φιρμάνια, ούτε από δωρεές. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν τα είχαν οι παπάδες καλά ούτε με τον βυζαντινό ούτε με τον Οθωμανό κατακτητή και οι παππούδες μου τα κτήματα που άφηναν στην ενορία του χωριού ήταν για να μην τους τα πάρει ο τούρκος, αφού είχατε συμφωνία πως μόνο την περιουσία των παπάδων δεν θα πειράξει. Σας τα έγραφαν οι ραγιάδες με την προϋπόθεση πως όταν απελευθερωθούμε από τον Οθωμανό αυτά θα επιστραφούν. Άρα λοιπόν τι κάνετε; Θα φορολογήσετε ελαφρώς αυτά που μας έχει κλέψει η εκκλησία; Για να τα κατοχυρώσουν άλλη μια φορά;

Δυστυχώς για εσάς, κύριοι κύριοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας, η βαλβίδα της εκκλησίας έχει αχρηστευθεί. Όσο και να το παίζετε πια αυτό το χαρτί άχρηστο είναι. Το αχρηστέψαμε εμείς από μέσα. Την βουλώσαμε αυτή την βαλβίδα και είναι άχρηστη. Απαιτήσαμε περισσότερη ελευθερία και δικαιοσύνη και τα καταφέραμε. Θα γνωρίζετε βέβαια για την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αποκαθήλωση των χριστιανικών συμβόλων από δημόσια κτήρια ε; Ήρθε η ώρα που ο χριστός σας και η παναγία σας παίρνουν την άγουσα ή τον πούλο όπως το λέμε στο χωριό μου. Κάποτε έλεγα πως θα ‘ρθει ο καιρός που η αστυνομία θα μας προστατεύει από την εκκλησία όπως είναι το σωστό και να που έρχεται. Όπου να ‘ναι τελειώνουμε και μ’ αυτό και πάμε στο επόμενο που είναι η δήμευση της κλεμμένης περιουσίας. Αδίκως δε προσπαθείτε να βουλώσετε στόματα. Το έμαθα πως δωροδοκήσατε τα ΜΜΕ χαρίζοντάς τους ένα κτήριο στο κέντρο των Αθηνών για να στεγάσουν την ΕΣΗΕΑ τους αλλά πλέον στην εποχή που ζούμε δεν εξαρτιόμαστε και τόσο από τα ΜΜΕ. Βασικά δηλαδή χεσμένα τα έχουμε πιά. Ας είναι καλά η εποχή της πληροφορικής οπότε και την μισή πόλη να τους χαρίσετε πάλι δεν την γλυτώνετε.

Τι άλλο έγινε αυτές τις μέρες…; Να θυμηθώ…. Α ναι! Στη ΝΔ σφάζονται για την αρχηγία. Θα μου πεις αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Ναι αλλά βλέπω και τον πτωματολάγνο Καρατζαφύρερ που μαζεύει τα πτώματα να τα κάνει… αγίους. Φαίνεται πως τελικά η δεξιά διασπάστηκε πριν το κέντρο. Θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ για δυο τρείς τετραετίες ακόμα και μετά πάμε για κυβερνήσεις συνασπισμού. Μετά κι από εκεί… το χάος αλλά και μέχρι τότε θα έχει ενδιαφέρον η κατάσταση. Διότι τα καλύτερα (ή τα χειρότερα ανάλογα την οπτική) έπονται.

Για το τέλος κάτι που αφορά αυτό εδώ το blog. Κάποιος άγνωστος σ’ εμένα, αλλά καλή του ώρα, πρότεινε την δημοσίευσή μου “θέλω να γεράσω” στον διαγωνισμό που οργανώνει η LG. Έτσι χθες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο ένα μήνυμα που μου ανακοίνωνε αυτή την υποψηφιότητα στον τομέα “τεχνολογία”. Όποιος θέλει συμμετέχει.

LG_728X90

2 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση. Ειδικά για τα ζητήματα της Εκκλησίας συμφνωούμε απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πολύς ακόμα κόσμος συμφωνεί Δείμε. Αλλά βλέπεις οι πολιτικοί μας ταγοί διαφωνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails