Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Αυγούστου 2009

Διόνυσος vs Δήμητρα

Μην ανακατεύεις Διόνυσο με Δήμητρα, του είπα. Διάλεξε τι θα λατρέψεις την κάθε φορά και μην τ’ ανακατεύεις γιατί θα τσακωθούν μέσα σου και θα γίνεις πιο χάλια και από xάλια.                                                                                         

Βγήκαμε για φαί χθες ν’ «ανασάνουμε» από την μιζέρια της πύρινης λαίλαπας. Μας περίμεναν ώρα οι γνωστοί μας και μέχρι να πάμε είχαν πιει από κανα δυό μπύρες ο καθένας. Φτάσαμε λοιπόν παραγγείλαμε και ανοίξαμε κι ένα μπουκάλι κρασί. Αντέδρασα λέγοντάς πως αφού πίνουν μπύρα καλύτερα να συνεχίσουμε με αναλόγου προελεύσεως οινοπνευματώδη γιατί το ανακάτεμα φέρνει σκοτούρα άσχημη. Σαν να μίλησα σε ντουβάρια, άντρες και γυναίκες επέμεναν πως η ποσότητες είναι μικρές πως είναι… μαθημένοι και δεν τρέχει τίποτα. Αδίκως επέμενα. Αλκοόλ το ένα λέει, αλκοόλ και το άλλο. Για να μην τα πολυλογώ σύντομα τους αφήσαμε δηλητηριασμένους πάνω στο τραπέζι και φύγαμε.

Μην ανακατεύετε ποτά που φτιάχνονται από σταφύλι με ποτά που φτιάχνονται από καρπούς και σιτηρά. Μην ανακατεύετε Διόνυσο με Δήμητρα αν θέλετε να απολαύσετε και όχι να αρρωστήσετε.

11 σχόλια:

  1. Βρε εσύ καλά τα λες!
    Αλλά αν ο άλλος είναι ξεροκέφαλος, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, δεν είναι αναγκαστικά το ένα vs το άλλο.
    Υπάρχει και η αρμονική συνύπαρξη των δύο, που έχει κι αυτή τη μαγεία της:
    Τα βλέπεις όλα διπλά
    -πράγμα όχι και τόσο κακό!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @κουπάκια γι αυτό λέω σε ντουβάρια μίλαγα :) Ούτε να πιούν δεν ξέρουν οι άχρηστοι.

    @πρκλς, ...αρμονική συνύπαρξη μόνο μετά την έλευση του Μορφέως. Πριν δεν ξέρω πως το λες εσύ αλλά το να κουτουλάει πάνω στο φαϊ εγώ δεν το λέω "αρμονική συνύπαρξη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους τα δύο ποτά.
    Καταρχήν δεν δένει η γεύση τους, πως το απολαμβάνουν κάποιοι δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μη μου πείτε ότι πίνει κανένας γιά να πίνει!!
    Εαν δεν απολαμβάνεις κάτι τι το πίνεις;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χιχι δεν ξέρω πως τα ταιριάζουν. μάλλον στερούνται οινοπαιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την έκθεση βιβλίου που έρχεται σε 10-15 μέρες, θα εμφανιστεί εδώ και ο Ροδίτης (πλέον). Κανόνισε να λύσουμε το δίλημμα "οίνος ή ζύθος;" σε τραπέζι εδεσμάτων, για να έχει βαρύτητα η απόφαση που θα παρθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Στέλιο κανονίστηκε. Δεν θα φύγουμε αν δεν λυθεί το εν λόγω δίλημμα. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέτε να σας λύσει το δίλημμα ο Ροδίτης ή θα μπερδευτείτε περισσότερο; Μπορείτε να πιείτε και κανένα ουζάκι για αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μπύρα μετά το κρασί, κάτι λέει. Το κρασί μετά την μπύρα, χάλια. Το ζήτημα πάντως πρέπει να εξεταστεί καθόλη τη διάρκεια της Εκθεσης Βιβλίου (Ζάππειο) σε γνωστές μπυραρίες και κρασοπουλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμε το ούζο του Διόνυσου είναι... αν δεν τα ξέρεις τα... πανθεϊστικά άστο, μην καταπιάνεσαι, δεν μ' ενδιαφέρουν τα πειραματόζωα οι γνώστες μ' ενδιαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς τον Ροδίτη (pleon) :)))
    Το ένα τέταρτο του αμπελιού μου είναι ποικιλία ροδίτη. Εξαιρετική ποικιλία, δίνει ατίθαση γεύση στο χρώμα.

    Η μπύρα μετά το κρασί εμένα μου λέει χαιρετίσματα πάντως, αλλά μπορούμε να το ...συζητήσουμε καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails