Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Σεπτεμβρίου 2009

Απάντηση περί μασονίας.

Φίλε Κλείτωρ, μ’ έχουν πλησιάσει άτομα προσπαθώντας να με πείσουν ότι οι μασόνοι είναι καλοί άνθρωποι και το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να μάθουν την «αλήθεια» αλλά ο κόσμος τους έχει παρεξηγήσει και διάφορα τέτοια…

Το συζήτησα με τους γονείς μου και αυτοί μου είπαν ΜΑΚΡΥΑ από ΜΑΣΟΝΟΥΣ δεν είναι καλοί άνθρωποι όπως πολλοί φίλοι μου είπαν το ίδιο μα κανείς δεν ήξερε να μου πει το γιατί.

Σε παρακαλώ απάντησέ μου και πες μου για ποιο λόγο οι μασόνοι είναι κακοί. Θέλω την επόμενη φορά που θα με πλησιάσουν τα ίδια άτομα να ξέρω και να μπορώ να τους αντιμετωπίσω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου που έκατσες και διάβασες το mail μου.

Έλαβα το παραπάνω στην αλληλογραφία μου και μου έκανε εντύπωση διότι ξεφεύγει από τις συνήθεις ερωτήσεις που δέχομαι. Απαντώ δημόσια μιας και το ερώτημα κρύβει περισσότερα του ενός θέματα τα οποία θεωρώ άξια συζήτησης. Για λόγους δεοντολογίας ο αποστολέας αναφέρεται ως Χ.

Αγαπητέ Χ, και μόνο που σε πλησίασαν είναι από μόνο του αρνητικό. Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Οι μασόνοι είναι μια κλειστή μυστικοπαθής κάστα ανθρώπων που δεσμεύονται μεταξύ τους δήθεν για να μην διαρρεύσουν τα δήθεν μυστικά τους και η δήθεν αλήθεια τους. Στην πραγματικότητα αυτή η μυστικοπάθειά τους δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά το διαφημιστικό τους κόλπο προς άγρα ποιμνίου.

Δεν είναι ούτε κακοί άνθρωποι ούτε καλοί άνθρωποι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Δεν υπάρχει καλό και κακό γενικότερα. Οι έννοιες όπως αυτές του καλού και του κακού είναι τόσο σχετικές που αδυνατούν να ορίσουν κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο στιγμιαία και κατά περίπτωση. Αυτό που σήμερα θεωρούμε καλό σε άλλες ιστορικές στιγμές κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορεί να το θεωρούσαν κακό. Αλλά και ταυτόχρονα στο σήμερα κάποια που εμείς θεωρούμε κακά άλλοι τα θεωρούν καλά. Το καλό και το κακό λοιπόν δεν έχουν κάποιες σταθερές αλλά είναι προσωπικές και κοινωνικές συμβάσεις που μεταβάλλονται από πρόσωπο σε πρόσωπο, από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σ’ εποχή. Ακόμα όμως και υπό το πρίσμα συγκεκριμένων τέτοιων συμβάσεων πάλι δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε συλλήβδην. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι μασόνοι όπως υπάρχουν και καλοί άνθρωποι ολυμπιακοί. Το ίδιο υπάρχουν κακοί άνθρωποι οικοδόμοι όπως και κακοί άνθρωποι ακαδημαϊκοί. Αν λοιπόν ερχόταν ένας μασόνος και μου έλεγε πως οι μασόνοι είναι καλοί άνθρωποι θα του απαντούσα πως μου λέει βλακείες διότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι μασόνοι να είναι καλοί άνθρωποι. Το ίδιο σαφώς θ’ απαντούσα και σε όποιον μου έλεγε πως οι μασόνοι είναι άνθρωποι κακοί. Τέτοιου είδους τσουβαλιάσματα προέρχονται είτε από χαζομάρα είτε από ακραίες αντιλήψεις διότι είναι από μόνα τους ακραία. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα καλών και κακών ανθρώπων.

Τίθεται όμως θέμα σκοπού. Είναι η μασονία κάτι καλό ή κάτι κακό; Προσωπικά την χαρακτηρίζω επικίνδυνα βλακώδη. Πρόκειται για άλλη μια κλειστή οργάνωση ανθρώπων που πουλάνε μυστικισμό, ποδίτσες, αξιώματα, τελετουργικά, μύθους, φήμες και άλλη μια μοναδική αλήθεια (διαφορετική (;) από τις μοναδικές αλήθειες ομοειδών οργανώσεων) προς άγρα ποιμνίου.

Ο άνθρωπος που θέλει να ψάξει τις αλήθειες τις ψάχνει αγαπητέ Χ στον εαυτό του. Τότε και μόνο τότε ο καθένας μας βρίσκει την μοναδική του αλήθεια. Και τότε είναι πραγματικά μοναδική επειδή μοναδικός είναι και ο καθένας από εμάς. Υπάρχουν τόσες αλήθειες όσοι σχεδόν και οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Συνεπώς αυτοί που ακολουθούν την μασονία και ότι άλλο παρεμφερές, με την πράξη τους αυτή δείχνουν πως δεν είναι ικανοί να ψάξουν για την δική τους αλήθεια και αναζητούν κάποια έτοιμη. Όμως η όποια έτοιμη «αλήθεια» σκοτώνει τον δημιουργικό άνθρωπο και στην θέση του τοποθετεί ένα ακόμα ποίμνιο. Τελικά επειδή όπως ήδη κατάλαβες και η αλήθεια είναι κάτι σχετικό, κάποιοι πονηροί πουλάνε αλήθειες και αγοράζουν ποίμνιο. Σκοπός τους δεν μπορεί να είναι άλλος από το κυνήγι της εξουσίας του χρήματος και της δόξας. Αλήθειες πουλάνε οι θρησκείες, τα κόμματα, οι ιδεολογίες, αλήθεια πούλαγαν όλοι οι δυνάστες της ιστορίας, αλήθειες πουλάνε και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ψέματα δεν πουλάει κανείς. Έχεις ακούσει ποτέ ή σ’ έχουν πλησιάσει ποτέ και να σου πουν «έλα μαζί μας γιατί εμείς λέμε ψέματα»; Έχεις ακούσει ή σ’ έχουν πλησιάσει λέγοντάς σου πως είναι κακοί, κλέφτες απατεώνες κλπ; Όχι βέβαια και ούτε πρόκειται κανείς να το κάνει. Όλοι αυτοί αγαπητέ Χ πουλάνε το ίδιο προϊόν σε διαφορετική συσκευασία. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες εκμεταλλευόμενοι την ποιμνιοποίηση των κοινωνιών και λειτουργώντας προς συντήρηση αυτής.

Οι άνθρωποι εκ φύσεως έχουν ανάγκη να ανήκουν κάπου. Αυτή την ανάγκη όμως την εκμεταλλεύονται όλες οι ομάδες διαιρώντας με αυτόν τον τρόπο την ευρύτερη κοινωνία σε μικρότερες υποομάδες ώστε μέσω αυτών να είναι εύκολη η χειραγώγηση του ευρύτερου συνόλου. Είναι το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» και οι μασόνοι δεν εξαιρούνται αυτού του άθλιου κανόνα. Άλλωστε το εσωτερικό τους σύστημα με μυήσεις αρχηγίες φωτισμένους και αφώτιστους δείχνει πως πρόκειται για άλλη μια αντιδημοκρατική οργάνωση όπου το αφελές ποίμνιο προσδοκά απαντήσεις από τον μυημένο σωτήρα και δοξασμένο αρχηγό ευελπιστώντας πως κάποτε και οι ίδιοι θα τύχουν της δόξας να είναι μυημένοι αρχηγοί μέσω της φώτισης του μύστη. Τρίχες αγαπητέ Χ. Ολιγαρχικές και αριστοκρατικές τρίχες τυλιγμένες σε όμορφες στολές μεγαλειώδη αξιώματα και προκατασκευασμένες χειροτονίες μυημένων και άλλες τέτοιες μπούρδες. Ας βρεθεί ένας μασόνος να μου πει εκτός από τις στολές και τα τυπικά σε τι διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Εν τέλει η γνώμη μου είναι πως οι μασόνοι δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα ομάδα ανεγκέφαλων μη δημιουργικών ανθρώπων οι οποίοι βλάπτουν την κοινωνία πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και συντηρώντας την ποιμνιοποίησή της. Εσύ θα αποφασίσεις αν αυτό είναι «καλό» ή «κακό» και αυτή σου η απόφαση αφορά μόνο εσένα. Εσύ θα επιλέξεις αν θα είσαι ποίμνιο (με ποδίτσα ή χωρίς) ή αν θα καλλιεργήσεις το πνεύμα σου ελεύθερα. Άλλωστε αν είχαν πράγματι κάτι αξιόλογο να σου προτείνουν θα μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς να είσαι μέλος τους. Το ότι προσφέρουν την «αλήθεια» στα μέλη τους μόνο σημαίνει πως απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο και το μοναδικό που προσφέρουν είναι μια ταυτότητα μέλους. Άντε και καμιά ποδίτσα.

9 σχόλια:

  1. Πιστεύω να καλύφθηκε ο φίλος Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα θα καλύφθηκε. Συμφωνώ, άλλη μια κατηγορία ανθρώπων για κατανομή πάουερ... Κι οι άνθρωποι την πατάνε χάριν της αίσθησης "κάπου ανήκω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλείτωρ!
    Έδωσες εμπεριστατωμένη απάντηση και ελπίζω να καταλάβει ο φίλος.

    Πάντως έχω την εντύπωση ότι ψάχνουν εναγωνίως για πρόβατα. Προφανώς στην σημερινή εποχή ολοένα και λιγοστεύουν τα άτομα που νιώθουν δέος στη λέξη Μασόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μάλλον κατάλαβε.

    @Jane καλώς ήρθες. Αυτό το "κάπου ανήκω" το έχουνε κάνει λάστιχο. Διαίρει και βασίλευε. Λες και δεν μας αρκεί που ανήκουμε στο σύμπαν στον κόσμο και στην κοινωνία ολόκληρη.

    @Κουπάκια, τα πρόβατα λιγοστεύουν τα έξοδα τρέχουν και όπως βλέπεις έχουν ξεχυθεί όλοι. Παπάδες μασώνοι πολιτικοί μαζεύουν ποίμνιο όπου και όπως μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με όλο το θάρρος, νομίζω πως έδωσες μια πολύ απλουστευμένη εξήγηση. Μου θυμίζει το βιβλίο του Τσιφόρου, όπου κάπως έτσι απαντούσε, όντας ο ίδιος μασόνος.
    Δεν πρόκειται για αναζήτηση της αλήθειας και άλλες ανοησίες.
    Είναι μια πολύ συγκεκριμένη κλειστή κάστα ανθρώπων (τα τελετουργικά τάχουν για το χαβαλέ), με σκοπό αλληλουποστήριξη, επιρροή πολιτική, οικονομική και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
    Το βρίσκω απίθανο να τον ψαρέψανε το φίλο μας έτσι στο ξεκούδουνο. Τέτοιες μαλακίες οι γιαχοβάδες κάνανε κάποτε.
    Μάλλον και να θέλεις να προσκολλήσεις, δεν είναι εύκολο. Επιλέγουν άτομα που κάποια μέρα θα έχουν επιρροή και τα πλησιάζουν πολύ διακριτικά, έτσι ώστε δεν καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.
    Αλλά, μάλλον τα ξέρεις αυτά, ναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμε όλες οι κάστες τα ίδια κάνουν. Προσπαθούν να επηρεάσουν και πολιτικά και οικονομικά και αλληλοϋποστηρίζονται. Όλες μα όλες οι κάστες έχουν αυτά τα ζητούμενα και ψάχνουν ανθρώπους που μπορεί να διαδραμματίσουν ρόλο χωρίς αυτό να σημαίνει πως αδιαφορούν για τους υπόλοιπους. Διότι πίσω από αυτά κρύβονται τα όσα γράφω και όπως γράφω αυτά ισχύουν σε όλες όπως και στους μασόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πιστεύω ότι οι Μασόνοι είναι ΠΙΑ ένα μάτσο μ.... που μαζεύονται και παίζουν τις κουμπάρες. Παρ'όλα αυτά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να ήταν πίσω από την Ελληνική, τη Γαλλική και την Αμερικανική επανάσταση. Και βλέπουμε πως είναι αυτές οι χώρες σήμερα... Πάντως δεν αποτελούν με τίποτα πολιτικό κίνδυνο. Μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την εκκλησία αλλά καρφάκι δε μου καίγεται γιατί είμαι άθεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που δεν έχετε ιδέα και δυστυχώς για εσάς που δε θα γνωρίσετε τί είναι. Βέβαια ακόμα και οι εντός αναζητούν χρόνια να κατανοήσουν αλλά πολλοί λίγοι καταλαβαίνουν και δυστυχώς για τους οικείους τους αλλά ευτυχώς γι' αυτούς στο τέλος όλοι καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που εσείς έχετε ιδέα, ευτυχώς που γνωρίζετε τι είναι κι ευτυχώς που στο "τέλος" (ποιό "τέλος" εννοείτε άραγε;) όλοι καταλάβατε. Κυρίως όμως ευτυχώς που με το σχόλιό σας δώσατε και στους εδώ αναγνώστες να καταλάβουν τι ευτυχώς εννοείτε οτι γνωρίζετε.
      ΥΣ. θα το έριχνα κι αυτό στην μαρμάγκα ως ένα ακόμα παντελώς άχρηστο, αδιάφορο κι ανούσιο σχόλιο αλλά δυστυχώς η μαρμάγκα έχει βαρυστομαχιάσει και είπα να την αφήσω λίγο να χωνέψει τα προηγούμενα.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails